Kulttuurien väliset erot - mikä on sairasta ja mikä ei.

2,158 posts, 108 pages, 645,152 views

Avatar
#1441 • • REivaaja Guest

shapeshifter, 26.3.2009 13:52:
Mustan miehen suusta "somalit pilaa neekereiden maineen". Tossa on varmaan jotain perää jos niitä ei edes afrikan sisällä halua mikään maa.



Ai? En tajunnukkaan että olet rasisti käytännön syistä. Kiitos infosta!
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1442 • • Aziz Combat Fighter
http://matalamato.blogspot.com/2009/02/kaappijuntit.html

Joskus hyvin nukutun yön jälkeen oivaltaa itsestäänselvyyksiä, joiden luonnetta on pähkäillyt pitkään.

Maahanmuuttokriittisen mallikappaleen on selitetty olevan sivistystä vaille jäänyt puoliluuseri, joka vihaa mutakuonoja lähinnä kohottaakseen omaa statustaan: minä se sentään olen valkoinen mies enkä kepapia syö niin kauan kuin hookoon sinistä riittää.

Keskustelupalstoilta näitä löytyy, mutta niin löytyy monikulttuurimyönteisistäkin totaalisia riemuidiootteja, joita opillinen ja sydämen sivistys eivät näytä juurikaan hipaisseen.

Tämän aamun itsestään selvä oivallus oli, että sivistyneen mokukriittisen kynnys tulla kaapista ulos on paljon korkeampi kuin sivistymättömän, ja siksi heitä näkyy niin vähän omilla nimillään ja kasvoillaan esiintymässä. Tämä pitää yllä vinoutunutta käsitystä syrjäytyneistä junttirasisteista.

Mokumyönteiset ovat varoitelleet, että nyt ”ne” ovat ”opetelleet” puhumaan sivistyneesti, älkää menkö ansaan, se on sama vanha ongelmajäte (fasismi rasismi natsismi) uudessa paketissa. Varoittelijoilta on jäänyt (kenties tahallisesti) ymmärtämättä, että maahanmuuton ja monikulttuurisuuden haittojen ja riskien käytyä ilmeisiksi yhä suurempi osa sivistyneistöä, siis akateemisesti koulutettuja tai muuten vain lukeneita ihmisiä, on näihin haittoihin ja riskeihin havahtunut. Kyse ei siis ole pelkästään siitä, että juntit ovat opetelleet sivistyssanoja. Kasvava osa sivistyneistöä on havainnut junttien olevan tässä asiassa oikeassa.

Tällaista tuskin tullaan tuskin näkemään, mutta olisihan se hienoa, jos jonakin aamuna kaikki kriittiset tulisivat ulos kaapista ja kertoisivat työtovereilleen ja ystävilleen, mitä maahanmuuttoasioista oikeasti ajattelevat. Siinä koettaisiin yllätyksiä.



Toukan blogia suosittelen. Varsin asiallista pasketta.
shapeshifter

Posts: 202

#1443 • • shapeshifter Erikoismies.

Nauskiss, 26.3.2009 13:02:

Shapeshifter ja Ana (vai mikä nykyään onkaan), voisitteko vaivautua lukemaan faktoja luotettavammista lähteistä kuin Halla-Ahon blogista ja ulkomaalaisvastaisilta porinapalstoilta? Tämä ihan vaan vinkkinä, jotta tämän keskustelu pysyisi edes jotenkin relevanttina ja kiinnostavana. (Toki tän ei tarvii pysyä, oma mogahan se toisaalta on, jos tätä vaivautuu lukemaan...)


Siistäh, enimmäkseen mun lähteet on joko wikin lähteistetty artikkeli,uutistoimisto tai joku tilastokeskus/viranomaistaho. Sitaatteja otan, mistä ne parhaiten mun esittämään kontekstiin sopii.




Mä suuresti ihmettelen, jos kukaan asian kanssa esim. työkseen tekemisissä oleva tai vaikka ihan Suomen historiaa tunteva vaivautuu enää kovin kauaa keskustelemaan tästä ilmeisen tärkeästä aiheesta, kun faktat (joiden perään kuulemma niin kovasti olette) on ihan päin männikköä.



No sitten varmaan kannattais laittaa "oikeata" faktaa tilalle, ehkäpä joku muuttaa mielensä?



Myös tuota ulkomaalaistaustaisten tekemää rikollisuutta ja ulkomaalaistaustaisten rikosten kohteeksi joutumista kannattaisi käsitellä vähän perusteellisemmin (vinkki: usemmalta kantilta ja muunkin tiedon kuin propagandistisen nettihysterian valossa) - jos aihetta haluaa vatvoa.



