sapeli

sapeli

jokukukamikä?

June 2010

Poi-blogi VI

By sapeli, Saturday 26.6.2010

Pyörittelin eilen yönä ekaa kertaa yleisön edessä pimeässä tunnelissa RGB-strobopalloilla, ja meni tosi hyvin! Varsinkin kaveriporukalta tuli hehkutusta että oikein hyvin meni, erityisesti siinä vaiheessa kun en enää keskittynyt niin paljoa tekniikkaan, vaan annoin musiikin viedä. *hymy*

Poi-blogi V

By sapeli, Wednesday 23.6.2010

Vähänkö mä spämmään näitä blogientryjä... *nauru* Kärsikää! >:D *muhaha*

Tänään oli ihan lyhyt pyörittelytuokio muutenkin tosi pitkän päivän päätteeksi. Sattumalta kuitenkin opin uuden tempun, mitä kutsun "suojaavaksi ympyräksi". Periaatteessa siis pyöritän 2-beat weavia koko kehon ympäri jalkoja liikuttamatta. (Oikeasti ympyrä on pikemminkin neliö, mutta ei ryhdytä halkomaan hiuksia.) Tämä voi periaatteessa olla ihan hienon näköinen esim. puistossa, jossa ei ole yleisöä yhdellä tietyllä suunnalla vaan porukkaa on vähän joka puolella. *hymy*

Poi-blogi IV

By sapeli, Wednesday 23.6.2010

(Nyt kirjoitan töissä, joten saattaa tulla vähän katkonaista tekstiä...)

Eilen jatkoin viikon teemaa, eli musiikin kanssa pyörittelyä. Jotenkin tuntuu että kaikki temput mitä esim. Home of Poi-sivustolta katselen on liian vaikeita, tai sellaisia että olen jo ne oppinut...

Mutta olipa kivaa! Jotenkin luonnostaan poit alkoivat eilen pyöriä loivemmissa kulmissa, eli tavallaan aaltoilivat siinä ympärillä, ja vähän testailin myös sitä, miten poita voi pyöritellä "yhdessä" ilman että ne menevät sotkuun.

Loppuvaiheessa aloitin vähän harjoittelemaan myös selän takana pyörittämistä ja onnistuin melkein pari kertaa tekemään 2-beat weavin selän takaa! Se onkin sitten varmaan seuraava temppu mitä tulee opeteltua piiitkän aikaa. *hymy*

Poi-blogi III

By sapeli, Monday 21.6.2010

Jee! Vähänkö oli just hyvä poitreeni! *jiihaa*

Tänään olen taas keskittynyt vaan "tanssimaan poin kanssa", eli pyörittelemään musiikin kanssa. Tajusin että poiden ei tarvi mennä biitissä, vaan on tärkeintä yrittää tavoittaa musiikin fiilis liikkeillä. *hymy*

Onneksi hoksasin myös vähän lyhentää mun uv-vihreiden huivipoiden naruja, just sen verran että niillä pystyy nyt tekemään corkscrewn ilman mitään ekstraväistelyä - ja tuo vapautti NIIN paljon liikkumista, jotenkin siinä vain tanssi ja poit tuli perässä, aika zen-hetki. *hih*

Oli luontevaa myös treenata erilaisia pyörityskaaria ja -asentoja, eli opettelin esim. tekemään korkeita kaaria (eli käsi suoristuu yläkaaressa mutta pysyy keskivaiheilla alakaaressa) ja vaakasoikioita (eli käsi kurottuu eteen kun poi on menossa sinne, mutta palaa paikalleen loppukaaren ajaksi).

Sitten olin vähän tuhma ja tilasin luottokortilla viidet ja puolet poit. *tirsk* Ok, neljät niistä on lahjoiksi, eli itselleni tuli vain 1.5 poisettiä. (Olin siis vahingossa tilannut jo aiemmin yksittäisen väriä vaihtavan pallopoin, joten nyt saan sille kaverin, plus yhden koko vihreän glow poi setin.) *hihu*

Poi-blogi II

By sapeli, Sunday 20.6.2010

Onneksi tuli kaunis päivä niin pääsi pihalle vähän pyörittelemään. *hymy*

En yrittänyt opetella tänään mitään uusia temppuja, vaan koitin vaan päästä paremmin synkkaan musiikin kanssa. Siellä alkeiskurssilla me ei pyöritelty musan tahtiin (vaikka sellaista olikin taustalla), ja on ollut suht vaikeaa opetella pyörittämään musiikin kanssa.

Loppujen lopuksi aika hyvin pystyy "tanssimaan" poiden kanssa yhdistämällä normaalia ja käänteistä 2- ja 3-beat weavia sekä fountainia, ja sitten rauhallisempien hetkien tai nostatusten aikana pyörittelee vähän rauhallisempaan tahtiin mutta vaikka toinen käsi kurotettuna kauas eteen ja toinen taakse.

