sapeli

sapeli

jokukukamikä?

August 2006

Taas tosi veikeitä unia

By sapeli, Sunday 20.8.2006

Taas tosi veikeitä unia *hihu*

Yhessä pitkässä unessa olin vastuussa jonkin suuren tapahtuman järjestämisessä - samasta budjetista piti kehittää sekä jonkinlaiset messut että lähettää raketti kuuhun! Ja sitten messuvieraat alkoivat vineemään siitä kun heillä ei ollut kosteuspyyhkeitä tms luksusta, ja sit rähjäsin heistä yhdelle että jos tuollaisiin turhuuksiin käytetään rahaa niin tuhannet ihmiset saattaa kuolla (koska ilmeisesti sen kuuraketin ja sen miehistön tehtävä oli jotenkin aloittaa kuun asuttaminen). Loppujen lopuksi tuossa unessa hukuin yksityiskohtiin ja en jaksanut sitä loppuun asti. *nauru* Sen siitä kyllä vielä muistan että oli pirun vaikea suunnitella sitä kuurakettia kun ei tiedä asiasta mitään (ja apua en saanut), ja sen että sain koko hommasta itse vaivanpalkaksi vain irtiksiä (mut hyviä sellasia *slurps*).

Toinen uni mikä näin viime yönä oli vielä oudompi - tai lähinnä siitä yks tietty osio. Tämä saattoi liittyä tuohon toiseen uneen mutta en muista miten, ja kohtelenkin tätä erillisenä unena. Henkilö A (miespuolinen, varattu) antoi minulle niskahierontaa kielellään ja huulillaan (siis kyllä, aivan viatonta niskahierontaa) samalla kun tämän puoliso näki ja ei tuntunut olevan moksiskaan. Hiukan myöhemmin, henkilö A synnytti minulle sekä henkilö B:lle (miespuolinen) lapsia - siis yksi minulle ja yksi henkilö B:lle - ja henkilö A:n puoliso oli paikalla tsemppaamassa. Minun lapseni syntyi kuolleena mutta henkilö B:n lapsi terveenä. Henkilö A:n puoliso kommentoi että normaalitilanteessa hän odottaisi minun pitävän puheen mutta tällä kertaa hän ymmärtää jos jätän väliin.

*whaat* *nauru*

Tuon jälkeen näin vielä yhden unen mutta en jaksanut painaa sitä mieleen kun alkoi herätyttämään. *hihu*

Virrasta

By sapeli, Thursday 10.8.2006

Virrasta

Kiitos ystävien, olen alkanut kehittelemään teoriaa Virrasta. Olen jo pitkään uskonut että ihmisillä on energiaa, elämänvoimaa, joka voi vaihtaa omistajaa ja jota voi menettää tai saada lisää - voimaa joka tuo mielenrauhan, onnellisuuden, keveyden ja joka saa maailman näyttämään paremmalta paikalta. Sehän lienee kaikille selvää että on hyviä ja huonoja päiviä, ja että hyvät ystävät tai bileet voi saada ihmisen paljon paremmalle tuulelle, ja sen jälkeen kaikki ongelmat tuntuu vain hälvenevän pois. Rakkaus on ehkä tätä elämänvoimaa puhtaimmassa muodossaan; välittämistä, hyväksyntää, halua antaa ja suojella.

Pitkään olen myös ajatellut että tätä elämänvoimaa voi antaa tai ottaa, varastaa tai jakaa toisen ihmisen kanssa. Huomio, jota muilta vaadimme, on eräänlaista energiavarkautta - samoin kaikki manipulointi, komentelu, ylivoiman tai auktoriteetin osoittaminen ilman nöyryyttä. Pyyteettömät palvelukset, auttaminen, halaaminen - nämä kaikki taas voivat siirtää energiaa yhdeltä ihmiseltä toiselle.