Miten voi käsitellä yksiselitteisiä tilastoja useammalta kantilta, mä myöskin teen duunia jossa olen tavallisen usein etnisen värinän kanssa tekemisissä. Näistä kohtaamisista positiivisissa merkeissä käydään alle 10%. Ja tota et löydä tilastoista kun se on mun ihan oma kokemus.
shapeshifter

Posts: 202

#1444 • • shapeshifter Erikoismies.

REivaaja, 26.3.2009 14:05:
---
shapeshifter, 26.3.2009 13:52:
Mustan miehen suusta "somalit pilaa neekereiden maineen". Tossa on varmaan jotain perää jos niitä ei edes afrikan sisällä halua mikään maa.

---


Ai? En tajunnukkaan että olet rasisti käytännön syistä. Kiitos infosta!



Kiitti ku muistutit, meinasin jo unohtaa et oon rasisti kun kukaan ei siitä muutamaan postaukseen kertonut mulle.


(ainii, btw en o, kyllä mullakin on tummahipiäistä tuttua, noi on vaan ihan realiteettejä)
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1446 • • Aziz Combat Fighter

Nauskiss, 26.3.2009 13:02:
Mä suuresti ihmettelen, jos kukaan asian kanssa esim. työkseen tekemisissä oleva tai vaikka ihan Suomen historiaa tunteva vaivautuu enää kovin kauaa keskustelemaan tästä ilmeisen tärkeästä aiheesta, kun faktat (joiden perään kuulemma niin kovasti olette) on ihan päin männikköä.



Nii joo viittikönääs paiskata tähän muutama pielessä olevan faktan ja oikean tiedon perään lähteen kanssa, jottei tuu nyt ihan vaan sellanen olo jotta muuten vaan leukojas louskutat?


Esimerkkinä nyt tämä sotalapsikysymys. Myös tuota ulkomaalaistaustaisten tekemää rikollisuutta ja ulkomaalaistaustaisten rikosten kohteeksi joutumista kannattaisi käsitellä vähän perusteellisemmin (vinkki: usemmalta kantilta ja muunkin tiedon kuin propagandistisen nettihysterian valossa) - jos aihetta haluaa vatvoa.



Juu tokkiisa. Sotalapsikysymys olikin tässä vaiheessa ainakin mun silmään eka sellanen faktuaalinen virhe, joka on tullut vastaan. Siis numeerinen sellanen.

Ulkkareitten rikollisuutta voi tarkastella esim. täältä:

http://www.optula.om.fi/42469.htm Ryöstörikoskatsaus 2007

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Maahanmuuttajat+yliedustettuina+Helsingin+v%C3%A4kivaltarikoksissa/1135233936906

Tuossa on nyt sitten niitä kauheita rasistiblogeja ja muita "asenteellisia" natsisaitteja kuten hesari ja oikeuspoliittinen tutkimuslaitos.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1447 • • Aziz Combat Fighter

Tyranoid, 26.3.2009 14:31:
---
Valtakunnanperkele, 26.3.2009 13:46:
Maltilliset, joita on 95% kaikista muslimeista, ovat marssineet fundamentalismia vastaan useissa muslimimaissa.

---


Anna ENSIMMÄINENKIN uutinen tällaisesta tapahtumasta.

---


http://www.iht.com/articles/2007/05/13/news/turkey.php

Helposti noita voi googlailla paljonkin lisää...



No saatana, pistäppä!

Mä kyllä pyysin maltillisten muslimeitten järjestämiä mielenosoituksia ääri-islamisteja vastaan, en sekularistien mielenosoituksia islamilaista hallitusta vastaan...

Turkki ei muuten ole edes islamilainen maa, vaan sekulaari valtio.
Nauskiss

Posts: 532

#1448 • • Edited Nauskiss

Juhgu, 26.3.2009 13:14:
---
Nauskiss, 26.3.2009 13:02:
---
Mä suuresti ihmettelen, jos kukaan asian kanssa esim. työkseen tekemisissä oleva tai vaikka ihan Suomen historiaa tunteva vaivautuu enää kovin kauaa keskustelemaan tästä ilmeisen tärkeästä aiheesta, kun faktat (joiden perään kuulemma niin kovasti olette) on ihan päin männikköä.
---

Et kuitenkaan sit vaivautunut osoittamaan niitä päin männikköä olevia faktoja.



En. Eiks ookki rasittavaa. Joutu(i)vat ihan ite hoksaamaan.

Valtakunnanperkele, 26.3.2009 13:48:
Kelpaako oikeuspoliittinen tutkimuslaitos sinulle? Entä poliisi?



