Liikennekäyttäytyminen jne (meniks jo oikein ;)

222 posts, 12 pages, 58,855 views

Mellu-

Posts: 4,006

#1 • • Edited Mellu-
En tiedä onko tälläistä ja en nopeella haullakaan löytänyt mutta...

Liikenne käyttäytyiminen,mitä se tuo sinulle enimmäisenä mieleen? Kuka ajaa alle rajotusten,kuka ohittelee älyttömissä ja vaarallisissa tilanteissa, kuka taas pitää turvavälin ja kuka ei? Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee liikenteessä? Mistä tämä kaikki johtuu?

Tämä tuli mieleeni sanomaikkunassa kun oli keskustelua että kuolonkolarien määrä on kasvanut hälyyttävästi viime vuosista.

Itse olen huomannut että on sellaisia kuljettajia jotka eivät missään nimessä voi ajaa letkassa,ihan sama onko piemää,huono keli, näkyvyys 0 tai tuleeko autoja vastaan niin pitää lähteä ohi! Sama että kun on rajotukset niin se ei koske heitä ollenkaan! Kun on tehokas auto niin sillä sit kans ajetaan täysii.. missä järki? Mua ärsyttää suunnattomasti myös ne ketkä ajaa ihan peräpuskurissa kii *grr* tai jos ite pidät turvaväliä niin joku kiilaa siihen väliin ku on vaa pakko päästä ohi jne..

Itse opin kantapään kautta että rajotuksia pitää noudattaa ja nyt oon viisastunut sen verran tosiaan että ei se montaa minuuttii aikaa lyhennä jos ajaa reilua/ylinopeutta.Ohittelu jollain 50km matkalla ei juurikaan oo hyödyksi, jollei tosiaan ole edessä traktoria tai alinopeutta reilusti ajavaa autoa edessä.Bensaaki säästyy ku ei joudu kiihdyttelee vaa pitää tasasen nopeuden.


et silleesti.. keskustelkaa olkaas hyvät

edit: otsikko korjattu,kiitos lyylikki ja annakins

--
Mellu lähti lahdesta, mutta lahti ei lähtenyt Mellusta -enrg-
Lentopallokenttien Dennis Rodman

TPYOMASTER

Dinsku

Posts: 186

#2 • • Edited Dinsku
Joo.. saa ajaa turvallisesti, mutta ei tarvi sentään liiotella. Mua ärsyttää oikein huolella, sellaset kuljettajat, jotka eivät osaa lähteä valoista edes normaalisti, vaan ollaan ensin 5 minuuttia paikalla ja sitten ruvetaan arpoon missä se kaasu olikaan. Ja sitten vihdoin ku päästään lähteen niin vaiuhti on nollaa. Mun hermot ei kestä, enkä usko että kovin monen muunkaan.

Saa ajaa lujaa, kunhan ei vaaranna liikennettä. Enemmän sitä vaarantaa just sellaiset jotka ajaa reilusti alle rajoitusten..

Helpotti *pepsodent*
Lyylikki

Posts: 2,975

#6 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Jotensakin aihe on ollut itseäni lähellä tässä viimeiset 2 viikkoa, kun mulla on ollut kaverin auto lainassa. Olen huomannut itsestäni ihan uuden puolen kuskina:

- voin ajaa letkassa (myös toisena), jos vauhti pysyy tasaisena ja suhteellisen hyvänä. Se ottaa päähän, jos ensimmäisenä ajaa tyyppi, jonka vauhti vaihtelee esim. 80 km/h alueella 70 km/h ja 90 km/h välillä.

- eteeni kiihdytyskaistalta "kiilaavat" eivät enää ärsytä. Eikä minua puolestani ärsytä, jos en pääse kiihdytyskaistalta juuri jonkun auton eteen. Fiksu-tyttö olen ollut hei :D

- kaikenlainen sääntöjen rikkominen tuntuu entistä vastenmielisemmältä ts. läksytin kaverin siitä, että hän ajatti meidät reittiä, jossa vain bussien ja taksien olisi ollut sallittua ajaa. Ennen olisin varmaan mennyt siitä aina, kuin mahdollista.

Mistähän moinen sitten johtuu. Ikää on tullut lisää ja ehkä sitä kautta järkevyyttä. Ennen olin täysin sitä mieltä, että 16-vuotiaille pitäisi antaa ajokortti, nyt melkeinpä kannattaisin 20-vuoden rajaa.