Olen myös huomannut että ihmiset kohtelevat elämänvoimaansa kuin jonkinlaista valuuttaa. Haluat pitää sen mitä sinulla jo on, tai jos sinun on luovuttava vähästä saadaksesi enemmän, teet sen varoen - tai jos varat ovat vähissä, et lainkaan. Riski on liian suuri. Ihmiset eivät myöskään vastaanota energiaa sokeasti, vaan ikäänkuin ajattelevat että se vaatii aina vastalahjan. Tästä kertoo yksipuolisen ihastumisen tuska - vain pyhimykset voivat antaa voimaansa odottamatta mitään takaisin.

Ihmiset ovat kovien kuortensa sisällä piilossa, piilotellen omaa valoaan ja piilossa muiden valolta. Elämä sujuu niinkin, miksi asettautua haavoittuvaiseksi; miksi ottaa riski menettää mitään? Välillä, tuttujen ja turvallisten ihmisten parissa, ihminen avautuu vähäsen - vähän valoa pääsee ulos muiden ravinnoksi, ja vähän muiden valosta pääsee myös sisään, ja se tuntuu hyvältä. Mutta paljoa ei voi antaa (koska toinenhan voi vain viedä sen antamatta riittävästi takaisin), tai ottaa vastaan (koska toinenhan voi silloin haluta tai jopa vaatia yhtäläistä tai suurempaakin uhrausta itselleen). On oltava varovainen, on vartioitava sitä minkä on suurella vaivalla kerännyt ja ansainnut.

Tuo teoria on toiminut tähän asti ihan hyvin, mutta nyt luulen löytäneeni paremman. Elämänvoima on kuin tuuli. Jos sen vangitsee, se menettää merkityksensä. Sen on oltava jatkuvassa liikkeessä ollakseen voimakas, pystyäkseen mihinkään. Kyllähän sen itse kukin tietää, että vaikka kuinka olisi hyvä fiilis jostain asiasta, se hiipuu hiljalleen jos sitä ei pääse jakamaan - ja hienoimmat kokemukset koetaan muiden kanssa yhdessä.

Ei ole ottamista tai antamista. On vain Virtaa. *sydän*

Tuon oivallettuani, en enää näe ihmisiä sulkeutuneina kuorina, jokaisella oma pieni aarteensa suojeltavana, vaan solmuina, tukoksina elämänvirrassa. Sitä mukaa kun annamme elämänvoimamme virrata ulospäin, se vetää yhä voimakkaammin sitä ulkoapäin lisää itseemme - ja mitä useampaan suuntaan elämänvoimamme virtaa, sitä useammasta suunnasta sitä virtaa meihin. Ja se kaikki lähtee siitä että avaa kanavansa sekä ulos että sisään, ja luottaa siihen että elämänvirta kannattaa.

(Erityiskiitos yhdelle tietylle henkilölle - joka tietää kyllä että hänestä on kyse - joka oli ensimmäinen pitkään aikaan joka oli riittävän vilpitön ja avoin saamaan oman virtaukseni liikkeelle. Olet rakas. *sydän*)

Sinulle, nyt

By sapeli, Tuesday 8.8.2006

Yön hetkinä, hiljalleen, asiat laskeutuu aloilleen ja vesi on taas hetken selkeää.

I surface from the haze
I see the real reasons why
I'm so over my head

You left the sweetest taste in my mouth
You're a silver lining the clouds
Oh and I wonder what it’s all about

And i tried to tell you but you\'ve not listened
But we know...it all pours out of me
like a waterfall
It all pours out of me ...

Sometimes the way that you act makes me wonder,
What I am to you,
Sometimes I can't stand the way that I'm acting,
To be part of the things you do

Time after time I have needed a reason,
Just to get inside your world

How long before I get in?
Before it starts, before I begin?
Where To, where do I go?

And the hardest part
Was letting go, not taking part

Some things you have to believe,
but others are puzzles, puzzling me.

All those signs, I knew what they meant.

...

Some things you can invent.


Se, mitä on tapahtunut, on tapahtunut, mutta ei enää kosketa minua. Olkoon se kaunis muisto jota voi ehkä tulevaisuudessa verrata nykyhetkeen, mutta ei sen enempää.