Kelpaa.

Entä helsingin sanomat?



Ei suoranaisesti. (On toimituksellista materiaalia, mutta saattaa toki joskus johtaa varteenotettavankin tiedon jäljille.)

---

Aiemmin puheenaiheena olleesta rikollisuus-teemasta jätit mun mielestä toisen puolen pois: nimittäin sen, kuinka paljon ulkomaalaistaustaisiin kohdistuu rikoksia + pohdinnan siitä, miksi kohdistuu ja kenen (mahdollisesti) toimesta. Mut, eipä sun pointtina taida ollakaan aiheen POHTIMINEN, vaan the ainoan oikean näkökulman julistaminen?

Lisäksi olis mielenkiintoista jos esimerkiksi pakolaisuuskysymystä käsiteltäisiin erikseen teoreettisella ja käytännöllisellä tasolla. Kuilu on ainoo teistä aktiivikeskustelijoista, joka on sitä täällä tehnyt. Sun kommunikointi on mun näkökulmasta katsottuna ollu ainoastaan sen paahtamista, että joku maahanmuuttaja on syyllistynyt rikokseen, joten pakolaisuus on jotain ihan käsittämättömän hirveetä ja pitäis kieltää maailmanlaajusesti heti.

Ja mikä tää aspekti kulttuurien väliseen eroon on? Ei täällä siitä puhuta, ei edes yhdestä kulttuurista, eli suomalaisesta kulttuurista. Täällä on edustettuna todella kapea siivu ihan omanlaisestaan suomalaisuudesta, joku aika totalitaristinen omaan napaan uppoutujien ajatusmalli.

Uskotko sä, että erojen korostaminen ja muita ihmisryhmiä vastaan mesoaminen on tehokkain tapa oppia elämään tällä pallolla yhdessä?

Jos mut valittais maailman keisariksi tänään, mä olisin niin väsynyt tähän mesoamiseen (en tarkoita vain täällä, vaan eri historiallisina ajanjaksoina eri puolilla maailmaa), että määräisin kaikki ihqusopuisat perussuomalaiset elämään ruusunpunaista Suomi-unelmaansa omalle saarelleen. Sit ei olis enää mitään ongelmia teillä, häh? Kukaan ei olis koskaan eri mieltä mistään, kaikilla olis vaalea tukka ja lapsilla siniset silmät. Jee. (Nettiyhteydet voisin määrätä poikki, niin ei tulis ikäviä vaikutteita muualta maailmasta.)

Aika moni tietää (myös tilastojen valossa), että vieraaseen maahan sopeutuminen ei ole helppoa. Onneksi MUN ei ole tarvinnut koskaan sopeutua perussuomalaiseen Suomeen. Se olis todella vaikeeta. Mulle riittää tällänen neutraali yleisihmisyys, vaikka taidankin olla (katotaans passista) suomalainen.

--
Yksi toimivimmista kontrollikeinoista on ympärivuorokautinen tarkkailu.

Tyranoid

Posts: 1,552

#1449 • • Tyranoid FINRG

Valtakunnanperkele, 26.3.2009 14:37:
No saatana, pistäppä!



http://www.highbeam.com/doc/1P2-983496.html
http://www.iranfocus.com/en/index.php?option=com_content&task=view&id=2364
http://www.rawa.org/28press1.htm
http://archive.workersliberty.org/wlmags/wl102/pakistan.htm
http://gatewaypundit.blogspot.com/2007/04/moroccans-protest-islamic-terrorism-in.html
http://gatewaypundit.blogspot.com/2005/07/iraqis-protest-against-terror.html
http://gatewaypundit.blogspot.com/2005/11/jordan-continues-to-protest-al-qaida.html

En jaksanut jokaista noista tarkastella lähdekriittiisesti sekä mielenosoittajien tarkkoja motiiveja tutkien, eli kaikissa ei välttämättä ehtosi täyty. Joka tapauksessa noissa on kyseessä mielenosoitukset fundamentalismia ja/tai islamistista terrorismia vatsaan muslimimaissa. Kuten sanoin, noita löytyy helposti. Ehkä noi ei ylitä länsimaissa uutiskynnystä niin usein kuin väkivaltaa ja fundiksia tukevat mielenosoitukset...?

