Tietoa Thaihieronnasta

By MikkoM, Sunday 15.8.2021

Thaihieronta on yksi täydellisimmistä hierontatyypeistä sekä terapeutille että vastaanottimelle. Itse asiassa ei ehkä ole olemassa muita hieronta- töitä, joissa lääkäri voi käyttää koko vartaloaan hoitotyön välineenä ja käyttää samalla laajaa valikoimaa manuaalisia thaihieronnan tekniikoita ja muita ulkoisia laitteita.

Thaihieronnan tekniikat
Katsotaanpa nyt thaihieronnan tekniikoita, joita useimmiten käytetään hoitoistuntojen aikana.

Paine ja akupressuuri
Paine- ja akupressureita käytetään ensisijaisesti painamaan Sen-energialinjoja/pitkin niitä ja akupressuuripisteitä, ts. Avaamaan tai poistamaan Sib Sen -linjoja. Jatkuvaa painetta käytetään myös pehmentämään kehon supistuneita kohtia, kuten solmuja, sotkuja ja kiinnikkeitä, erityisesti lihaksissa ja sidekudoksissa.

Saatat myös olla kiinnostunut:
◾ Thai -hieronnan opetusmateriaalit, kirjat ja työkalut
◾ Thai -hieronnan opetusmenetelmät ja -tekniikat
Thai Hyödyt ja haitat thaihieronnan oppimisesta verkossa
Tyypillisesti käytettyjä työkaluja ovat kädet (peukalot, kämmenet, sormet), kyynärvarret, kyynärpäät, mutta polvia ja jalkoja voidaan käyttää myös tavoitteen ja tekniikan mukaan. Kuten jo edellisessä kappaleessamme "Thai -hierontatyökalut" mainittiin, joissakin tapauksissa voidaan tuoda ylimääräisiä laitteita painetta tai akupressuria varten, kuten puisia tikkuja tai kompressioita.

Mobilisointi
Nivelten eli nivelten ja lihaskudoksen mobilisointi tehdään tavallisesti thai-hieronnassa, yleensä edistääkseen enemmän liikealuetta asiakkaalle. Yleensä mobilisaatiot koostuvat pyörivistä tai toistuvista liikkeistä, jotka menevät edestakaisin tiettyyn suuntaan.

Avustetut venytykset
Thai-hieronta tuntee monenlaisia ​​avustettuja joogamaisia ​​venytyksiä, joten nimi ”Jooga laiskoille ihmisille”, jonka ensisijaisena tavoitteena on avata Sen-linjat, mutta esimerkiksi myös edistää parempaa liikealuetta, parantaa verenkiertoa, ja/tai ehkäistä urheiluvammoja edistämällä joustavuutta.

Hengitys
Hallittu hengitys on olennainen väline thaihieronnassa. Tyypillisesti asiakas hengittää ensin sisään, sitten painettaessa tai suorittaessaan avustettua venytystä asiakas hengittää ulos voidakseen terapeutin mennä syvemmälle venytys- tai painepisteeseen.

Hieronta
Hierontatekniikat vaihtelevat hankaamisesta, vaivaamisesta (petrissage), luistamisesta (effleurage), napauttamisesta, tärinästä, puristamisesta, ympyröimisestä, tarttumisesta, työntämisestä, kynimisestä, rullaamisesta ja niin edelleen, periaatteessa mitä tahansa keinokudosten käsittelyyn käytettävissä olevia keinoja käyttäen.

Rytmiset liikkeet (harmoniset tai keinuvat)
Rytmisiä, lempeitä, toistuvia keinuvia liikkeitä voidaan käyttää syvän lihasrelaksaation ja ”irti päästämisen” indusoimiseksi asiakkaalle. Sitä voidaan käyttää asiakkaan valmisteluun syvempään työhön.

Lyömäsoittimet
Hieroja käyttää yleensä lyömäsoittoa, jota kutsutaan myös tapotementiksi tai rumpaliksi, verenkierron stimuloimiseksi, kivun lievittämiseksi ja/tai työskentelemien kehon osien rentouttamiseksi. Se on sarja nopeita iskuja, jotka tunkeutuvat pehmytkudokseen.

On olemassa erilaisia ​​lyömäsoittotekniikoita, jotka yleensä tehdään käsillä, käsien puolella, sormilla tai nyrkillä joidenkin menetelmien nimeämiseksi.

Kiropraktiikan uudelleenjärjestelyt
Rakenteelliset uudelleenjärjestelyt eivät yleensä ole thaimaalaisen hieronnan tavoite itsessään, vaan ne tapahtuvat melko automaattisesti lihasten ja jänteiden rentoutuneen, supistumattoman tilan tai tiettyjen tekniikoiden, erityisesti ns.

Itse asiassa hoidon aikana nivelet, luut tai nikamat voivat asettua uudelleen oikeaan paikkaansa, vaikka uudelleen kohdistaminen voi olla myös tarkoituksellista toimintaa käyttämällä kiropraktiikkatekniikoita, joita thai-hieronnassa kutsutaan yleisesti halkeamiksi.
Lue lisää: https://taruolento.com/thaihieronta

Comments

There is 1 comment. Please login to read it and write your own.