sapeli

sapeli

jokukukamikä?

October 2010

Poi-blogi 14

By sapeli, Tuesday 19.10.2010

Jee, taas olen tyytyväinen että menin Kipinöimään, vaikka olinkin viikonlopun jäljiltä aika väsy. Eilen käytiin läpi erilaisia avauksia, ja voi pojat olipa hankalia opetella! Huomaa että en ole tehnyt mitään tuon tyyppistä, joten uusien liikeratojen opettelu oli kinkkistä. Varsinkin kun on tämmöiset pitkät apinakädet niin tuntuu hirveän vaivalloiselta vetää kädet suorina jotain piruetteja! *nauru*

Mutta olipa ne kivoja sitten kun pääsi jyvälle, varsinkin kun tekee piruetin kattilasta (/ corkscrew'stä) niin se on tosi hauskan näköistä. Muutenkin kun tähtään siihen että osaan tehdä näyttäviä esityksiä valopoilla (tai tulipoilla!) niin juuri näitä minun pitäisikin opetella.

Otin tänään töihin vara-mp3-soittimen, jossa on pelkästään yksi biisi, elikkä se, jonka tahtiin ajattelin koreografioida muutaman viikon päässä häämöttävän esiintymiseni! Ajattelin että siihen saakka joka päivä ruokatunnin lopuksi kävisin kerran pyörittelemässä biisin läpi ja hahmottelemassa siinä samalla että minkälaisia temppuja siinä voisi tehdä, ja uskonkin että ehdin hiomaan tästä aika hyvän itse tapahtumaan mennessä!

Poi-blogi 13

By sapeli, Tuesday 5.10.2010

Kolmas Kipinän tapaaminen oli eilen, ja ai että olen tyytyväinen että menin rankasta viikonlopusta huolimatta! Minulle nimittäin oli järjestetty oma opettaja sinne, kun olin edelliskerralla kysellyt parista kinkkisestä tempusta. Näin myös Merzu pystyi paremmin keskittymään muuhun luokkaan.

Edelliskerralla siis olin aloittanut opettelemaan peruskukkaa (eli vasen käsi kiertää suorana yläkautta eteenpäin pyörittäen poita samansuuntaisesti, oikea käsi kiertää suorana yläkautta taaksepäin, poi pyörien myös takaperin), sekä 4-beat corkscrewiä (Suom: -kattilaa, eli 2 kierrosta edessä, 2 pään päällä).

Näitä harjoitellessani olin myös oppinut puolivahingossa 4-beat windmillin (Suom: yläkahdeksikon?), ja olen yrittänyt mahdollisimman usein harjoitella isolationeita, jotka vaativat selkeästi vain paaaljon harjoitusta.

Tomppa näytti mooonta uutta temppua eilen, näissä sitten riittääkin opettelua! Näin antispin-flowerin (joka on ykkösenä uusien hienojen opeteltavien juttujen pitkällä listalla), hauskan isolation-tempun jonka nimeä en muista, perussolmun, 4-beat thread the needlen (Suom: neulomisen) sekä oikein päin että käänteisenä, sekä hauskan tempun missä kädet ovat ristissä ja hartioiden kohdalla, ja kehon liikkeillä pyöritetään poita vuorotellen edessä ja takana.

Opettelua siis riittää, mutta lähiaikoina pitää myös harjoitella musiikin tahtiin pyörittelyä sekä kehittää koreografia - Marraskuun alussa on nimittäin eräs tapahtuma, jossa haluaisin esiintyä! Paineet on kovat, lähinnä omien odotusten takia, mutta se on vaan hyvä, koska paineet pistää harjoittelemaan enemmän. *hymy*