Unikuvia

198 posts, 10 pages, 34,481 views

Avatar
#121 • • Mr. Sinner Guest
Viime yönä tuli taas nähtyy niin häröö unta et on kai pakko kertoo siit täällä. Koko juttu alko jonkinnäkösestä avaruusaluksesta, jossa olin laskeutumassa johonkin saliin monen muun ihmisen kanssa, joiden kasvoista en tunnistanut yhtäkään. Kävi ilmi, että siel asusti joku outo elämänmuoto, jotka me haluttiin alistaa jostain syystä. Sit alko tapahtuu. Nää olennot onnistu jotenkin imemään meidän ominaisuuksia, jolloin niistä tuli tosi vahvoja ja uhkaavii, jonka jälkeen ne alko sulauttamaan meidän ruumiita itseensä. Tää oli sit pirun kivuliasta ja sen seuraksena meistä tuli uusii tälläsii olentoja.
Tää homma kävi mullekin, mut sit mä jotenkin muutuin takas ihmiseks ja paikalle ilmesty uusii ihmisii. Jotenkin yks näistä onnistu vangitsee muutaman niistä olennoista joihinki läpinäkyviin astioihin ja sit tän kans paettiin salista ja saatiin loput olennoista lukittuu sinne.

Sitten koko tapahtumapaikka muuttu maan päälle jonkinnäköseen suunnitteluhuoneeseen, jonka keskellä oli pari vangittuu olentoo näissä astioissa. Siel sit yritettiin keksii et miten ne olennot vois tappaa. Sit se jätkä, joka oli onnistunu vangitsee ne muutamat olennot tekikin kunnon takinkäännön ja vapauttiki ne, jonka jälkeen ne sano et nyt ne vallottaa maan.
Tietenkin pelästyin ihan saatanasti ja lähin juoksee karkuun jotain 2km korkeeta mäkee pitkin, ja ei oo hajuukaan mist sekin ilmesty. Yks olento jahtas mua koko matkan takaa ja hitaasti saavutti mua. Kun mä pääsin huipulle se oli jo melkein saanu mut kiinni, joten mä päätin hypätä taaksepäin ja aloin vierii kuperkeikkaa sitä mäkee alas ihan pohjalle asti.

Sitten tää uni muuttu ihan kokonaan. Mä siirryin jonkun armeijan rekan rattiin ja oli hirvee kiire ehtii johonkin varastoon ennen ku alikessu ehtis sinne. Onnistuin pääsemään sinne ennen kyseistä henkilöö ja lähin sit käymään suihkussa. Täs vaihees mun "tietoisuus" erkani mun ruumiista ja jäi parkkeeratun rekan viereen, jonka luona oli muutama muu henkilö. Kohta mun ruumis tuli takas suihkusta ja mun tietoisuus sulautu takas siihen. Sit paikalle tuli lisää ihmisii ja nää oli kaikki jotain yli-innokkaita sosialisteja. Puheista en muista mitään mut sitä jatku vähän aikaa kunnes jostain alko kuulu teknoo ja sit mä heräsin.

Alkaa tosiaanki mietityttää mistä nää unet oikein tulee:confused:
Avatar
#122 • • Transistor Guest
Itse nään tosi usein kaikenlaisia lentounia. Mun lentäminen tapahtuu noissa unissa yleensä keskittymisen avulla, joten loppujen lopuksi nuo lentounet muuttuvat aina putoamisuniksi. :)
Avatar
#123 • • Revelation Guest
Näin unta jossa makailin ja suukottelin yhden naisen kanssa, olin unohtanut(?) että minulla on tyttöystävä, sitten muistin sen siinä unessa, ja sanoin jotain tyyliin "Olenpas minäkin paska ihminen."... kohta se nainen lähti sitten pois ja jätti minut pohtimaan että mitäs sitten tekisi. Olin ilmeisesti muuttamassa yhteen taloon (jossa muuten asuin pienenä), ja sitä olis pitänyt remontoida sun muuta, yksi äijjä ilmestyi sinne ja näytti minulle kaivon siellä... muistaakseni olin kiitollinen että oli muuta ajattelemista kuin omat hölmöilyt :) ...sitten varmaan heräsinkin kohta, tai en muista enempää...
Avatar
#124 • • Kopernikus Guest
Kielareita naapurin muijan kanssa tossa lähellä rautatien vieressä nurmikolla ja sitten yhtäkkiä mun kännykän laturi oli kietoutunu isoon valaisimeen missä on sellaset ritilät lamppua suojaamassa. Sen jälkeen ajoin autoa ja neljä naista tuli kävellen vastaan ja yks vinkkas ja lähdin sen perään ja *naps* sitten jonkun äijän kanssa oltiin kaivamassa meidän talon alla jotain onkaloo (onkalon käytävillä oli ihan maya-fiilis). Löydettiin joku mörrimöykky ja sitten iski paniikki, se äijä tais jäädä sinne loukkuun ja mä lähin tuhatta ja sataa pois (oli ihan semmonen fiilis että kohta räjähtää) meidän postiluukulle.

