Unikuvia

198 posts, 10 pages, 34,859 views

Avatar
#21 • • miiko Guest
puhutaan, että ihminen joka pystyy unessaan lentämään olisi jotenkin parempi. en muista millä tavalla parempi.. mutta kuitenkin. valaiseeko joku tietämätöntä?

itse olin jo lähellä ihmisenä kasvamista pari yötä sitten.
näin unta: olin pieni lintu, korkeassa puussa - pesässä. oli myös muita pieniä lintuja. muut linnut sitten yksi kerrallaan lähtivät pesästä, ja jotenkin näytti siltä, että niillä oli tosi kivaa. (voiko lintu hymyillä? sitäkö se oli?) päätin itsekin lähteä pesästä lentelemään. hetken aikaa tuntui mukavalta, sitten tajusin putoavani. hui *rkele.. pelotti niin *tanasti.. onneksi heräsin.


edit:// typoja, pari sanaa lisää

[ 09 August 2002: Message edited by: miiko ]
Avatar
#22 • • Taedium Guest

Originally posted by Jorz:
Tuossa viikolla näin ihan sairasta unta. Olin rikollisten vankina sidottuna tuoliin ja jouduin katsomaan kuinka nämä sahasivat jonkun ihmisen pokasahalla palasiksi.



Katso espanjalainen elokuva Tesis. Kertoo snuff videoista.

Originally posted by miiko:
hetken aikaa tuntui mukavalta, sitten tajusin putoavani. hui *rkele.. pelotti niin *tanasti.. onneksi heräsin.



Putoamisunet on sillo siistejä, jos näkee niin voimakkaasti unta, että ottaa oikee kunnolla vatsanpohjasta ja sit ku herää, ni vatsalihakset kramppaa silti. Siistii! En oo tosin sellasta nähny vähään aikaan...

edit: Lukeeko joku psykologiaa? Tietääkö joku unista ja niiden merkityksistä? Mua on ruvennu kiinnostaa se, kun aika usein mun unissa kasvoille tapahtuu jotain mielenkiintoista. Joko ne katoaa, muuttuu, puuttu tai muuttuu joksikin muuksi kuin kasvoiksi.

Vähän se psykologinen puoli kiinnostaa ja kun muutenkin olen ruvennu ihmettelemään ja hirvittämään, että mitähän mä ajattelen...

[ 09 August 2002: Message edited by: Taedium ]
Avatar
#23 • • happosepi Guest
Noh, tässä nyt pari hassua unta.. tämän näin monta vuotta sitten, jostain syystä se on vaan jäänyt mieleeni:

Kaverini asui vielä silloin vanhempiensa luona kerrostalossa Keltinmäessä, olin hänen luonaan 3.kerroksen parvekkeella. Näin kaukaa kun helikopterilla kuljetettiin kirkkaan punaista isopyöräistä maastoautoa vaijereiden varassa. Yhtäkkiä helikopteri lähestyi lastinsa kanssa ja maastoauto iskeytyi parvekkeeseen sorruttaen parvekkeen rakenteet, näin tarkasti kuinka lattia halkeili ja betoniraudoitukset tulivat esiin.

Tästä kauhistuneena juoksin nopeasti porraskäytävään ja ulos, jossa soitin hädissäni hätänumeroon. Hätänumerossa minulle vittuiltiin päin naamaa ja naureskeltiin "vittuako tänne soittelet".

Tämä on aika tuore tapaus:

Olin junatunnelissa jonkinlaisessa syvennyksessä. Tunnelissa meni muutaman sekunnin välein junia noin 300km/h vaudilla ja olin täysin paniikissa, koska en päässyt tunnelista millään pois. Yhtäkkiä yksi junista suistui kiskoilta ja alkoi tunkeutumaan syvennykseen jossa olin. Luulin kuolevani, mutta hetken päästä kaikki pysähtyi ja jostain kaukaa poliisit vilkuttelivat minulle. Vilkutin takaisin todella typerän näköisesti ja kömmin pois tunnelista.

