Unikuvia

198 posts, 10 pages, 34,448 views

Avatar
#1 • • bikkanen Guest
Välillä minusta tuntuu, että olen ihan täys kahjo. Aamuisin on usein naurussa pitelemistä, näen nimittäin kovin outoja unia. Viime yönä näin unta, että isukki osti uuden mustan Hondan. Se oli makee. Hih. Takapenkki oli aika hassu. Mutta.. ei tuo vielä mitään. Ei tuo edes ollut outo.


Kertokaapa siis yällisistä seikkailuistanne unien maailmassa.
Avatar
#2 • • Felis Guest
Vanha unitopikki on näköjään jo kadonnut. Anyway, mä näin viime yönä unta promoottorien sodasta, jossa Helsingin eri promoottorit kätyreineen heilui juoksuhaudoissa konekiväärien kanssa ja mietti kuka on liittoutunut kenenkin kanssa. Ja tää ei ollut vitsi
Avatar
#3 • • Fury Guest
Noo..
Minua on viimeaikoina toistuvasti piinannut TODELLA hämärä/ahdistava uni johon liittyy kääpiöitä. Unessa olen eksynyt johonki luolastoon tai katakombiin ja mua ajaa takaa lauma verenhimoisia(?) kääpiöitä. Ne ei oo semmosia kääpiöitä kun esim. Lumikin kääpiöt, vaan limasia ja ilkeitä otuksia joilla on kiiluvat silmät ja terävät hampaat. Ahdistavaa.
Avatar
#4 • • bikkanen Guest

Originally posted by Felis:
Vanha unitopikki on näköjään jo kadonnut.



niinno.. sitä mie tos mietinkin, et onkohan tällänen topicci jo olemas. mie en ainakaan löytäny, yritin nimittäin etsiä.
mut unet on kivoi.
Avatar
#5 • • Jay Logic Guest
Tässä noin kymmennennes viime yön unesta:

Runnoin öljyrekalla tän kerrostalon alaportaista sisään ja koko mesta paloi maantasalle. Sit kun tsekkasin ympärilleni niin tääl oli jotkut ihme karnevaalit ja kävelin ympäriinsä erään pinkeen tsybyn kans kunnes yhtäkkiä kun astuin johki taloon sisään niin olin moottoriveneessä joka baanas jossain suomenlahdella.

Joskus unet on ihkuilua ja mageit juttuja, joskus taas hieman väkivaltaisia. Ikinä ei nyrkkitappelua tms. hakkaamista, mutta jotain tyyliin miekka + uzi -menoa on ollut. Ehkä takaumia nuoruuden ikuisuuksien tietokonepelisessioista. Joku aika sitten oli semmonen mafiosouni et mentiin puvut päällä kartanoon ja listittiin jokainen.

Lentounet on parhaita. Viimesestä on tosin yli 4 kk.
Avatar
#6 • • Huhmare Guest
Muistan viimeyön unesta jotakin.. Olen tässä mietiskellyt jos ajaisin partani pois ja se sitten tunkeutui viime yönä uniini. Ajoin puolet pois ja sitten jäin ihmettelemään sitä toista puolta. Tai pikemminkin muut ihmiset ihmettelivät sitä jonka jälkeen minä aloin sitä ihmettelemään. En tiedä mitä järkeä. Tuo pitää selvästi tulkita alitajuntani kannanottona parranajosuunnitelmieni suhteen.

Mutt sellast se on.
Avatar
#7 • • George Shield Guest
Viime yönä tuli taas nähtyä kaikenlaista, mutta parhaiten jäi mieleen seuraava kohta:

Olin lähdössä ajamaan autoa äitini kanssa. Oli talvi ja aikas liukasta. Auto oli jonkin supermarketin parkkipaikalla. Peruuttaessani autoa pois parkista auto lähti hieman "hanskasta" ja hipaisi takana ollutta henkilöautoa.

Auton omistaja tuli penäämään korvauksia, kun "hänen autonsa oli ihan pa***na!" Päätettiin sitten lähteä yhdessä kaverin asunnolle sopimaan asia. Äitini jäi autoon odottamaan. Sen sijaan että äijä olis alkanu miettimään sopivaa korvausta auton vaurioista, hän alkoi pitämään jotain älytöntä esitelmää jostain oudosta asiasta (en muista mistä).

