Virallinen Apple topic

2,070 posts, 104 pages, 631,603 views

whispering

Posts: 871

#1921 • • whispering Super Juusto

Replying to Virallinen Apple topic:

Yallu, 4.2.2010 08:47:
Tuossa kun nyt toimistolla kurkkasin, niin F-secure vie muistia tuon 197Mt.. Mutta kuten jo aiemmin taisin sanoa, niin olennaisesti koneen suorituskykyä se laskee noissa entry-level tuotteissa..Kannattais varmaan tsekata minkä takia se vie noin paljon muistia, jos teillä on oikeudet muokata niitä asetuksia. Esim. joskus aikoinaan Netscapen Composerin sähköpostifile ja F-Secure ei toiminu yhteen lainkaan, mutta kun pisti sen tiedoston sinne ignore listaan, niin heti hävis kaikki ongelmat.
2la

Posts: 2,396

#1922 • • 2la dub-i-dub

Replying to Virallinen Apple topic:

tbo, 4.2.2010 05:34:
Sitä mä pidän tyhmänä et kuka tahansa maksaa paljon ylimäärästä fyrkkaa asiasta jonka osaa jo tehdä.


:( Kiitos vaan, tulipa hieno fiilis siitä että ostan kaupasta vaatteita ja ravintolasta ruokaa vaikka ehkä itsekin osaisin tehdä. Kerran ajoin autopesuun. Ja mieti, olen jopa joskus miettinyt siivoojan palkkaamista!

Mikä on "paljon fyrkkaa"?

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Kosmikki

Posts: 102

#1923 • • Kosmikki
Itellä on ollu simpukka-iBook sekä G4-pöytäkone ja näistä on jo aikaa (myin pois 2002 muistaakseni).
Sen verran oon antanu periksi, että iPod mulla on (tai semmonen flashmuistillinen halpisversio jonka ostin 30 eurolla).
En meinannu myöskään ostaa tuota uutta iPadia jos en tosi halvalla saa.
Mutta joo,
andi--

Posts: 1,381

#1924 • • andi-- lunttu

Replying to Virallinen Apple topic:

Yallu, 4.2.2010 08:47:
---
whispering, 3.2.2010 21:50:
---
Yallu, 3.2.2010 15:29:
Jostain kumman syystä lähes aina eniten prosessoritehoja syövä prosessi..
---
Mulla vie nyt kotikoneessa 28MB (internet security 2010), työkoneessa vei 55MB (anti virus 2009 tjsp). Kummassakin koneessa toi on sen pari prosenttia muistista. Ja prosessori tehoja ei vie ku satunnaisesti.
---
Tuossa kun nyt toimistolla kurkkasin, niin F-secure vie muistia tuon 197Mt.. Mutta kuten jo aiemmin taisin sanoa, niin olennaisesti koneen suorituskykyä se laskee noissa entry-level tuotteissa..Siirretäänkö tämä tuonne PC-topikin puolelle http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=61062, laitan replyn sinne. :)

--
- RAAH -

andi--

Posts: 1,381

#1926 • • andi-- lunttu

Replying to Virallinen Apple topic:

siveys, 4.2.2010 05:24:
http://www.apple.com/fi/support/products/proplan.html

On-site tuen saa näköjään Applelta vain pöytäkoneille. Läppärit on postitettava tai vietävä huoltopisteeseen. Onhan se tietenkin ikävää, että joku ei tule läppäriä hakemaan, mutta aika harvoin läppäreiden ongelmat, jotka ei puhelimessa ratkea on mun ymmärtääkseni korjattavissa paikan päällä.Tästä olen kyllä aivan eri mieltä, Lenovon/IBM:n huoltomies vaihtanut paikan päällä mm. emolevyä ja kaikkia muita sisuskaluja. Postittaminen vaatii tuotteen hyvää pakkaamista (alkuperäispakkaus yleensä heitetty pois) ja postiin kiikuttamista. Lisäksi tässä tuhraantuu 1-2 päivää kun paketti matkustaa huoltoon. Suoraan huoltoon vieminen taas saattaa olla hieman haastavaa päivätyöläiselle, nopealla vilkaisulla Apple-huollot ovat pääosin auki klo 9-17.