Siis on aika fantsua jälkeenpäin muistella unia :)
Avatar
#125 • • Timmo Guest
Meni jotenkin näin:

Juoksen Klaukkalan keskustassa ja saavun Comengin [tietokoneliike] pihaan. Vastassa on Xybo ja joitain muita tyyppei. Xybolla on sääret ihan auki ja luu näkyy vasemmasta säärestä...
Sitten Xybo pyytää mua laittaa haavojen päälle maalarinteippiä ja ojentaa rullan. Kappas, haavat parani.:eek:
Sitten kaikki muut on yhtäkkii hävinny ja Xybo kaivaa vieressä olleesta Amispakettiautosta [Hiacesta] BMX:n ja alkaa vetää flattitemppuja... Ja sanoo että parhaan pidon polkimiin saa tällä tavalla: Jalkaan puvunkengät ja niiden päälle valkoset tennissukat.... :D

Mä oon sairas.:001:
Avatar
#126 • • Daniel Braun Guest


Meni jotenkin näin:

Juoksen Klaukkalan keskustassa ja saavun Comengin [tietokoneliike] pihaan. Vastassa on Xybo ja joitain...


>
ja Xybo kaivaa vieressä olleesta Amispakettiautosta [Hiacesta] BMX:n ja alkaa vetää flattitemppuja... Ja sanoo että parhaan pidon polkimiin saa tällä tavalla: Jalkaan puvunkengät ja niiden päälle valkoset tennissukat.... :D

Mä oon sairas.:001:



Eihän tuossa unessa mitään sairasta ollut, mutta siinävaiheessa kun Xybo astui kuvaan niin... Se on sairasta ;)

Hmm... Beemaxiin paras pito puvunkengissä ja päälle vielä tennarisukat. Jep jep. Varmasti toimii, pitääkin kokeilla. Jos vain sattuisin omistamaan BMX:n. Noh, ens yönä vaikka unissani sitä kokeilen.

Mutta, itse asiaan:
Tuossa viimeyönä näin seuraavanlaista unta. Olin jossakin isoissa kotibileissä joissa tuntuivat ihmiset vaihtuvan samantien kun astui huoneesta toiseen. Välillä siellä oli kaikki kaverit, välillä sukulaiset, välillä tyttöystävän sukulaisia ja toisaalta hetkittäin duunissa nähtyjä asiakkaita... Noh, uni tuntui muuten toimivan ihan hyvin ja hyvät bileet olivatkin menossa. Mutta, jossakinvaiheessa mieleeni juolahti että "hei, toihan on se murhaaja!"

No, siitähän sitten edettiin karkujuoksuun pitkin hyvin suurta ja sokkeloista taloa. Tää "murhaaja" (josta ei oo mitään tietoa että kuka se oli ja mistä muka tiesin että se oli jonkun murhannu" laahusti perässämme pitkin taloa. Välillä olimme ulkona ja sitten taas yhtäkkiä sisällä. Lopulta saimme kadotettua ahdistelijamme johonkin kauas pois. Siinä hössötyksessa joku vanha nainen purskahti itkuun. Hän oli telepaattisesti (!) saanut tietää että sen aviomies oli kuollut. Ja mä jotenkin tunsin sen miehen. Mutta en sitä naista.
Tässävaiheessa heräsin puhelimen soittoon...

Kun puhelun jälkeen olin nukahtanut takaisin jatkui sama uni taas siitä murhaajasta... Enkä mä päässy sitä enää kunnolla pakoon. Se tuntui aina vain löytävän mut jokapaikasta.
Lopulta sitten heräsin ja nousin...

Tälläinen yö tälläkertaa. :o
Avatar
#127 • • Edited LindaGP Guest
Kaikki ihmiset paitsi minä olivat jotain ihme valepukuisia avaruusotuksia, niillä oli salaliitto minua vastaan ja aikoivat tappaa minut (ylläripylläri). Niiden silmät meni meni silleen vinoiks ja karmeen isoiks kun en katsonut niitä (kun katsoin unta ulkopuolisena). Karmee olo kun heräsin.

