sapeli

sapeli

jokukukamikä?

July 2008

Uninen viikko

By sapeli, Friday 25.7.2008

*haukottel*

On kyllä ollut erikoinen viikko, ja ihan hyvällä tavalla.

Ne jotka mut tuntee, tietää että nukun normaalisti 10-12 tuntia yössä, jos siihen vain on mahdollisuus. Tuon unimäärän jälkeen herään aurinkoisena ja muistan nähneeni paljon unia - vähempikin unimäärä riittää mutta herääminen ei tunnu mukavalta, ja muistan harvoin näkemiäni unia. Lukiossa Biologian opettaja arveli että minulla saattaisi olla jopa jotain fibaa aivokemiassa, siellä kuitenkin melatoniini muodostuu ja säätelee unirytmiä...

No eihän siinä mitään, olen aina pitänyt nukkumisesta, ja silloin kun väsyttää niin ei ole mitään niin mukavaa kuin nukkuminen! Harmi vaan että nyt kun on tyypillisessä arkityössä kahdeksasta puoli viiteen, ei sille nukkumiselle jää niin paljon aikaa. Nukkumaanmenoa tietenkin rajoittaa myös asuinkumppanin elämänrytmi, yksiössä kun vielä asutaan. 8 tuntia on normaalina arkipäivänä ihan hyvä saavutus, usein se jää kuitenkin 6-7 tunnin välille.

Tällä viikolla ollaan kuitenkin onnistuttu käymään maate melko hyvissä ajoin eli olen saanut nukuttua 8 tuntia, mistä on seurannut se, että en ole tarvinnut työpäivän aikana kofeiinia. Tämän lisäksi olen joka päivän nukkunut 2 tunnin päiväunet, ja ai että on tehnyt hyvää!

Välillä tosin tuntuu siltä että nukkumisen ja töiden lisäksi ei ehdi tekemään yhtään mitään. Mulle kuitenkin jää töistä tulemisen jälkeen vain noin tunti "omaa aikaa" ennen päiväunia, ja päiväunilta herään sitten suoraan tekemään iltaruokaa ennen nukkumaankäyntiä...

Huomasin kuitenkin tällä viikolla että tuo ajan puute ei oikeastaan haittaa ollenkaan. Ehdin tekemään tarpeelliset kotityöt ja hoitamaan raha-asiat, eikä mulla oikeastaan muuta merkittävää tekemistä kotona olekaan. Harrastukset keskittyy tietyille päiville milloin en sitten olekaan kotona, ja töissä ehtii selailemaan ihan tarpeeksi internettiä ja forumeita.

Aiemmin mulla oli sellainen fiilis että pitäisi olla koko ajan jotain kiintoisaa tekemistä, ja mua ahdisti se, ettei ollut aikaa sellaisen kehittämiselle, mutta olen huomannut että ei jostain pelien pelaamisesta tai sarjojen katsomisesta juuri sen enempää jää käteen - aika tyhjää ajanvietettä tuollainen viimekädessä on. Olen tyytyväinen näin, pois turha hälinä elämästä. *hymy*

Jupiter sekstiili Uranus

By sapeli, Wednesday 9.7.2008

Jupiter sekstiili Uranus
*tähti*
Tarkka: 6.7.2008
Alkaa: 5.6.2008 Päättyy: 20.7.2008


"Onni suosii rohkeaa" on sanonta, joka sopii tämän transiitin ideaan kuin nyrkki silmään, sillä varsin tyrmääviä tulevat olemaan tällä Jupiterjaksolla sattuvat onnenkantamoiset. Perusedellytykset päästä nauttimaan ajan hedelmistä ovat melkoisen haastavat, sillä Jupiter sohii taikasauvallaan vain sellaisia suunnitelmiasi ja projektejasi, joita pystyt toteuttamaan täysin vapaasti ja riippumattomasti eli sanalla sanoen rohkeasti. Vesimiehen Aika nostaa tämän Jupiterin syntymäkarttasi Uranukselle tekemän transiitin lähes arvoon arvaamattomaan, sillä uusi aika rakentuu vain ja ainoastaan sellaisten ihmisten varaan, jotka pystyvät välittömästi ja viivyttelemättä seuraamaan hetkellisten oivallustensa antamia inspiraatioita.

Kaikki elämän alat ja alueet syntyvät pikkuhiljaa uudelleen ja siten elämässä voivat tosissaan onnistua vain sellaiset, jotka uskaltavat tehdä kaikki asiat uudella tavalla. Ne osa-alueet elämässäsi, joita pystyt viemään eteenpäin täysin itsenäisesti ja joille olet omistautunut niin syvästi ettei mikään muu asia mailmassa kuin kuolema pysty sinua niistä irrottamaan saavat satumaisen onnen taakseen tämän aikajakson ajaksi. Uusia mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi tipahtelee pöydällesi hyvin yllättävissä tilanteissa ja tiukassa aikataulussa, joka ei salli mitään neuvotteluja kenenkään kanssa ennen lopullista sinettiäsi. Ota heti tai jätä kokonaan lukee näissä tarjouksissa ja käytännössä ehto on niin kova, että suurin osa meistä tavallisista ihmisistä ei pysty sitä täyttämään ja silloin voi sanoa hyvästit tämän kosmisella tasolla hyvin merkittävän menestystarinan syntymiselle.