Hetken päästä olin poliisien ja rosvojen välienselvittelyssä, jossa poliisit ampuivat rosvoja paksupiippuisilla aseilla, joista lensi lihapullia. Aseiden ääni oli suulla tehty "umtsiki-umtsiki"-biitti

Sellaista
Avatar
#24 • • Roosa Guest
Unipäiväkirjaa on hauska pitää, en tosin suosittele...!
Olisi niin monta uskomatonta unta kerrottavana, mutta ei niistä oikein osaa valita, kun on niin monta jo ylös kirjoitettuna.
Sen voin sanoa, että huikaisevin uni oli se, jossa lensin!! Aamulla tosin tyly palautus maanpinnalle, kun ensin sai olla täysin vapaa kaikesta ja kykeni lentämään minne vaan. Sitä tunnetta tosiaan kaipaa.
Avatar
#25 • • Mrrshan Guest

Originally posted by Roosa:
Unipäiväkirjaa on hauska pitää, en tosin suosittele...!



Miksi et suosittele? Minä juuri päätin alkaa pitää sellaista.
Avatar
#26 • • Mrrshan Guest
Luin vähän aikaa sitten psynews.orgin foorumilta yhtä unitopikkia. Huomasin että muillakin kuin minulla on ollut sellaisia unia että kun juoksee pakoon tai yrittää tapella vastaan niin omat liikkeet ovat erittäin hhhhiiittaaaiiita.

Yleensä kun yritän juosta niin painovoima on niin pieni että kitka ei riitä juoksemiseen. Jalat eivät saa otetta maasta. Joskus sitä yrittää käyttää käsiä että pääsisi eteenpäin.
Avatar
#27 • • Roosa Guest

Originally posted by Mrrshan:
Miksi et suosittele? Minä juuri päätin alkaa pitää sellaista.




Tulet huomaamaan, kuinka sairas alitajuntasi on
Ja varo, ettei unipäiväkirja joudu vääriin käsiin, hulluksihan siinä leimataan
Avatar
#28 • • anco Guest

Originally posted by Taedium:
Putoamisunet.



Pelon ja turvattomuuden tunne ilmenee putoamisunina. Ne voivat ennakoida tulevia epäonnistumisia. Naisten unissa potoaminen symboloi joskus antautumista, sukupuoliyhteyden toivetta. Muiden ihmisten putoamisesta uneksiminen on verhottu toive heidän tuhoutumisestaan. Kiipeäminen ja putoaminen on epävarmuuden ja liioitellun kunnianhimon merkki. Putoaminen unessa voi merkitä myös kuoleman pelkoa tai toivetta.

Näin kertoo eräs ökyvanha unikirja, jonka joskus aikoinaan otin porukoiltani kestolainaan.. Selitykset on yleensä aika ympäripyöreitä, mutta pelottavan usein oikeassa..
Avatar
#29 • • ipe Guest

Originally posted by Mrrshan:
Luin vähän aikaa sitten psynews.orgin foorumilta yhtä unitopikkia. Huomasin että muillakin kuin minulla on ollut sellaisia unia että kun juoksee pakoon tai yrittää tapella vastaan niin omat liikkeet ovat erittäin hhhhiiittaaaiiita.



Hei jumankauta! Mistä tuommonen johtuu? On nimittäin osunut omalle kohdalle lukuisia kertoja. Juuri esimerkiksi tuo karkuun juoksu tuntuu kuin juoksisi jossain veden alla lyijykengät jalassa. Olen myös joutunut tappelemaan itsepuolustukseksi unessa. Omat lyönnit on perhanan hitaita eikä ne tehoa vastustajaan juuri ollenkaan. Kuvastaiskos tälläset jotain fyysisiä heikkouksia? Ainakin olen todella huono juoksija.
Avatar
#30 • • Sun Guest
Joo se on meinaan pikku turhauttavaa, kun unissa osaa usein tehdä komeita kung fu- liikkeitä, mutta niillä ei oo saakeli mitään tehoa. Mätki ny jotain pahista sitten Matrix shoteilla ja kaveri vaan ihmettelee, että mitäs se kolli siinä tusailee.