Kun vihdoin ja viimein pääsin asunnosta pois, olikin kulunut 3 tuntia ja autolle saavuttuani äitini oli mennyt aivan sekaisin. Hänen miesystävänsä tuli paikalle ja moitti minua siitä, että olin tehnyt äidistäni mielisairaan...

Outo uni, mutta on kuitenkin sieltä "löysemmästä" päästä. Ehkä pitäis vähentää kauhuleffojen kattelua...

Btw, kaverini oli kerran nähny unta, jossa kaikki hänen perheenjäsenet ja ystävät oli muuttunut zombieiksi. Hän oli ampunut veljeään päähän haulikolla ja juossut muita karkuun. Lopuksi hän oli hypännyt korkealta kallionkielekkeeltä terävään rantakivikkoon, muttei ollut kuollut. Koska zombiet olivat lähestyneet, hän oli alkanut takomaan päätään lähimpään teräväkärkiseen kiveen. Oli kuulema tuntenut, kuinka kallo oli murtunut...

Terveisiä vaan Simolle!
Avatar
#8 • • Anonymous Guest
Ehdottomasti huvittavin uneni on pari viikkoa sitten nähty hiihtouni. Siinä nimittäin voitin MIESTEN perinteisen kympin MM-kisoissa. Ihmettelin kovasti, että miten voin olla niin hyvässä kunnossa. En väsynyt ollenkaan ja ehdin jopa pysähtyä baarissa siinä välillä. Normaalisti vihaan hiihtämistä yli kaiken....

Toinen aivan sekopäinen uni ei tosin ole minun näkemäni. ex-mieheni näki noin kuukausi sitten erittäin mainion unen. siinä hän ja roger talermo (Amer-yhtymän tj. tms.) istuivat huoltoaseman nurkassa japanilaistyylisen matalan pöydän ääressä. miehelläni oli pieniä ilmassa leijuvia kuulia, jotka sai kiinni vasta sitten kun ne muuttuivat mansikoiksi.... roger ei pitänyt temppua minään, vaan otti tyynesti kravatin, voiteli sen alapuolelta ja ryhtyi paistamaan sitä japanilaisen lämpöalustan (kynttilöitä sisällä) päällä. hänellä kuulemma oli kravatteja kokonainen salkullinen mukana....

kyllä ihmismieli on hullunkurinen

Uhuu
Avatar
#9 • • miiko Guest
näin loppuviikosta kunnon painajaista..

olen oikeassa elämässä jalkapallomaalivahti puulaakijoukkueessa. joukkueen nimi on kuvaavasti Maajoukkue.

unessa oltiin paikallisella kentällä harjoittelemassa kesän koitoksia varten. ja kas kummaa, kentälle saapui kymmenisen kappaletta saksalaisia (!) nuorukaisia, jotka haastoivat meidät "ystävyysotteluun". no mikäs siinä, otimme haasteen vastaan. pelin kulku oli kovin yksipuolista -emme saaneet edes aloituspotkua antaa, kun saksalaiset veljemme jo riistivät pallon, kuljettivat tai syöttelivät sen maalialueellemme ja tekivät maalin... ja joka kerta jotenkin todella nöyryyttävästi, jalkojen välistä tai tolpan kautta... ja tätä tuntui kestävän ikuisuuden... Maajoukkue 0 - Saksalaiset 100

maalivahdin painajainen...
Avatar
#10 • • funkyboy Guest

Originally posted by Felis:
. Anyway, mä näin viime yönä unta promoottorien sodasta, jossa Helsingin eri promoottorit kätyreineen heilui juoksuhaudoissa konekiväärien kanssa ja mietti kuka on liittoutunut kenenkin kanssa. Ja tää ei ollut vitsi



Spooky, pitäisit vähä lomaa....

Let it go, let it go(mistä leffasta)??.... it`s nothing personal, just business

Jaa on mullakin unia, mut en piru muista ainuttakaan
Avatar
#11 • • Huhmare Guest
Ah, tämän muistin.

