sapeli

sapeli

jokukukamikä?

July 2010

The end of an era

By sapeli, Friday 30.7.2010

Niin kuin Jagokin, ajattelin myös että on hyvä kirjoittaa tänne kavereille tiedoksi sekä itselle muistiin tilannekatsaus, elämäni pisimmän ja merkityksellisimmän parisuhteen päättyessä.

Ensinnäkin, teidemme eroaminen ei johtunut mistään riidasta tai toisen tekemästä vääryydestä, eli kenenkään ei tarvi onneksi valita puolia tai yrittää demonisoida jompaa kumpaa. Toki tilanne kärjistyi ja tunteet olivat pinnalla kun Airport Jam-festariviikonlopun päätteeksi tähän päädyttiin, but that was to be expected.

Pari päivää meni jonkinasteisessa shokissa, mutta onneksi olin saanut koulutettua alitajuntani työstämään tämäntyyppisiä asioita taustalla, ja hiljalleen musiikkia kuunnellen ja mietelauseita lukien, alkoi hahmottumaan tilanne.

Lyhyesti, rakkautta on yhä, mutta sen sävy on muuttunut enemmän ystävyydeksi, ja molemminpuolisesti oli jo jonkin aikaa tuntunut että suhde rajoittaa omaa vapautta hiukan liikaa. Toisaalta, tuo on hinta siitä, että on aina halikaveri ja juttukaveri ja tuki ja turva, mutta nyt kun uudet ovet ja ikkunat ovat auki, tuoksuvat uudet tuulet niin raikkailta ja makeilta että tiedämme tämän olevan oikea päätös.

Saimme myöskin onneksi juteltua asiat läpi, ja ystävyys kestää. Ei tunnu olevan tarvetta vältellä toista, ja uskomme että pysymme vastaisuudessakin tarpeen vaatiessa toiselle juttukaverina ja tukena ja turvana. Jätämme kuitenkin pois olettamuksen että elämä ja sen kokemukset ovat yhteisiä, ja uskaltaudumme tahoillamme syvemmälle elämän metsiin ja merille seikkailemaan.

*sydän*

Ten Rules for Being Human

By sapeli, Wednesday 21.7.2010

Ten Rules for Being Human


by Cherie Carter-Scott

1. You will receive a body. You may like it or hate it, but it's yours to keep for the entire period.
2. You will learn lessons. You are enrolled in a full-time informal school called, "life."
3. There are no mistakes, only lessons. Growth is a process of trial, error, and experimentation. The "failed" experiments are as much a part of the process as the experiments that ultimately "work."
4. Lessons are repeated until they are learned. A lesson will be presented to you in various forms until you have learned it. When you have learned it, you can go on to the next lesson.
5. Learning lessons does not end. There's no part of life that doesn't contain its lessons. If you're alive, that means there are still lessons to be learned.
6. "There" is no better a place than "here." When your "there" has become a "here", you will simply obtain another "there" that will again look better than "here."
7. Other people are merely mirrors of you. You cannot love or hate something about another person unless it reflects to you something you love or hate about yourself.
8. What you make of your life is up to you. You have all the tools and resources you need. What you do with them is up to you. The choice is yours.
9. Your answers lie within you. The answers to life's questions lie within you. All you need to do is look, listen, and trust.
10. You will forget all this.

Poi-blogi X

By sapeli, Friday 9.7.2010

Säästin nyt parin päivän poi-bloggaukset samalle päivälle, ja eiköhän tämä bloggaustahti tämän alkuinnostuksen jälkeen ala laantumaan. *hih*

Viimeisen muutaman päivän aikana on ollut hyviä ja huonojakin pyörittelyjä. Kivoja juttuja on ollut lähinnä duunin ruokatauoilla (sen jotenkin ottaa rennommin) ja olen tällä viikolla keskittynyt lähinnä tyyliseikkoihin, eli olen opetellut pyörittelemään mahdollisimman matalalla, ikäänkuin kehon ympärillä, ja mahdollisimman kevyesti eli myöskin hitaasti.

Vaikea mutta tarpeellinen juttu oli se kun aloitin poi-kukkien harjoittelun, mikä kannattaa sitten kun pääsen vihdoin hämärään hohtopoiden kanssa. On to-del-la hankalaa pitää tasot kunnossa samalla kun pitää kättään suorana, erityisesti taakse osoittaen! Mutta tiedän että jokainen harjoittelukerta menee vähän paremmin.

