Taru sormusten herrasta

377 posts, 19 pages, 68,313 views

Avatar
#61 • • Felis Guest

Originally posted by homegrove:
Chris Wickedin tavoin ajattelin että onpas kaunis mies ja se, ystävät ja naapurit, pistää heteroseksuaalia vaivaamaan



Ja mun mielestä se ei muistuttanu haltiaa lainkaan. Aragornin sen sijaan mäkin voisin ottaa kotiin
Avatar
#62 • • Gi@na Guest
Tulin juuri 10 minuuttia sitten leffasta ja en voi muuta sanoa, kuin Hih.. aivan loistava! Visuaalisesti erittäin miellyttävä kokemus.
Avatar
#63 • • SAMi Guest
nyt on elokuva nähty ja jäi aika tyhjä olo!!
en tiiä, siisteintä oli nähä ne mestat "elävinä" missä on mielikuvituksen kera ollut monesti pelien aikana..mut mut,jotain jäi puuttumaan..ku tietäis mitä??!!

pitää lukea kirja uudestaan, viime kerrasta about 11 vuotta, ehkä lukiessa nousee hymy korviin saakka??

[ 22 December 2001: Message edited by: SAMi ]
Avatar
#64 • • SS Guest

Originally posted by SAMi:
nyt on elokuva nähty ja jäi aika tyhjä olo!!



Mäkin jäin vähän kylmäks.. ihan hyvä leffa ei mitään valittamista, mut kuitenkin jätti vähän mitättömän fiiliksen.. ärsyttävintä on se että pitää venata taas ens jouluun et näkee seuraavan osan.. ja sit taas seuraavaan jouluun et näkee vikan.

- SS
Avatar
#65 • • SS Guest
[ 22 December 2001: Message edited by: SS ]
Avatar
#66 • • Paarma Guest
Jackson teki sen minkä lupasi. Todella hieno elokuva, en jaksa ruveta erittelemään sen kummemmin, hajotus oli ennalta arvatusti suuri leffan loppuessa sillä vuosi on yllättävän pitkä aika odottaa.. Jos jotain haluaa mainita, niin nostaisin kyllä hattua roolijaolle, en osaisi kuvitella parempia esittäjiä, itse asiassa leffaa katsoessa ei missään vaiheessa oikeastaan ajatellut katsovansa näyttelijöitä vaan pikemminkin kirjassa kuvattuja vanhoja tuttuja henkilöitä. Propsit.

t.rider of rohan
Avatar
#67 • • Pan Guest
JOS ET OLE VIELÄ NÄHNYT ELOKUVAA NIIN ÄLÄ LUE TÄTÄ, SE VOI VAIKUTAA LIIKAA ELOKUVANAUTINTOOSI.

Viime lauantaina tuli viimeinki nähtyä LOTR. Kyseistä elokuvaa on tässä odotelttukkin muutama vuoden ajan, kuin kuutanousevaa, mutta täytyy sanoa että olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka jotkin asiat jäivät kaiveleemaan.
Tässä Panin virallinen arvio:

LOTR fellowship of the ring
+visuaalisuus. huhhuh! joissain kohtiin oma mielikuvitus jäi auttamatta jalkoihin.
+Puvustus. Pienimpiin yksityiskohtiin asti hiottu.
+Hahmot näyttivät juuri siltä kuin niiden pitikin,noh olihan Frodo vähän liian kaunispoika, mut mut.
+Liv Tyler. Ennakkoon pelotti että ArmageddonTyler olisi vetänyt koko elokuvan uskottavuuden mukanaan lokaan, mutta lopputulos meni plussan puolella.
+Väkivalta. Sopivan gore. Päitä lenteli, mikä kuuluu kunnon miekan heilutteluun.
+Balrog
+Ei liian yleisöä kosiskeleva (kuten esim Starwar I Jarjar Binks)

+/-Välillä tuntui että mentiin liian nopesti ja mutkat suorina, joka taas oli välttämätöntä elokuvan pituuden kannalta.
+/örkit olivat pahoja, mutta olivatko ne oikesti noin palikoita? (Siitä on muutama vuosi kun olen viimeksi lukenut kirjat)

-Musiikit Niinkuin joku taisi mainita:Titanic deja vu.
-Jännitys Puuttui monista kohdista,(hobittien lähtö konnusta) voi myös johtu siitä että olen lukenut kirjan niin moneen kertaan.
-Joissain kohtauksiissa oli hollywootin poijjat päässeet pistämään näppinsä peliin.
-Henkilöt jäivät ainakin vielä tässä vaiheessa hiuka 1 ulotteisiksi.
-Rihkama, mitä nyt on jo näin joulun alla ilmestynyt kauppoihin. ÄITI MÄ HALUAN BILBO BURGERIN!!