Itselleni tuli uutena infona tuon nopeasti lukaistuani se, että tuo koneelle ostettu takuu kattaa automaattisesti myös oheislaitteet, kuten tukiasemat ja time capsulet. Sen jo tiesinkin, että koneensa voi huollattaa kaikissa maissa, joissa Applella on myyntipisteitä.Tuo kuulostaa hyvältä, en nyt tarkemmin lueskellut noita rajoituksia. Varmasti erittäin toimiva idea peruskäyttäjälle.

En ole erityisen tarkkaan tutustunut muiden valmistajien takuulaajennuksiin, joten jos jollakin on tästä valmiiksi tietoa niin kiinnostaisi kyllä kuulla miten kenttä on liikkunut viime vuosien aikana kun itsellä ei enää ole ollut motivaatiota vertailla ja tutkiskella ihan hyvin vuoksi :) Erityisesti jos joku Ons-site takuu tarjoaa vastaavan laitteen käyttöön huollon ajaksi (pienasiakkaille) niin olisin erittäin kiinnostunut asiasta.Varalaite onsiten/offsiten aikana on tietysti erittäin hyvää palvelua, mutta haluaako kuluttaja siitä maksaa lisähintaa? Onsite-korjauksessa ei kuitenkaan tuhraudu aikaa yleensä 2h enempää vrt. Huoltoon lähettäminen tai vieminen. Joillakin valmistajilla takuulaajennuksiin kuuluu huoltoon nouto ja asiakkaalle palautus esim. kuriirin välityksellä.

Apple ei ilmeisesti anna noille takuulaajennuksilleen mitään vasteaikaa, joten ei voi kun toivoa että huolto pelaa nyt ja tulevaisuudessakin ok.


No mä olen ymmärtänyt, että laite on tarkoitettu langattomaksi reitittimeksi ja langattomasti toimivaksi backup-levyksi, jolloin raidi on mun mielestäni vähän overkilliä. Eihän toi missään tapauksessa halpa tuote ole, mutta siinä on kaikki peruskäyttäjän tarvitsema yhdessä helposti käyttöönotettavassa paketissa.Toi WLAN-AP -ominaisuus multa näköjään jäi huomaamatta, ihan toimiva juttu. Näppärä paketti jos ei kotoa löydy muuta kuin yksinkertainen DSL-purkki, mutta toisaalta turhia featureja jos hyllystä löytyy vaikka Welhon WLAN-kaapelimodeemi.

Mun tiedot voi kyllä olla jo vähän elähtäneitä, mutta kun mä noin puoli vuotta sitten katselin, että miten vastaavan kokoonpanon saisi aikaan ns. "palasista kokoamalla" (gigabitin reititin, 802.11n tukiasema, verkkolevy backupeille) niin en saanut pakettia kasaan Time Capsulea halvemmalla. n-sarjan langattomat tukiasemat ja verkkolevyt oli kummatkin silloin vielä aika kovissa hinnoissa. Applen laitteiden kanssa voi lisäksi olla varma, että vähän epämääräinen 802.11n standardi toimii ainakin sen oman MacBookin kanssa.Kivoja featureja joo, mutta kuinka moni peruskäyttäjä perustarpeillaan tarvitseen gigasta verkkoa digikuviensa ja musiikin liikutteluun? Itse olen tätä katsellus peruskäyttäjän tarpeiden mukaan, joten edullinen ja simppeli on jees.

Tää on loistava uutinen kollektiiviselle tietojen katoamisen tuskalle :) Vielä kun näkisi asennuksen yhtä sujuvana kuin Time Machinessa ja ilman käyttäjän erityistä interventiota tapahtuvan inkrementaalisen system imagen verkkolevyllä ylläpidon niin oltaisiin siellä missä Apple on ollut jo vuosia ;)Ei tuo montaa klikkausta vaadi, joko ohjelma valitsee automaattisesti varmistettavat tiedostot tai sitten voit itse kustomoida mitä otetaan talteen. En tiedä hanskaako toi inkrementaalisen system imagen talteen oton, pitänee vähän tutkia. En tiedä kuinka usein tuolle system imagelle on tarvetta jos tarvittavat tiedostot varmistetaan päivittäin/viikottain. Voisin kuvitella että korkeintaan kerran 1-2 kuukaudessa, isompien muutosten jälkeen tietysti hyvä vaihtoehto.


