Unikuvia

198 posts, 10 pages, 34,480 views

Avatar
#161 • • mosaik Guest

...Mä heittäydyin maahan ja otin nuolista koppeja heti
kun ne tulivat ulos piipusta. Tabi totesi että: "Sä oot helvetin hyvä tossa"


Mies toivoo huomiota Tabin suunnalta :king:
Avatar
#162 • • Tapsa Guest


Mies toivoo huomiota Tabin suunnalta :king:



:confused:
Avatar
#163 • • Hexe Guest

Itse näen aika harvoin unia (tai siis muistan niitä), mutta saan "unihalvauksia", en muista onko niille joku virallinen nimi. Eli olen puoliunessa, herään ja mikään raaja tai muu toiminto ei toimi, en voi avata silmiä, liikuttaa käsiä tai jalkoja tai mitään muutakaan. Puhettakaan ei tule, jos yritän huutaa, niin kuuluu vain pientä ininää tms (tyttöystävä kuullut joskus). Nuo on todella ahdistavia. Sitten siinä vain odottelee muutaman minuutin että kohtaus menee ohi tai nukahtaa uudelleen. Jos oikein kovasti keskittyy "repäisemään" itsensä hereille, niin sitten voi onnistua.



Just täsmällen sama juttu kun mulla... Kohtalotoveri.... Mul tulee tollasia unihalvauksia kans joku kerran kuukaudessa... Luin joskus jutun tuosta unihalvauksesta jostain tiedelehdestä tai vastaavasta.
Unihalvausta tutkitaan vissiin aika kuumeisesti, koska jotkut doktorit selittää että jos herää ns."halvaantuneena" ja säilyttää malttinsa eikä panikoi, niin voi tehdä tietoisesti unessa mitä lystää...
Avain unimaailmaan... :excellent:
Itte en ole vielä onnistunut pysymään rauhallisena vaan ihan hirvee paniikki tulee aina, toiv. joskus onnistun tietoisuneksimaan... Jatkan yrittämistä...... Mitäköhän kuvittelis?
Avatar
#164 • • osm Guest

Unihalvausta tutkitaan vissiin aika kuumeisesti, koska jotkut doktorit selittää että jos herää ns."halvaantuneena" ja säilyttää malttinsa eikä panikoi, niin voi tehdä tietoisesti unessa mitä lystää...
Avain unimaailmaan... :excellent:



Hmm ettet nyt sekottaisi unihalvausta valveuniin? Unihalvauksessahan ollaan jo kohtalaisen hyvin hereillä, mutta keho on tavallaan vielä unessa. Pienen unihalvauksen oon kokenu vaan kerran, eikä valveuniakaan oo aikoihin ollut.

Yksi mieleenpainuvimpia unia viime vuosilta oli tällainen:

Oltiin dösässä matkalla johonkin hippibileisiin, eli metsäbileisiin johonkin tyyliin Porvoon pohjoispuolelle, kun yhtäkkiä poliisit pysäyttävät bussin ja komentavat jengin bussista ulos. Osa taisi jo ehtiä bussista ulos ennenkuin kuski keksikin mitä on tapahtumassa ja päätti yrittää karkuun. Seuraa hurja takaa-ajo jonka päätteeki poliisi saa bussin kiinni ja lastaa jengin maijoihin. Koko bussilastillinen ihmisiä kuljetetaan jonnekin syrjäiselle paikkakunnalle jossa on koulutuskeskus jossa hipeistä tehdään tuottavia a-luokan kansalaisia. Koulutuskeskuksesta muistan vaan sen että se homma toimi ja kaikista tuli jotain työtätekeviä lähiöiden asukkeja.
Avatar
#165 • • Hempp@ Guest
Unihalvaus = Uniparalyysi?

Nuo ovat todella ikäviä, vaikka minulle ei olekaan ikinä tapahtunut, mutta nuoremmalla veljellä noita oli vielä tuossa ala-aste ikäisenä.


Kuvittele tilanne; Olet noin 10-vuotias. Heräät sängystäsi keskellä yötä ilman mitään sen kummempaa syytä. Käännät päätäsi hieman, vain huomataksesi läpinäkyvän harmaansävyisen ihmiseltä näyttävän olennon tuijottavan sinua suoraan silmiin metrin päässä sängystäsi. Siinä vaiheessa sitten päälle iskee aivan tajuton pelkotila, etkä yhtään ymmärrä mitä on tapahtumassa.
Paniikin voi tuntea kohoavan äärettömän nopeasti huippuunsa, jolloin tekee mieli huutaa, mutta on liian kiire päästä pois huoneesta. Kuolema on yllättäen toivelistasi ykkösenä, eikä painostavaa stressiä kestä niin millään. Toivot vain tilanteen olevan jo ohi, vaikka sitten kuolemalla.

