sapeli

sapeli

jokukukamikä?

July 2009

Air Port Jam & Viron bilereissu

By sapeli, Friday 31.7.2009

Täytyy kirjoittaa muistiin nyt kun vielä muistaa jotakin... *hih* Elikkä viime viikonloppuna (24.7. - 26.7.) oltiin Tinin kanssa reissussa Viron puolella, kun pe ja la oli Haapsalussa Airport Jam-festarit - meidän eka ulkomaan bileireissu, ja eka kerta kun itse organisoin reissun Viroon! *hihu* Ja mun 3 viikon "oikea" kesäloma sattui alkamaan samaan aikaan... *jiihaa*

Olin onneksi saanut perjantain saldovapaaksi niin päästiin lähtemään jo pe-aamuna halvemmalla Eckerö Linella, johon olin myös saanut lahjakortteja synttärilahjaksi! *plur* Päädyttiin arvioimaan kaikki aikataulut vähän liiankin ennakkoon (Goan reissusta kantapään kautta oppineena), joten odottelua tuli matkan aikana paljon. Onneksi otin edes Fluxxin mukaan, vaikka siihenkin ehti jo melkeinpä kyllästyä...

Laivassa syötiin tosi hyvä buffet-aamiainen ja käytiin vähän ostoksilla, mutta tiedettiin että ei kannata ottaa paljoa kantamuksia mukaan. Välillä koitettiin löytää nukkumapaikkaakin ja mietittiinkin että ensi kerralla voisi ottaa hytin, ihan vaan että saisi nukkua sen pari tuntia lisää - perillä kuitenkin sitten tarvii kaiken energian!

No, kyllähän sinne Tallinnaan sitten päästiinkin ja ah miten ihanan kesäinen ilma siellä oli! Sääennusteet oli olleet vähemmän optimistisia, enkä ollut sitten pakannut mukaan läpsyköitä tai shortseja, joten kuuma tuli nopeasti. (Koitettiin lähteä minimikantamuksilla, eli päälle matkavaatteet, reppuun bilevaatteet, ja muutamat muut välttämättömyydet.) Tinikin tajusi että se oli unohtanut ottaa pitkähihaisen, eikä sillä ollut taas mitään bilekenkiä. Lähdettiin siis vanhan kaupungin kautta kiertelemään, tavoitteena päästä kaupungin toiselle laidalle bussiasemalle, ja siinä matkalla löytää vaatteet.

No, hienoahan siellä oli, ollaan molemmat kuitenkin kiinnostuneita historiallisista jutuista, ja sää oli kaunis, mutta päädyttiin suunnistamaan aika siksakkia sinne bussiasemalle, ja yhdessä vaiheessa vaan täytyi luovuttaa - ei oltu enää varmoja missä oltiin ja mulla hiersi uudet läpsykät, tietenkin. Saatiin paikalliselta R-kioskilta ohjeet miten ratikalla pääsi bussiasemalle ja ostettiin liput (ei kuitenkaan keksitty missä ne olisi pitänyt leimata?!), joten päästiin sinne tosi helposti, vihdoin, onneksi. Haapsalun bussi oli juuri lähdössä eli oltiin matkan päällä alta aikayksikön.

Bussimatka Haapsaluun meni ihan sutjakasti, nukuin osan matkasta ja seurailin muita ihmisiä loput ajasta - ja oli meillä pari lehteäkin luettavaksi (Cosmo ja Men's Health *nauru*). Matkan aikana alkoi jo vähän satelemaan ja Haapsaluun saavuttuamme täytyikin kaivaa sateenvarjo esille. Sade oli kuitenkin onneksi aika lämmintä, eli ei haitannut vaikka vähän kastuttiinkin. Tinillä ei ollut edes sateenvarjoa ja se läpsytteli menemään lätäköissä... *nauru* Ostettiin siinä hostelliin matkalla paikallisesta ruokakaupasta vähän evästä ja viinaksia (kätevää!), että oltaisiin valmiita illan bileisiin.

Hostelli oli oikeastaan siistimpikin kuin mitä oltiin odotettu (Vanalinna Hostel, noin 60e 2h, 2 yötä, oma huone!), joten siihen oli mukava asettua viikonlopuksi. Päikkäreitten jälkeen alettiin maistelemaan juomia (puolukkavodka on pahaa!) ja saatiin hostellin emännältä puhelinnumero paikalliselle taksikuskille, Arvo nimeltään, joka olikin sitten meidän luottokuski koko viikonlopun, vaikkei puhuttukaan yhtään samaa kieltä. *tirsk*

Itse bilepaikka oli mahtava. Siellä oli valtavalla alueella useita hylättyjä hangaareja, eli noin 50m syviä, 7m korkeita puolilieriöitä, upotettuina kukkuloihin (varmaan keinotekoisiin), ja näistä neljässä oli musa-areenat - päälava oli erikseen rakennettu, 10m x 10m rakennelma, eikä valoista ollut puutetta. Myös hangaariareenoissa oli hienot valot, ja erityisesti piirtäviä lasereita käytettiin paljon ja hyvin. (Olisivatkohan laillisia Suomessa?)