No jos kotoa sattuu jo löytymään se MacBookkien kanssa kiltisti toimiva 802.11n tukiasema niin RAIDien erot tunteville ja konffausta pelkäämättömille käyttäjille toi on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Laite on defaultisti konffattu RAID-0 -tilaan, jolloin se on vaan tuplasti herkemmin hajoava teran levy. Tämän lisäksi käyttäjän pitää olla tietoinen siitä, että WLAN boksi osaa näyttää tämän puksuttajan samassa verkossa WLAN asiakkaiden kanssa, vaikka puksuttaja onkin langalla kiinni jossakin. Henkilökohtaisesti mä suosittelisin suosittelisin lähes kaikille tuntemilleni ihmiselle, että ei vaivaa päätänsä tällaisilla asioilla vaan ostaa sen 30e kalliimman Applen lelun, joka vaan toimii ;)Jos RAID ampuu yli niin tavallisen 1T-verkkolevyn saa alle 150 eurolla. Omien kokemuksien perusteella nykyisin NATtaava tukiasema osaavat jo laittaa LANiin ja WLANiin kytketyt laitteet samaan verkkoon, muutamia vuosia sitten noita ongelmia vielä oli (aikaisemmin ehkä ajateltu enemmän tietoturvan eikä helppokäyttöisyyden kannalta). Jos ei tarvetta sille WLAN-AP:lle ole niin tuossa säästää sen 100 euroa mukavasti, joku voi sen mielellään laittaa johonkin muualle. :)


Saattoi vähän eksyä ohi aiheen, mutta jotenkin vaan pistää silmään noi summat joita maailmanpelastajista pyydetään.
---
Mä oletan, että sä et ole koskaan joutunut kutsumaan kotiisi tietotekniikka-asentajaa ja maksamaan sille tuntiliksaa? :)Tietotekniikan kanssa olen kyllä omavarainen tuon avun suhteen, mutta esim. putkimiehen ja sähkärin joutuu kyllä paikalle soittamaan kun työ menee haastavammaksi kun lampun asennus tai viemärin putsaus.

Yleensä ammattilaisen vierailu tulee kalliiksi siinä vaiheessa ku on ostettu sitä halvinta paskaa mitä tarjolla on ja sitten "vähän" viritelty purkalla ja liimalla. Oikea tuote sopivalla hintalaatusuhteella on se mitä itse suosittelen tutuille kun kyselevät, mitä kannattaisi ostaa.

--
- RAAH -

siveys

Posts: 2,492

#1927 • • siveys lovely

Replying to Virallinen Apple topic:

andi--, 4.2.2010 11:38:
Tästä olen kyllä aivan eri mieltä, Lenovon/IBM:n huoltomies vaihtanut paikan päällä mm. emolevyä ja kaikkia muita sisuskaluja.


Ohhoh.. On kyllä ilmeisesti palvelu taso ja kustannukset menny huomattavasti eteenpäin siitä kun mä olen näiden kanssa joutunut painimaan jos tällaisen takuun saa 150 eurolla! Mahtava juttu :) Saako tällaista tukea myös pienasiakkaille? Me ollaan pienessä firmassa vaan tyydytty siihen, että vian sattuessa tilalle laitetaan vararauta ja vedetään Time Machine backupeista kone kuntoon.

Satutko muuten tietämään miten tollainen on-site vikadiagnosointi tapahtuu? Hajoaako niissä koneissa aina samat osat, jotka vaihdetaan trial & error periaatteella jos vian aiheuttaja ei ole selkeästi silmällä havaittavissa vai onko tähän olemassa jotain diagnosointilaitteistoa?

Apple ei ilmeisesti anna noille takuulaajennuksilleen mitään vasteaikaa, joten ei voi kun toivoa että huolto pelaa nyt ja tulevaisuudessakin ok.


