sapeli

sapeli

jokukukamikä?

September 2006

Elämän elementit

By sapeli, Thursday 28.9.2006

On ollut aika jännät pari kuukautta. *hymy* About kuukausi sitten huomasin että eräällä ihmisellä olikin potentiaalia olla paljon enemmän kuin kaveri, ja nyt en meinaa jaksaa odottaa että pääsen takaisin kotiin *sydän* Bileissä on tultu käytyä ja kavereiden kanssa heiluttua aika paljon tavallista enemmän - toisin sanoen, viime viikkoina ei juuri ole ollut rutiinielämästä tietoakaan. Muutosta, uusia asioita, spontaaniutta, seikkailuja, nautintoa, epävarmuutta, kaupunkielämää; elämäntulta. Niin paljon että se alkoi melkein jo ahdistaa.

Ja sitten tuli tämä viikko. Aloitin puutarhurikoulun maaseutuoppilaitoksessa Turun lähellä (mutta silti ns. susirajan ulkopuolella). Ensimmäisenä päivänä täällä tuli vastaan käärme - paikan talonmies ei ollut eläissään nähnyt tiluksilla käärmeitä. Toisena päivänä olikin jo kourat rannetta myöten mullassa, kolmantena päivänä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi haravoimaan koulupäivän jälkeen lisää. Joka päivä koulu alkaa ja päättyy samaan aikaan, joka päivä ruokailut on samaan aikaan, joka päivä käyn aikaisin nukkumaan. Tätä noin joka kolmas viikko seuraavan reilun kahden vuoden ajan. Rutiinia, vakautta, oppimista, järjestystä, toistuvuutta, turvallisuutta, keskellä kauneinta luontoa; maa-elementin piirteitä. Niin paljon kuin sielu sietää.

Voisi kuvitella että näinkin raju muutos elämässä aiheuttaisi jonkinlaisen shokin, mutta päinvastoin tämä tuntuu viileältä vedeltä korventavan auringon jälkeen, sateelta aivan kuivuneen puun lehdille. Vaikka en ollut sinänsä varautunut tähän, miettinyt tätä etukäteen, olin alitajuisesti antanut palaa aivan täysillä viimeiseen mahdolliseen hetkeen saakka, tietäen että täältä löydän sanctuaryn, täällä lepää keho, mieli ja sielu. *hihu*

Elämän elementeissä maa ja tuli ovat vastakkain: pysyvyys ja muutos, mennyt ja tuleva. Ihminen tarvitsee molempia. Samoin vastakkain ovat vesi ja ilma: tunteet ja järki, ajaton intuitio ja hetken tietoisuus. Myös näitä ihminen tarvitsee molempia ollakseen kokonainen. Koska näitä vastakkaisia elementtejä on vaikea yhdistää samanaikaisesti, on niiden välillä vuoroteltava.

Kun elämässä on näinkin paljon tulta, on sitä tasapainottamassa oltava valtava määrä maata. Ja koska maata on nyt mielin määrin, voin myös nauttia elämäntulen poltteesta täysin siemauksin.

"Rhythm is the secret key to balance and belonging." - Anam Cara

Menettämisen pelko

By sapeli, Wednesday 13.9.2006

Tiistai.

Morning comes slow today
memories push through from yesterday
Where I will be tomorrow?
What do I have to show
from my life?

> Stay
> I need you here
> for a new day to break

> Stay
> I want you near
> like a shadow in my wake

Flow with life down the drain
Memories and force of will sustain
Where will I be tomorrow?
What will be left to show
from my life?

> Stay

It's the little things
that make the world

> Stay

Stay
Here with me
Don't you leave

Stay
Stay with me
Until the day is over


*sydän*