Poi-blogi I

By sapeli, Saturday 19.6.2010

Kun olen päätynyt harjoittelemaan poi'aamista yksikseni, ajattelin kirjata tänne vähän edistysaskelia - näitä voi olla hauska katsella sitten jälkikäteen, ja toimivat samalla itselleni muistutuksena jatkaa harjoittelua. *hih*

Poiden pyörittelyhän on mitä hienointa bile- ja puistoaktiviteettia, ja olinkin usein ihaillut erityisesti Alppipuistossa siellä pyöriviä ja pyöritteleviä poimestareita. Kun toissa talvena käytiin Goalla ja sieltä löytyi hienoja poita, oli pakko ostaa meille molemmille sellaiset, ja myyjältä sain myös vinkin poin alkeiskurssille!

No, kun oltiin Goalla vain 2 viikkoa ja tämä selvisi vasta jälkimmäisen viikon puolivälissä, ehdin vain yhdelle tunnille missä opetettiin ihan perusjuttuja. Eipä sillä, niistä on ollut korvaamatonta hyötyä täällä itse opetellessa.

Suomessa on ollut harmittavan vähän mahdollisuuksia opetella poita kursseilla. Luovius Ry järjestää niitä kyllä (esim. http://tinyurl.com/356za82), mutta niin myöhään illalla että en millään pääse niihin. Kaverit puistoissa ovat olleet avuksi, mutta eniten olen oppinut netin opasvideoiden kautta. Erityisesti voin suositella Home of Poi'ta (http://www.homeofpoi.com), jossa on opasvideoista ihan basiceista uskomattoman hienoihin temppuihin!

Goalla meille opetettiin tosiaan ihan perusjuttuja, eli miten pidetään pyöritystasot kunnossa ("kahden seinän välissä"), että pyöritys kannattaa tehdä mahdollisimman pienillä käden/ranteen/sormen liikkeillä, ja että kannattaa seistä A) "seinien" suuntaisesti ja B) siten, että yleisö näkee pyörityksen sivusuunnasta, mistä se on hienoimman näköistä.

Opeteltiin samaan aikaan pyöritystä ja sitten kääntymistä, vuorotellen pyöritystä ja sitten kääntymistä, ja oppitunnin loppuhuipennus (mihin meni ainakin meikäläiseltä yli puolet ajasta) oli three-beat weave, eli se "kahdeksikko" missä kumpikin käsi menee vuorollaan toisen yli.

Tosi monet ovat oppineet itsekseen tämän nk. "peruskahdeksikon" (two-beat weave), jossa toinen käsi menee aina yli ja toinen ali, ja oikeastaan mitään muuta ei tarvikaan että pääsee jammailemaan musiikin tahtiin ja pyörittämään tosi hienon näköisesti. Siitä ei kuitenkaan käsittääkseni pääse kääntymään ympäri eli vaihtamaan pyörityksen suuntaa (reverse weave), mikä avaa tosi paljon liikkumismahdollisuuksia.

(Perustuntiin kuului siis myös two- ja three-beat reverse weavit.)

Sittemmin olen kavereilta oppinut mm. corkscrewn (kiitos Lea!) ja butterflyn (kiitos Lissu!), ja minulle on näytetty muitakin kikkoja, jotka olen kuitenkin hoksannut vasta itse niillä aikani leikittyäni, ja usein opasvideoiden avulla.

Nykyään osaan aiemmin mainittujen lisäksi myös five-beat weavin (eli poit tekevät 5 pyörähdystä ennen kuin kuvio alkaa alusta), fountainin (eli two-beat weave pään takana), butterflyn pään takana, low turnin ja high turnin, buzzsaw'n, ja sitten pari melko simppeliä mutta hauskan näköistä juttua mille en tiedä nimeä (eli olen "keksinyt" nämä puolivahingossa).

Pari aika hienoa kikkaa on nyt työn alla, eli haluaisin oppia thread the needlen (butterfly jossa kädet vuorottelevat etummaisena) ja atomic weaven (eli two-beat weave, jossa toinen poi on vaakatasossa ja toinen pystytasossa).

Onko kenelläkään mitään vinkkejä? Milloin olette aloittaneet tulella pyörittämisen? Ja tärkein: jos kukaan haluaa koskaan tavata puistoilun ja pyörittelyn merkeissä, olen ehdottomasti mukana!

Comments

Please login to read and write comments.