DSP-kortit

168 posts, 9 pages, 31,309 views

Avatar
#121 • • Tuppu_ Guest
Foflow, kiitos kun testasit. :)

Toivotaan että saavat tuon "virus-bugin" korjattua audio-unit versiosta. :D

Kellään kokemuksia UAD1-kortista pc-käytössä varsinkin sx2:ssa? Joko ajurit ovat tarpeeksi kehittyneet ettei konetehoa mene tolkuttomasti ja päästään pienempiin latensseihin? Onko UAD1:n control-panelissa joku vastaava asyncronisten buffereiden määrittelyjuttu, kuten powercoressa on, eli jos käyttää vaikka audio-kortin asio-latenssina 128 samplen bufferia, niin säätämällä kertoimeksi dsp-kortin control panelista "2", käyttää kortti 2x128 samplen bufferia, eli näkee bufferin 256:na ja näin ollen varsinaista audio-korttia voidaan ajaa hieman pienemmällä latenssilla esim. lähes reaaliaikaista hardis-synien softamonitorointia varten (ilman että dsp-kortti putoaa matkasta tai esiintyy paukkuja pci-väylän ruuhkaudesta johtuen). Eli löytyykö uad:n säädöistä tällaista vaihtoehtoa?

Mitä tahansa muutakin kiinnostaisi kuulla UAD1:stä, kuten mukana tulevat plugarit, niiden laatu yms. Lähinnä nuo kompurat kiinnostaa, ei niinkään se reverb, nigel, pultecit tms mutta voihan niistäkin jotain kertoa. Uusi Fairchild-kompura ainakin vaikuttaisi mielenkiintoiselta, eikä hintakaan (159e?) vaikuta pahalta.

Jos joku on päässyt vertailemaan powercoren ja uad1:n kompuroita, olisi hyvä kuulla jotain niiden laatueroista.
Avatar
#122 • • Tuppu_ Guest
Tossa pätkä, missä vedin rumpuloopin master x3:n läpi ja tein mitä kummallisempia säätöjä. Looppi & Master X3
Avatar
#124 • • R24 Guest
Meillä on studion koneessa Motu 24/io ja 3 powercorea ja hyvin toimii!
Avatar
#125 • • whuf. Guest

Meillä on studion koneessa Motu 24/io ja 3 powercorea ja hyvin toimii!



Miten teillä vtu on varaa tommosiin!?? :hah:
Avatar
#126 • • gerry Guest

Meillä on studion koneessa Motu 24/io ja 3 powercorea ja hyvin toimii!



Miten teillä vtu on varaa tommosiin!?? :hah:




Täs vois kysyä mihin *ittuun ne tarvii 3powercorea:D?
Avatar
#127 • • Tuppu_ Guest
No kai jos haluaa käyttää powercoren equja ja kompuroita melkein kaikilla kanavilla, niin kyllä yhdestä ja kahdestakin kortista loppuu dsp:t kesken. Henk. koht. käytän powercoren plugineita vain kaikkein tärkeimmillä raidoilla, reverbit tietty on sendeissä ja sinne voi ohjata mitä vain.

Edit. Ei ollut mitään bugia sittenkään tuossa virus pc-versiossa. Kannattaa vain ottaa huomioon, että plugin delay compensation ei pysty korjaamaan sitä, jos käyttää jonkun virus-outputin perässä powercoren jotain muuta efektiä, niin jos samalta raidalta ohjaa samaan aikaan jotain viruksen send-efektiin pluginin sisäisesti, tulevat nuo send-efektit väärään aikaan ulos. Eli: Kääntää vain send-efut pois päältä siltä virus-raidalta, jolla haluaa käyttää powercoren plugineita. Toinen vaihtoehto tietenkin on se, että laittaa jokaisen virus-outin perään samanlaisen pluginin, joten kaikki kanavat viivästyvät juuri saman verran ja delay compensation toimii oikein. Tämä kaikki siis johtuu siitä, että tuo virus ohjaa master-efektit ulostuloon 1-2, näin myös ulkoisissa virus-malleissa.