Kuvitelkaa iso urheilukenttä, semmoinen jossa isot katsomot ja semmonen pyörylärata.. Ööh.. Olympiastadioni for example. Siinä jossakin keskellä oli iso lava, joka oli jaettu kahteen huoneeseen (jotka siis olivat katettuja ja seinällä erotettuja, siitä sana 'jaettu' ). Noh, siinä toisessa huoneessa oli jokin liukuhihna josta tuli tavaraa. Minä siinä harjoittelin kung-fu -liikkeitä. Yhtäkkiä hihnalta tuli täydelliset matrix -kledjut ja tiesin mikä oli tehtäväni: viereisen huoneen vihollisten eliminointi. Hyppäsin siis toiseen huoneeseen ja vaikka vihollisilla oli vaikka mitkä zumm -aseet niin minä jäin voitolle. Löysin jopa panssarivaunun sieltä huoneesta.

Sen jälkeen lähdin lavalta pois. Katselin kun lihavat naiset juoksivat ruohonleikkureita työntäen 100m aikoja.
Avatar
#12 • • Taedium Guest
Normaalisti en näe unia. Viikko takaperin ke-to välillä näin. Pitäisi vissiin vähän rauhoittaa viikonloppuja...

Kävelin sateisena yönä kädettömän naisen kanssa katua pitkin. Nainen oli muuten ihan hyvännäköinen, mutta kädet puuttui. Lisäksi hän istui pyörätuolissa, joka oli sähkökäyttöinen. Hän ohjasi sitä jaloillaan. Paljain varpain. Mentiin hänen luokseen. Asui toisessa kerroksessa. Avasi oven varpaillaan ja rullasi rappuset ylös?? (Älä kysy miten...)

Mentiin sisään. Hän jätti pyörätuolin käytävään. Kysyin, että miksi hällä on se, jos voi kävellä. Sanoi, että saa dösässä alennusta. Kysyi vielä, otanko viiniä. Otimme.

Väsytti ja kerroin meneväni kotiin. Hän sanoi, että voimme nukkua hänen sängyssään. Sanoin, että sopii, mutta vain nukkua. Nukuimme.

Yöllä heräsin, kun jokun nuoli naamaani. Avasin silmät, ja katso: Hän olikin muuten se sama kädetön nainen, mutta hänen päänsä oli metrin levyinen, ja tehty harmaahkosta vilttikankaasta. Hällä oli ainakin puolimetrinen kieli, terävät hampaat ja julman näköiset silmät.

Hän puraisi kasvoni pois. Kosketin kasvojani, sillä en nähnyt enää mitään. (Kun kerran silmät sijaitsee kasvoissa...) En saanut ääntä ulos, ainoa mitä oli, niin kuulin, liikenteen melun ulkoa, mutten tätä hirviötä. Kosketin kasvojani, ja niiden paikalla oli vain kuoppa. Käteni tulivat märäksi, ilmeisesti verestä.

Heräsin.

Nukahdin uudelleen ja näin saman unen siihen saakka, kunnes menimme nukkumaan. Nukuimme ja minä heräsin taas siihen, että minua nuollaan, mutta, hm.. noh.. muualta.

Avasin silmät ja se sama nainenhan siinä, eikä hirviö. Oli ihan kiva fiilis ja nostinkin hänet pois siitä ja olisinkin muuten jatkanut toimintaa, mutta hänen kasvonsa repesivät. Keskeltä kahtia, siis pystysuunnassa, niin että kasvot jäivät minuun kiinni ja loppu pää nousi muun kropan mukana ylös.

Hänen sisällään ei ollut verta tai aivoja, vaan valkoista marenkia. Silmien tilalla oli pelottavasti kiiluvat vihreät ... jotkin. Ehkä jalokivet tai jotku... En tiedä.

Nostin kasvot pois päältäni, kun ne olivat vielä elossa, mutta leuka irtosi muusta päästä.

Heräsin, enkä enää saanut loppuyönä unta.


Mistähän tuo kasvojen repeäminen tohon tulee. Kai Freud tästä osaisi tulkita.

Hänen mukaansa kaikki unissa esiintyvät ovat minäkuvia. Ja kasvojen menetys voi olla merkki häpeästä, pelosta, minäkuvan heikkenemisestä tai seksuaalisesta turhautumisesta.

Mistään näistä en ainakaan tietoisesti kärsi. Kumma juttu.

...teeskentelen tervettä...
Avatar
#13 • • Sumo Katami Guest
Mulle sattu kerran sillai, että mä olin joku laivaston edustus-upseeri ja mä olin pukeutunut sellaseen valkeaan uniformuun. Koko yön, siltä ainakin tuntu, jouduin oleen Emma Buntonin henkivartija, jossain helkutin isoissa juhlissa jotka järjestettiin keskellä Lapin erämaata.