Edelleen ärsyynnyn liikenteessä joistakin tietyistä asioista. Yleensä siitä miten kanssa-autoilijat toimivat. Muun muassa kun menee monta kaistaa yhteen suuntaan, niin jos vasemmanpuolimmaisella kaistalla joku "hinaa" eli ajaa viereisen auton kanssa samaa vauhtia, se ärsyttää. Samoin ärsyttää, jos liikennevaloihin tai muihin kohtiin jäädään nutaamaan. Saatan jopa huudahtaa, että painakaa nyt sitä kaasua.

Ehkä mä nykyään en ole enää niin hasardi kuski, kuin ennen.
Samu81

Posts: 1,224

#7 • • Edited Samu81 kokolihaa
Khyl tästäkin aiheesta on avauduttu sekä väitelty puolin jos toisinkin tuolla Annabelin linkittämässä topikissa... Joskin hieman rönsyilevästi dallaaja-tsygääjä-autoilija, kaikki sekaisin.. mutta joaktapauksessa *pepsodent*

En jaksaisi näin aktiivisena autojen harrastajana samoista asioista avautua tännekin :)

--
Unelma ja toimistohommia *ding*

ipe

Posts: 1,845

#8 • • ipe X-Rust / Holvi
Kun tässä on tullut sahattua reippaat puolvuotta aika ahkerasti tku-hki väliä ja vuosikaudet 8-tietä rauma-turku-välillä ja ajokorttikin on ollu jo 15 vuotta, niin oon kiinnittänyt huomiota muutamiin asioihin / tyypilliseen käyttäytymiseen tuolla liikenteessä:

Perässäroikkujat - vittu ei tartte ajaa takapuskurissa kiinni jos ei kerran ole edes menossa ohikaan.

Ohituskaistalla kiihtyttävät - jos muuten ajetaan 80-90 km/h niin miks vitussa pitää kiihdyttää ohituskaistan alkaessa johonkin 110 km/h nopeuteen ettei kukaan pääse ohi ilman huimaa ylinopeutta? oharin loppuessa jarrutellaan taas sopivaan körökörö-nopeuteen.

Vilkkua ei tarvii nykyään ilmeisesti käyttää...?

Risteyksissä ei tarvii nykyään ilmeisesti ryhmittyä...?

Auton lauettua tielle voi sen näköjään jättää miten ja mihin vaan ja varotuskolmion voi vissiinkin suurinpiirtein lätkästä heti siihen takapuskurin kohdalle jos ollenkaan...?

--
I am 100% certain that Elwira and Miss Jarea are just two sides of the same person and this whole thread is just a really good promotion/publicity trick. And this is a fact.
- jUSSi

Samu81

Posts: 1,224

#9 • • Samu81 kokolihaa

ipe, 7.8.2007 15:45:

Ohituskaistalla kiihtyttävät - jos muuten ajetaan 80-90 km/h niin miks vitussa pitää kiihdyttää ohituskaistan alkaessa johonkin 110 km/h nopeuteen ettei kukaan pääse ohi ilman huimaa ylinopeutta? oharin loppuessa jarrutellaan taas sopivaan körökörö-nopeuteen.



Esim. 1 -tiellä on sellainen tampio -syndrooma, ettei yksinkertaisesti se 5-max 10tkm vuodessa työmatkaansa taajamassa edes-takas sahaava porukka uskalla ajaa edes rajoituksien mukaan, kun tie on mukamas niin kapea ja mutkainen -> ovat siellä muiden tukkona. Heti kun tulee ohituskaista niin nämäkin tampiot toki löytävät sen kaasupolkimen kun ei pelota niin paljoa. Vähän sama tilanne 4 -tiellä Jyväskylä-Tampere välillä. Opettelisivat ihmiset oikeasti ajamaan ennenkuin lähtevät tuonne sekoilemaan.. *justjoo*

IMO inssi (ja sitäkautta ajokortti) on aivan liian helppo läpäistä. Sen ei todellakaan pitäisi olla mikään säälistä annettava läpyskä, tai vanhuksilla säälistä (tuttu lääkäri ym) pidettävä.