Edit: Ai niin, terveisiä Tampereen Metso-kirjastosta! :D
Avatar
#128 • • Transistor Guest


Meni jotenkin näin:

Juoksen Klaukkalan keskustassa ja saavun Comengin [tietokoneliike] pihaan. Vastassa on Xybo ja joitain muita tyyppei. Xybolla on sääret ihan auki ja luu näkyy vasemmasta säärestä...
Sitten Xybo pyytää mua laittaa haavojen päälle maalarinteippiä ja ojentaa rullan. Kappas, haavat parani.:eek:
Sitten kaikki muut on yhtäkkii hävinny ja Xybo kaivaa vieressä olleesta Amispakettiautosta [Hiacesta] BMX:n ja alkaa vetää flattitemppuja... Ja sanoo että parhaan pidon polkimiin saa tällä tavalla: Jalkaan puvunkengät ja niiden päälle valkoset tennissukat.... :D

Mä oon sairas.:001:


:) :) Totaali repeeminen.
Avatar
#129 • • Edited Transistor Guest
Kaksi viikkoa sitten pääsin aitiopaikalta todistamaan hauskaa sattumaa. Olin kaverini kämpillä Hesassa. Kello oli noin 10 aamulla. Samassa asunnossa yöpyi minun lisäkseni siis kaksi kaveria. Olin itse jo herännyt, mutta mun kaverit nukkui vielä. Toinen alkoi yllättäen puhua unissaan ja toinen vastasi sujuvasti...myös täysin unessa. Keskustelu meni jotenkin tähän tapaan:
henk1: Summeri soi...Avaa ovi! (summeri ei todellakaan soinut! :)
henk2: joo, se on se naapurin muuttokuorma.
henk1: mitä se meihin liittyy?!
henk2: pitäis mennä avaamaan portti...
henk1: muuttakoon itse, ei muakaan auttanut kukaan!

Myöhemmin ei kummallakaan mitään muistikuvaa tapahtuneesta. Todellisuudessa kukaan ei myöskään muuttanut. Että näin... :)
Avatar
#130 • • kosmo Guest


Monet jopa harjoittelevat kovasti keinoja joilla voi "tarkistaa" onko oikeassa maailmassa. Tarkistuskeinoja on mm. katsoa ranteessaan olevaa digitaalikelloa, jonka aika ei näy unessa kuin numeroiden sekamelskana, toinen tapa on koettaa laittaa valot päälle/pois, unessa valoisuuden ei pitäisi muuttua.






Toimii siihen asti kunnes kyky havaita yksityiskohtia
ja keskittyä niihin kehittyy; unessakin voi vaikka ircata.
Samoin valoisuus voi muuttua, värit hävitä ja palata
takaisin, jne.



Jos valveunissa pystyy ns. herättämään itsensä.. (ja tiedän kokemuksesta että näin on) ja kyky tarkentaa yksityiskohtia unessa kehittyy.. miksei olisi mahdollista harjoitella myös kyky olla heräämättä? :eek:
Avatar
#131 • • Revelation Guest
Näin unta, että olin käymässä talossa, jossa oli lemmikkeinä(?) muistaakseni 4 karhua. Minun piti sitten käyttää yhtä niistä ulkona paskalla. Vähän pelotti mitä se karhu mulle tekee, mutta se vaan kävi paskalla ja löntysteli sitten laiskasti takaisin sisälle.

Olen nähnyt ennenkin karhu-unia, ne liittyvät ilmeisesti siihen kun stressaan jotain asiaa.
Avatar
#132 • • Ana-- Guest
Mä näin just äsken ennen kuin heräsin että olin saksofoni, ja
lensin prahan taivaalla. Se oli jostain syystä myös englanti. Olin
ennen sitä ollut henkivartijana jollekkin most important-jätkälle
ja lentelin sitten sen jälkeen. Ihmettelin miten kaikki talot olivat
niin puhtaita, vaikka puluja oli kaikkialla. Joku sanoi, että pulut
pitävät kaupungin puhtaana, kuka muuten söisi kadulle heitetyn
leivän. Lensin vihreää, lasista rakennusta kohti aikeenani lentää
ikkunasta sisään keskelle joitakin juhlia koska juhlissa pitää
olla saksofoni. Heräsin puhelimen soittoon just kun olin osumassa
lasiin kun kaveri soitti ja tarjos yamahan an1x:ia hintaan 150 e.