Kumma juttu, kun en auktoriteeteeista perusta ja en oo spaissareistakaan ikinä digannut.
Mut sen verran hyvät bileet ne oli, etten muista ketkä oli keikalla.
Avatar
#14 • • onnela Guest
Tässä muutama meikäläisen unien parhaasta päästä:


1. Joku 5 vuotta sitten ostin silloin uuden tietokoneen. Kaveri suunnitteli samaa hommaa. Niinpä näin sitten unta siitä kun kaverin kanssa mennään tietokonekauppaan ja kaveri alkoi luetella tietokoneeseen haluamiaan osia. Rahaa oli käteisenä mukana 8000mk tuossa unessa. Kun kokoonpano oli valmis, yht'äkkiä kaverini pää nopeasti käänty ja kaveri tokaisi: "Mitäs jos ostaisin sittenkin juustoa?". Tietokoneliikkeen kulmaan oli ilmestynyt juustotiski ja kaveri osti hervottoman kokoisen Emmantal-kimpaleen joka maksoi tosiaan 8000mk. Itse yritin näitä aikeita estellä siinä onnistumatta. Lopulta juusto homehtui kaverin jääkaappiin ja hän totesi, että olisi sittenkin kannattanut kuunnella minua. Hämärää...

2. Näin tässä vuosi sitten unta, että sain kummisedältäni ylioppilaslahjaksi Ferrarin. Ylioppilasjuhlani olivat 5 vuotta sitten.

3. Muutin vuosi sitten omaan kämppään ja jo muutaman viikon päästä näin unta, että olin UNOHTANUT Porscheni vanhan kodin parkkipaikalle. Muuten hyvä, mutten omista autoa lainkaan.

4. Näin unta, että Hämeenlinnan Pallokerho osti minut suoraan jääkiekon SM-liigan finaaleihin maaliin. En ole eläissäni pelannut jääkiekkoa. Ennen finaaleja Pallokerhon toimitusjohtaja suitsutti uutta hankintaa ja sitä, kuinka tulokasveskari ratkaisisi mestaruuden heille. Peliä oli unessa pelattu 20 sekuntia, kun imaisin puolesta kentästä maalin ja vaadin päästä vaihtoon. Valmentaja ei kuitenkaan uskonut, vaan sanoi, että se oli todella huono tuuri. Jäin maalille ja ottelu hävittiin.

5. Näin unta, että tein salibandyottelussa 18 maalia ja kaikki vielä samalla tavalla puolesta kentästä yläpesään. Mielenkiintoista...


Oon nähnyt paljon muitakin hauskoja. Näen yleensäkin aika paljon unia ja välillä nukun aika villisti. Muutamaan vuoteen en oo sentään putoillut sängystä.
Avatar
#15 • • KarriN Guest
musta on ylipäätänsä kummallista, et näen unia. siinä puoli vuotta sitten en niitä juuri nähnyt, mutta sitten tapasin erään henkilön, jonka jälkeen on unia ruvennut tulemaan. n. puolissa näistä unista on ko. henkilö mukana tavalla tai toisella.

t:KarriN
Avatar
#16 • • Edited Kosmonaut Guest
...
Avatar
#17 • • olliS Guest
Taedium: toi sun unes oli kyl yks friikeimmistä mitä oon kuullu!

Ootteko muuten huomannut, että intensiivisen oppimiskokemuksen jälkeen (esim. jos on lukenut 10h päivässä) näkee huomattavasti enemmän unia ja ne ovat yleensä myös erittäin sekavia. Kannattaa kokeilla! Saa aamulla hyvät naurut
Avatar
#18 • • Taedium Guest

Originally posted by olliS:
Taedium: toi sun unes oli kyl yks friikeimmistä mitä oon kuullu!



No samoihin aikoihin ku ton näin, niin näin sellasen unen, missä alienit valtas maailman ja ne oli kuin kahdeksalla ravunjalalla käveleviä mustekalan ruumiita. Niillä oli kolme nokkaiset nokat. Siis kun linnulla on kaksi.

Ja sitten siinä oli muutakin juttuu, niinku Dunesta hiekkamatoja ja taivas oli violetin ja mustan öljyn sekotusta. Ja maassa meni parimetrisiä maasiiran näkösiä otuksia, joilla oli ravun sakset. Sitten jouduin vahingossa solunkokoisena yhden sellaisen kahdeksanjalkaisen alienin vihreään silmään ja näin siellä solut... se näytti mageelta ja sit heräsin. Oli siinä muutakin, niinku selviytymistarinaa ja vastarinnan perustamista, mutta nyt en muista enää miten se oikee meni. Siitä on aikaa.