Ja yksi mikä minusta tuolla liikenteessä kukoistaa, on tälläinen tietty Kotipoliisi (tm) -meininki. Jos haluaa oman lompakon rajoissa ajaa sen 30-40 yli rajoituksen hyvässä säässä illalla/yöllä maantiellä (täysin järjettömät 80 tai jopa 60 -rajoitukset...), onko se niiltä pois ketä siellä muka röyhkeästi sitten ohittaa? Tuskin, mutta silti nämä teidemme sankarit vilkuttelevat perään pitkiä ja heristävät nyrkkiä tai parhaassa tapauksessa lähtevät ajamaan perään, varmaankin kytille "kaaharista" samalla soitellen.

--
Unelma ja toimistohommia *ding*

Jahas

Posts: 1,435

#10 • • Jahas

ipe, 7.8.2007 15:45:
Ohituskaistalla kiihtyttävät - jos muuten ajetaan 80-90 km/h niin miks vitussa pitää kiihdyttää ohituskaistan alkaessa johonkin 110 km/h nopeuteen ettei kukaan pääse ohi ilman huimaa ylinopeutta? oharin loppuessa jarrutellaan taas sopivaan körökörö-nopeuteen.



Toi on kyllä <3 Eräitä kertoja oon vastaavaan ilmiöön törmännyt myös Tampere-Rauma-välillä.
Lyylikki

Posts: 2,975

#11 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.

ipe, 7.8.2007 15:45:
Ohituskaistalla kiihtyttävät - jos muuten ajetaan 80-90 km/h niin miks vitussa pitää kiihdyttää ohituskaistan alkaessa johonkin 110 km/h nopeuteen ettei kukaan pääse ohi ilman huimaa ylinopeutta? oharin loppuessa jarrutellaan taas sopivaan körökörö-nopeuteen.



Toi on kyllä syvältä...mitä ne aattelee...tulee levee tie, niin uskaltaa ajaa vähän nopeempaa *ding*

Ohituskaistakäyttäytymisessä ottaa kyllä sekin päähän (esim. TRE-JKL välillä), että jonossa kolmantena tai neljäntenä olevat rynnivät ensimmäisen ja toisen ohi. Kun tuolla TRE-JKL välillä nykyään on niitä ohituskaistoja ihan hyvin, niin usein käy niin, että sieltä paahtaa ohituskaistan alkaessa perästä joku ohi, jos et ole ollut "hyökkäysvalmiudessa" HETI, kun se kaista alkaa (ts. naapurikaistalla). Eikä auta, että sulla olisi vilkku ollut päällä jo paljon ennen sen kaistan alkua.

Varmasti jokainen, joka köröttelee alle sallittua nopeutta toisen perässä on halukas menemään ohi, mutta ohituskaistatiellä en itse ainakaan viitsi "turhaan" ohitella.
ezzy

Posts: 8,060

#12 • • ezzy Droid-pappa
Itse ajan ns. kovaa eli lähden ripeästi valoista, pyrin ajoittamaan valoihin ehtimisen oikein ts. pysähtymättä, mikäli nyt ei ole älytöntä ruuhkaa tms. etten tuki liikennettä. Liikun ripeästi, mutta varovasti (yritän ainakin).
Ylinopeutta ajan kehäteillä jne "muiden mukana", ei huvita olla tukkeena eikä noille länärille, lahden motarille ja kehä I:lle kyllä 80kmh rajoitus sovi mitenkään.

0 kolaria so far ja yhdet ylinopeussakot ekana päivänä viime vuonna, kun oli kesäauto ajossa. Kiihdytin larun liikenneympyrästä vajaaseen kuuteenkymppiin hipaisemalla kaasua hetken liikaa (jee rikollinen).
Jutu

Posts: 3,054

#13 • • Edited Jutu Blondi
Tästä tulikin mieleen yksi reissu kun heitin faijan Kotkaan ja sit ite pitä ajella yksin pois päin. No sitten siinä Kotka-Kouvola tiellä (en muista tien numeroa, oisko ollut 15) niin jouduin sitten rekan perään ajelemaan. Koska tie ei ollut tuttu niin en uskaltanut ohittaa rekkaa vaan ajelin ihan nätisti 80km/h vaikka rajotus on 100km/h, eikä mullakaan mikään kiire ollut kotiin. Kyllä siitä meni pari autoa ohi, mutta niillekin sitten annoin tilaa siihen eteen ja nekin todennäkösesti oli paikkakuntalaisia jotka tuntevat tien. Onneksi sitten oli ammattitaitoinen rekkakuski ja sitten näytti vilkulla milloin on hyvä kohta ohittaa :) Normaalisti siis ajelen noin 10 kilsaa ylinopetta "isoilla" teillä. Kaupunkialue on sit toinen juttu.