Edit2. Kyllähän tuo powercoren Vintage CL toimii kans vallan mainiosti. Esim. uudessa projektissani käyttämä bass-kick sai aivan jotain uutta voimaa, kun laitoin perään tuon pluginin.
Avatar
#128 • • H_Lecter Guest
Jos jollakin powercoren omistajalla riittäisi viitsimystä testata toimiiko se Fruityloopsin kanssa normaalisti, niin ois rok. TC:n sivuilla annettu vastaus mahdollisista kortin ja softan välisistä ongelmista ei mun mielestä ole kovin päivänselvää, enkä ole kyseiseltä firmalta saanut vielä tarkkaa vastausta (lupauksista huolimatta).
Avatar
#129 • • FoFlow Guest
Ihan tiedoksi, jos joku nyt sattuu tollasta ylhäällä ilmoitettua kombinaatiota käyttävän. PoCon softassa on bugi joka aiheuttaa kernel panicin Macissä kun käytetään PoCon plugareita NI:n softien kanssa. Ilmenee seuraavasti:

(- Luo MIDI raita)
- Lataa esim Battery
- Lataa Batteryn insertiksi esim PoCon kompressori
- seivaa
- kun koitat uudelleen avata tallennettua projektia jossa on tehty kuten yllä OSX crashaa.

1.9.3 softan pitäs kuulemma korjata toi. En tiedä koskeeko toi myös Logicia...
Avatar
#130 • • R24 Guest

Meillä on studion koneessa Motu 24/io ja 3 powercorea ja hyvin toimii!



Miten teillä vtu on varaa tommosiin!?? :hah:




Täs vois kysyä mihin *ittuun ne tarvii 3powercorea:D?



Ne tarvii tehooooooo :D

Esim. Logicin autoloadissa on joka kanavalle laitettu Oxford Eq. Miksi käyttää huonompia plugareita jos on mahdollisuus parhaisiin? :excellent:

Onhan noiden eteen tehty makkaramainos jos toinenkin, mutta jos vertaa paljon meni rahaa studion rakentamiseen ja akustointiin, niin muutama powercore ei tunnu missään. Niin ja onhan meillä vielä Logic Controll + 3 expanderia (32 faderia) ;)
Avatar
#131 • • sami@sumea Guest

Jos jollakin powercoren omistajalla riittäisi viitsimystä testata toimiiko se Fruityloopsin kanssa normaalisti, niin ois rok.



No, toimii ainakin mulla jotenkuten jos käyttää kompensaatioplugaria niillä kanavilla joilla ei ole powercore-effareita.

Export ei futaa kunnolla (koska Fruity käyttää variable buffer sizeä exportissa jostain syystä), mutta ton voi kiertää lataamalla Fruityn Cubaseen plugariksi ja exporttaamalla trackin sieltä.
Avatar
#132 • • H_Lecter Guest

No, toimii ainakin mulla jotenkuten jos käyttää kompensaatioplugaria niillä kanavilla joilla ei ole powercore-effareita.

Export ei futaa kunnolla (koska Fruity käyttää variable buffer sizeä exportissa jostain syystä), mutta ton voi kiertää lataamalla Fruityn Cubaseen plugariksi ja exporttaamalla trackin sieltä.



Exporttauksen toimimattomuudella ei oo mulle mitään merkitystä, koska se tekee muutenkin aika outoa jälkeä.

Mut mitä tarkkaanottaen tarkoitit tolla edellisellä, "jotenkuten" ja "kompensaatioplugari"?
Avatar
#133 • • Tuppu_ Guest
Tuo kompensaatio-plugari on powercoren oma pieni delay-plugin, jota voidan käyttää sekvensserisoftissa, jotka eivät osaa ottaa kortin aiheuttamaa pientä latenssia huomioon. Eli tuo plugin pitää ladata kaikille muille raidoille, missä siis ei käytä powercoren plugineita.

Jos vain mahdollista, kannattaa hommata Cubase SX2 käyttöön, jos käyttää dsp-kortteja koneessaan. Siinä ei tarvitse käyttää tuota kompensaatio-plugaria ollenkaan vaan sekvensseri ottaa soittaessaan projektia automaattisesti huomioon kaikkien ladattujen pluginien mahdollisesti aiheuttaman viiveen ja soittaa raidat siten, että niiden äänet kuuluvat oikeaan aikaan ulostulossa. dsp-korttien pluginit eivät ole ainoita, jotka aiheuttavat viivettä. Esim monet vsti-efektipluginit aiheuttavat myös viivettä jonka sx2 osaa kompensoida.