Alueella oli myös telttailupuoli, mutta siellä ei käyty - voin tosin kuvitella kuinka kivaa olisi hengailla täällä frendien kanssa ja käydä aina välillä vähän tankkaamassa teltoilla! Ehkä sitten ensi vuonna on kaveritkin mukana. *vink*

Yksi areenoista oli drum-n-bassia ja muuta breaksia, yksi oli teknoa ja rankempaa housea, ja pääareenalla tuli sekalaisempaa (ekana päivänä trancea, toisena melodista mutta kovempaa musaa, ehkä hard tranceksi luokiteltavaa, sekä hardstyleä). Kolmas hangaariareena oli vipeille, ja neljäs oli maksullinen strippiluola! *whaat* *lmao* Vaikka vähän äijiä leikittiinkin niin sinne ei rahoja tuhlattu. *uros*

Ekan päivän parhaiten muistiin jäänyt DJ oli Richard Durand (tyyliin ainoa jonka nimen tunnistin), ja hän soitti ihan hyvää trancea - koko ajan oli tosin hyvä meno joka puolella, ja oli kiva vaan haahuilla siellä areenalta toiselle. Klassinen kaapelitehdassyndrooma iski siis täälläkin!

Niin joo, omia viinojahan ei sitten saanut viedä itse bilealueelle (tästä ei ollut mitään mainintaa misään!), joten me tsempattiin ja juotiin siinä porttien ulkopuolella se puolukkavodka pois (*sars*), ja onnistuttiin salakuljettamaan vaatemytyn sisällä semmoinen litteämpi kermalikööripullo kuitenkin sisään. *iloinen*

Menihän sitä rahaa silti aika reippaasti, vaikka juomat olikin vain noin 2e ja safkat 4e... Piti oikein tarkkaan katsoa että riittii rahaa vielä taksireissuun takaisin hostellille (noin 6km matka pimeässä ei houkutellut), mikä ei sekään kyllä kallis ollut, noin 7e.

Seuraavana päivänä aloitettiin krapulapizzalla ja saatiin olo korjattua suht menetteleväksi. Käytiin nostamassa automaatista lisää rahaa (ja tästä siis ei ilmeisesti peritty mitään lisäkulua!), ostamassa vähän lisää safkaa kämpille, ja rakkolaastareita mun tassuihin. Haapsalussa on myös upea noin 500 vuotta vanha piispanlinna niin sitä lähdettiin katselemaan, ja kaiken huipuksi siellä linnassa pidettiin joku koiratapahtuma! Onneksi ne koirat oli hyvin koulutettuja ja hiljaisia, oli vaan ihan mukava katsella mitä kaikenlaisia koiruuksia onkaan olemassa. *hymy*

Päivän seikkailujen jälkeen palattiin päiväunille mitkä sitten tuntuikin venyvän ja venyvän, mutta lopulta piti herätä että päästäisiin edes joskus festareiden kakkospäivälle mukaan! Taksilla hujautettiin taas pelipaikalle ja saatiin taas yksi pullo salakuljetettua mukaan... Tällä kertaa metsämansikkalikööriä. *slurps* Ihan yhtä paljoa ei tultu juotua lauantaina kun oli tiedossa sunnuntainen paluumatka kotiin.

Lauantaina tuli tutustuttua enemmänkin muihin bilettäjiin! Löydettiin sieltä Suomalaisia (ja tajuttiin että Sasha F:n setti oli ollut jo perjantaina!) ja pari like-minded paikallista bilettäjää, ja vaihdettiin yhteystiedot - ensi vuonna tuolla voi olla siis jo enemmänkin tuttuja! Scot Projectin setti oli yllättävän pliisu vaikka siellä olikin hienoja biisejä mukana, ja jälleen muut nimet jäi vähän hämärän peittoon. Vika DJ soitti kyl aivan mahtavaa musaa, sieltä tuli sellaista nopeaa melodista trancea mitä en ole missään muualla kuullut, paitsi kotona!

Oli yllättävän helppo herätä 9:30, check-out oli klo 11 mutta oltiin aika hyvissä ajoin liikkeellä - huoletti tietenkin että kun pari tuhatta bilettäjää virtaa pois pikkukaupungista, voi julkinen liikennöinti olla aika tukossa! Näköjään oltiin kuitenkin ensimmäisten joukossa (ja monella oli oma auto), joten päästiin melkein saman tien taas bussiin ja Tallinnaa kohti.

Tallinnassa oltiin fiksuja ja mentiin julkisilla ensin keskustaan ja syötiin siellä Hesessä, ja sitten taas julkisilla satamaan. Sieltä pakolliset viinaostokset ja terminaalille. Tästäkin oli varoitettu että hyvissä ajoin kannattaa olla paikalla, mutta oltiin taas pelattu vähän liiankin varman päälle kun jouduttiin ensin odottamaan noin 2h että päästiin laivaan, ja siellä vielä yli tunti että laiva lähti satamasta. Oltiin siis jo aika kyllästyneitä kun laiva liikahti liikkeelle.

Onneksi paluureissun aikana pystyi jo käymään paremmin shoppailemassa, ja nyt onkin viinakaappi aika hyvässä jamassa. *pepsodent* Ainakin tähän saakka, saa nähdä mikä on tilanne maanantaina! *känni* Onneks on loma! *plur*

Mut tosiaan kaverit ja toverit, ensi vuonna mukaan, eiks niin? Laskettiin että yhdeltä hengeltä tuohon meni matkat ja tapahtumalippu ja majoitukset hostellissa mukaanlukien vain vähän yli 100e, ja kaiken kaikkiaan kyllä upea kokemus! Ja paluumatkalla voi tosiaan ostaa halvalla tupakkaa ja viinaa kotia niin tässähän melkein jäätiin voiton puolelle... *vink* *nauru* (Ja halvemmalla vielä pääsee jos telttailee siellä paikan päällä. *joo*)

Kuvia ehkä sit myöhemmin. *joo*