Ja epäilemättä maltilliset muslimit voisivat tehdä enemmänkin vastatakseen fundiksien haasteeseen. Tarkoitukseni tässä oli vain vastata (kylläkin Kuilulle) esittämääsi haasteeseen näyttää yksikin tällainen tapahtuma, koska uskoin niitä löytyvän aika helposti.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1450 • • Aziz Combat Fighter

Nauskiss, 26.3.2009 14:47:
Lisäksi olis mielenkiintoista jos esimerkiksi pakolaisuuskysymystä käsiteltäisiin erikseen teoreettisella ja käytännöllisellä tasolla. Kuilu on ainoo teistä aktiivikeskustelijoista, joka on sitä täällä tehnyt. Sun kommunikointi on mun näkökulmasta katsottuna ollu ainoastaan sen paahtamista, että joku maahanmuuttaja on syyllistynyt rikokseen, joten pakolaisuus on jotain ihan käsittämättömän hirveetä ja pitäis kieltää maailmanlaajusesti heti.



No sitten sulla on aikamoisia lukuvaikeuksia. Minä en paahda mistään yksittäisestä maahanmuuttajasta, mutta kuten tuosta esim. hesarin artikkelista voidaan tarkastella, ovat maahanmuuttajat erittäin yliedustettuina seksuaali- ja väkivaltarikoksissa.

Mitä sille asialle pitäisi sitten sun mielestä tehdä? Eikö mitään?


Ja mikä tää aspekti kulttuurien väliseen eroon on? Ei täällä siitä puhuta, ei edes yhdestä kulttuurista, eli suomalaisesta kulttuurista. Täällä on edustettuna todella kapea siivu ihan omanlaisestaan suomalaisuudesta, joku aika totalitaristinen omaan napaan uppoutujien ajatusmalli.



Nyyh. Klubbarissa asuu ikäviä natseja, jotka ei halua Suomeen kaikkia afrikkalaisia asumaan :(


Uskotko sä, että erojen korostaminen ja muita ihmisryhmiä vastaan mesoaminen on tehokkain tapa oppia elämään tällä pallolla yhdessä?



En tietenkään. En minä usko toisaalta myöskään siihen, että maahanmuuton ongelmista vaikeneminen auttaa asiaa yhtään sen enempää.


Jos mut valittais maailman keisariksi tänään, mä olisin niin väsynyt tähän mesoamiseen (en tarkoita vain täällä, vaan eri historiallisina ajanjaksoina eri puolilla maailmaa), että määräisin kaikki ihqusopuisat perussuomalaiset elämään ruusunpunaista Suomi-unelmaansa omalle saarelleen. Sit ei olis enää mitään ongelmia teillä, häh? Kukaan ei olis koskaan eri mieltä mistään, kaikilla olis vaalea tukka ja lapsilla siniset silmät. Jee. (Nettiyhteydet voisin määrätä poikki, niin ei tulis ikäviä vaikutteita muualta maailmasta.)



Waude. Sä olisit siis valmis suorittamaan ihan suorilta käsin etnisen puhdistuksen. Onpa nättiä.


Aika moni tietää (myös tilastojen valossa), että vieraaseen maahan sopeutuminen ei ole helppoa.



No vittu AIVAN. Siitähän tässä nimenomaan on kyse, siitä sopeutumisesta ja miten se on niin saatanan vaikeeta toisille kun toiset siinä onnistuu ja mitä sille asialle pitäisi tehdä vai pitäisikö tehdä mitään.


Onneksi MUN ei ole tarvinnut koskaan sopeutua perussuomalaiseen Suomeen.



Millainen on "perussuomalainen suomi"?


Se olis todella vaikeeta. Mulle riittää tällänen neutraali yleisihmisyys, vaikka taidankin olla (katotaans passista) suomalainen.



Eli sulle riittää reunamilta hymistely ja perussuomalaisten vihaaminen? Ihqudaa.

Tätä threadia ei muuten ole pakko lukea, jos noin harmittaa.

Edelleen, odottelen niitä "vääriä" faktoja joita on poimittu "rasistiblogeista". Se, että möliset jotain siitä, miten täällä ei nyt sitten puhuta ollenkaan ulkomaalaisiin kohdistuvista rikoksista ei ny ihan riitä.
shapeshifter

Posts: 202

#1451 • • shapeshifter Erikoismies.

Nauskiss, 26.3.2009 14:47:


Aiemmin puheenaiheena olleesta rikollisuus-teemasta jätit mun mielestä toisen puolen pois: nimittäin sen, kuinka paljon ulkomaalaistaustaisiin kohdistuu rikoksia + pohdinnan siitä, miksi kohdistuu ja kenen (mahdollisesti) toimesta. Mut, eipä sun pointtina taida ollakaan aiheen POHTIMINEN, vaan the ainoan oikean näkökulman julistaminen?