Sain myös hiottua vähän selän takana tehtyä butterflyä huivipoilla, sekä 2-beat weavea missä kädet pyörittävät poita eri suuntiin (toinen myötä, toinen vastapäivään). En tiedä sille nimeä (tietääkö joku muu?).

Ai niin, eilen tuli kaverin synttäreilläkin pyöriteltyä kun mentiin sinne vahingossa pari tuntia aikaisessa... *blush* Harjoittelin mahdollisimman matalalla pyörittämistä (ulkona satoi) ja kyljen/selän takana pyörittämistä siten, että tasot pysyvät mahdollisimman suorina (hankalaa!).

Poi-blogi I

By sapeli, Saturday 19.6.2010

Kun olen päätynyt harjoittelemaan poi'aamista yksikseni, ajattelin kirjata tänne vähän edistysaskelia - näitä voi olla hauska katsella sitten jälkikäteen, ja toimivat samalla itselleni muistutuksena jatkaa harjoittelua. *hih*

Poiden pyörittelyhän on mitä hienointa bile- ja puistoaktiviteettia, ja olinkin usein ihaillut erityisesti Alppipuistossa siellä pyöriviä ja pyöritteleviä poimestareita. Kun toissa talvena käytiin Goalla ja sieltä löytyi hienoja poita, oli pakko ostaa meille molemmille sellaiset, ja myyjältä sain myös vinkin poin alkeiskurssille!

No, kun oltiin Goalla vain 2 viikkoa ja tämä selvisi vasta jälkimmäisen viikon puolivälissä, ehdin vain yhdelle tunnille missä opetettiin ihan perusjuttuja. Eipä sillä, niistä on ollut korvaamatonta hyötyä täällä itse opetellessa.

Suomessa on ollut harmittavan vähän mahdollisuuksia opetella poita kursseilla. Luovius Ry järjestää niitä kyllä (esim. http://tinyurl.com/356za82), mutta niin myöhään illalla että en millään pääse niihin. Kaverit puistoissa ovat olleet avuksi, mutta eniten olen oppinut netin opasvideoiden kautta. Erityisesti voin suositella Home of Poi'ta (http://www.homeofpoi.com), jossa on opasvideoista ihan basiceista uskomattoman hienoihin temppuihin!

Goalla meille opetettiin tosiaan ihan perusjuttuja, eli miten pidetään pyöritystasot kunnossa ("kahden seinän välissä"), että pyöritys kannattaa tehdä mahdollisimman pienillä käden/ranteen/sormen liikkeillä, ja että kannattaa seistä A) "seinien" suuntaisesti ja B) siten, että yleisö näkee pyörityksen sivusuunnasta, mistä se on hienoimman näköistä.

Opeteltiin samaan aikaan pyöritystä ja sitten kääntymistä, vuorotellen pyöritystä ja sitten kääntymistä, ja oppitunnin loppuhuipennus (mihin meni ainakin meikäläiseltä yli puolet ajasta) oli three-beat weave, eli se "kahdeksikko" missä kumpikin käsi menee vuorollaan toisen yli.

Tosi monet ovat oppineet itsekseen tämän nk. "peruskahdeksikon" (two-beat weave), jossa toinen käsi menee aina yli ja toinen ali, ja oikeastaan mitään muuta ei tarvikaan että pääsee jammailemaan musiikin tahtiin ja pyörittämään tosi hienon näköisesti. Siitä ei kuitenkaan käsittääkseni pääse kääntymään ympäri eli vaihtamaan pyörityksen suuntaa (reverse weave), mikä avaa tosi paljon liikkumismahdollisuuksia.

(Perustuntiin kuului siis myös two- ja three-beat reverse weavit.)

Sittemmin olen kavereilta oppinut mm. corkscrewn (kiitos Lea!) ja butterflyn (kiitos Lissu!), ja minulle on näytetty muitakin kikkoja, jotka olen kuitenkin hoksannut vasta itse niillä aikani leikittyäni, ja usein opasvideoiden avulla.

Nykyään osaan aiemmin mainittujen lisäksi myös five-beat weavin (eli poit tekevät 5 pyörähdystä ennen kuin kuvio alkaa alusta), fountainin (eli two-beat weave pään takana), butterflyn pään takana, low turnin ja high turnin, buzzsaw'n, ja sitten pari melko simppeliä mutta hauskan näköistä juttua mille en tiedä nimeä (eli olen "keksinyt" nämä puolivahingossa).

Pari aika hienoa kikkaa on nyt työn alla, eli haluaisin oppia thread the needlen (butterfly jossa kädet vuorottelevat etummaisena) ja atomic weaven (eli two-beat weave, jossa toinen poi on vaakatasossa ja toinen pystytasossa).

Onko kenelläkään mitään vinkkejä? Milloin olette aloittaneet tulella pyörittämisen? Ja tärkein: jos kukaan haluaa koskaan tavata puistoilun ja pyörittelyn merkeissä, olen ehdottomasti mukana!