sapeli

sapeli

jokukukamikä?

July 2011

Kesä 2011 part dö feat. tajunnan kolmiväriteoria

By sapeli, Friday 29.7.2011

Melkeinpä on jo mennyt liikaakin aikaa edellisestä blogista, mutta parempi nyt kuin ei ollenkaan! Juhannus meni ja kohta alkaa kesäloman loppuosa, 2.5 viikkoa ja reissu Unkariin Ozoraan... Saa nähdä kuinka paljon se reissu muuttaa miestä. *hymy*

Kööpenhaminassa lähti aluilleen tosiaan tuo Tarhalaisten hajaantuminen omille poluilleen, ja nyt on kaikilla ihan hyvä fiiliskin siitä. Uusia asukkaita ollaan haalimassa jo alustavasti, koska päivänä minä hyvänsä saattaa jompi kumpi kämppiksistä löytää oman kolon. Ensimmäinen ja oikein, oikein hyvä ehdokas on Lauri, joka ei päässyt hakemaansa kouluun (ja minusta ihan hyvä niin, ei ollut oikea paikka hänelle). Sen ihmisen kanssa tulisin varmasti toimeen oikein passelisti! *hihu*

(Lauri on muuten taas tänä viikonloppuna Helsingissä, käy RopeConissa ja on Tarhalla yötä, toivottavasti päästään taas jubailemaan. *joo*)

Myös pari muuta tuttua on vihjannut kiinnostustaan, mutta koska aikataulut ovat näin pahasti ilmassa, ei voi mitään kenellekään luvata...

Bileperheen kanssa on tullut vietettyä paljon aikaa, pari erittäin merkityksellistä viikonloppua plus satunnaisia muita tapaamisia. *hymy* On ollut erityisen kivaa viettää veikan kanssa aikaa kun se on nyt kotiutunut intistä, ja samoin siskon kanssa on suhde syventynyt. *plur* Järjestivätpä veijarit mulle yllärisynttäritkin kun se vähän jäi ton Köpiksen reissun tiimellyksessä - sain lahjaksi Sowelo-riimulla kaiverretun taskumatin sekä hienon taideteoksen/lahjakortin uusiin UV-piilareihin! Ihan nappiin meni, ja en ollenkaan osannut odottaa tuota. Plus meille järjestettiin porukkana sellainen mahtava yhteislahja, josta jokaisella on nyt aina oma palansa muistona näistä ajoista. *sydän*

Duunissa on nyt ollut vähän kiireisempää kun meillä on yksi verkkosovellus kehitysvaiheessa, ja olen siinä autellut. Syntymäkarttojen tekeminen on siis jäänyt vähemmälle, ja otankin nyt lomalle mukaan varmuuden vuoksi astrokirjat, jos saisi niitä tehtyä eteenpäin. Nyt kun loma on alkamassa niin vähän on myös stressannut saada kaikki omat nakit tehtyä alta pois, ja että saa ohjeistettua tuuraajan (= esimiehen) näihin omiin hommiin. Jälleen sitä saa huomata että kyllä mä oikeasti olen aika korvaamaton täällä. *iloinen*

Riimuista tuli mieleen, olen kehitellyt tässä viimeisen kuukauden aikana tietoisuuden kolmiväriteoriaa. Alimpana on punainen tietoisuus, jossa elää pelot ja toiveet ja tarpeet - ja niiden vuoksi myös useimmat tunteet. Se jää usein sinisen tietoisuuden alle, joka edustaa järkeä, konkreettisia asioita, aikaa, arkea, ja omaa identiteettiä. Näitä molempia vahtii vihreä tietoisuus, joka ymmärtää ja antaa anteeksi, opastaa intuitiivisesti ja on yhteydessä kaikkiin muihin. Hyvin samanlainen kuin Freudin id, ego ja yliminä, mutta hiukan henkisemmillä painotuksilla. Toistaiseksi on selvittänyt minusta itsestäni ainakin paljon, ja on hiukan hienojakoisempi teoria kuin useimmissa uskonnoissa, joissa erotellaan vain kuolevainen mieli ja kuolematon henki.

Aluksi ajattelin että näiden kolmen pitäisi olla tasapainossa, mutta kävin tällä viikolla Satsang-meditaatioistunnossa, jossa myös kolmen ihmisen pulmia ratkottiin. Siellä kun rauhoituin niin ne oikeat vastaukset tuntuivat vain nousevan tietoisuuden pinnalle, ja sillä hetkellä tuntui että ajatus näiden kolmen tasapainosta on sieltä sinisestä ja punaisesta lähtöisin. Pisimmälle ehkä pääsee kuitenkin jos antaa vihreän olla voimakkain, eikä päästä sitä koskaan kokonaan pinnan alle.