Jep. Tää on se pääasiallinen syy miksi me ei olla nähty mitään syytä ostaa niitä lisätakuita vaan mennään yllä kuvatulla strategialla.

Toi WLAN-AP -ominaisuus multa näköjään jäi huomaamatta, ihan toimiva juttu. Näppärä paketti jos ei kotoa löydy muuta kuin yksinkertainen DSL-purkki, mutta toisaalta turhia featureja jos hyllystä löytyy vaikka Welhon WLAN-kaapelimodeemi.


Mä kyllä kokisin sen n-sarjan langattoman yhteyden aika keskeisenä ominaisuutena jos streamaa musiikkia ja hoitaa backupit langattomasti.

Kivoja featureja joo, mutta kuinka moni peruskäyttäjä perustarpeillaan tarvitseen gigasta verkkoa digikuviensa ja musiikin liikutteluun? Itse olen tätä katsellus peruskäyttäjän tarpeiden mukaan, joten edullinen ja simppeli on jees.


Oot kyllä oikeassa. Omat tarpeeni eroaa gigaisen kytkimen suhteen vähän peruskäyttäjästä. Mulla on kuitenkin ainakin itselläni todella huonoja kokemuksia "edullisista ja simppeleistä" kytkin-wlan yhdistelmistä, jotka tuppaa vähän väliä kaipaavan resettiä, eivätkä oikein osaa toipua kunnolla verko katkoksista. Applen lelujen kanssa sillä ylimääräisellä eurolla on tuntunut saavan keskimäärin vähän luotettavampaa toimivuutta, mutta tää perustuu ainoastaan mun henkilökohtaiseen kokemukseeni, eikä mulla ole näyttää tästä mitään tilastotietoa, joten tulkinta saattaa tulla vähän ruusuisten Apple-lasien lävitse.

Jos RAID ampuu yli niin tavallisen 1T-verkkolevyn saa alle 150 eurolla. Omien kokemuksien perusteella nykyisin NATtaava tukiasema osaavat jo laittaa LANiin ja WLANiin kytketyt laitteet samaan verkkoon, muutamia vuosia sitten noita ongelmia vielä oli (aikaisemmin ehkä ajateltu enemmän tietoturvan eikä helppokäyttöisyyden kannalta). Jos ei tarvetta sille WLAN-AP:lle ole niin tuossa säästää sen 100 euroa mukavasti, joku voi sen mielellään laittaa johonkin muualle. :)


Voin olla kanssasi samaa mieltä siitä, että 100 euroa voi säästää jos:

1) Käyttäjä on valmis ottamaan selvää siitä mikä verkkolevy kannattaa ostaa
2) Tukiasema on riittävän uusi (mielellään n-sarjaa)
3) Verkkolevy tukee Time Machinea tai käyttäjä löytää ja ymmärtää esimerkiksi seuraavat ohjeet: http://www.foobar.org/blog/time-machine-on-samba-shares
4) Käyttäjä osaa viedä vikatilanteessa oikean laitteen huoltoon.

Useimmat ihmiset tarvitsevat tähän apua. Joillakin se on helposti saatavilla ja ylimääräiseen säätämiseen ja selvittämiseen löytyy runsaasti aikaa. Näille ihmisille 100e rahallinen säästö on todennäköisesti hyvinkin perusteltua. Toisille se taas ei ole edes lähellä.
Takyon

Posts: 2,942

#1928 • • Takyon Möwkö
[img]http://failblog.files.wordpress.com/2010/01/ipad.jpg?w=500[/img]&h=500

*nauru*

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

pululu

Posts: 1,102

#1931 • • pululu .jemmutti.
Yhden puutoksen olen löytänyt MacBook Prostani, tai sitten en vain osaa.

Voiko Macilla tulostaa erillisiä tiedostoja (esim .jpg) kerralla, kuten PC:llä voi? Kokeilin valita tiedostot mitkä haluisin tulostaa kansiossa, klikata hiiren oikeeta namiskaa ja valita "tulosta", mutta se vain avasi kaikki kuvat Photarilla eikä mitään tapahtunut.

