sapeli:
Muita inhotuksia: simpukat, katkaravut, kalat joilla on päät tallella, mustekala & kalmari. Ai niin, ja kaikki liharuokien niljakkaat tai kumimaiset palat. Yök.
Melkein luettelit tuossa oman suosikkilistani (noita lihapaloja lukuun ottamatta). Itse rakastan äyriäisiä yli kaiken: sini- ja kampasimpukoita, katka-, joki- ja täplärapuja, mustakalaa... Unohtamatta tietenkään mätiä, muikkua, silakkaa, sillejä...
Mutta: äyriäisten ongelmana on, että ne ovat tuoretavaraa, ja niiden valmistaminen on hyvin tarkkaa puuhaa. Liikaa kypsentämällä tuloksena on pelkkiä kumimaisia klimppejä. Jos ainoat kokemukset äyriäisistä rajoittuvat ylikypsiin kumipaloihin (tai vielä pahempaa, purkitettuihin kumipaloihin), ei ole mikään ihme, että niitä inhotaan.
Esimerkiksi sinisimpukoita olemme tehneet ja tarjonneet aika monelle tutulle. Vaikka alussa moni on suhtautunut simpukoihin hyvin skeptisesti, jokainen on maistettuaan todennut, että nämähän ovat itse asiassa oikein hyviä.