sapeli

sapeli

jokukukamikä?

July 2006

Unia

By sapeli, Sunday 30.7.2006

Nämä unet kertoo tosi paljon siitä mitkä asiat on tällä hetkellä käsittelyssä alitajunnassa:

Eka uni: matkustelen paljon, on yö, on kylmä, mulla on paljon tavaraa mukana, matkat maksaa hirveesti. Meen vuoroin bussilla, vuoroin junalla, joudun maksamaan tuplaseutulisiä ja junalippuja ees taas ja eksyn matkalla, jonka takia olen vielä keskellä yötä metsästämässä vieraalla seudulla bussia (ja taas lisää maksuja), kunnes lopulta veljeni tulee hakemaan mua autolla. Soitan kaverille, jonka luo olin siis näköjään menossa. Kaveri ei vastaa, mutta vastaajassa on viesti että hän ei ole edes kotona vaan jossain rantatontilla tjsp, ja kehottaa kaikkia tuttujaan miettimään tarkkaan
aikataulunsa ja nukkumisensa (!), että ainoastaan sillä tavalla on mahdollista järjestää hänen aikataulunsa EHKÄ sopiviksi tapaamiselle.

Toinen uni: olen Lostia vastaavassa tilanteessa - pieni eristetty yhteisö johon olen jostain syystä joutunut. Olen jonkinlainen opettaja, ohjaaja, esikuva, ainakin yhteisön lapsille. Minut nakitetaan heidän kaitsijakseen ja opettajakseen ja lapset pitävät minusta, ja onnistun jopa pitämään jonkinlaista auktoriteettia asettamalla itseni eri tasolle lasten kanssa, noudattamalla eri sääntöjä. Sitten, valitsen yhden lapsista "pomojen pomoksi", jonka tehtävänä on tarkkailla kaikkia outoja tapahtumia, ja erityisesti niitä jotka liittyvät vampyyreihin (!). Seuraavana päivänä kun soitan hänelle, hänen lauseensa jää kesken enkä saa enää yhteyttä puhelimella. Huolestun, mutta kun saavun ulos näen noin kuusi oppilaistani muutettuina vampyyreiksi, ja heillä on selkeästi kana kynittävänä kanssani. Pakenen heitä koska en halua tuhotakaan heitä, ja olen vain hädin tuskin nopeampi, ketterämpi ja voimakkaampi, hyppien valtavilla loikilla puiden latvoihin ja samalla koittaen soittaa apulaiselleni. Lopulta joudun satuttamaan takaa-ajajiani, mutta tässä vaiheessa herään koska he ovat saamaisillaan minut kiinni.

Yleensä jos näen tällaisia unia, hiukan painajaismaisia, voin vain kohdata takaa-ajajani ja antaa heidän tappaa minut, jos he sitä haluavat. Tällä kertaa se olisi kuitenkin unessa jättänyt yhteisön täysin suojattomaksi - ilmeisesti olin ainoa vampyyri joka pystyi heitä suojelemaan. Sen takia en voinut kohdata TILANNETTA SELLAISENA KUIN SE ON.


Olin hetken hereillä ja menin vielä päikkäreille; kolmas uni: pyydystän huoneeseeni kolme lokkia, tainnutan ne ja pistän uuniin. Otan ne sitten mukaan ja "perkaan" niistä syötävät lihat johonkin kommuunivoimin toimivaan kirppariin missä on tosi mukavia ihmisiä. Yksi heistä, kivanoloinen poika, vie minut ulos kun siellä juuri alkaa satamaan. Otetaan kiinni pilviä ja tuulahduksia ja sateenpisaroita, ja sitten siellä alkaa ulkobileet - iloinen psyke ja happy hc soi, tanssin kuin kala vedessä. Lopulta kommuunin johtaja ("vanhin") kiittää osanottajia ja muistan ikäänkuin olleeni näissä bileissä aiemminkin, mutta silloin en osannut vielä olla siellä luontevasti (deja vu?). Johtaja kiittää vaimoaan jonka nimen muistaakin sitten väärin, ja palaa sitten "arkityöhönsä", eli jonkin suuren firman johtajaksi, ja hänen täytyy juuri sillä hetkellä esitellä paikkoja joillekin japanilaisille bisnesmiehille. Minulle annetaan tehtävä: he ovat keränneet sata pientä pehmoista pörröistä kissanpentua ja minun on johdatettava ne jahtaamaan naruja ja ilahduttamaan bisnesmiehiä. ^_^ Ihhh *hellokitty*

Uni jatkuu hetken kuluttua, olen joidenkin bileiden loppukohdassa Sparkyn kanssa, Tab soittaa. Hän aloittaa soittamaan erästä tuttua biisiä mistä minulle tulee haikea olo - sillä on tunnearvoa. Sparky sanoo: "All the good moments are gone; the rest are being divided among the rest of you according to what you deserve."