heheh. Tosin olin siinä unessa myös hartelan rakennustyömaalla
numero 921 väijymässä jotain ihme juttuja, ja kusipäinen taksi-
kuski ajoi suoraan raksan läpi meidän kaikkien suureksi vitutuk-
seksi. Kuski ajoi suoraan metsään ja alkoi vittuilemaan kun ker-
rottiin sille, ettei tästä nyt niin vaan sovi ajaa. Ihmeellistä set-
tiä taas.. :O Tosin hyppäsin siinä unessa 25 metriä suoraan
rakennustyömaakoppien päälle. Se oli hienoa ^__^ Ja lentäminen
myös.
Avatar
#133 • • Diabolica Guest
Ei muistu kuin yks "outo" uni. Makasin unessa jossain niityllä missä oli lampia ja puita ja tietenkin kukkasia... Huomasin että mun oikea pohje alkoi juurtua maahan kiinni ja samalla kun repäsin jalkani maasta irti, pohkeeni jäi maahan ja samalla hetkellä kaikki syttyi palamaan ympärillä... Siitä kohtaa mihin pohkeeni palaset jäi. Lammet muuttui "tulimereksi" ja puut syttyivät palamaan. Lähdin juoksemaan ja mitä pidemmälle juoksin, sitä enemmän tuli levisi. Heräsin kun olin juossut noin vartin ja nukahdin taas miettien että "olipa outo uni..."

Kysyin serkulta joka tietää unista jotain mitä se uni mahtoi merkitä... ...ei sanonut mitään, katsoi vain...

:014: :014: :014: :014: :014:
Avatar
#134 • • Edited mosaik Guest
Joku sanoi minulle unessani ohimennen, etteivät unet kiellä
minulta mitään. Unet saavat minut laistamaan.

Tämän sanonnut henkilö oli paikalle 'sattumalta' tullut ohikulkija,
joka huomasi minun kiristäneen eräältä toiselta henkilöltä väkisin
vastausta siihen(häntä kauluksesta rystyset valkoisina kiinnipitäen),
miksi unessani mikään ei tuntunut lopulta menevän kohdalleen,
vaan aina kaikki syystä tai toisesta tuntuu menevän pieleen.
Siis aina lopulta tuntui ettei minulle ole sallittu mikään hyvän
saavuttaminen. Onni karkaa pois.



Yhteenveto:

-unet eivät kiellä mitään vaikka vastoinkäymisiä niissä lähes
poikkeuksetta onkin. Ne vain heijastavat valveajan odotuksiani ja
tuntemuksiani sekä pelkojani vastoinkäymisistä.

-unet saavat minut tuntemaan etten voi saavuttaa haluamaani,
koska todelliset tunteeni ja pelkoni(vastoinkäymisissä) saavat
minut luovuttamaan ja siten jäämään paitsi saavutuksesta.
Tämä saavutuksesta paitsi jääminen ilmenee unessa
'kieltämisenä' , asiat karkaavat otteesta. Onni karkaa
käsittämättömillä tavoilla pois.

M.O.T
:mad:


p.s
Unissa vastaukset tulevat ohimennen, yllättäen, niin kuin tunteet
ja oivalluksetkin hereilläollessa. Jos ajattelet ja haluat kuulevasi
vastaukseksi X:n tai vastauksen nimenomaan kysymykseen X ,
niin silloin vain haluat kuulla kapea-alaisen vastauksen antamatta
sisimmällesi tilaa kertoa intuitiivisesti vastauksen Y. Ilmeisesti
tärkeät ja merkitsevät vastaukset tulevat ikäänkuin 'ohimennen'
tilaa antamalla -itseään kuuntelemalla- joten ole tarkkana!
Avatar
#135 • • Taedium Guest


mun oikea pohje alkoi juurtua maahan kiinni ja samalla kun repäsin jalkani maasta irti, pohkeeni jäi maahan ja samalla hetkellä kaikki syttyi palamaan ympärillä...

Mul on ollut tän tyyppisiä unia kans joskus.
Avatar
#136 • • Edited mosaik Guest


Ei muistu kuin yks "outo" uni. Makasin unessa jossain niityllä missä oli lampia ja puita ja tietenkin kukkasia... Huomasin että mun oikea pohje alkoi juurtua maahan kiinni ja samalla kun repäsin jalkani maasta irti, pohkeeni jäi maahan ja samalla hetkellä kaikki syttyi palamaan ympärillä... Siitä kohtaa mihin pohkeeni palaset jäi. Lammet muuttui "tulimereksi" ja puut syttyivät palamaan. Lähdin juoksemaan ja mitä pidemmälle juoksin, sitä enemmän tuli levisi. Heräsin kun olin juossut noin vartin ja nukahdin taas miettien että "olipa outo uni..."

Kysyin serkulta joka tietää unista jotain mitä se uni mahtoi merkitä... ...ei sanonut mitään, katsoi vain...


