Taru sormusten herrasta

377 posts, 19 pages, 68,238 views

Avatar
#1 • • Mimako Guest
Brassaillaanpa nyt, että näin tänä iltana Sormuksen ritarit -elokuvan (maailmanensi-iltaan on vielä 8 vrk). Elokuva oli mielestäni visuaalisesti uskomattoman hieno, mutta nyt nähtiin myös, että kolme tuntia kestävä paraskin elokuva on liian pitkä. Peppu puutui!

En ole mikään Tolkien-fanaatikko, olen lukenut Tarun vain kerran ja sekin tapahtui yli 10 v. sitten. Harrastuneemmat kaverini ovat kyllä sanoneet, että elokuva on aika uskollinen kirjasaagan 1. osalle. Joitain kohtauksia oli kuulemma jätetty pois, mutta ei monta. Enemmänkin olisi mun mielestä voinut poistaa, toivoo takapuoleni..

Koska kyseessä on kai (??) maailman tähän asti kallein elokuva, eri kansojen asuttamista maailmoista oli saatu aivan mielettömiä. Omaa silmääni miellyttivät ennen kaikkea hobittien koti-Kontu ja keijukaisten/haltioiden Rivendell. Niissä ei kiksuestetiikkaa oltu säästelty

Jokainen päättäköön itse, meneekö katsomaan.
Avatar
#2 • • Figure Guest
Oon itekin silkasta mielenkiinnosta harkinnut mennä katsomaan tuon, vaikken mikään lotr -fanaatikko olekaan..
Avatar
#3 • • caddy Guest
Eh... hitto, tahtoo kans. No eihan siihen pitkaa aikaa enaa ole - onneksi. Minapa nimittain olenkin lotr-fanaatikko joten tassa pelonsekaisin ja malttamattomin tuntein odotan ikioman mielikuvitusmaailmani murskaamista.

Vaikka kyllahan tuo trailereitten ja kuvien perusteella aika mainiolta nayttaa.

Toivoisin, ettei tahan topikkiin angettaisi spoilereita (jos sellaisia nyt edes voi olla kirjan useamman kerran lukeneelle) aivan heti, ennenkuin elokuvan esitys on paassyt hyvaan vauhtiin.

<offtopic>

Se pitaa viela sanoa, vaikka onkin hieman offtopic: etta on se tavallaan aika saali, etta kaikista suurista tarinoista halutaan tehda elokuvaversio. Katevan passiivista ja valmiiksi pureskeltua viihdetta, joka ei anna mahdollisuuksia omille mielikuville. Sitten viela ihmetellaan miksei ihmiset enaa lue - ei kenenkaan tarvitse, kun kerran on kompakti kahden tunnin pakettikin vaihtoehtona.

Ja nyt sellaiset joiden on pitanyt, mutteivat jaksaneet koskaan lukea Sormusten herraa, menevat mielummin elokuviin, minka jalkeen kirjan lukeminen on suhteellisen turhaa ja eritoten vielakin vaikeampaa. (Itsekin nain sen piirretyn aikoinaan ennen kirjan lukemista - sen jalkeen joutui aina keskittymaan kovasti lukiessaan, ettei nakisi Aragornia sina housuttomana hiipparina, mika se siina animaatiossa on )

Tarkoitan talla nyt lahinna sita, etta oman mielikuvituksen luoma maailma on niin paljon vahvempi, mielettomampi ja kauniimpi kuin toisen ihmisen yritys visualisoida kolmannen ihmisen tarinaa. Ja sen maailman ja tarinan arvo pysyy jotenkin vahvempana, kun sen on omissa ajatuksissaan luonut, sen sijaan etta hyvaksyisi jonkun toisen nakemyksen - pian jo sen unohtaen.

Tiivistettyna ja hyvin karjistettyna: elokuva tappaa mielikuvituksen.

</offtopic>

[ 11 December 2001: Message edited by: caddy ]
Esa

Posts: 947

#4 • • Esa

Originally posted by Mimako:
Koska kyseessä on kai (??) maailman tähän asti kallein elokuva



Njet, melko 'halpa' leffa on vielä kyseessä:

"Trilogia kuvattiin Uudessa-Seelannissa putkeen kustannusten säästämiseksi, eli kaikki osat ovat jo purkissa. Kaksi tornia saa ensi-iltansa joulun alla 2002, Kuninkaan paluu vuotta myöhemmin. Elokuvien kokonaisbudjetti on 270 miljoonaa dollaria."