Yhtenä päivänä kuitenkin turhauduin kun koitin opetella reverse 5-beat weavea. En vain hoksaa miten se toimii, vaikka olen monta kertaa katsonut läpi opasvideon. Tähän asti olen aika nopeasti aina oppinut uudet temput, joten sitä enemmän tämä tuntui inhottavalta "seinältä" kehittymiselle.


Kohta koittaa onneksi viikonloppu ja pääsee taas johonkin puistoon pyörittelemään! *jiihaa* Toivon myös että tästä tulee loppuelämän ajaksi mieluinen liikuntaharrastus, koska muuten liikun aivan liian vähän...

Poi-blogi 9

By sapeli, Monday 5.7.2010

Viime viikonloppuna tuli taas hyvä mahdollisuus vähän esiintyä ihmisten ilmoilla - Distortion-bileet oli Hesperian puistoissa! Huomasin että polkka ei ole kovin ihanteellista musaa poin pyörittelylle, mutta lopulta tuli vähän melodisempaakin, ja junkka kuulosti oikein toimivalta poimusalta.

Sitä rentoutta vapaaseen pyörittelyyn on selkeästi tullut lisää, ja oli kiva tavata muitakin pyörittelijöitä ja vähän vaihtaa temppuja. Erityiskiitos Lissulle joka näytti sen "vuorottelevan butterflyn", jonka sain tänään sitten opeteltua aika hyvin! (Edit: tämän tempun nimi on Thread The Needle!)

Poi-blogi 7 ja 8

By sapeli, Friday 2.7.2010

Laiskana miehenä alan jo yhdistelemään näitä treeniblogeja... *haukottel* *nauru*

Tällä viikolla en ole hirveästi ehtinyt kotona pyörittelemään, mutta olen duunissa aina ruokatunnin lopuksi ehtinyt harjoitella 10-15 minuuttia, ja olen koittanut ottaa siitä kaiken irti. Siellä heiluessani olen oppinut mm. siirtymään sulavammin 2-, 3- ja 5-beat weavien välillä (molemmin päin), sekä pyörimään ja "tanssahtelemaan" vähän fiksumman näköisesti. (En siis enää seiso tönkösti paikallani kun poit pyörii ympärillä.)

Tänään tuli postissa uudet hohtopoit! Hienot, raskaat, ja kolahtaa aika mojovasti jos tekee virheen... *pökr* Nämä siis hohtaa vihreänä (kunhan pääsisi koittamaan näitä pimeässä!), mutta sain myös yhden RGB-strobopoin (yksi minulla siis jo oli). Harmikseni kuitenkin huomasin että tämä mikä tuli on aika erilainen kuin tuo mikä jo löytyi - vanhempi on paljon haaleampi, uusilla pattereillakin, ja se on vähän pienempi ja kevyempi. Saa nähdä miltä näyttävät hämärässä... *uuh*

PS: Sain 5% alennuskuponkeja Home of Poi verkkokauppaan, ilmoittakaa jos haluatte niin voin tuoda esim. johonkin bileisiin tai puistoon! Saatan myöskin retkahtaa sittenkin tilaamaan jossain vaiheessa vielä toisen samanlaisen strobopoin, että näyttäisivät vähän fiksummilta yhdessä - ja postikuluja ei oikein raaskisi yhden pallon takia maksaa kokonaan itse. *hih*

Tänään kun pyörittelin tässä meidän pihalla, muistin erään kivan biletuttavan vinkin - näissä meidän "puistopoissa" on silkkihuivit päässä, ja jos sen vetää "neliöksi" ja pitää yhdestä kulmasta kiinni, pysyy huivi koko ajan auki. Onnistuin tässä tänään ekaa kertaa ja oli aika pirun hienon näköistä! Varsinkin fountain/tuulimylly näytti tosi hienolta. Harmi vaan että nämä poit on jo nähneet aika paljon elämää (ja ruusupuskia), joten kangas ei ole enää ihan neitseellinen...

Huomenna sitten Distorion-ulkoilmabileet Hesperian puistossa (kaikki mukaan!), siellä olis tarkoitus pyöritellä taas yleisön edessä... *jännäil* Pitää varmaan ottaa pari rentouttavaa ensin! *känni*