...tii tii ti ti...ti tii tii ti ti...

Tää vastaus on sitten revitty jostain kolmennelta kuun kiertoradalta:

Jossakin asiassa elämässäsi asiat ovat hyvin(rakkauselämä?
...hei camoon, kukat ja kaikki), kunnes huomaat juurtuvasi
tilanteeseen. Pelästyt huomiotasi? Haluat päästä tuosta
tilanteesta/tunteesta pois, karkuun. Pelkäät ettet pääse siitä
eroon muuten kuin jättämällä taaksesi osan itseäsi ja samalla
ongelmia/vihaa, jotka paisuvat sinua kohti sitä mukaa,
kun yrität niitä paeta (niin ainakin pelkäät).

*Antennit takasin pään sisään*
...over and out...
Avatar
#137 • • Diabolica Guest
???

Voishan toi melkein pitää paikkaansakin, mut sit se ois ollu enneuni. Mulla oli silloin kaikki hyvin, ei mitään peliä tyttöjenkään kanssa. (mut onks se kuitenkaan hyvä juttu)... Oon välillä nähny muitakin "mystisiä" ja liian todentuntuisia unia, pistää välillä mietityttämään. *kuulee kohta ääniä???*




:angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Avatar
#138 • • elok Guest
Näin viime viikolla hauskan unen.

Heräsin unessa himastani joka oli siis jonkun kartanon kokoinen. =) Mesta oli aivan aivan täynnä porukkaa. Rupesin vaan kävelemään/juoksemaan ympäri kämppää ja hoin: "ketä nää ihmiset on? Miten te tänne tulitte? Mitä te täällä teette?" Kaikki vaan vastas jotain epämääräistä että kaverin kaa tultiin.. Mut ei muuta.
Sit mä sain himmeen idean! Rupesin hakemaan mun levyjä kämpästä ja löysin vanhan C-tankin levyn! No se soimaan ja ei kestänyt kun hetki ja kämppä oli aivan tyhjä! =D No olin aivan innoissani että jes nyt mä pääsen hyppimään mun tramboliinilla! Ja kämppä oli kerrostalo..

Sit heräsin ja olin ihan ihmeissäni että vähän oli sekava/siisti uni! =)
Avatar
#139 • • serotonot Guest

Näin viime viikolla hauskan unen.

Heräsin unessa himastani joka oli siis jonkun kartanon kokoinen. =) Mesta oli aivan aivan täynnä porukkaa. Rupesin vaan kävelemään/juoksemaan ympäri kämppää ja hoin: "ketä nää ihmiset on? Miten te tänne tulitte? Mitä te täällä teette?" Kaikki vaan vastas jotain epämääräistä että kaverin kaa tultiin.. Mut ei muuta.
Sit mä sain himmeen idean! Rupesin hakemaan mun levyjä kämpästä ja löysin vanhan C-tankin levyn! No se soimaan ja ei kestänyt kun hetki ja kämppä oli aivan tyhjä! =D No olin aivan innoissani että jes nyt mä pääsen hyppimään mun tramboliinilla! Ja kämppä oli kerrostalo..

Sit heräsin ja olin ihan ihmeissäni että vähän oli sekava/siisti uni! =)



heh. nightmares are reality :)

soita ihmees ku pidät seuraavaks tollaset unibileet, ku mul ei oo niit ollenkaa ja ois kiva päästä joskus sellasiin :)
Avatar
#140 • • nvd Guest
(hmm, luetaas sitte tääkin topicci.. )

haluisin tietää onko muilla kokemuksia unista, joita näkee aina uudestaan ja uudestaan.aina saman unen, ehkä jotai pieniä eroavaisuuksia... ?



joskus lapsena näin varmaan neljään kertaan yhden unen, en muista siitä mitenkään kovin paljoa, mutta olin siinä mm. silloisessa lähikaupassa ja jossain välissä menin meidän talon takapihalle missä oli kuoppa lumessa, ja kuopan pohjalle oli maalattu keltaisella värillä joitain hahmoja sarjasta olipa kerran elämä (silloinen lempparisarja). Lukuunottamatta niitä maalattuja hahmoja uni oli mustavalkoinen.

Joskus suhteellisen lähiaikoina on ainakin pari kertaa käynyt niin, että oon joskus nähnyt jonkun unen minkä loppu on ollu jotain ihan loistavaa. Sitten näen sen uudestaan, mutta tällä kertaa ei meinata sitten millään päästä sinne loppuun... Jankkaa ja jankkaa ja tulee jotain uusia ihmeellisiä juonikuvioita mukaan, mutta ei etene. Jokseenkin turhauttavaa... :D