Toissayönä näin tällaisen unen:

Olin maaseudulla ajelemassa kaverini kanssa. (Olen muuttamassa juuri maaseudulle ja siellä ollaan sen kaverin kanssa ajeltu, että siinä ei mitään outoa.) Hänellä oli hanskalokero täynnä joitain outoja kasveja. Sitä se laittoi tupakan sekaan ja poltteli. Sitten tuli poliisi perään ajelemaan omaa tahtiaan, niin kaverini polkaisikin hiekkatiellä kaasun pohjaan. Kysyin, että mikä nyt, niin hän sanoi, että auto on varastettu ja autossa olisi timantteja, joiden käyttötarkoitusta hän ei suostu kertomaan.

Ajoimme kovaa vauhtia kapeaa hiekkatietä ja eteen tuli sellainen kohta, että tie nousi hieman ylös ja kaartui vasemmalle. Keskellä tietä oli kolme vanhaa miestä juttelemassa. Oikealla laidalla oli pikkuinen kärrypolku pihaan ja kaverini heitti siinä u-käännöksen, niin että liu'uimme kuin jäällä. Pehmeästi ja hiljaa. Poliisiauto taas ajoi suoraan ja osui yhteen vanhuksista. Itse olin koko ajan pitänyt silmäni tiukasti vanhuksissa ja kun jatkoimme matkaa takaisinpäin, poliisien jäädessä selvittelemään onnettomuutta.

Käänsin kasvoni kaveriani kohden ja hänen naamansa oli muuttunut posliiniseksi vähän kuin pellen kasvoiksi, mutta ilme oli ilkeä virne ja tällä oli keltaiset, pitkät torahampaat. Hän laittoi jotain toiseen käteeni ja se käsi jäi kuin liimattuna kiinni penkin vasempaan laitaan. Oikean käden hän liimasi oveen. Hän otti puukon, jolla repäivi vasemman reiteni auki ja istutti siemenpussin näköisestä pussista matoja. Se oli kuin normaali siemenpussi, mutta siinä luki "maggots" ja sen sisällä oli tosiaan kellertävän valkoisia matoja. Ne piti kuulemma istuttaa lihakseen, että ne kasvaa. Kaikki tämä tapahtui varmaan 150km/h vauhdissa. Ja vaikka pää olikin posliinia, niin se liikkui, kuin olisi ollut sulaa posliinia.

...mun pitää varmaan mennä juttelee jollekkin näistä... aina mun unissa jotain käy kasvoille... mua alkaa pikkuhiljaa hirvittää itteenikin...

"Nukun huonosti ja liian vähän. Ja kun nukun näen pahan unen." - TR&TN

Ihme, etten mä muista mitään hyviä unia. Vain painajaiset. Ja näitäkin unia näen yleensä ma-ti tai ti-ke välisinä öinä...
Avatar
#19 • • Jorz Guest
Tuossa viikolla näin ihan sairasta unta. Olin rikollisten vankina sidottuna tuoliin ja jouduin katsomaan kuinka nämä sahasivat jonkun ihmisen pokasahalla palasiksi. Katsoin muualle ja näin kuinka joku miekkonen jäi kravatistaan kiinni tuulimyllyn koneistoon ja liiskautui rattaiden väliin. Heräsin siinä vaiheessa, kun kerrosta ylempänä tämä piruparka putkahtelee jostain liukuhihnalta esiin nyrkinkokoisina palasina..

Enkä edes katsonut sunnuntai-illan elokuvaa Sairasta sakkia.. Mainio pätkä tosin.
Avatar
#20 • • Jaana Guest
Mä näen kerran kuussa unta vampyyreista. Oon nähny niitä
unia jo niin kauan että osaan tappaa miltei kaikenrotuiset
vampyyrit, unissani siis.

Viimeksi vampyyrit olikin sitten vaihtuneet yhteen
kammottavaan ihmissusi-örkkiin, jota en saanut hengiltä.
Ja se oli muuttanut jo melkein kaikki ihmiset vampyyreiksi!
Pelkään vaan millon se ihmissusi tulee uudelleen
vierailulle...