(****)
Vielä vuosi

[ 23 December 2001: Message edited by: Pan ]
Avatar
#68 • • Heads Guest
Ei voi muuta sanoa kuin, että oli aivan mahtava teos . Visuaalisesti loistava , eivätkä hahmot jääneet yksiuloitteisiksi, kuten oli pelättävissä . Hyvin koskettava elokuva kaikenkaikkiaan...

Toisaalta on vaikea antaa kokonaisvaltaista arvostelua, kun 2/3 tarinasta on jäljellä...
Avatar
#69 • • -Lootus- Guest

Originally posted by TfO:
EI TEHNYT VAIKUTUSTA!
eli ei ollut mikään hyvä leffa, korkeintaan ok..




Tästä me Tuomas voimme joskus sitten keskustella..
elokuva teki minuun ainakin henkilökohtaisesti
vaikutuksen..sydämen syke tais kohota aika monessakin kohtaa..ja ne haltijat..oih..niin kauniita
Jatko-osia odottaen..

[ 26 December 2001: Message edited by: -Lootus- ]
Avatar
#70 • • general dynamix Guest
olen muuten odottanut tätä leffaa about 10 vuotta...
skidinä kun luin tsh:n ekan kerran, heti mielessä oli... tästä sais kelpo leffan. etcetera..

ko. leffasta, ja sen suhteesta kirjaan jokainen saa toki olla omaa mieltään. (tsh-kirja ON mahtava, ja tästä en edes jaksa kiistellä.)

yhteensä (suomeksi ja englanniksi) noin vajaa 10 kertaa olen kirjat lukenut... kai mut vois jonkinasteiseksi tolkien-faniksi laskea. tai fantasiakirjallisuus yleensäkin kiinnostaa. jos parasta(eniten muhun vaikutuksen tehnyttä) kirjaa multa kysytään, niin vastaan ehdottomasti: tsh..!

ulkoisesti (trailereiden perusteella) näyttävä. nykyään cgi-tekniikallahan saa toki tosi näyttävää jälkeä aikaan, mikäli on polttaa rahaa... aikaisemmin (joku 10v taakkepäin..)olisi ollut mahdotonta tollaista leffaa toteuttaa... pitänee käydä tsiigaamassa tuo, ennenkuin voin enempää kommentoida...odotukset korkealla. hyvin on kuulemani ja näkemäni mukaan onnistuttu herra JRR:n luoma maailma kuvaamaan, pieniä yksityiskohtiaan myöten. melkein vois sanoo et jännittää ku skidiä jouluna.

vähäniinku aasinsiltana;
hyviä jouluja... meenkin tästä ottaa lisää kinkkua... vai söiks mä jo sen puolkiloo?
Avatar
#71 • • petrus.g Guest
Isoa plussaa haltiat, örkit, alkutaistelu ja Gandalf ja sen papatit.

Kävin katsomassa rainan kaksi kertaa ja ekalla kerralla ei häiritseviä elemettejä huomannut mutta toisella kierroksella piti olla hieman kriittisempi ja antaa
pientä miinusta Balrogista ja hieman isompaa miinusta musiikista (varsinkin siinä kohtauksessa ihan leffan lopussa missä Frodo ja Sam on veneessä matkalla itärannalle... panhuilu-hissi-muzak )

Mutta kokonaisarvosanaksi "hyytävän hyvä"

Edit: hymiöt

[ 27 December 2001: Message edited by: petrus.g ]
Avatar
#72 • • Anonymous Guest
niin niin... muttako sun mielikuvitus on jo täynnä noita örkkejä niin ei enän lisää tarvii.. vittuun örkit ja keskitytään siihen olennaiseen eli siihen et miten me saadaan tää homma hallintaan edes jossain määrin? katsokaa koko ihmiskunnan tilaa. plajon olaan opittu siitä ajan myötä mutta paljon pitää vielä oppia ja tehdä että tää toimis paremmin... it's all about the educatin people...
Avatar
#73 • • Anonymous Guest

Originally posted by Fnksis:
niin niin... muttako sun mielikuvitus on jo täynnä noita örkkejä niin ei enän lisää tarvii.. vittuun örkit ja keskitytään siihen olennaiseen eli siihen et miten me saadaan tää homma hallintaan edes jossain määrin? katsokaa koko ihmiskunnan tilaa. plajon olaan opittu siitä ajan myötä mutta paljon pitää vielä oppia ja tehdä että tää toimis paremmin... it's all about the educatin people...



buhahhaaaaaa buhahahahahahahahahahahahahahhahhhhaaaa mutta on tossa asiaakin!!!! buhahaahhahahaahhaahhahahahahahahahahahahahahahhaahah big up all tha drinking massive mothafuggaz better realize it's time to organize n fight for our planets rights shiiteeeeeee.........................
Avatar
#74 • • Tapi T Guest
Sauron & Balrog
Örkit
Mustat ratsastajat
Rivendell
Moria
Saruman Valkoinen
Aragorn & Legolas
Kontu
Maisemat ylipäänsä
Rautapiha