- City-lehti 24/2001

Itse en ole kirjaa lukenut mutta pitänee tuonne ensi-iltaan vääntäytyä nyt kun liputkin ostin.
Avatar
#5 • • H.Abismo Guest
Jep. Kuten jo todennut, en aio mennä katsomaan. Luin kirjan joskus yli parikyt vuotta sitte, ekan kerran, löytyy enkuikski, on jos jonkin näköstä opasta ja kuvakirjaa ja Bombadilin seikkailuja sun muuta. Mut nyt en mee tsiigaa, oon näny tarinan liikkuvina kuvina tsiljardi kertaa.

Tylytän itteäni kaks vuotta vielä, ja sit käyn istumassa koko rainan putkeen.

Koska, jos se on edes yhtään pottiin, nimittäin balrogin jalkakin näyttäis olevan julmettu, venttailu olis aivan liian rankkaa... Niitten ois pitäny ilmestyy samal kertaa kaikkien kolmen, ykköst ma ja to, kakkost ti ja pe, kolmost ke ja la, sit putkeen sunnuntaisin. Näin mä kelasin joskus 16vee (ei ihan eilen) ku mä olin varma et MINÄ olen se, joka sen uskaltaa filmaa. Vitun jaksoni, ja vitun minä itte! No jäihän Gedin tarina Maamerellä... ja ennustan... Silmarillionista tulee tv-sarja...

btw... Uma olis ollu ainoa oikea Galadriel!

Keep The Faith!

- melhymiökor -
Avatar
#6 • • Paarma Guest
Juu, liput on hanskassa itselleni ja parillekymmenelle kaverille lauantaille 22. päivä. Jätin suosiolla keskiviikko-perjantai-akselin niille jotka jaksavat katsella porukoita kaavuissa ja "hobitit tulee"-kylteissä näytöksissä ;)

Nojoo, ei millään pahalla mutta vaikka luinkin kirjat taas syksyllä muistin virkistämiseksi, en silti oikeen jaksa kuunnella fanaatikkojen jatkuvaa analyysia/mehustelua/kommentointia näytöksen läpi. Tein kerran virheen lähteä Star Wars Episode IV-special editionin ensi-iltaan ja eihän niitä hurahtaneita karkuun päässyt, joten olen läksyni oppinut.

Mutta mitä leffaan tulee, olen alusta saakka ollut varma Jacksonin onnistumisesta ja olen myös varma että tulen elokuvasta nauttimaan..
Avatar
#7 • • SAMi Guest

Originally posted by Paarma:
Nojoo, ei millään pahalla mutta vaikka luinkin kirjat taas syksyllä muistin virkistämiseksi, en silti oikeen jaksa kuunnella fanaatikkojen jatkuvaa analyysia/mehustelua/kommentointia näytöksen läpi. Tein kerran virheen lähteä Star Wars Episode IV-special editionin ensi-iltaan ja eihän niitä hurahtaneita karkuun päässyt, joten olen läksyni oppinut.

Mutta mitä leffaan tulee, olen alusta saakka ollut varma Jacksonin onnistumisesta ja olen myös varma että tulen elokuvasta nauttimaan..



jokseenkin pelottaa mennä elokuvaa katsomaan, no onneks Spielberg/Lucas OSasto ei oo väsänny leffaa!!

<offtopic>
luultavasti Episode II on yhtä naivi lastenelokuva, puisine dialogineen + 2d näyttelijöiden kera!!??
<offtopic>

ps.nimerk. Lasermiekkailua Bristolin käytävillä...!!!


[ 11 December 2001: Message edited by: SAMi ]
Avatar
#8 • • Homegrove Guest
En ole Tolkien fanaatikko, mutta kylläkin Sormusten Herra fanaatikko (eli tuo kirja on ERITTÄIN hyvin hallussa, mutta muita en ole lukenut) ja leffaa odotan sydän pamppaillen.
Avatar
#9 • • Mrrshan Guest
Pakkohan se on käydä katsomassa kun kirjakin on pari kertaa tullut luettua. Hieman ärsyttää se että sen mainoksiakin (trailereita) mainostetaan. Saa nähdä minkälaista oheiskrääsää tulee myyntiin.

Mutta jos leffa on hyvin tehty niin mikäpä sen parempaa.
Avatar
#10 • • Mimako Guest

Originally posted by caddy:
Toivoisin, ettei tahan topikkiin angettaisi spoilereita (jos sellaisia nyt edes voi olla kirjan useamman kerran lukeneelle) aivan heti, ennenkuin elokuvan esitys on paassyt hyvaan vauhtiin.

(---)

<offtopic>

Se pitaa viela sanoa, vaikka onkin hieman offtopic: etta on se tavallaan aika saali, etta kaikista suurista tarinoista halutaan tehda elokuvaversio. Katevan passiivista ja valmiiksi pureskeltua viihdetta, joka ei anna mahdollisuuksia omille mielikuville. (---)
Tarkoitan talla nyt lahinna sita, etta oman mielikuvituksen luoma maailma on niin paljon vahvempi, mielettomampi ja kauniimpi kuin toisen ihmisen yritys visualisoida kolmannen ihmisen tarinaa.