Melkein harmittaa että nyt on reissua Unkariin ja Heinolaan jo suunnitteilla, koska tuo Satsang-porukka järjestää Loviisassa viikon retriitin, jossa on oltava koko viikko täysin puhumatta ja kommunikoimatta. Mahtavaa! Tuolla todella testattaisiin sitä, kuka on ilman muita. *yingyang* Toivottavasti tulee vastaava mahdollisuus uudestaan.

Roolipelailut jatkuvat samaan ja hyväksi todettuun tapaansa, eli viikottain ollaan nähty, ja Shadowrunia pelailtu. Nyt päästiin justiinsa eilen story arcin loppuun, ja Noah sai ekstrakokemusta koska tein roolipelillisen valinnan, vaikka säännöt sitä eivät vaatineet ja se aiheutti hänelle hankaluuksia. Pelattiin siinä samalla Chaos in the Old Worldia, koska Juri oli saanut siihen lisäosan. Pelasin uudella rottademonilordilla ja pyyhkäisin kartan yli neljännellä tai viidennellä kierroksella kuin likaisten rottien hyökyaalto. *pahis* *muhaha*

Aika paljon ollaan myös pelailtu 7 Wondersia lisäosineen (Leaders). Lupasin työkaverille Jonille tuoda Small Worldin lainaan tänne töihin, että pelaillaan joskus töiden jälkeen! Ai niin, ja sorruin tilaamaan Warmachines/Hordes-miniatyyrejä kun sekä Joni että esimieheni Petri pelaa sitä... Ei siinä mitään, oikein kiinnostavan oloinen peli ja hienoja figuureja, mutta 140e meni pelkkään harrastuksen aloittamiseen, ja en usko että se jää siihin... *igor* No, pitää vaan pitää huoli että saan siitä hyvästä myös paljon iloa irti! (RopeConissa olisi nyt joka päivä Warmachines-matseja, mutta en ole saanut vielä figuja kasaan... Ehkä menen silti seurailemaan!)

Bileet: nyt ei ole kyllä tultu käytyä oikein missään bileissä! Tässä oli Pride (olin ekaa kertaa kulkueessa, pyörittelin koko matkan sateenkaaripoita! *plur*), Distortion Outdoorsit, yhdet metsäbileet ja sitten yhdet terassibileet (Save the C), mutta muuten ollaan lähinnä chillailtu joko meillä tai Roosalla tai puistoissa. Kesä. *sydän*

Viimeksi jännäsin juhannusreissua, nyt on vähän isompi vaihde silmässä kun on Unkari edessä! Iiik! Vielä isommat paineet että oonko saanu listattua kaiken mukaan otettavan, onko lentoliput ja tapahtumaliput ja festaribussiliput ja matkavakuutuspaperit printattu, otanko matkalaukun vai rinkan, mitkä poit otan, mitkä vaatteet otan... *pökr* *nauru* Kunhan matkaan pääsen niin stressi kyllä laukeaa NAPS, ja sit vaan nautitaan reissusta! *hihu* Tasan viikon olen reissussa, bileet kestää tiistaista sunnuntaihin, ja meitä on reilut 30 suomalaista lähdössä sinne ja perustetaan sinne oma leiri!

Oikeastaan tuo Satsang-meditaatiojuttu liittyi kanssa tähän Unkarin reissuun, haluan jotenkin valmistella mieltäni olemaan avoin uusille kokemuksille ja oivalluksille, vaikka en suoranaisesti koekaan että olisin mitenkään nyt jumissa. Varsinkin tuo kolmiväriteoria on avannut uusia tapoja tarkastella itseä ja muita.

Avainsanoja: BT - Forget Me (Michael Cassette remix), pyöräily, hikoilu, Hordes, Southpark, vesimeloni, mojito-lonkero, kolmiväriteoria, aurinkolasit vahvuuksilla.

Unirytmitaju

By sapeli, Monday 11.7.2011

*haukottel* --> *nukkuu* --> *pepsodent*

Työkaverin kanssa juteltiin viime viikolla nukkumisesta ja unimääristä, ja kun valittelin että kun itse nukun sen verran paljon (8-9h arkena, 9-10h viikonloppuna), jää aika vähän vapaa-aikaa arkisin. Hän taas selviää kuudella tunnilla ihan hyvin.