Rasistinen rikollisuus on valitettava ilmiö tän maan natiiviasukeilta, mutta siitä tässä keskustelussa ei ole kyse, vaan kulttuurien välisistä eroista. Suomalaisten harjoittama rasistinen rikollisuus on niin marginaalista, että sitä ei voi mieltää kulttuuriksi samallatavalla kuin moni meidän näkökulmasta sairaana miellettävä käytäntö afrikassa.


Lisäksi olis mielenkiintoista jos esimerkiksi pakolaisuuskysymystä käsiteltäisiin erikseen teoreettisella ja käytännöllisellä tasolla. Kuilu on ainoo teistä aktiivikeskustelijoista, joka on sitä täällä tehnyt. Sun kommunikointi on mun näkökulmasta katsottuna ollu ainoastaan sen paahtamista, että joku maahanmuuttaja on syyllistynyt rikokseen, joten pakolaisuus on jotain ihan käsittämättömän hirveetä ja pitäis kieltää maailmanlaajusesti heti.



Täh? Ihan ensinnäkin kuilu lähinnä keksii omiaan/kärjistää asiat ihan toisenlaisiksi ja takertelee yksittäisiin sanoihin ja lauseenpätkiin, mikä on hyvinkin ominaista monikulttuurin ihannoitsijoille.

Toiseksi, kukaan täällä ei ole vastustanut oikeita pakolaisia, vaan lähinnä tätä vallitsevaa oleskelulupapolitiikkaa, joka vastikään "korjattiin vastaamaan nykykäytäntöä" (Astrid Thors).




Ja mikä tää aspekti kulttuurien väliseen eroon on? Ei täällä siitä puhuta, ei edes yhdestä kulttuurista, eli suomalaisesta kulttuurista. Täällä on edustettuna todella kapea siivu ihan omanlaisestaan suomalaisuudesta, joku aika totalitaristinen omaan napaan uppoutujien ajatusmalli.


Kulttuurien välinen ero konkretisoituu hyinkin pitkälle siihen, kuinka hyvin tänne tuleva sopeutuu. nykyvalossa tietynlaisista kulttuureista tulevat eivät niin tee poikkeuksia lukuunottamatta, lähinnä oppivat hyväksikäyttämään suomalaista sosiaalipolitiikkajohdannaista positiivista syrjintää.



Uskotko sä, että erojen korostaminen ja muita ihmisryhmiä vastaan mesoaminen on tehokkain tapa oppia elämään tällä pallolla yhdessä?



Kyllä me kaikki tälle pallolle mahdutaan, mutta ongelmat saa ratkasta omassa maassaan, ihan niinkuin muutkin.


Jos mut valittais maailman keisariksi tänään, mä olisin niin väsynyt tähän mesoamiseen (en tarkoita vain täällä, vaan eri historiallisina ajanjaksoina eri puolilla maailmaa), että määräisin kaikki ihqusopuisat perussuomalaiset elämään ruusunpunaista Suomi-unelmaansa omalle saarelleen. Sit ei olis enää mitään ongelmia teillä, häh? Kukaan ei olis koskaan eri mieltä mistään, kaikilla olis vaalea tukka ja lapsilla siniset silmät. Jee. (Nettiyhteydet voisin määrätä poikki, niin ei tulis ikäviä vaikutteita muualta maailmasta.)



Nyt vajosit keksimään omiasi, ei kukaan täällä rasisti ole.



Aika moni tietää (myös tilastojen valossa), että vieraaseen maahan sopeutuminen ei ole helppoa. Onneksi MUN ei ole tarvinnut koskaan sopeutua perussuomalaiseen Suomeen. Se olis todella vaikeeta. Mulle riittää tällänen neutraali yleisihmisyys, vaikka taidankin olla (katotaans passista) suomalainen.



Joillekkin se tuntuu vaan olevan ylitsepääsemättömän vaikeeta kun toiset sopeutuu ilman ihmeempää kalabaliikkiä tai lehtijuttuja.
_samppa

Posts: 89

#1452 • • _samppa
Tossa Shapeshifterin postaamassa kuvassa viimeisen Gallupin korkea palkki on Matti Nikin (Muzzy) aikaansaannosta, mutta tuo ekan ja tokan tilanteen välinen vastausvaihtoehdon poistuminen on Ylen aikaansaanonsta. Seuraavan blogimerkinnän kommentteja lukemalla selviää tuon viimeisen palkin synty. http://turunen.blogit.uusisuomi.fi/2009/02/03/yle-sensuroi-oman-kyselynsa


Ei mulla muuta, jatkakaa... :)

--
pleasure little treasure

Nauskiss

Posts: 532

#1453 • • Nauskiss

shapeshifter, 26.3.2009 14:24:
Miten voi käsitellä yksiselitteisiä tilastoja useammalta kantilta



