sapeli

sapeli

jokukukamikä?

November 2010

Poi-blogi 17

By sapeli, Friday 19.11.2010

Toinenkin blogimerkintä samalle päivälle - tuo edellinen kun oli omistettu tälle ekalle omalle esitykselle... Opin eilen piiiitkästä aikaa uuden tempun!

Bussia odotellessa pyörittelin sukkapoita ajan kuluksi, ja sain keksittyä miten tehdään käänteinen thread the needle! (Suomeksi kudonta?) Tämä on taas näitä temppuja mitä kukaan muu kuin harrastaja ei edes huomaa (verrattuna normaaliin thread the needleen), mutta on kiva hallita noita vekottimia taas vähän paremmin. *hymy*

Konsti tämän oppimiseen: tehdään ensin käänteistä perhosta. Useimmilla menee vaistomaisesti jompikumpi käsi aina toista ylemmäs, eli sitten pitäisikin opetella miten se tehdään juuri se toinen käsi ylempänä. Kun tämä alkaa luonnistumaan, yritä vaihtaa kesken pyörityksen toinen käsi päälle, ja sitten jälleen toinen.

Periaatteessa jos pystyt vaihtamaan yllä olevaa kättä käänteisessä perhosessa vuorotellen joka pyörähdyksellä, teet käänteistä thread the needleä! Sitten voi vähän alkaa liikuttamaan käsiä enemmän, ikäänkuin "venyttämään" sitä kuviota - näyttää hienolta. *joo*

Poi-blogi 16

By sapeli, Friday 19.11.2010

Täh? Unohdin bloggaa suuren esiintymisen? Niin joo, lähdettiin kyllä heti esityksen jälkeen juoksujalkaa Espooseen, siellä UG-bileet ja sitten kotona jatkot... Siinähän se sitten unohtui... *nauru*

Esitys meni ihan hyvin! Ei täydellisesti, mutta ihan hyvin. Koko päivän oli sadellut lunta ja räntää, mutta juuri esityksen ajaksi sade loppui. Päätin viime hetkellä olla ilman hanskoja kun ei ollut hirveän kylmä, ja päätin vetää paidan hihat ylös, etteivät glowstick-rannekkeet jää piiloon.

Heti kun musiikki alkoi ja poit lähtivät liikkeelle, kuului yleisöstä hiljainen: "Hitto, akku loppui!" - eli en saanut sittenkään videolle esitystä. Harmi sinänsä, koska on vaikea oppia paremmaksi, kun ei näe että mitkä jutut menivät hyvin ja mitkä huonosti.

Heti alussa tuli yksi pieni moka, eli poin huivi oli kietoutunut poin ympärille vähäsen, mutta sain sen irti vaihtamalla hetkeksi pyörityssuuntaa. Pyörittely meni siitä eteenpäin aika hyvin, yleisö taputti ja sieltä kuului kannustushuutoja - mahtava fiilis oikeastaan!

Vähän puolenvälin jälkeen alkoi jännitys ja suht intensiivinen pyörittely käymään fysiikalle ja kädet alkoivat väsymään, mutta tsemppasin loppuun saakka. Ehkä väsymyksestä johtuen, mokasin uudelleen, eli poit menivät hetkeksi vähäsen solmuun - mutta jälleen sain, melkeinpä ihmeen kaupalla, ne auki pysäyttämättä pyörittelyä.

Siinä vaiheessa kun sain suht hyvin onnistuneen reverse flowerin lopetettua, biisi alkoi hidastua loppua kohti, ja siirryin viimeiseen, rauhalliseen liikkeeseen, nousi se kunnon euforinen tunne kun sain esityksen kunnialla loppuun saakka!

Poi-blogi 15

By sapeli, Friday 5.11.2010

Huomenna on se suuri ensiesiintyminen! Jee! Iik!

Tässä on nyt pari viikkoa tosiaan tullut harjoiteltua käytännössä joka arkipäivä se koreografia kahteen kertaan läpi, eli parikymmentä harjoituskertaa on takana. Tällä viikolla yritin kolmena päivänä saada sen "kerralla oikein" - eilen ja toissapäivänä meni nappiin, mutta tänään möhläsin kaksi kertaa ja lopussa sain poit ihan solmuun... Eli nyt jännittää miten menee huomenna!

Toki huomennakin ehdin vielä pari kertaa käymään esityksen läpi, mutta en toisaalta halua yliharjoitellakaan, vähän pitää olla spontaaniutta mukana. *joo*

Tämä on ollut siitä hauska projekti, että on oppinut yhdistelemään eri temppuja melko sulavaksi kokonaisuudeksi, on joutunut miettimään minkälaiset liikkeet sopii minkälaisen musiikin kanssa yhteen, ja onnistumispaineet on pakottaneet hiomaan pyörittelyä virheettömämpään suuntaan.

Plus onhan tämä tavallaan sellainen oma "päättökoe" poi-harjoittelun ekalle vaiheelle, kun pääsee ekaa kertaa oikean yleisön eteen esiintymään, sen sijaan että pyörittelee vain bileiden aikana jossain sivulla. Tapahtumassa on myös ilotulitus, jota on ilmeisesti mainostettu paikallisissa lehdissä, eli jopa satoja katsoja saattaa olla luvassa...

Raporttia pukkaa sitten taas esiintymisen jälkeen!