Käsikirjoitus
Hobitit
(elokuva)

***

Visuaalisesti erittäin toimiva pätkä, mutta elokuva kärsii huonosta käsiksestä. Tälläisestä saagasta lienee mahdotonta tehdä HYVÄ elokuva...? Onnahtavasta kokonaisuudestaan huolimatta komean näköinen leffa, jota voi suositella kaikille jo pelkästään siksi, että LOTR-tuntemus kuuluu mielenstäni hyvään yleissivistykseen.


Edit: Omasta mielestäni kirja kannattaa lukea ennen leffaan menemistä.

[ 27 December 2001: Message edited by: Tapi T ]
Avatar
#75 • • Jacques LeBlanc Guest
No nyt se on nähty.

Eipä voi sanoa muuta kuin HUHHUH.
Kirjaa en ole lukenut, (tätä olen usein hävennyt. mutta kun se on niin paksukin.) mutta leffa vei jalat alta... Ihan pakko mennä katsomaan uudestaan. Lotrin taidan lukea vasta kun olen nähnyt kaikki 3 leffaa. Tämä järjestys on perinteisesti sopinut minulle paremmin. Millähän hitolla sitä jaksaa venata vuoden... APUA!

Ja sitten viralliset tähdet
*****/*****
Avatar
#76 • • Mimako Guest
Siis Legolasin kauneudesta miehenä. Itse en häntä pitänyt miehenä ollenkaan vaan alaikäisenä pojanrääpäleenä, mutta yhdyn seuraavaan puhujaan:

Originally posted by Felis:
Ja mun mielestä se ei muistuttanu haltiaa lainkaan. Aragornin sen sijaan mäkin voisin ottaa kotiin



Oliko muidenkin mielestä muuten Rivendell täydellisin kiksumaisema mitä olette koskaan nähneet (niin, eikös jonkin tranceaktinkin tai -biisin nimi ollut R.?)?

Muuten alan kyllä jo olla sitä mieltä, että nyt riittää mahtipontiset elokuvat meikäläiselle. Harrypotterit ja Sormuksen ritarit ovat täynnä hyvän ja pahan taistelua ja herooisia yksilösuorituksia ilman minkäänlaista huumorin pilkettä silmäkulmassa päinkään, muuta kuin sitä omaan elokuvalliseen mahtipontisuuteensa tukehtumisesta seuraavaa tahatonta.

Ehkä kyllästymiseeni vaikuttaa myös media, joka ei muita elokuvia kuin Potteria ja SH:raa ole käsitellyt yhtä näyttävästi pitkään aikaan (edellinen mediassa tapahtunut overkill taisi osua Pimeän uhkan kohdalle). Nyt kun jostain löytyisi kaikesta mammuttitaudista vapaa komedia, niin ryntäisin leffaan ensi tilassa! (Mammuteista puheen ollen olen jopa harkinnut, mutta vain harkinnut, käydä katsomassa Hal ja Ison rakkauden, jossa on läskihuumoria ym. ala-arvoista. Ihan vain etten tukehtuisi blockbuster-leffojen kohtalokkaisiin katseisiin, maailmanlopun enteisiin ja elämää suurempiin tehtäviin...)
Avatar
#77 • • Zwek Guest
Käytiin tossa katsomassa kyseinen elokuva. Heräs kyllä vanhat keski-maa roolipelijutut ja warhammerin pelailu mieliin! Sormusten ritarit ja 2tornia tullu luettuu vuonna x. Upeeta katottavaa! NE MAISEMAT! Kylmät väreet meni aika-ajoin pitkin selkää. Menee kyllä mulla top3 leffoihin ikinä. Ajattelin mennä katsomaan uudestaan, kun 1 kaveri on menossa.
Avatar
#78 • • Gnizhak Guest
Varoitus kirjaa lukeville:
Saattaa sisältää spoilereita :>

Vaikka jo ennakkoon tiesin että "vanha hippi" Tom Bombadil oli pudotettu elokuvasta, ja samalla Vanhan metsän halavapuut. Niin tietty pettymys oli kun elokuvasta puuttui se jännitys, joka matkalla Konnusta Briihin oli niin aitoa kun ensikertaa kirjan luki ala-asteella.
Myös Keski-Maan (ei niinkään tarinan) kannalta olennaisia hahmoja oleva Glorfindel oli korvattu ah.. niin nuorella Arwenilla (okei, on se tyttö kaunis :)
ja sitten nipotukseen:
Miksi, oi miksi niillä haltioilla oli niin suipot korvat.. en kyllä päähäni saa mistä tuo suippokorvaisuus on kotoisin (liekö Tolkien sen keksinyt, vai onko se voih.. D&D peruja?)
Juoni oli kyllä pääpiirteittäin sama, mutta ne yksityiskohdat aivan erilaisia. Toisaalta poistanut kirjan hahmojen monisäikeisyyttä ja latistanut niitä, toisaalta poistanut Tolkienille ominaista ylidramatisointia, ja tehnyt kirjan hahmoista elokuvaan jopa inhimillisempiä.. ja "hauskempia" tuosta sitten saa vetää oman johtopäätöksensä
ainiin, ja Balrog oli liian iso ;>