Aamulla ei enää pelotakaan yhtään, ja koko asia vaikuttaa jotenkin epätodelliselta. Mutta sitten sama toistuu ensi yönä. Ja seuraavana. Kymmenen "kohtaamisen" jälkeen et jaksa enää pitää kirjaa tilanteista.

Kuvaamani tilanne on uniparalyysin aiheuttama ja sitä on ihan tieteellisestikin tutkittu.
Unen ja valvetilan rajamailla normaali uniparalyysi on vahingossa väärään aikaan päällekytkettynä, ja seurauksena on pelkotiloja ja hallusinaatioita.
Asiasta kiinnostuneet voivat lukea täältä lisää:

http://www.arts.uwaterloo.ca/~acheyne/S_P.html

Tuohon on myös lääkkeitä, mutta esim. kyljellä nukkumisen pitäisi auttaa. Moiset tapahtumat ovat yllättävän yleisiä, vaikkakin niiden voimakkuus ja yksityiskohdat vaihtelevat rankasti.


Enivei, itse näin viime yönä taas vaihteeksi jännää unta.

Lähdin kotipihastani kävelemään ihan rauhassa, oli kesä,kova helle ja kaikkea. Siis ihan normaali kesäpäivä.
Jostain ihmeen syystä taustalla soi The Chemical Brothers - Leave Home (wtf?)

Kävelin pari kilometriä ja tulin erään autokaupan pihaan mikä oikeasti sijaitsee parin kilometrin päässä meikän kotoa.

Siinä sitten huomasin sellaisen punaisen urheiluauton joka kiilsi auringossa, menin katselemaan sitä lähempään.
En tiedä onko sellaista urheiluautoa olemassa jonka unessa näin,mutta se oli punainen ja se oli avomalli.
Huomasin ihmetyksekseni että siinä oli avaimet virtalukossa ja hetken epäröinni jälkeen hyppäsin kuljettajan istuimelle ja pistin auton käyntiin.

Silloin taustalla rupesi soimaan Dallas Superstars - Fast Driving.

Moottori kehräsi kutsuvasti ja painoin baanalle.
Auton nopeus huiteli välillä 700-1000 km/h paikkeilla että Ferrarit jäivät kyllä taakse. :D
Uskomaton vauhti, minä vain huudahdan "VOI LUU-OO-JAA-AA!" ja painan menemään valtatietä pitkin.
Maisemat muuttuivat viiruiksi kun painoin Helsinkiin 20 minuutissa. :D

Kuitenkin,voin vannoa että siinä kahdeksaasataa päästellessäni taustalla soi:

Fluke - Atom Bomb
Fluke - V Six
Paul Oakenfold - Chase
Paul Oakenfold - Ready Steady Go!
Paul Oakenfold - Speed
The Chemical Brothers - Leave Home (Underworld Mix 1)
The Future Sound Of London - We Have Explosive
The Future Sound Of London - We Have Explosive (Hero Killing)

Heräsin aamulla kellon soittoon hiestä märkänä.
Se oli MAHTAVA uni :excellent:
Avatar
#166 • • miikkaL Guest


Tuohon on myös lääkkeitä, mutta esim. kyljellä nukkumisen pitäisi auttaa. Moiset tapahtumat ovat yllättävän yleisiä, vaikkakin niiden voimakkuus ja yksityiskohdat vaihtelevat rankasti.



Kyljellä nukkuminen auttaa itselle. Tuota tapahtuu itselle aina vain kun olen selälläni sängyssä. Kun saan "repäistyä" itseni hereille, en voi enää mennä takaisin selälleni nukkumaan, koska se tilaa palautuu samantien.
Avatar
#167 • • Hexe Guest


Hmm ettet nyt sekottaisi unihalvausta valveuniin? Unihalvauksessahan ollaan jo kohtalaisen hyvin hereillä, mutta keho on tavallaan vielä unessa. Pienen unihalvauksen oon kokenu vaan kerran, eikä valveuniakaan oo aikoihin ollut.



No jotain sinnepäin, on siitä aikaa kun tuli luettua tosta... eipähän sil ni väliä...
:)
Avatar
#168 • • nickelson Guest

Unihalvaus = Uniparalyysi?