Silloin pari vuotta sitten kun sai kortin niin ei ehkä ajatellut niin paljon kun ajeli ja kyllä sitä nykyäänkin tulee töppäiltyä. Kaikkein eniten muiden käyttäytymisessä raivostuttaa juurikin se, että liikennevaloissa laitetaan vapaalle + käsijarru ja sitten kun se vihreä valo jo palaa niin sitten vasta haetaan se vaihde ja jarru pois. Mikä helvetti siinä on ettei voi pitää jalkaa jarrulla ja kytkimellä sen parin minuutin ajan?! Ja sitten totta kai otetaan sellanen mahdollisimman rauhallinen kiihdytys ettei vaan kukaan muu pääse valoista samalla *igor*.

Toinen mikä liittyy noihin valoihin ja mitä myös mun ukko harrastaa on se, että jos valot ovat vihreänä molemmille puolille, niin sitten ei missään tapauksessa voi mennä "kärkkymään" sinne eteenpäin vaikka tilaa olisi miten paljon. Sitten jäädään siihen valoihin ja hupsis, vaan 1 auto kerkes mennä, onneksi se olin minä. Jos ihmiset tajuais mennä eteenpäin niin silloin siitä vois päästä 2 muutakin autoa.

Sitten juurikin nämä ohituskaistan aikana kiihdyttelijät ansaitsisivat kunnon korvapuustin. Ottaako se tosiaan niin paljon omantunnon päälle, jos joku (yleensä mun kohdalla tapahtunu) nuori nainen ohittaa vanhemman miehen jolla on hienompi/kalliimpi/isompi/tehokkaampi auto?

Sitten ohitustilanteista vielä. Varsinkin sateella nää tyypit on raivostuttavia. Ajetaan moottoritiellä, ohitetaan ja sit kurvataan ihan siihen etupuskuriin kiinne. Kiitti vaan siitä lisävedestä, ihan niinku ei taivaalta sais sitä riittävästi. Mikä siinäkin on niin vaikeeta ajaa sitä ohituskaistaa eteenpäin niin kauan aikaa ennen ku tosiaan näkee sen toisen auton kokonaan peilistä ja mieluiten vielä siitäkin eteenpäin? Varsinkin jos ei takaa tule ketään.

Sitten vilkunkäyttäjät. Tai oikeastaan ne jotka eivät sitä käytä. Sekin on niin hirveetä jos vilkku on enemmän ku 2 sekunttia päällä. Älkää vaan käyttäkö, kuluu vielä! *pökr* On tosi ärsyttävää kun venailet jotain autoa risteyksessä ja sitten se päättääkin kääntyä sinne mistä oot tulossa, mutta ei vaan voi näyttää sitä. Tai sit näyttää kun on jo kääntymässä. Samaten ohituksessa kun joku vähän väläyttää sitä vilkkua ja sit vaihtaa kaistaa. Just joo, seuraavalla kerralla ajan sen yhen Volvon perään. Stnan eukko.

Sitten on just ne sellaset jotka puhuu samalla puhelimeen ja auton vauhti heittelee 10-20 kilsalla ja muutenkin auto menee tiellä miten sattuu. Ehkä se pikku-Pena voi oottaa sen aikaan, että pääset himaan tai sit osta vaikka handsfree.

Sitten sellaset tyypit jotka eivät anna tilaa jos yrittää päästä toiselle kaistalle (erittäin tuttua käytöstä Lahdessa). Viehän se tietysti kauheesti sun perunankeittoaikaa jos yhen auton päästät edelles, peräti 20 sekunttia.

Ai niin, sit ohitustilanteesta vielä. Sellaset joka ohittavat koko letkun vain päästäkseen kiilaamaan toisen auton edestä rampille mistä oot poistumassa tieltä. Maailman turhin ohitus mihin tosin itsekin olen pari kertaa syyllistynyt.

