Replying to Virallinen Apple topic:
siveys, 4.2.2010 05:24:
http://www.apple.com/fi/support/products/proplan.html
On-site tuen saa näköjään Applelta vain pöytäkoneille. Läppärit on postitettava tai vietävä huoltopisteeseen. Onhan se tietenkin ikävää, että joku ei tule läppäriä hakemaan, mutta aika harvoin läppäreiden ongelmat, jotka ei puhelimessa ratkea on mun ymmärtääkseni korjattavissa paikan päällä.
Tästä olen kyllä aivan eri mieltä, Lenovon/IBM:n huoltomies vaihtanut paikan päällä mm. emolevyä ja kaikkia muita sisuskaluja. Postittaminen vaatii tuotteen hyvää pakkaamista (alkuperäispakkaus yleensä heitetty pois) ja postiin kiikuttamista. Lisäksi tässä tuhraantuu 1-2 päivää kun paketti matkustaa huoltoon. Suoraan huoltoon vieminen taas saattaa olla hieman haastavaa päivätyöläiselle, nopealla vilkaisulla Apple-huollot ovat pääosin auki klo 9-17.
Itselleni tuli uutena infona tuon nopeasti lukaistuani se, että tuo koneelle ostettu takuu kattaa automaattisesti myös oheislaitteet, kuten tukiasemat ja time capsulet. Sen jo tiesinkin, että koneensa voi huollattaa kaikissa maissa, joissa Applella on myyntipisteitä.
Tuo kuulostaa hyvältä, en nyt tarkemmin lueskellut noita rajoituksia. Varmasti erittäin toimiva idea peruskäyttäjälle.
En ole erityisen tarkkaan tutustunut muiden valmistajien takuulaajennuksiin, joten jos jollakin on tästä valmiiksi tietoa niin kiinnostaisi kyllä kuulla miten kenttä on liikkunut viime vuosien aikana kun itsellä ei enää ole ollut motivaatiota vertailla ja tutkiskella ihan hyvin vuoksi :) Erityisesti jos joku Ons-site takuu tarjoaa vastaavan laitteen käyttöön huollon ajaksi (pienasiakkaille) niin olisin erittäin kiinnostunut asiasta.
Varalaite onsiten/offsiten aikana on tietysti erittäin hyvää palvelua, mutta haluaako kuluttaja siitä maksaa lisähintaa? Onsite-korjauksessa ei kuitenkaan tuhraudu aikaa yleensä 2h enempää vrt. Huoltoon lähettäminen tai vieminen. Joillakin valmistajilla takuulaajennuksiin kuuluu huoltoon nouto ja asiakkaalle palautus esim. kuriirin välityksellä.
Apple ei ilmeisesti anna noille takuulaajennuksilleen mitään vasteaikaa, joten ei voi kun toivoa että huolto pelaa nyt ja tulevaisuudessakin ok.
No mä olen ymmärtänyt, että laite on tarkoitettu langattomaksi reitittimeksi ja langattomasti toimivaksi backup-levyksi, jolloin raidi on mun mielestäni vähän overkilliä. Eihän toi missään tapauksessa halpa tuote ole, mutta siinä on kaikki peruskäyttäjän tarvitsema yhdessä helposti käyttöönotettavassa paketissa.
Toi WLAN-AP -ominaisuus multa näköjään jäi huomaamatta, ihan toimiva juttu. Näppärä paketti jos ei kotoa löydy muuta kuin yksinkertainen DSL-purkki, mutta toisaalta turhia featureja jos hyllystä löytyy vaikka Welhon WLAN-kaapelimodeemi.
Mun tiedot voi kyllä olla jo vähän elähtäneitä, mutta kun mä noin puoli vuotta sitten katselin, että miten vastaavan kokoonpanon saisi aikaan ns. "palasista kokoamalla" (gigabitin reititin, 802.11n tukiasema, verkkolevy backupeille) niin en saanut pakettia kasaan Time Capsulea halvemmalla. n-sarjan langattomat tukiasemat ja verkkolevyt oli kummatkin silloin vielä aika kovissa hinnoissa. Applen laitteiden kanssa voi lisäksi olla varma, että vähän epämääräinen 802.11n standardi toimii ainakin sen oman MacBookin kanssa.