Toivottavasti nyt kirjoittamani ei ole spoileri, eli: olen itsekin samaa mieltä, ettei monista kirjoista eikä varsinkaan megaeepoksista pitäisi tehdä elokuvia. Lukijan sielun silmäthän siinä sokeutuvat.

Liekö sitten oman mielikuvitusmaailmani köykäisyyttä vai Jacksonin ja hänen kuvailmaisuunsa vaikuttanieden fantasiataiteilijoiden suurta visiota, että elokuvan maailma oli paremman näköinen kuin olin itse lukiessani kuvitellut. Tällaista sattui 1. kertaa! Olisiko syynä sitten se, että ennen Tarua (jonka olen lukenut läpi kerran kauan sitten) olin jo lukenut moneen otteeseen Hobitin, silloiselta nimeltään vielä Lohikäärmevuoren, ja sitä lukiessa pikkulapsen aivoilla luomani pelkistetty Keski-Maa seurasi mua eilisiltaan asti? Enpä tiedä, älkääkä te muut sitten pettykö...
Avatar
#11 • • armijainen Guest
Hassua, näin viime yönä unta että näin sen leffan!

Mä olen lukenut TSH;n ekan kerran seiskaluokalla ja siitä sitten tasaseen tahtiin kahden vuoden välein, nyt useammin kun sain jokunen vuosi sitten omaksi kyseisen kirjan yksissä kanssissa.
Ja teos on oikeesti mulle kuin raamattu (no ehkei sentään, mutta...).
Dragon Lancet ja muut menee viihteen puolelle koska ne on mun mielestä loistavia mutta keveää luettavaa, toisin kuin tämä kaikkien fantasia kirjojen isä.
Aika rankkaa luettavaa se on, mutta siihen ei koskaan kyllästy. Aloitin joskus englanniksi sitä ja hylkäsin idean ensimmäisen sadan sivun aikana.

Olen menossa katsomaan elokuvaa (täällä Raumalla luulen ettei se edes tuota suuria vaikeuksia sillä ainut kerta milloin elokuvateatteriin on jonotettu minun aikanani oli Titanic...) mutta kuitenkin mä koko ajan pohdin että onko se viisasta. Kun kirjan luettuaan on kehittänyt mielikuvituksessaan millaiset romaanin hahmot on ja mitäs sitten jos elokuva tuottaakin pettymyksen.
Olen valmis ottamaan riskin, sillä elokuvantekijäthän ovat ottaneet sen suurimman riskin.
Elokuvan traileri varmaankin sai mut lopulliseen päätökseen. Se näytti niin mielikuvituksen kanssa käsikkäin kulkevalta, että mun on pakko nähdä se.

Ja leffa varmasti tulee jokusen viikon viiveellä tänne joten olkaa kilttejä; älkää kertoko mulle mitään!
Avatar
#12 • • TfO Guest
Kun näin trailerin ensimmäisen kerran kylmät väreet kulkivat selkää pitkin... mitäköhän itse leffa saa aikaiseksi? Tämän vuoden ainut todellinen "must see"-leffa.

Kirjasta en ole kyllä lukenut kuin ensimmäisen osan (vaikka sen olen omistanut kokonaan jo todella kauan), mutta sanotaan nyt että yhteen aikaan osasin ulkoa Keski-Maan kartan... varmaan eniten roolipelaamani fantasia maailma.

*Iso kumarrus Tolkienille hänen mahtavista tuotoksistaan*
Avatar
#13 • • yana Guest

Originally posted by TfO:
Kun näin trailerin ensimmäisen kerran kylmät väreet kulkivat selkää pitkin... mitäköhän itse leffa saa aikaiseksi? Tämän vuoden ainut todellinen "must see"-leffa.



mä näin sen ekakerran espanjaks dubattuna. oli silti hieno
Avatar
#14 • • hiski Guest

Originally posted by TfO:
Kun näin trailerin ensimmäisen kerran kylmät väreet kulkivat selkää pitkin...


älä! iho kananlihalla katsellut traileria koneelta melkein päivittäin. onneksi huomenna pääsee lehvaan asti; jännittää jo melkein

Originally posted by TfO:

*Iso kumarrus Tolkienille hänen mahtavista tuotoksistaan*


todellakin! mies on vaikuttanut omaan kirjamakuuni ja ohjannut mielikuvitustani enemmän kuin muut yhteensä.
Avatar
#15 • • Zeta Guest
Mie pelkään puolestani eniten sitä että se leffa ei ois riittävän uskollinen tolkienin maailmalle, ja että siihen ois ympätty jotain ramboilua liikaa.
(tai jotain muuta epätärkkuuksia, esim. siinä leffassa pippin tiputtaa moriassa kaivoon pääkallon, kun se oikesti tiputti kiven)
Onhan tuo pilkunnu***ntaa mutta miksei sitä voinut tehdä niinku se oli?