Olen tuohon liittyvää materiaalia yrittänyt epäsystemaattisesti metsästellä tuossa vuosia takaperin mutta jäi yrityseksi. Tuosta siis oli kyse, kun meikäläinen varsinkin inttiaikana tajusi olevansa sekä hereillä että unessa. Huomattavan hiostavia tilanteita on edelleen mielessä noilta ajoilta useita. Esimerkiksi se kun jollain huippujäisellä "oppitunnilla" tipahdin unille (mitä ei kukaan voinut olla huomaamatta, kun muut jäpittävät nyrkit polvissa ja selkä suorana) ja sitten tämä oppitunnin pitäjä kapiukko hakkaa karttakepillä pulpetin pintaa ja karjiuu kurkkusuorana, mutta en vain voinut "herätä". Ei olisi varmasti asiaa parantanut, jos olisin alkanut uniparalyysin diagnoosia sille kertaamaan. :eek:

-nick
Avatar
#169 • • Bio Guest
Aika pelottavilta kuulostaa noi unihalvaukset :(

mulla on sellanen ihme homma, et aina kun nukahdan selälleni niin näen painajaisia. siks aina yritän nukahtaa kyljellään, mut sitä kääntyy sit unissaan selällään ja herää painajaiseen..
Avatar
#170 • • Hexe Guest

aina kun nukahdan selälleni niin näen painajaisia.


Mulla tulee aina noi "halvaukset" kans selällään... Aika jännä...

Toi selälläänpainajaisjuttu voi muuten ehkä johtua siitä et selällään kun nukkuu, tuntee olevansa vähänku avoin ja puolustuskyvytön, ja aina kun ihminen hakee jonkun pakottamana suojaa ns.refleksinä, niin aina menee alitajuisesti jotenkin kippuraan, tuntee olonsa jotenkin alitajuisesti kai turvallisemaksi....
Avatar
#171 • • jabe Guest
Mä en oo oikeestaan enää piiiitkään aikaan nähny kunnon painajaisia (joka on tavallaan sääli). Mut aina jos satun potkiin peiton pois päältäni unissani ja jos sillon sattuu tulee kylmä nii nään aina jonkun painajaisen tapasen unen ja herään. Oon ihmetelly sitä jo pitkään...
Avatar
#172 • • mosaik Guest


Mies toivoo huomiota Tabin suunnalta :king:



:confused:


Mikä meni ohi?
Avatar
#173 • • mosaik Guest


Pienen unihalvauksen oon kokenu vaan kerran, eikä valveuniakaan oo aikoihin ollut.


Mulla on ollut muutamia valveunia vuoden aikana. Mikäs sen siistimpää
kun esim. työntäessä nyrkkiä seinän sisään testimielessä, se tosiaan
uppoaa sinne ja tajuaa näkevänsä unta. Sitten vaan miettimään mitä
seuraavaksi haluaisi tehdä. Valitettavasti mulla on tapana herätä melko
pian valveuneen päästyäni...
Avatar
#174 • • Juki54 Guest


Mies toivoo huomiota Tabin suunnalta :king:



:confused:



:D
Avatar
#175 • • JsL Guest
Viime yö:

Olin patjoilla täytetyssä paikassa tikkaa heittämässä, kaikki oli hyvin, mutta sitten paikka täyttyi lapsista jotka olivat kaikki samannäköisiä ja tuijottivat mua.. ahdistuin ja heräsin. Laitoin silmät kiinni palasin samaan paikkaan ja ajattelin että olen nähnyt unta tästä paikasta -> lapset -> ahdistus -> yritin liikkua ja avata silmät ei onnistunut heti, vaan vasta hetken päästä.. Silmät kiinni ja taas sinne.. Simmut auki ja kiinni.. välittömästi taas jotain, en muista mitä mutta "herääminen" samalla tavalla.. silmät ei aukea eikä pysty liikkumaan..

Aina kun sulki silmät niin alkoi saman tien nuo kohtaukset, en usko edes nukkuneeni. Välillä joku puristi leukojani yhteen ja välillä taas kuului joku helvetillinen ääni pään sisällä.. :panic:

Kaikki tapahtui 0000 - 0110 välisellä ajalla. Päätin olla sulkematta silmiäni yhden jälkeen, mutta nukahdinkin sitten onnellisesti.