Odottamattomia näkökulmia

By sapeli, Thursday 27.7.2006

Ajattelin vastata erääseen nettitestiin hiukan epätavallisella tavalla, ja siitä seurasi ihan mielenkiintoisia huomioita...

Ensinnäkin, olen sen mukaan riippuvainen muista ihmisistä ja huomiosta. No juu, toisaalta kukapa ei olisi, mutta toisaalta tuon kanssa olen työskennellyt jo kauan, ja itse asiassa viime viikonloppu toi tuon jälleen pinnalle - olen näköjään koittanut tietoisella tasolla olla välittämättä siitä mitä muut ajattelevat, mutta kun kuulin vilpittömästä lähteestä että minusta ajatellaan pelkkää hyvää niin tulvahti takaisin pinnalle aikamoinen tunneryöppy. Mitä tästä opimme? Se jää nähtäväksi, koska tämän asian suhteen voi hyvinkin mennä kahteen aivan eri suuntaan. (Mutta taidan silti kokeilla niistä sitä toista. *vink*)

Testin mukaan läheiseni piiloutuvat naamioiden taakse. Ja tottahan sekin on - kaikillahan meistä on naamioita, persoonallisuuden puolia piilossa useimmilta, luonteenpiirteitä jotka ovat selkeämmin esillä tietyssä seurassa. Ottaen kuitenkin huomioon testin teeman ja mielikuvan jonka tuohon kohtaan valitsin, kyse on enemmästä. Kyse on myös siitä että koska en itsekään koskaan voi tuntea itseäni täydellisesti (tai en ainakaan usko voivani), ei todennäköisesti kukaan muukaan siihen pysty - ja tämä kääntyy myös toisinpäin, eli en tule koskaan tuntemaan ketään täydellisesti. Ovatko he tärkeimpiä jotka tunnen parhaiten? Ovatko ne ihmiset minulle läheisimpiä joista tunnistan mikä on naamiota ja mikä ei?

"Viholliseni" on testin mukaan yliaktiivisuus, mutta itse asettelisin tuon siten että se käytösmalli joka on minulle vierain on nimenomaan hätiköinti ja reaktiopohjainen toiminta - mutta toisaalta taas ihannoin kuitenkin jollain tavalla sellaista intuitiivista impulsiivisuutta. Mistä ne erottaa? Tähän asti olen ainakin ajatellut että reaktiopohjaiset teot johtuvat egon kapinoinnista ja tarpeista, mutta pitänee ottaa asia uuteen käsittelyyn.

Viimeinen osa testistä kertoi mitä mieltä olen (ehkä alitajuisesti) elämästäni, ja tämä osui kyllä niin kohdalleen: uskon että sinne voi eksyä. Sellainen olo on itse asiassa aika useinkin, mutta oikeastaan asia on aika yksinkertainen: et voi eksyä jos sinulla ei ole päämäärää, mutta voit huomata kulkevasi ympyröissä jos samat maisemat tulevat koko ajan vastaan. Jos tärkeintä on matka, eikö myös olisi tärkeää löytää koko ajan uutta? Vai pyörinkö ympyrää koska en uskalla jättää vanhaa taakseni?

Onneksi on unet, muuten olisin alitajuntani suhteen aivan eksyksissä.

Hetken lyriikkaa

By sapeli, Sunday 16.7.2006

I remember the time of my life
I could tell you 'bout all my dreams right from the start
Now you know all the things we can't hide
In the southern light I saw the dream in the sky

Try to slip away without a sound
Time to pack my things and find new ground


Ratkaisu selkenee *hymy*

Tän hetken fiiliksiä

By sapeli, Thursday 13.7.2006

Sopis myös topikkiin: Mikä biisi kuvaa sua tai sinun tänhetkistä olotilaasi? (http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=34415;hae=biisi;pid=791433#791433)

Coldplay - The Hardest Part

And the hardest part
Was letting go, not taking part
Was the hardest part

And the strangest thing
Was waiting for that bell to ring
It was the strangest start

And I tried to sing
But I couldn’t think of anything
And that was the hardest part

I could feel it go down
You left the sweetest taste in my mouth
You're a silver lining the clouds
Oh and I
Oh and I
I wonder what it’s all about
I wonder what it’s all about

Everything I know is wrong
Everything I do, it's just comes undone
And everything is torn apart


Reitti on jo valittu, mutta en ole varma mihin reitti vie, joten en uskalla meloa nopeampaa sitä eteenpäin - virta vie jo nytkin toisaalta liian nopeasti, mutta toisaalta tuskatuttavan hitaasti. Samanaikaisesti sekä pelkää että odottaa tulevaa; egon rippeet luultavasti koittaa löytää sieltä jotain mitä toivoa, jotain mitä pelätä. Toivoa en uskalla, mutta uskon pystyväni hyväksymään kaiken sellaisena kuin se vastaan tulee.

Ja sitä odotellessa, tehdään kaikki mitä pitääkin.