Olis kätevää jos esim. 108 kuvaa voisi tulostaa pari kertaa klikkaamalla eikä jokaista käskeä tulostumaan erikseen.

--
Ei ole enää pitkä matka
maisemaan jota en ole koskaan nähnyt.

$

Posts: 1,802

#1932 • • $ Destination weekend!

Replying to Virallinen Apple topic:

pululu, 10.2.2010 12:35:
Yhden puutoksen olen löytänyt MacBook Prostani, tai sitten en vain osaa.

Voiko Macilla tulostaa erillisiä tiedostoja (esim .jpg) kerralla, kuten PC:llä voi? Kokeilin valita tiedostot mitkä haluisin tulostaa kansiossa, klikata hiiren oikeeta namiskaa ja valita "tulosta", mutta se vain avasi kaikki kuvat Photarilla eikä mitään tapahtunut.

Olis kätevää jos esim. 108 kuvaa voisi tulostaa pari kertaa klikkaamalla eikä jokaista käskeä tulostumaan erikseen.Avaa ne Preview-ohjelmalla (kuuluu OS X:ään) ja sit tulostat ne kaikki kerralla.
pululu

Posts: 1,102

#1933 • • pululu .jemmutti.

Replying to Virallinen Apple topic:

$, 10.2.2010 13:00:
---
pululu, 10.2.2010 12:35:
Yhden puutoksen olen löytänyt MacBook Prostani, tai sitten en vain osaa.

Voiko Macilla tulostaa erillisiä tiedostoja (esim .jpg) kerralla, kuten PC:llä voi? Kokeilin valita tiedostot mitkä haluisin tulostaa kansiossa, klikata hiiren oikeeta namiskaa ja valita "tulosta", mutta se vain avasi kaikki kuvat Photarilla eikä mitään tapahtunut.

Olis kätevää jos esim. 108 kuvaa voisi tulostaa pari kertaa klikkaamalla eikä jokaista käskeä tulostumaan erikseen.

---


Avaa ne Preview-ohjelmalla (kuuluu OS X:ään) ja sit tulostat ne kaikki kerralla.Eli siis ne on pakko avata ensiksi esim just tolla Previewillä... ok.

Tänks :)

--
Ei ole enää pitkä matka
maisemaan jota en ole koskaan nähnyt.

Avatar
#1934 • • Annakins Guest
Päädyin MacBookin, sain sen eilen ja oon ihan myyty. Kaikki vaan on niin simppeliä (ja tietty broidin tech support auttoi *nauru*)
pirpeli

Posts: 5,533

#1935 • • pirpeli

Replying to Virallinen Apple topic:

Annakins, 2.3.2010 17:55:
Päädyin MacBookin, sain sen eilen ja oon ihan myyty. Kaikki vaan on niin simppeliä (ja tietty broidin tech support auttoi *nauru*)*aplodit*!!!

--
Autumn is a second spring when every leaf is a flower.
-Albert Camus-

juu-zo

Posts: 577

#1940 • • juu-zo *KoneHuone*

Replying to Virallinen Apple topic:

Yallu, 3.3.2010 15:13:
---
ezzy, 3.3.2010 15:06:
---
Yallu, 3.3.2010 14:57:
http://gizmodo.com/5481832/apple-reports-discovery-of-child-workers-in-their-factories

---


päivämääränki voi kattoo =)

---

Sori, nyt meni ohi? 27.2.2010?Kyllä tämä on ihan ajankohtainen aihe mutta kukapa ei löytäisi kiinan halpatuotanto tehtaista lapsi työläisiä. Väärinhän tämä on mutta oli vain ajan kysymys koska tämä tulee esiin applen kohdalla. Mitäpä me kuluttajat voimme asialle? Jokainen yhtiö pyrkii saamaan enemmän ja enemmän voittoa. Itse olisin valmis kyllä maksamaan hieman enemmänkin applen tuotteista jos ne valmistettaisiin jossain muualla laadukkaammin ja ilman lapsityövoimaa,

--
Respect is not given, it is taken