Siinä sitten keskustelu rönsyili REM-vaiheisiin ja sen sellaiseen ja päätin että kokeilen viikon 6h yöunilla ja seurailen täällä omia oloja. Jos nimittäin löytäisin jostain 6-7h yöunien kohdalta hyvän REM-vaiheen heräämiseen, siitä saisi kerättyä aika paljon aikaa omiin projekteihin, tai vaikkapa aikaisemmin töihin tulemiseen (saldoa ja sitä kautta vapaapäiviä kerätäkseni, tietenkin).

Viime yönä (su-ma) oli ensimmäinen 6h yö. Oli vähän hankala keksiä tekemistä siinä puolilta öin kun alkoi jo silmät luppaamaan, mutta pinnistelin että saisin nukuttua juuri sopivan määrän. Mietin myös sitä että olisin voinut käydä nukkumaan aiemminkin ja laittaa herätyskellon vaan soimaan aiemmin, mutta en jaksanut alkaa muuttamaan siinä vaiheessa aamurutiinia. Voi olla että se tulee kyllä vastaan tällä viikolla, voisin esim. käydä tunnin myöhemmin nukkumaan JA herätä tuntia aikaisemmin.

Tänään ainakin heräsin ihan virkeänä ja iloisena, enkä ole ottanut aamulla mitään kofeiinipitoista. Lounaan jälkeen otin tuossa äsken puolikkaan kofun kuten yleensäkin. En usko että tarvin päiväunia tänään, mutta saa nähdä miten olo muuttuu tässä päivän mittaan.

Nukuin viikonloppuna kyllä muutenkin aika hyvin ja pitkään, eli voi olla että nyt vielä mennään niiden unien jälkimainingeissa, loppuviikosta voi olla tiukempaa.

Mitä hyödyin tällä kertaa lyhyemmästä yöstä? No meille tuli yövieraita aika myöhään, joten olin pirteänä ottamassa heitä vastaan ja auttamassa asettumaan - normaalisti olisin ollut tosi kärttyinen kun omasta kallisarvoisesta uniajasta olisi pitänyt uhrata... Plus ehdin lueskelemaan vähän aikaa (silmät ristissä) Warmachines-sääntökirjaa mikä on työn alla.

Lisää updateja seuraa!

Update 1: toinen yö. Kokeilin yön lyhentämistä molemmista päistä yhdellä tunnilla, eli nukkumaan klo 11 ja hereille klo 5 - pieni saldon kerääminen töissä ei kuitenkaan ole ollenkaan huono idea. Jos saisin esim. tunnin joka päivä kerättyä, voisin pitää ylimääräisen vapaapäivän joka toinen viikko!

No, ensinnäkin oli taas vaikeaa sinnitellä hereillä niin pitkään, kun oma rytmitaju sanoo muuta. Sitten oli jotenkin tosi hikinen yö, aamullahan sitten satoi eli ilmankosteus saattoi olla melko korkea... Kun kello herätti viideltä niin toki jäin vielä hetkeksi torkkumaan (kuten aina), mutta kun sujahdin heti takaisin mukaviin uniin, päädyin siihen että en ollut saanut vielä tarpeeksi unta. Jotenkin kuvittelisin että se "oikeassa vaiheessa herääminen" pitää sisällään myös sen, että unet eivät jää kesken.

(Ilmeisesti olin väärässä - REM-vaihe olisi tosiaan se suositeltu heräämisvaihe, jos ei pysty heräämään juuri sen lopussa. Tällä sivulla oli asia selkeästi selitettynä ja kuvattuna: Understand Sleep Mechanics. Huono uutinen sinänsä, koska se meinaa sitä että jos haluan herätä niin virkeänä kuin mahdollista, jonkun unen on loputtava kesken. *hmph* Tai no, tänäkin aamuna taisin torkuttaa itseäni REM-vaiheen loppuun, jonka jälkeen olikin mukava herätä. *hih*)

No, sain kuitenkin noustua kuudelta, ja olin töissä parikymmentä minuuttia aikaisemmin kuin normaalisti. Kokeilen vielä ensi yönä tätä samaa rytmiä, ehkä huono unen laatu koko yön aikana siirsi "hyvät unet" aamun puolelle.