Aiheeseen liittyviä useampia tilastoja, eri kanteilta, tarkoitin. (Esimerkiksi: Jos haluaa vakavissaan käsitellä kysymystä 'ulkomaalaistaustaisten tekemä ja heihin kohdistunut rikollisuus Suomessa', niin tilastoja joutuu kaivamaan enemmän kuin yhden + miettimään mitkä tekijät vaikuttavat noihin rikollisuuden lajeihin. Vai pitääks perustaa oma keskustelu, jossa käsitellään ulkomaalaistaustaisiin kohdistuvaa rikollisuutta? On aiheen tarkoitushakuista typistämistä esittää siitä vain toinen puoli ja jättää kaikki pohdinta pois.)

mä myöskin teen duunia jossa olen tavallisen usein etnisen värinän kanssa tekemisissä. Näistä kohtaamisista positiivisissa merkeissä käydään alle 10%. Ja tota et löydä tilastoista kun se on mun ihan oma kokemus.



Sun alalla kenties ne kohtaamiset supisuomalaistenkaan kanssa eivät ole niin kovin miellyttäviä? (Tämä oli vaan veikkaus.)

Mun työpaikalla tehdään hommia sekä suomalaissyntyisten, että ulkomaalaissyntyisten kanssa ja lähes 100% kummankin ryhmän kanssa tapahtuvista kohtaamisista on positiivisia. (Supisuomalaiset valittaa ja marisee enemmän ja heidän marinaansa on helpompi ymmärtää, mutta kestän kyllä marinaa ihan OK, joten ei siltä osin valittamista.)

--
Yksi toimivimmista kontrollikeinoista on ympärivuorokautinen tarkkailu.

Avatar
#1454 • • .................... Guest

Valtakunnanperkele, 26.3.2009 13:46:
No onhan se, eikä kukaan ole niin sanonut. Eikä kukaan ole väittänyt, että islam on ensisijainen syy väkivallalle tai millekään muulle ikävälle.



No mutta islam on sun mielestä ensisijainen syy pelätä muslimia:


Entäs jos pelkää esim. islamia siksi, että islam on pelottava ja islaminuskoiset tekevät pelottavia asioita? Entä jos pelkää islamia siksi, että se on ekspansiivinen ja sotaisa poliittinen ideologia, jonka kannattajat ovat osallisena valtaosassa tämän maapallon aseellisista konflikteista? Entä jos pelkää islamia siksi, että muslimit pommittavat junia ja busseja lontoossa, yökerhoja espanjassa ja balilla, tornitaloja amerikassa ja polttavat lähiöitä ruotsissa?



Jokaisella olkoon omat pelkonsa. Ei ne keskustelufoorumeilla mihinkään muutu. Mutta muista, että muslimeja on maailmassa 1,3 miljardia ja suurin osa haluaa kaiken maailman ihmisille pelkkää hyvää.

No mutta sitten maahanmuutosta pari sanaa: Mulla on itselläni aika ristiriitaiset ajatukset maahanmuutosta. Jos mamu rikkoo lakia niin, että saa linnatuomion, takaisin sinne mistä on tullut. Ihan vaan sen takia, että on saanut täällä mahdollisuuden hyvään elämään ja jos ei kelpaa ni takasin vaan. Jos haluaa oppia elämään täällä ja on valmis tekemään töitä ja oppia kielen, welcome. Tää valtio kaipaisikin vähän väriä.

Kaverini ryöstettiin kaisaniemenpuistossa (somalit puukon kera), silloin ajattelin ja ajattelen vieläkin että vittuun suomesta tollaset pellet. En yleistä yksittäisten tapausten takia, mutta valitettavasti jollain tasolla vihaan somaleita. Se on rasistista, myönnän sen. En vain voi sille mitään, että olen nähnyt paljon paljon vähemmän hyviä puolia niissä kuin huonoja puolia. Niinkuin sanoin: mun ajatusmaailma tätä aihetta kohtaan on todella ristiriitaisa.


Mä kyllä pyysin maltillisten muslimeitten järjestämiä mielenosoituksia ääri-islamisteja vastaan, en sekularistien mielenosoituksia islamilaista hallitusta vastaan...



http://gatewaypundit.blogspot.com/2006/03/massive-muslim-protest-in-bahrain.html

http://www.insideorkut.com/2006/03/london-muslims-protesting-against.html

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070911053825AAwWo66

http://www.liveleak.com/view?i=0bb_1232128771

Tos on jotain linkkejä joita äkkiseltään löysin. Kyllä muslimit vihaavat pomminrakentajia yhtä paljon kuin muukin maailma. Itse asiassa vihaavat varmaan enemmän, sillä terroristit tekevät rikoksiaan islamin nimissä.