Ja sitten tietenkin ihmiset jotka eivät käytä turvavöitä. Usko mua, sun puku ei mee mitenkään pilalle sillä, että laitat sun henkes pelastavan hihnan kiinni. Ja mieluiten oikealla tavalla, eikä vain mahan päältä. Yritäpä siinä sitten selitellä äitilles, että miksi kullanmurulla ei ollut vyötä kiinni vaikka se on kuskin velvollisuus tarkistaa onko se kiinni vai ei. Aikuista ihmistähän ei saa käskeä, eikä komennalla ja herranjumala mikä pahinta; kaitsea laittamaan vyö kiinni! Kyllä minä pysyn elossa jos hirvi/rekka/toinen auto tulee kyljestä/nokasta sisään. Jep, sen kun näkis.

--
Ja onnesta kilahtaa, onnesta rakastaa, onnesta laulaa saa, tyttö pojallensa.

Kriss G

Posts: 1,492

#14 • • Kriss G Wir brauchen bass
Mikä helvetti siinä on että ku taivaalta tulee edes yksi pisara vettä ni 90% autoilijoista sekoaa ihan täysin ja ajaa miten sattuu. Ihan oikeesti kyllähän kovalla sateella kannattaa ajaa varovammin ja miksei pienemmälläki sademäärällä mut hei oikeesti. Ei voi mennä pasmat niin sekasin jostain sadekuurosta. Se on vaan vettä! Ei sieltä mitään mustaa jäätä sada.

Toinen on nää urpot jotka näyttää ympyrässä vilkkua vasemmalle. Ilmeisesti samaa porukkaa jotka näyttää vilkkua kääntyvällä kaistalla muttei käytä sitä turhaan t-risteyksissä tai kaistanvaihdossa.

--
DESTROY ALL HIPPIES

Mar6

Posts: 2,178

#15 • • Mar6 Team Apinaorkesteri
Kyllä se just täällä suomessa ehkä mua eniten pännii kun jengi ei osaa noilla Corolloilla ja Yariksilla lähteä riittävän nopeasti esim valoista, aina pääsee kaks autoa valoista läpi ja taas jumitetaan. *nauru*

--
-Where there is house there is a home-

Bio

Posts: 4,429

#17 • • Bio The Bullies / Pinky
Tai no.. kirjoitetaan muutama juttu:

- Miksei jotkut osaa käyttää sitä vilkkua.. ei luulis olevan vaikeeta liikuttaa vasenta kättä. Onkse niin et jos on kallis auto ni ei tarvi näyttää vilkkua ja pää täynnä sahanpurua. Tai se et ei osata vilkun, jarrun ja kääntymisen oikeaa järjestystä: ekana se vilkku, sit mahdollinen jarrutus ja lopulta kääntö.

- Mitä helvettiä sellanen ohittaminen auttaa jos jonoa on monta sataa metriä, ei muuta siin tapahdu kuin nopeus hidastuu

- Jos pelkää ajaa sateessa / kaupungissa / ahtailla teillä, niin ehkä sit kannattaa harkita bussikyytiä eikä panikoida liikentees ajamalla helvetin hitaasti ja aiheuttaa jonoja
oZq

Posts: 153

#18 • • oZq

Mellu-, 7.8.2007 15:28:
Tämä tuli mieleeni sanomaikkunassa kun oli keskustelua että kuolonkolarien määrä on kasvanut hälyyttävästi viime vuosista.



Tämä kesä etenkin näyttää olleen liikenteessä todella synkkä. Ainakin uutisoinnista on jäänyt vähän sellainen fiilis, että huomattavassa osassa vakavista onnettomuuksista on mukana ollut päihteet ja/tai törkeää välinpitämättömyyttä.

Tuon lisääntyneen välinpitämättömyyden huomaa kyllä tuolla tien päälläkin. Esim. aina vaan enemmän tulee vastaan näitä koko tien omistajia, jotka lähtevät ohituksiin vaikka vastaantulijoitakin on jo lähellä. Luotetaan vain, että kyllä ne väistää vaikka penkalle jos tiukaksi menee.

Nuo jo niin monesti mainitut ohituskaistan kohdalla kiihdyttelijät riepoo tosiaan. Ja yleensä tämä näyttää tietyillä kuskeilla olevan aivan systemaattista. Tämän on saanut huomata esim. Keski-Suomen mäkisillä teillä, joilla noita ohituskaistoja riittää.
Worin

Posts: 526

#19 • • Worin

ipe, 7.8.2007 15:45:

Perässäroikkujat - vittu ei tartte ajaa takapuskurissa kiinni jos ei kerran ole edes menossa ohikaan.