Liikkeiden ylimääränen hitaus on myös TODELLA ärsyttävää! Sitä itte ns. tietää, että kyllä mää oikeesti oon paljon nopeempi, mutta nyt tää mopo ei vaan kulje mihinkään. Se on kun olis näkymättömässä tervassa, jota ei edes tunne muutakun tehokkuuden puolesta.

Toinen hölmö tunne on kun joskus unessa muistaa, että on nähny samaa settiä ennenkin ja tietää periaatteessa mitä tuleman pitää, mutta näytelmä on silti pelattava loppuun asti.

Ja vielä lisänä hölmöihin tunteisiin, on tunne asioiden täydellisestä toisiinsa liittymättömyydestä, asiallisesti sanottu HEH! Eli tunne kun tietää, että kaksi asiaa eivät varmasti liity "normaalisti" yhteen, mutta ovat nyt normaali asia keskenään. En tiedä ymmärsikö kukaan tätä selitystä.

Taitaa olla aika mennä ottamaan tämän ehtoon tarjonta vastaan...
Avatar
#31 • • Taedium Guest
Mä en mee enää nukkuu. No nyt mun unet loukkaa jo copyrightejä.

Tiedättekö sen H.R.Gigerin Landscape kuvan, jossa on niitä vauvoja?

...Minä näin unta, kuinka se tehtiin. Oikeista vauvoista ja sitten, että tuo olisi valokuva. Tautien istuttaminen oli ikävän näköstä. Ja ne värit oli erilaiset. Ei tuollainen ruskeanharmaa, vaan tumman metallinhohtovihreä. Ja siinä hopeisia hilekohtia. Ruiskumaalaten elävien päälle. Ne oli vielä naulattu seinään ne vauvat. Sen jälkeen siihen tuli lehdistö ottamaan valokuvia. Ympäristö oli kuin sellainen mallin kuvaus kohta, sellanen missä on kangas taustalla ja valot ympärillä. Semmonen mikä näkyy kaikissa jenkkiläisissä tusinatv-showissa, joissa on malleja kuvattu. Kaikki oli puhdasta ja kiiltävää, paitsi se taulu. Ja se artisti joka teki tämän ei ollut Giger, vaan Stan Lee. Voin huonosti ja heräsin ennen kello 5:00 aamulla. Voin edelleen huonosti.

Vähän väsyttää.

Originally posted by Mrrshan:
unia että kun juoksee pakoon tai yrittää tapella vastaan niin omat liikkeet ovat erittäin hhhhiiittaaaiiita.

Originally posted by ipe:
Juuri esimerkiksi tuo karkuun juoksu tuntuu kuin juoksisi jossain veden alla lyijykengät jalassa.



anco! Sulla on se kirja...
Avatar
#32 • • Roosa Guest
Oletko koskaan kuollut unessasi?
Itse olen kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla auto tippui rotkoon ja tiesin jo putoamisen aikana, että loppu tulee. Suljin vain silmäni ja kaikki pimeni.

Toisessa kuolemaunessa rosvo ampui minut kotiovelleni. Sain osuman rintaani, lysähdin maahan ja tunsin kuinka kaikki veri tuli ulos suustani. Veri oli lämmintä ja pian koko lämpö valtasi ruumiini. Vajosin maahan, kaikki pimeni ja minulla oli hyvä ja lämmin olo. En ajatellut mitään.

Aamulla oli omituista herätä, kun luuli olevansa kuollut!


Ja sitten vielä eräs hauska uni:
Olin unessa, jossa nukuin. Heräsin uniunesta ja luulin tosiaan olevani täysin hereillä, kunnes heräsin unesta... olo oli todella sekava, koska ihmettelin, miten voi herätä vielä uudestaan. Älä koskaan mene unessa nukkumaan
Avatar
#33 • • elok Guest

Originally posted by Roosa:
[QB]Oletko koskaan kuollut unessasi?

QB]


Jepulis! Tai se oli niinkun niin että mä näin unta joulukuussa että mä kuolen tammikuussa. Ja sitten seuraavana yönä mä sitten delasin... Siis unissani tietenkin..
Jotenkin aika mielenkiintoista..
Avatar
#34 • • honeybunny Guest

[
QUOTE]Originally posted by Mrrshan:
Luin vähän aikaa sitten psynews.orgin foorumilta yhtä unitopikkia. Huomasin että muillakin kuin minulla on ollut sellaisia unia että kun juoksee pakoon tai yrittää tapella vastaan niin omat liikkeet ovat erittäin hhhhiiittaaaiiita.