Mutta joo. Takaisin maahanmuutto-politiikkaan. Niinkuin sanoin jo: Jos mamu raiskaa, voi painua takaisin sinne mistä on tullut. Jos suomalainen raiskaa, niin nykyistä kovemmat tuomiot. Ja toi "hoitakoot ongelmansa omassa maassa"- asenne... hohhoijaa.. Jos se olisi mahdollista, niin tuskin tulisivat tänne kylmään.
Avatar
#1455 • • Annakins Guest
Voisiko joku ystävällisesti kertoa mulle, että mitä muslimimaiden tavallisten kansalaisten tulisi tehdä, jotta he meidän mielestämme vastustaisivat fundamentalismia riittävästi? Perustaa ja allekirjoittaa nettiadresseja? Tarttua aseisiin? Äänestää vaaleissa (joissa usein vaalitapa on fiksattu niin, että islamistien kannatus pysyy mahdollisimman pienenä)?
shapeshifter

Posts: 202

#1456 • • shapeshifter Erikoismies.

Nauskiss, 26.3.2009 15:12:
---
shapeshifter, 26.3.2009 14:24:
Miten voi käsitellä yksiselitteisiä tilastoja useammalta kantilta
---


Aiheeseen liittyviä useampia tilastoja, eri kanteilta, tarkoitin. (Esimerkiksi: Jos haluaa vakavissaan käsitellä kysymystä 'ulkomaalaistaustaisten tekemä ja heihin kohdistunut rikollisuus Suomessa', niin tilastoja joutuu kaivamaan enemmän kuin yhden + miettimään mitkä tekijät vaikuttavat noihin rikollisuuden lajeihin. Vai pitääks perustaa oma keskustelu, jossa käsitellään ulkomaalaistaustaisiin kohdistuvaa rikollisuutta? On aiheen tarkoitushakuista typistämistä esittää siitä vain toinen puoli ja jättää kaikki pohdinta pois.)



Ei tässä ole missään vaiheessa puhuttu ulkomaalaisiin kohdistuvasta rikollisuudesta, itse asiassa tosta oli jossain dokkarissakin juttua, että varsinaista viharikollisuutta ei pystytä luotettavasti tilastoimaan, koska motiivit harvemmin selviää. Toki poislukien esim Hkiskinien ja somaleiden kuuluisa pesäpallomatsi ja vastaavat.


---
mä myöskin teen duunia jossa olen tavallisen usein etnisen värinän kanssa tekemisissä. Näistä kohtaamisista positiivisissa merkeissä käydään alle 10%. Ja tota et löydä tilastoista kun se on mun ihan oma kokemus.

---
Sun alalla kenties ne kohtaamiset supisuomalaistenkaan kanssa eivät ole niin kovin miellyttäviä? (Tämä oli vaan veikkaus.)


Väärin, mulla on oikein mukavaa duunissa yli 90% ajasta, ja niin on asiakkaillakin. Jutellessa aika kuluu vallan rattosasti. Ne saa itse valita.



Mun työpaikalla tehdään hommia sekä suomalaissyntyisten, että ulkomaalaissyntyisten kanssa ja lähes 100% kummankin ryhmän kanssa tapahtuvista kohtaamisista on positiivisia. (Supisuomalaiset valittaa ja marisee enemmän ja heidän marinaansa on helpompi ymmärtää, mutta kestän kyllä marinaa ihan OK, joten ei siltä osin valittamista.)



Sä olet siis duunissa, joka tukee ihmisiä, veikkaan että rahalla.
shapeshifter

Posts: 202

#1457 • • shapeshifter Erikoismies.

....................

Mutta joo. Takaisin maahanmuutto-politiikkaan. Niinkuin sanoin jo: Jos mamu raiskaa, voi painua takaisin sinne mistä on tullut. Jos suomalainen raiskaa, niin nykyistä kovemmat tuomiot. Ja toi "hoitakoot ongelmansa omassa maassa"- asenne... hohhoijaa.. Jos se olisi mahdollista, niin tuskin tulisivat tänne kylmään.



Tätä mäkin olen paukuttanut, mutta kiristetyllä sisääntulopolitiikalla höystettynä.

Ja kukas sitten sen maan ongelmat hoitaa jos ei omat kansalaiset? Ihan maasta riippumatta. Kyllä se on mahdollista, niin on käynyt historiassa jo monen monta kertaa.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1458 • • Aziz Combat Fighter

pistepistepiste, 26.3.2009 15:15:
---
Jokaisella olkoon omat pelkonsa. Ei ne keskustelufoorumeilla mihinkään muutu. Mutta muista, että muslimeja on maailmassa 1,3 miljardia ja suurin osa haluaa kaiken maailman ihmisille pelkkää hyvää.