Mutta itse elokuva oli kyllä tyylillä luotu, ja maisemat olivat upeita.. kuvauskikat toimivat minuun, ja jopa ääniraita onnistui vakuuttamaan, yhdessä kohdassa.. kun Saattue pääsi Moriasta ulos.. oli kohta kaunis, sekä kuvan että äänen osalta (muuten turhan geneeristä kökköä)

Olihan tuossa aikalailla valittamista ja vain vähän hyvää, mutta en minä osaa kehua. Kouluarvosainoin tuolle pystyisi antamaan jopa 9+. Musiikkia (ja indie-arvoa) parantamalla se olisi täyden kympin leffa ;>
Avatar
#79 • • Dani Cior Guest
Joo, tuli nähtyä leffa ja Liv Tyler oli aivan upea, haltiakieli kuulosti todella kauniilta. Itse en ainakaan mieltänyt sitä suomenkaltaiseksi, pikemminkin kuulosti jolatain muinaisnorjan tai islannin ja kreikan sekoitukselta.

Itse en ikinä jaksanut lukea kirjaa kokonaan, nyt kyllä tekisi mieli lukea se, jos jostain löytäis tarpeeksi aikaa lukisi sen mielellään englanniksi.


Leffa oli aika loistava, perse puutui vasta viimeisen puolen tunnin aikana, eikä pahasti. Sitä ennen aikaa ei huomannut, missään vaiheessa ei ollut tylsää ja elokuvan maailma imaisi mukaansa.

Näyttelijät ja roolijako olivat loistavia:

Ian Holm bilbona, Hugo Weaving Elrondina, Ian McKellen Gandalfina, Christopher Lee Sarumanina olivat loistavia.

Liv Tyler Arwenina ja Cate Blanchett Galadrelina olivat todella upeita.

Viggo Mortensen veti roolinsa myös vakuuttavasti. John Rhys-Davies Gimlina muistutti näyttelijän rooleja ja olemusta jo vuosikymmenten ajan.

Visuaalinen puoli ja luonto olivat upeita ja efektit todellakin toimi. Hienoa duunia Jacksonilta Uudessa Seelannissa lavastuksen kanssa.

Haltiat oli tosi kauniita ja kontu oli tosi idyllinen mesta. Isengard oli vaikuttava.

Ainoa iso miinus leffan kannalta on psykologisesti ohuet hahmot, vain kirjan tai ehkä seuraavissa leffoissa paljastuu Sarumanin motiivi Sauronin kanssa liittoutumiseksi.
Galadrielin himoa saada sormus ei millään selitetty, pointtihan on että tuhottaessa sormus myös haltioiden valta pitää yllä kauniita valtakuntiaan ja tehdä pelkkää hyvää häviää. Ja haltiat muuttavat länteen.

Boromirin ongelmat eivät oikein selity, jollei tiedä koko hänen ja hänen perheensä taustaa sormushimolle.

Sauronkaan ei ole absoluuttisen pahan ilmentymä vaan sillekin on historiansa.

Eli psykologista syvyyttä jää leffasta puuttumaan ainakin ilman kirjaa tai ilman että joku selittää ne monimutkaisemmat koukerot.

Sarumanin pääörkkiä Urukia vai Crishnackia, kumpi se nyt olikaan, lukuunottamatta örkit oli kyllä tosi luuseria possea verrattuna hyvään ja uljaaseen fellowshipiin. Ne näytti pahoilta ja örisi mutta ei osunut nuolillaan eikä saanut muutenkaan aikaan oikein mitään.

Vaikuttavaa jälkeä Jacksonilta ja Tokienilta molemmilta.

ps. jo nimien, hahmojen ja mytologian perusteella huomasi että Babylon 5 on Tolkienille paljosta velkaa.
Avatar
#80 • • Tapi T Guest

Originally posted by Mimako:
[QB]
Oliko muidenkin mielestä muuten Rivendell täydellisin kiksumaisema mitä olette koskaan nähneet (niin, eikös jonkin tranceaktinkin tai -biisin nimi ollut R.?)?
QB]





En tiedä, mutta polkka-maisemien ehdoton ykkönen on Moria!