Nämä viiveet mistä tässä nyt on puhuttu, ovat kuitenkin käytännössä todella pieniä, jos käyttää pientä asio-latenssia, mutta tulevat kyllä häiritsevästi esiin, esim. kompuroita käytettäessä vaikkapa bassline-raidalla tai rummuissa. Esim. powercoren synaplugareita voi soittaa reaaliaikaisesti, eikä pientä viivettä huomaa. Delay-kompensaatio on silti hyvä olla olemassa, niin ainakin viimeistään exporttauksessa tai soitettaessa projektia kaikki soi syncassa keskenään.
Avatar
#134 • • H_Lecter Guest
Ok! Kiitokset Tuppu selvennyksestä.
Avatar
#136 • • Tuppu_ Guest
R24, voitko kertoa, minkä verran noi sony oxford equn eri plugarit vie tehoa? Sain ton demon toimimaan ja se vie stereona 16% 44kHz tilassa, mikä on melkein puolet siitä mitä TC:n oma eq vie! Viekö koko versio sony siis vain noin vähän? Soundaa aika pirun hyvältä vielä. Entäs siinä kai tulee muutama erilainen plugari noita, jos ei tartte kaikkia kaistoja vai miten seon ja tuleeko siinä monokanavalle oma tollanen ja paljon se vie tehoa?
Avatar
#137 • • H_Lecter Guest
Onkos kellään kokemuksia Creamwaren korteista? Ne kiinnostaisi ainakin mua lähinnä runsaan synatarjonnan takia. Enkä tarkoita pelkästään uusimpia kortteja, vaan myös Pulsar 1/2, Luna I/II, yms.

Onko ne rahan arvoisia, löytyykö hyviä esittelyjä/audiodemoja laadusta? Hyviä/huonoja puolia? Google tarjoaa mielimäärin ko. kortteja myyviä nettikauppoja, joten ei jaksais sieltä seasta alkaa kaivamaan jotain hyödyllistä.

Ja mikäli tästä topicista jo löytyy ennestään kattavaa keskustelua Creamwaren korteista, niin huutakaa vain hep, ja mä alan kaivamaan läpi noita sivuja.
Avatar
#138 • • Tuppu_ Guest
En ole omistanut creamwaren kortteja, mutta monesti ne ovat itseänikin kiinnostaneet. Hyviä vehkeitä varmasti kunhan niiden käyttöön tottuu. Nehän toimivat kahdessa eri tilassa ne kortin omat pluginit, seli sfp-tila, missä plugineista voi rakentaa oman laitteiston ja piuhoittaa ne miten haluaa, ikäänkuin käyttäisi ulkoisia laitteita. Tällöin noita kortin omia synia ja plugareita ohjataan myös sekvensseristä kuten mitä tahansa ulkoisia vehkeitä midillä.

Toinen mode on xtc, jossa kaikki pluginit ladataan host-sekvensserisoftasta, kuten esim. powercoren plugarit. Kyseinen mode ei kuitenkaan toimi vielä täysin niin kuin creamware on tarkoittanut. Kaikki plugarit eivät toimi xtc-modessa eikä kaikki automaatiot toimi myöskään. Tällöin plugarit aiheuttavat myös normaalin dsp-kortteja käytettäessä aiheutuvan latenssin, kuten esim. powercore ja uad1 tekevät. Jos käyttää SX2:sta sekvensserinä, niin se osaa kuitenkin itse korjata nuo viiveet soitettaessa.

Kiertämällä muutamat pienet toimintaepäkohdat käyttöön saa varmasti ihan hyvät plugarit. Yksi tärkeä juttu vain on se, että noissa korteissa ei ole kovin paljon dsp-potkua kuitenkaan. Monet sille tehdyt synat imasevat niin paljon tehoa, että niitä ei pysty soittamaan kuin ihan parin ääen polyfonialla. Minimax moog-kopio soundaa kyllä ainakin demojen perusteella todella herkulta, mutta se ei taida pyöriä kuin max. 6 äänen polyfonialla pulsar2-kortilla ja silloin käytössä ovat kaikki dsp:t. Se lankku, missä on suurin määrä noita sharkkeja, olisi varmasti ihan hyvä.

Nämä tiedot olen saanut mm. kaverilta, joka käyttää pulsar2:sta koneessaan.
Avatar
#139 • • R24 Guest

R24, voitko kertoa, minkä verran noi sony oxford equn eri plugarit vie tehoa? Sain ton demon toimimaan ja se vie stereona 16% 44kHz tilassa, mikä on melkein puolet siitä mitä TC:n oma eq vie! Viekö koko versio sony siis vain noin vähän? Soundaa aika pirun hyvältä vielä. Entäs siinä kai tulee muutama erilainen plugari noita, jos ei tartte kaikkia kaistoja vai miten seon ja tuleeko siinä monokanavalle oma tollanen ja paljon se vie tehoa?


joo siinä on sekä mono että stereo versiot sekä filttereiden kanssa tai ilman. Stereoversio filttereiden kanssa vie eniten tehoa ja mono ilman filsuja luonnollisestikin vähiten.

Paljoa noi ei ylipäätäänkään vie tehoa, Oxford EQ:ta on käytössä aina joku +20kpl. Onhan se ehkä parhaimman soundinen EQ mitä softana löytyy, käännetty suoraan Oxford mixeristä.

Jossain oli bundlena myynnissä kaikki Oxfordit lähes pelkän EQ:n hinnalla.