Hulluksi tulossa? :panic:
¡ Previous post about a year ago !
Avatar
#176 • • tR3mONt Guest
Viime yönä näin unta mm. puuhun kiipeämisestä josta olikin himputin vaikeeta tulla alas (30 metrin korkeudessa..saatto olla kyllä jonkun laivan mastokin mut metsässä se oli..)
Lentounethan rules, paitsi sillon kun ei saa pysäytettyä suurta vauhtia niinkuin esimerkiks kun lensin majakkaa rappusten päältä ylös ja tiesin yläkerran häämöttävän jossakin...)
Unia on mahtavaa jatkaa kun jossain vaiheessa herää. DreamsDreamsDreams. =)
Avatar
#177 • • Ms. Piipi Guest
tää onkin mielenkiintoinen topicci.... Olen itse pitänyt unipäiväkirjaa varmaan jotain kolme vuotta, ja muutenkin unet on kivoja ja jänniä.
Lueskelin to noit vanhoja viestejä ja oli juttuu valveunista ja halvauksista sun muista, en tiedä onko jotkut tietoisia/kiinnostuneita selkounista (lucid dream), jotka saatetaan sekoittaa valveuneen... Selkounessa tajuaa itse näkevänsä unta ja pystyy kontrolloimaan sitä mitä tapahtuu, eli periaatteessa pystyy itse päättään mistä näkee unta ja pystyy itse toimimaan unessa niinkuin haluaa. Tosin se ei kai käy ihan noin vaan, vaan selkouneksimista pitää harjoitella ahkerasti :) En ole itse ikinä jaksanut alkaa panostaa siihen "harjoitteluun", vaikka ois aika mielenkiintoista kyllä muuten...

Juu, muita mitä unihavaintoja on, niin monesti just kun olen vaipumassa uneen niin näen joitan sellasta että tipun, kaadun (esim.pyörällä) tms. vastaavaa. Säpäsähdän sit siitä hereille ja nukahdan sit samoin tein heti takas. Toinen havainto on kans sellanen, niinku oli jo topicin alussa, että jos näkee unta, jossa juoksee pakoon tai pakenee, niin liikkeet on ihan sika hitaita. Siis tuntuu että jalat ei liiku yhtään....

Joo, näkispä jotain kivaa unta ens yönä.....
Avatar
#178 • • _U Guest

Toinen havainto on kans sellanen, niinku oli jo topicin alussa, että jos näkee unta, jossa juoksee pakoon tai pakenee, niin liikkeet on ihan sika hitaita. Siis tuntuu että jalat ei liiku yhtään....

Joo, näkispä jotain kivaa unta ens yönä.....



Mietipä, mitä yhteistä on The Matrixilla ja buddhalaisuudella, meditaatiolla, todellisuudella... Silloin liikkeet hidastuu, mutta kun sen oivaltaa, että miksi ne hidastuvat ja mitä silloin voi tehdä... ;) Aivan sama, onko unessa vai valveilla, perimmäisen todellisuuden, syvimmän tietoisuuden kannalta sama asia.

Kyl sä näet kivaa unta ens yönä, jos näet sen kivana ;)
Avatar
#179 • • Ms. Piipi Guest

Toinen havainto on kans sellanen, niinku oli jo topicin alussa, että jos näkee unta, jossa juoksee pakoon tai pakenee, niin liikkeet on ihan sika hitaita. Siis tuntuu että jalat ei liiku yhtään....

Joo, näkispä jotain kivaa unta ens yönä.....



Mietipä, mitä yhteistä on The Matrixilla ja buddhalaisuudella, meditaatiolla, todellisuudella... Silloin liikkeet hidastuu, mutta kun sen oivaltaa, että miksi ne hidastuvat ja mitä silloin voi tehdä... ;) Aivan sama, onko unessa vai valveilla, perimmäisen todellisuuden, syvimmän tietoisuuden kannalta sama asia.

Kyl sä näet kivaa unta ens yönä, jos näet sen kivana ;)




Juu, siis itseasias tost Matrix-yhteydestä mä jostain luinkin, et toisaalta Matrix maailman voi ajatella tapahtuvan valveunessa/selkounessa... Ja sit oli kans siitä että valve-/selkounet voi selittää ihmisten kokemia paranormaaleja jutskuja (esim. kohtaamisia "muukalaisten" :panic: kans) siinä mielessä, että ihmiset on itseasiassa kuvitteelleet/nähneet unta näistä kohtaamisista. Mutta eivät vaan osaa tehdä eroa unen ja todellisuuden välillä....

Nojoo, en nähny kivoja unia ts. en muista niitä, työstressit taitaa painaa päälle :scared:
Avatar
#180 • • Kaum Guest
Viime yönä heräsin siihen kun Klaus Kinski istui sänkyni viereisellä pöydällä ja puhui espanjaa lattialla istuvalle Michael Boltonille. Heräsin nopeasti, mutta Klaus Kinski istui siinä pöydällä vieläkin. Hän käänsi katseensa minuun ja alkoi saarnata Saksan työttömyystilanteesta saksaksi. Hetken päästä heräsin oikeasti, kai...