Kivoja featureja joo, mutta kuinka moni peruskäyttäjä perustarpeillaan tarvitseen gigasta verkkoa digikuviensa ja musiikin liikutteluun? Itse olen tätä katsellus peruskäyttäjän tarpeiden mukaan, joten edullinen ja simppeli on jees.
Tää on loistava uutinen kollektiiviselle tietojen katoamisen tuskalle :) Vielä kun näkisi asennuksen yhtä sujuvana kuin Time Machinessa ja ilman käyttäjän erityistä interventiota tapahtuvan inkrementaalisen system imagen verkkolevyllä ylläpidon niin oltaisiin siellä missä Apple on ollut jo vuosia ;)
Ei tuo montaa klikkausta vaadi, joko ohjelma valitsee automaattisesti varmistettavat tiedostot tai sitten voit itse kustomoida mitä otetaan talteen. En tiedä hanskaako toi inkrementaalisen system imagen talteen oton, pitänee vähän tutkia. En tiedä kuinka usein tuolle system imagelle on tarvetta jos tarvittavat tiedostot varmistetaan päivittäin/viikottain. Voisin kuvitella että korkeintaan kerran 1-2 kuukaudessa, isompien muutosten jälkeen tietysti hyvä vaihtoehto.
No jos kotoa sattuu jo löytymään se MacBookkien kanssa kiltisti toimiva 802.11n tukiasema niin RAIDien erot tunteville ja konffausta pelkäämättömille käyttäjille toi on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Laite on defaultisti konffattu RAID-0 -tilaan, jolloin se on vaan tuplasti herkemmin hajoava teran levy. Tämän lisäksi käyttäjän pitää olla tietoinen siitä, että WLAN boksi osaa näyttää tämän puksuttajan samassa verkossa WLAN asiakkaiden kanssa, vaikka puksuttaja onkin langalla kiinni jossakin. Henkilökohtaisesti mä suosittelisin suosittelisin lähes kaikille tuntemilleni ihmiselle, että ei vaivaa päätänsä tällaisilla asioilla vaan ostaa sen 30e kalliimman Applen lelun, joka vaan toimii ;)
Jos RAID ampuu yli niin tavallisen 1T-verkkolevyn saa alle 150 eurolla. Omien kokemuksien perusteella nykyisin NATtaava tukiasema osaavat jo laittaa LANiin ja WLANiin kytketyt laitteet samaan verkkoon, muutamia vuosia sitten noita ongelmia vielä oli (aikaisemmin ehkä ajateltu enemmän tietoturvan eikä helppokäyttöisyyden kannalta). Jos ei tarvetta sille WLAN-AP:lle ole niin tuossa säästää sen 100 euroa mukavasti, joku voi sen mielellään laittaa johonkin muualle. :)
Saattoi vähän eksyä ohi aiheen, mutta jotenkin vaan pistää silmään noi summat joita maailmanpelastajista pyydetään.
---
Mä oletan, että sä et ole koskaan joutunut kutsumaan kotiisi tietotekniikka-asentajaa ja maksamaan sille tuntiliksaa? :)
Tietotekniikan kanssa olen kyllä omavarainen tuon avun suhteen, mutta esim. putkimiehen ja sähkärin joutuu kyllä paikalle soittamaan kun työ menee haastavammaksi kun lampun asennus tai viemärin putsaus.
Yleensä ammattilaisen vierailu tulee kalliiksi siinä vaiheessa ku on ostettu sitä halvinta paskaa mitä tarjolla on ja sitten "vähän" viritelty purkalla ja liimalla. Oikea tuote sopivalla hintalaatusuhteella on se mitä itse suosittelen tutuille kun kyselevät, mitä kannattaisi ostaa.