...joo, toi on paha. tosi paha. en onneksi ole nähny tollasia tosi pitkään aikaan, mut joskus pari vuotta sit näin noita noin joka yö. aamulla heräs ihan tuskissa ja lihakset krampissa. kai sitä sit oli jotenki jännittäny samal ku nähny unta.. en tiiä.

haluisin tietää onko muilla kokemuksia unista, joita näkee aina uudestaan ja uudestaan.aina saman unen, ehkä jotai pieniä eroavaisuuksia... ? aloin vaan kelaan mun lapsuuden unia, kun näin aina mummon ja papan mökillä samaa unta. siinä unessa heräsin ja lähin käveleen ulos ja tietä pitkin ja sen tien päässä oli semmonen autiotalo, (jota ei siis oikeesti ollu) ja siel talos oli aina älytön määrä ihmisen päitä. mulla ei o hajuakaan kuka ne sinne aina toi. aika pelottavaa viisvuotiaalle. tosta seuras se että en aina uskaltanu mennä nukkuun.. sit jotai vuosi sitte näin saman unen, ihan kun muistutukseks tai jotai, kun en oo nähny sitä,, öö,, reiluun 15 vuoteen.. rupes heti ahistaa
olis mielenkiintosta kuulla samanlaisista kokmuksista..
-hb-
Avatar
#35 • • 029 Guest

Originally posted by ipe:
Hei jumankauta! Mistä tuommonen johtuu? On nimittäin osunut omalle kohdalle lukuisia kertoja. Juuri esimerkiksi tuo karkuun juoksu tuntuu kuin juoksisi jossain veden alla lyijykengät jalassa. Olen myös joutunut tappelemaan itsepuolustukseksi unessa. Omat lyönnit on perhanan hitaita eikä ne tehoa vastustajaan juuri ollenkaan. Kuvastaiskos tälläset jotain fyysisiä heikkouksia? Ainakin olen todella huono juoksija.



arg... mulla on samanlaisia unia myös. Just viimeyönä oli sellanen et piti juosta jotain 2 metristä äijää pakoon kun omat lyönnit ei lähde liikkeelle vaikka pinnistää äärirajoille.

Sit juoksussa kävi samoin... Mitähän heikkoutta / pelkoa tää kuvastaa? mulla on ollut vastaavanlaisia unia mm. lapsuudesta asti.
Avatar
#36 • • RA Guest
Heheei! Mä en ole yksin. Vihtumaisia ovat nuo hitaasti juoksemis unet. Mä nään niitä yllättävänkin usein. Sitten vielä yleensä hyppään/putoan johonkin pakomatkan päätteeksi. Ja hidastettuna sittenkin. Ketkähän siellä oikeen jahtaa? Eipä oo ikinä tullu pysähyttyä kattomaan. Pitääkin seuraavaksi muistaa. Jos vaikka lopettaisivat häriköinnin, että sais rauhassa nukkua...
Avatar
#37 • • 029 Guest

Originally posted by RA:
Heheei! Mä en ole yksin.



juuh et todellakaan ole. Mulla on tullut sen verran usein noita eri muodoissa tosin et oikeestikin alkaa kiinnostaan mitä pelkoo toi kuvastaa.

Fiilis on kuitenkin joka kerta sama... vähän samanlainen kun "punttihimotus", sellanen ihme kutina jaloissa kun yrittää juosta pakoon.
Avatar
#38 • • Roosa Guest

Originally posted by honeybunny:
[QB
haluisin tietää onko muilla kokemuksia unista, joita näkee aina uudestaan ja uudestaan.aina saman unen, ehkä jotai pieniä eroavaisuuksia... ?
[/QB]



En näe koskaan samoja unia, mutta yhdestä ja samasta paikasta näen jatkuvasti unia. Joskus saattaa mennä yksi viikko putkeen, että näen tästä yhdestä ja samasta paikasta unta joka yö --> kesämökki.
Olen aivan pienestä pitäen nähnyt näitä kesämökille sijoittuvia unia. Liekö siinä pelonsekainen kunnioitus suurta ja mahtavaa luontoa kohtaan, sillä pienenä pelkäsin pimeätä metsää, josta kuului omituisia ääniä (ehkä lapsen mielikuvituksellakin on asiaa tähän).