Update 2: kolmas yö. Valvominen alkaa onnistua paremmin, eli saan enemmän irti niistä parista ekstatunnista illalla. *hymy* Kävin eilen nukkumaan jossain 23:20, kello herättämässä tasan 6h myöhemmin eli 5:20. Päädyin torkkumaan (taas) yli kuuteen, eli jälleen joku 7h taisi tulla nukuttua.

Sanotaan nyt että vaikka en siihen kuuteen tuntiin näytä millään pääsevän niin tuntuu aika luksukselta torkkua tunti - saan katseltua lisää unia ja herään kuitenkin sitten niiden päätyttyä tyytyväisenä, eikä silti mennyt kuin 7h nukkumiseen. *hih*

Yhdellä sivustolla suositeltiin että järjestää itselleen jonkin "porkkanan" jos onnistuu heräämään heti kun kello soittaa ilman torkkua. Tuotakin voisi yrittää, jos keksisi jonkin sopivan houkuttimen...

Update 3: neljäs yö. Eilen järkättiin Koffin puistossa myöhään illalla tuli-/led-pyörittelymiitti, ja siellä meni aika myöhään, olin kotona vasta yhdentoista jälkeen. Pääsin nukkumaan vasta kahdentoista jälkeen, joten laitoin kellon herättämään 6:10, että tulisi se 6h täyteen. Totta kai sen jälkeen torkutti, ja nousin about seitsemältä. Jälleen siis päädyin tuohon seitsemään tuntiin.

Tällä kertaa tosin huomasin että en oikeastaan nähnyt enää yhtään unia torkun aikana, eli ihan hyvin olisin sen puolesta voinut nousta jo aikaisemminkin. Nyt oli siis kyse ihan puhtaasti mukavuudenhalusta. *haukottel* *nauru*

Update 4: viides ja vika yö. Torstaina oli peliporukan tapaaminen, josta yleensä olen livistänyt ysiltä, mutta nyt jäin vielä hengailemaan - ja olikin tosi mukavaa! Kotona olin yhdentoista jälkeen, nukkumassa puolilta öin. 6h jälleen herätyskelloon, mutta päädyin torkkumaan kasiin saakka, eli 8h unta. Selvästi oli vähän päässyt kerääntymään velkaa. Olinkin toisaalta sitten aika pirteä koko päivän.

Lopputulos: jatkan tällä systeemillä! Joinain aamuina 6h riittää hyvin ja sitten saan mentyä töihin aiemmin ja kerättyä saldoa, joinain aamuina torkun vielä pari tuntia, mutta ehdin silti töihin järkevään aikaan - ja mikä parasta, saan pidettyä itselläni oikeuden nukkua periaatteessa niin pitkään kuin nukuttaa, ja torkkuaamuina herätä "ilman kelloa". Aivan loistavaa.

Oli itse asiassa ihan mahtava fiilis torstaina kun pyöräilin pelitapaamisesta kotiin ja katselin upeaa auringonlaskua. Mietin siinä että tuntui siltä kuin olisin vapauttanut osan elämästäni joka oli ollut pitkään lukkojen takana, kun olin vakuuttanut itseni että tarvin enemmän unta. Nyt vasta havahduin siihen että selviän oikeasti vähemmällä, jolloin jää enemmän aikaa kaikkeen muuhun kivaan.

Suosittelen unirytmitestiä kaikille!

Forget me

By sapeli, Saturday 9.7.2011

BT - Forget Me (Michael Cassette Remix) 2010

I'll give to you if you give to me
I always want to hear what's on your mind
And from the other side, can you still answer me
'Cause we all crave to be understood...yeah

And what I want to see
And what I need to hear
And what I want to feel
Is in those arms

And I'll sing to you if you sing to me
Because I long to hear what's on your heart...yeah

Forget me
I'm tired and wasted
Hopeless and faded
Listless and jaded

Forget me
I'm tired of waiting
I'm still underrated
I'm hopeful but jaded

But just remember
This is a beautiful mistake
I really need you
As our silence starts to break

It's stronger than fire
Greater than all the wars we wage
And I don't know what you want me to be
But I don't want to be perfect anymore

I'll share with you if you share with me
I always want to hear what's on your mind
And from the other side, can you still answer me?
Because I live to speak what's on my heart...yeah

Forget me
I'm tired and wasted
Hopeless and faded
Listless and jaded

Forget me
I'm tired of waiting
I'm Still underrated
I'm hopeful but jaded

Let us remember
Life's such a beautiful mistake
It's precious and fragile
Sometimes more than we can take

It's stronger than fire
Greater than all things men create
And I don't know what you want from me
But I don't want to be perfect anymore


*sydän*