Ohituskaistalla kiihtyttävät - jos muuten ajetaan 80-90 km/h niin miks vitussa pitää kiihdyttää ohituskaistan alkaessa johonkin 110 km/h nopeuteen ettei kukaan pääse ohi ilman huimaa ylinopeutta? oharin loppuessa jarrutellaan taas sopivaan körökörö-nopeuteen.



Noi 2 asiaa on itelläkin pistäny silmään. varsinkin toi ohituskaistakiihdytys, tuntuu et jotkut oikein vittuillakseen tekee sitä. Toi toinen on taas sellanen mitä mun sisko tekee kokoajan, se ei osaa jostain syystä painaa sitä kaasua tasasesti vaan se on jatkuvaa kiihdytystä ja himmaamista.

Kaupungissa vituttaa nysvärit jotka ei jostain syystä löydä heti sitä kaasupoljinta tai sitten tarvitsee 300 metrin suoran että saa valojen jälkeen kiihdytettyä 50 kmh nopeuteen, jonka seurauksena vaan muutama muu pääsee valoista. Vaikka auto nytkähtääkin paalulta siltä seisomalta niin painakaa sitä kaasua, että muillakin on mahdollisuus päästä läpi.

Pitkillä matkoilla kun ajelee niin ohittelemalla pysyy paremmin skarppina kun et ajaa vaan letkassa, teen vuoroin kumpaakin mut kun ajelen rauhassa letkassa niin pidän kunnon välin et voi vetää totaalisen nollat taulussa kun reaktioaikaa on vaikka muille jakaa.

Pahin reissu oli kun olin siskon kans käymässä pakollisella sukulaisreissulla ja oli niin synkkä syysilta ja niin paskat pyyhkijät ettei oikeesti nähny hevon vittuakaan. Ajelin vaan tyyliin oikeelta ohi vastaantulevista ja punasien pisteiden perässä kun muuta ei nähny ja sit joutu nöyrtyy hyvin pian ja ostaa pyyhkijät seuraavalta huoltsikalta. Tosin vielä huonompi näkyvyys on ollu kerran kun intissä muuttu ilma muutamassa tunnissa -15 pakkasesta plussalle ja pasissa oli sisällä pakkasta, ulkona tihutti vettä ja laseihin jääty parin millin kerros jäätä. Sillon ei voinu liikahtaa mihinkään tuulilasi näytti samalta kun ois järvenjäätä kattellu.

Niin ja kanssa autoilijoiden mokat, auton sammutukset jne. ei haittaa mua ollenkaan, kaikki tekee virheitä.
plink

Posts: 1,405

#20 • • plink team paska

Lyylikki, 7.8.2007 15:41:
- voin ajaa letkassa (myös toisena), jos vauhti pysyy tasaisena ja suhteellisen hyvänä. Se ottaa päähän, jos ensimmäisenä ajaa tyyppi, jonka vauhti vaihtelee esim. 80 km/h alueella 70 km/h ja 90 km/h välillä.



siis kyllä! muakin vituttaa yli kaiken tällaiset "pumppaajat". varmaan samaa porukkaa, jotka ihmettelevät miksei heidän takanaan kukaan viihdy. noilla kuskeilla ei pitäs olla mitään asiaa auton rattiin. rekkojen perässä maanteillä tulee samanlainen ilmiö, mutta he eivät tosin rajoittimista, auton massasta yms johtuen voi sille juuri mitään.

äärimmäisen huonon kuljettajan tunnistaa myös siitä, ettei osata lukea liikennettä. rajoituksista pitää sen verran luistaa, että sovittaa oman nopeutensa muuhun liikennevirtaan eikä rupea hämmentämään koko letkaa pelkästään siksi ettei uskalla ajaa 10 km/h ylinopeutta.

sitte sellaset tyypit vituttaa kanssa, jotka ensin pysähtyvät liikennevaloihin vähän matkan päähän edellä olevasta ja kerran pysähdyttyään liikauttavat autonsa edellä olevan perään kiinni. jos ei kerralla osaa pysäyttää autoaan oikeaan paikkaan, on syytä antaa esim. bussikuskin ajaa.

eli pääasiassa mua ärsyttää lähinnä sellaiset seikat, jotka aiheuttavat häiriöitä liikenteen sujuvuuteen ja rytmiin.

--
en ollut paikalla silloin kun seksikkyys keksittiin.