Mökillä olen unissani viettänyt synttäreitä, pelännyt isoja hämähäkkejä, nähnyt metsässä menninkäisiä, uinut merihirviöitä karkuun, tappanut ihmissuden... jne.

Ja toinen toistuva asia unissani on menneisyyden ihmisten tuleminen uniini. Viimekin yönä olin niin kaveria ihmisen kanssa ken oli yläasteella samalla luokalla kanssani, enkä ole sen koommin kyseistä ihmistä nähnyt. Nykypäivän ystävistäni en näe lainkaan unia! Vain menneisyyteni ihmisistä. Kummastuttaa kovasti.
Avatar
#39 • • Taedium Guest

Originally posted by RA:
Vihtumaisia ovat nuo hitaasti juoksemis unet.



Ja sitten ku yrittää juosta pakoon tai kiivetä hiekkavallin yli tai ihan mitä vaan, ni jotenkin juuri ja juuri ei pääse. Tietää kuitenkin, että kaverit olisi sen hiekkavallin toisella puolella ja siksi yrittää huutaa, mutta ääntä ei lähde tai kaverit ei jostain syystä kuule/näe...

Kuulostaako tutulta?

Mulla oli joskus sellanen uni (olin vielä ala-asteella) että meidän hiekkarannalle oli isot pojat kaivanu vallihaudan niin, että vesirajasta metri maallepäin ja sitten tuli noin metrin korkunen nousu hiekkarannalle. Jostain syystä käväsin siellä, halusin kai uimaan. Niin että oikealla puolella se päättyi kaislikkoon ja suoraan edessä oli vettä. Sitten katsoin vasemmalle ja siellä vedestä nousi noin 50-70cm pitkä malluainen (ne pienet kirput ku vetää veden alla ja näyttää vesimeloonin siemeniltä) mutta sillä oli pihdit käsinä ja se murisi. Itse lähdin kiipeämään sitä vajaa metrin korkuista juttua, mutta se murtui ja murtui, hiekkaa kun oli. Malluainen vain lähestyi, eikä veteen uskaltanut mennä kun niitä olisi voinut olla lisää ja toisella puolella kaislikko vastassa. En muista miten uni päättyi, heräsin kai kesken. En muistaakseni päässyt pois sieltä. Huusin apuakin, mutta kurkkuni jostain syystä yhtäkkiä käheytyi... En muista uniani muuten, enkä lapsuuden unia varsinkaan. En tiedä miksi tuon muistan.

Viimeyönä en nähnyt unta! - Ehkä hyväkin niin...
Avatar
#40 • • anco Guest

Originally posted by Mrrshan:
unia että kun juoksee pakoon tai yrittää tapella vastaan niin omat liikkeet ovat erittäin hhhhiiittaaaiiita.



Originally posted by Mrrshan:
Originally posted by ipe:
Juuri esimerkiksi tuo karkuun juoksu tuntuu kuin juoksisi jossain veden alla lyijykengät jalassa.



Hieman soveltaen:

Pakounet ovat yleensä toistuvia.

Uni kertoo stressistä. Tai siitä, että stressistä ei pääse eroon, vaikka sitä haliaisikin. Unennäkijä on tietoinen nykyisen elämäntilanteen vaikeuksista ja haluaa muuttua.

Kyseessä saattaa olla myös pako siinä mielessä, että unennäkijä ei ole käsittänyt jotain asiaa. Pako voi kertoa myös tiestä ulos kun unennäkijä on joutunut vaikeaan tilanteeseen.

Mrrshan & ipe: Minkä värisiä unet ovat / olivat? Punainen? Mikä väri tuntuu vallitsevan pakounia?

[ 13 August 2002: Message edited by: anco ]