Itse tunnen keskimaan kuin omat taskuni, lähes koko tolkienin tuotanto on tullu kahlattua monesti ihan opettelumielessä läpi, kun harrastuksena on juuri tuo roolipelaaminen.
Tää on vain tälläisen ääripuristin mielipide..
Avatar
#16 • • Paarma Guest

Originally posted by Zeta:
Mie pelkään puolestani eniten sitä että se leffa ei ois riittävän uskollinen tolkienin maailmalle, ja että siihen ois ympätty jotain ramboilua liikaa.
(tai jotain muuta epätärkkuuksia, esim. siinä leffassa pippin tiputtaa moriassa kaivoon pääkallon, kun se oikesti tiputti kiven)
Onhan tuo pilkunnu***ntaa mutta miksei sitä voinut tehdä niinku se oli?



Nää on just näitä asioita joihin tarttumalla saa varmasti pilattua elokuvanautintonsa, ovathan kirja ja elokuva kuitenkin kaksi eri taiteenlajia. Kirjassahan tosiaan kivi tiputettiin jo edellisenä iltana tms. mutta nyt kaivo on kai siirretty balinin haudan kanssa samaan huoneeseen, ja nämät ovat juuri niitä pituuden jossain hanskassa pitämiseksi tehtyjä muutoksia.

Jackson itsekin sanoi että sanasta sanaan Fellowship of the ringin kääntäminen olisi vieny vähintään viisi tuntia, mutta koska porukan perseet tuntuvat olevan koetuksella jo kolmesta tunnista eikä tuotantoyhtiökään varmasti paljoa yli kolmetuntista elokuvaa olisi levitykseen halunnut (jo pelkästään harvempien näytösaikojen aiheuttamien tulonmenetyksien pelossa), on Jackson työryhmineen pyrkinyt säilyttämään kirjasta sen ytimen hieman sieltä täältä trimmaamalla. Ja kaikesta päätellen on siinä onnistunut.
Avatar
#17 • • Felis Guest

Originally posted by Zeta:
(tai jotain muuta epätärkkuuksia, esim. siinä leffassa pippin tiputtaa moriassa kaivoon pääkallon, kun se oikesti tiputti kiven)
Onhan tuo pilkunnu***ntaa mutta miksei sitä voinut tehdä niinku se oli?



Joo, kuitenkin mua nirhii trailerissa eniten se, että Glorfindel on korvattu Liv Tylerilla Rivendellin kahlaamoilla. Hitto, eihän Arwenilla ole tarinassa mitään varsinaista roolia, ja nyt koko elokuvaa myydän Tylerin ällöimelällä naamalla: "The elven princess who must choose between immortality and love..." Huoh, olishan niitä sankareita siinä tarinassa ollut riittämiin muutenkin. (Vaikkapa mun lemppari Eowyn )
Avatar
#18 • • Dani Cior Guest
Kyllä se perse kestää ne kolem tuntia aivan mainiosti. Pieni breikki olisi kyllä paikallaan. Itse muistan katsoneeni koko von Trierin Rigetin putkeen with pieni tauko Kino Engelissa, ja oli niin tiukkaa tavaraa ettei perse tosiaan kerennyt puutua. Vanhana leffafriikkinä tosin muistan vieläkin Espoo Cinésta, melkein putkeen katsomani Daniel Calparsoron - Salto al Vacio, Ken Loachin- Land and Freedom, Zhang Yimoun- Shanghai Triad ja Dario Argenton - La Sindroma di Stendahl. Oli pakko lähteä Shanghai Triadin kesken pois kun en kestänyt sitä Yimoun käkättävää Gong Lita ja leffa tuntui niin tylsältä tossa seurassa.
Avatar
#19 • • Paarma Guest
Totta, esim. Tennispalatsin penkeillä istuessa ei kolmessa tunnissa pitäisi olla mitään valittamista. Itse olen leffadiggarina R&A:n aikoihin parhaina päivinä katsonut seitsemän leffaa putkeen rexin ja engelin saleissa, joiden istuimet huomioiden perseen puutuminen alkaa olla yks osatekijä yhtälössä ;) Mutta en valita, kyllä se oli sen arvoista.
Avatar
#20 • • Zeta Guest
Tässä sitä ollaanki kahden tulen välissä:
-Järki sanoo että leffa ei voi olla käytännön syistä just niinku kirja

mutta,
-sydän huutaa epätarkkuuksia vastaan.

Minkäs teet, eihän tässä auta muu ku täristä niinku tiine naarasapina kuumalla peltikatolla.