No mutta tokkiinsa haluavat. Suurin osa ihmisistä ihan kaikkialla haluaa kaikille hyvää.

Se, mitä se hyvä on, vaihtelee. Maailma on varmasti väärällään ihmisiä, jotka ihan oikeasti ovat huolissaan minunkin kuolemattoman sieluni joutumisesta helvetin ikiaikaiseen käristykseen. En minä silti heitä laske olohuoneeseeni rukoilemaan.

Nojoo, ohi aiheen.


No mutta sitten maahanmuutosta pari sanaa: Mulla on itselläni aika ristiriitaiset ajatukset maahanmuutosta. Jos mamu rikkoo lakia niin, että saa linnatuomion, takaisin sinne mistä on tullut. Ihan vaan sen takia, että on saanut täällä mahdollisuuden hyvään elämään ja jos ei kelpaa ni takasin vaan. Jos haluaa oppia elämään täällä ja on valmis tekemään töitä ja oppia kielen, welcome. Tää valtio kaipaisikin vähän väriä.



Mikä tuossa on ristiriitaista?


Kaverini ryöstettiin kaisaniemenpuistossa (somalit puukon kera), silloin ajattelin ja ajattelen vieläkin että vittuun suomesta tollaset pellet. En yleistä yksittäisten tapausten takia, mutta valitettavasti jollain tasolla vihaan somaleita. Se on rasistista, myönnän sen. En vain voi sille mitään, että olen nähnyt paljon paljon vähemmän hyviä puolia niissä kuin huonoja puolia. Niinkuin sanoin: mun ajatusmaailma tätä aihetta kohtaan on todella ristiriitaisa.



No mikä tuossakaan on ristiriitaista? Sinä olet ihan vaan simppelisti rasisti, jos vihaat kaikkia somaleita.

Minullakin on valtaosin huonoja kokemuksia somaleista, mutta ne muutamat positiiviset kontaktit joissa olen ollut antaa hieman toivoa. Tosin ne vain vahvistavat ajatustani siitä, että se maahan aloilleen asettuminen onnistuu lähinnä poikkeuksellisen lahjakkailta yksilöiltä, ja on ennemminkin poikkeus kuin sääntö.


http://gatewaypundit.blogspot.com/2006/03/massive-muslim-protest-in-bahrain.html

http://www.insideorkut.com/2006/03/london-muslims-protesting-against.html

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070911053825AAwWo66

http://www.liveleak.com/view?i=0bb_1232128771

Tos on jotain linkkejä joita äkkiseltään löysin. Kyllä muslimit vihaavat pomminrakentajia yhtä paljon kuin muukin maailma. Itse asiassa vihaavat varmaan enemmän, sillä terroristit tekevät rikoksiaan islamin nimissä.



No mutta hyvä että noita löytyy.
shapeshifter

Posts: 202

#1459 • • shapeshifter Erikoismies.

Annakins, 26.3.2009 15:20:
Voisiko joku ystävällisesti kertoa mulle, että mitä muslimimaiden tavallisten kansalaisten tulisi tehdä, jotta he meidän mielestämme vastustaisivat fundamentalismia riittävästi? Perustaa ja allekirjoittaa nettiadresseja? Tarttua aseisiin? Äänestää vaaleissa (joissa usein vaalitapa on fiksattu niin, että islamistien kannatus pysyy mahdollisimman pienenä)?



Ruveta ottamaan niitä kiihkoilijoita kiinni ja pois pahanteosta.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#1460 • • Aziz Combat Fighter

Annakins, 26.3.2009 15:20:
Voisiko joku ystävällisesti kertoa mulle, että mitä muslimimaiden tavallisten kansalaisten tulisi tehdä, jotta he meidän mielestämme vastustaisivat fundamentalismia riittävästi? Perustaa ja allekirjoittaa nettiadresseja? Tarttua aseisiin? Äänestää vaaleissa (joissa usein vaalitapa on fiksattu niin, että islamistien kannatus pysyy mahdollisimman pienenä)?



Metsästää ja tappaa terroristit viimeiseen mieheen ja perustaa vaikka yhteinen rintama terroristeja vastaan. Pakistanin hallituksen tulee välittömästi lopettaa tukemasta terroristeja omalla maallaan. Saudi-arabian tulee välittömästi lopettaa rahoittamasta wahhabilaisia moskeijoita ympäri maata.

Aloitetaan vaikka tuosta.