Ellet ole vielä pystynyt kehittelemään itsellesi mitään totaalisesti ja pyhästi itsellesi kuuluvaa juttua, jonka etenemiseen kenelläkään ei ole mitään sanomista, niin nyt aika suosii tällaisen asian löytymistä elämääsi, joka jo sinällään on todellinen lottovoitto. Uusi aika tulee armottomalla tavalla tuhoamaan kaikki perässä hiihtäjät, sillä uuden henkisesti vahvan sukupolven voittokulku on jo alkanut eikä mikään pysty sitä enää pysäyttämään. Ellet vielä kuulu itsenäistä elämäntehtäväänsä suorittavien rakentajien joukoon niin nyt on korkea aika pistää hakemus vetämään.

*hikoil* *pökr*

Edit: ja lisää vielä kaiken huipuksi:

Saturnus yhtymä Saturnus
*tähti**tähti**tähti*
Tarkka: 2.8.2008
Alkaa: 2.7.2008 Päättyy: 16.8.2008


Noin 28-30 vuoden välein ihminen pääsee arvioimaan uudelleen suhdettaan ympäröivään maailmaan ja tällainen aika sisältää aina mahdollisuuden kokonaan uuden elämän aloittamiseen. Saturnus ilmentää kosmisen järjestyksen valvontaa yksityisen ihmisen maanpäällisessä elämässä alkaen tarkasta syntymähetkestäsi. Juuri nyt Saturnus on täsmälleen samalla kohtaa eläinradalla kuin sinun syntyessäsi.

Viimeisen Saturnuskierroksen aikana (28-30v) olet rakentanut itsellesi tietynlaisen velvollisuuksien ja vaatimusten linnoituksen. Jos ottamasi velvoitteet ovat olleet ylimitoitettuja ja rasittaneet sinua sietokykysi rajoille niin tunnet sen nyt melkoisena ahdistuksena seinien kaatuessa päällesi yhtälailla kotona kuin työelämässäkin.Tämän jakson aikana voit jättää taaksesi koko joukon aiemmin mukana raahaamiasi velvollisuuksia tai jatkaa saman säkin raahaamista vielä seuraavat kolmekymmentä vuotta. Sisimmässäsi olet tietoinen vapautumisen mahdollisuudesta ja se aiheuttaa muutosta helpottamaan tarkoitetun ahdistavan olon.

Et voi ajatella muuttavasi vain yhtä elämäsi osa-aluetta, sillä yhden muuttuessa kaikki muuttuvat. Nyt on kysymyksessä perustavaa laatua oleva uudelleen arviointi, joka muuttaa joko koko elämäsi tai ei mitään. Ihminen ei voi elää ilman sitoumuksia ja velvoitteita, mutta niiden tulee rakentua omista eikä muiden tarpeista, jolloin ne eivät myöskään voi käydä sinulle liian raskaiksi.

Jos olet pystynyt säilyttämään ohjat omissa käsissäsi viimeiset 28-30 vuotta, niin silloin tämä aika palkitsee sinut ruhtinaallisilla uusilla haasteilla, jotka saavat kämmenesi kostumaan ja suusi kuivamaan näköpiiriisi tulevien mahdollisuuksien edessä.

*super**pökr*

Valju olo

By sapeli, Monday 7.7.2008

Jäipä tosiaan valju olo viikonlopusta. Se on kumma... Työviikon jälkeen kaipaisi jotain mahdollisimman erilaista joka irrottaisi siitä monotonisesta arjesta ja harva asia onnistuu siinä paremmin kuin konemusabileet! Huomaan kuitenkin että tuosta on tullut itsessään niin rutiinia että olen onnistunut täysin unohtamaan mikä se hieno juttu niissä oli - havahduin viikonloppuna siihen että en löytänyt tilanteesta mitään positiivista ja negatiiviset asiat olivat räikeinä päälimmäisenä. Mietin: "Mitä minä oikein täällä teen?"

Onneksi olin ottanut perjantain vapaaksi, muuten olisi jäänyt todella uupunut olo koko viikonlopusta; nyt pääsin hädin tuskin plussalle mutta energiaa on tarpeeksi että jaksan työviikon.

Edessä luultavasti pieni etääntyminen kaikesta ja kaikista siksi aikaa että saan vähän perspektiiviä omaan elämään. Haluan tietää jälleen mitä haluan ja toivon mukaan keksisin myös sen mitä tarvin.