Huumeista

3,602 posts, 181 pages, 1,613,942 views

iam

Posts: 3,085

#1781 • • iam Studying Inner Paths to Outer Space

CM, 28.9.2005 00:21:
Mikään myrkky ei tapa jos sitä ottaa tarpeeks vähän!1 rokkenroll!

:)


Eikös pieni annos vaan aiheutakin sen, että tulee sit immuuniksi sille myrkylle, ettei sit sillai kuole jos saakin isomman annoksen *vinksvinks* Vai oliks se käärmeet??
serotonot

Posts: 3,137

#1782 • • Edited serotonot Paul Easy

mk, 27.9.2005 16:52:
---
Juhgu, 27.9.2005 15:31:
Jos joku on vetämässä lakkaa, se kyllä löytää ne ohjeet netistä oli ne postattu tänne tai ei. Harva sen sijaan saa överinvälttämisohjeita lukiessaan päähänsä alkaa spontaanisti juomaan gammaa. Oletko ihan oikeasti eri mieltä?

---

Överinvälttämisohjeet on samalla myös käyttöohjeita sille aineelle. Käyttöohjeet helpottaa käyttöä ja alentaa kynnystä käyttää. Siinä ei kai ole mitään kiistettävää sullakaan. Toki löytää netistä muualta, mutta miksi juuri täältä? Sivusto jolta löytyy etusivulta huumeidenveto-ohjeita ei musta oo se klubitus mitä mä haluan(eksyin tähän topikkiin etusivun linkin kautta). Hyvä tietysti että asioista puhutaan, mutta musta se raja menee tässä.


Väitätkö sä oikeasti että jos kerrotaan kuinka övereiden vetäminen vältetään, niin se alentaa konkreettisesti kynnystä käyttää tuota ainetta? Heräsikö esim. sulla halu kokeilla sitä sen takia että tiedät nyt kuinka sitä ei ota liikaa, vaikka kuitenkin phazekin on maininnut että kyseisellä aineella on silti negatiivisia vaikutuksia ihmiseen? Jos ei, niin eikö ole aika turhaa pitää jotain toista ihmistä siinä mielessä "heikompana" että hänellä tämä päätös saattaisi noiden ohjeiden perusteella syntyä.

Tuo ohjehan ainoastaan auttaa siinä mielessä että sun, mun tai kenenkään muun ei toivottavasti tarvitse katsoa niitä öyskäämistapauksia, kun sitä joka tapauksessa vedetään.

Lisääkö turvaseksivalistus halua harrastaa seksiä vai harrastettaisiinko sitä joka tapauksessa?


mk, 27.9.2005 16:52:
---
Juhgu, 27.9.2005 15:31:
Ja a-klinikassa ja terveyskeskuksissa ei ole muuta vikaa kuin se, että niissä ei tiedetä huumeista juuri mitään (aina edes sitä, kuinka menetellä kun on vedetty öyskät aineesta x). Kiitos siitä kuuluu suureksi osaksi tälle sinun edustamallesi ajattelumallille, jossa faktatieto koetaan uhkaksi.

---

Valistustasi voisit mennä jakamaan sitten siihen suuntaan, a-klinikalle ja terveyskeskuksiin. Minun ajatusmallini ei ole etteikö auttamiskeinoista ja faktoista saisi puhua. En vain hyväksy näitä käyttöohjeita.


Eli sun mielestä ihmisellä pitää olla konkreettinen päihdeongelma tai ainakin yksi yliannostus, jotta hänelle voidaan kertoa kuinka jotain ainetta voi käyttää vahingoittamatta sillä niin paljon itseään. Eli sun mielestä on parempi ensin joutua vaaraan ja sitten vasta joku voi jälkiviisaana kertoa että "ois kannattanut tehdä näin"?

Vai luuletko sä että nuori reivaaja joka on ensimmäistä kertaa ottamassa gammaa soittaa a-klinikalle tai terveyskeskukseen ja kysyy "paljonko tätä on järkevä ottaa ja millaisella aikavälillä?"Juhgu, 27.9.2005 15:31:
pHaze vaan on realisti (gammaa vedetään, sille ei voi oikein mitään joten vältetään öyskät) ja sinä idealisti (pitäisi voida). Nehän tässä haluavat lakaista asiat maton alle, jotka haluavat pimittää tietoa.


Hyvinkin samaa mieltä. Maailmassa on mun mielestä monia asioita joiden tekeminen ei ole mielestäni järkevää, mutta jos joku joka tapauksessa noita asioita tekee, niin on mielestäni hyvä, että hänelle kerrotaan kuinka hän toiminnallaan aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa muille ja itselleen.
serotonot

Posts: 3,137

#1783 • • Edited serotonot Paul Easy

mk, 27.9.2005 12:11:
Hyödyllistä informaatiota kaikille joilla on lähipiirissään käyttäjiä:
Huumeiden yliannostuksen ehkäisy ja yliannostuksen saaneen auttaminen. Taitelehtinen. A-klinikkasäätiö/Huumemyrkytyskuolemien ehkäisyhanke & Helsingin terveysneuvontapiste Vinkki/Päihdekenttätyö Viitta 2001. 1,00 euroa/10 kpl (5,90 mk/10 kpl). Yksittäiskappaleet maksuttomia.
Lähde: www.a-klinikka.fi

Toivottavasti on vielä saatavilla ja sisältää oikeesti hyödyllistä infoa. Ite kun en oo tutustunut. Uskaltakaa käydä pyytään niitä!


Jos noita esitteitä saa jokainen tuolta ilmaiseksi ja sä jopa postaat linkin mistä noita "huumeidenveto-ohjeita" saa, niin miksi tieto pitää tuoda ihmisille mutkien kautta eikä mahdollisimman suoraa?

Lopputuloshan tossa on kuitenkin sama, eli jos sun mielestä ohjeiden antaminen on huumeidenkäyttöön kannustavaan, niin a-klinikka ja välillisesti myös sinä kannustatte nuoria kokeilemaan huumeita.

Ja kaiken lisäksi sä suosittelet ohjetta, johon sä et ole itse tutustunut.

Ja kuinka moni haluaa kävellä a-klinikalle ja sanoa "moi mä tarttisin sellaisen informaatiolehtisen huumeiden yliannostuksen ehkäisystä ja yliannostuksen saaneen auttamisesta?

Mä jotenkin vain haluan uskoa siihen että jos tieto on mahdollisimman helposti saatavilla niin vältytään enemmän ongelmilta ja ikäviltä tilanteilta.
Individual

Posts: 10,942

#1784 • • Edited Individual HYPNO!

Jäck, 27.9.2005 11:16:
juu veetää kaikki ihan karmeet kuosit ja tampataaa seittemän päivää putkee ja valitetaa sit laskuista *ding**whaat*
tosi järkevää *toktok*Milloin sulle viimeksi on joku tullut valittamaan in person omista huonoista oloistaan biletyksen jälkeen, enkä nyt puhu mistään krapuloista? "Siis tosi järkevää niinqu, että eka niinqu vetää douppii ja sitten mun täytyy lukea, että kuinka paha olo. Vittu menee koko kiva ilta niinqu pilalle, mut hei vitti mä olin eilen bileissä kännissä ja nyt on ihan kauhean olo, mä en ala, kuuleeks nyt kakki, vittu en juo koskaan enää!111 "
Android

Posts: 3,908

#1785 • • Edited Android

Individual, 28.9.2005 08:45
-clip-:No mun mielestä sekä laskuista että krapulasta valittaminen on ihan yhtä "fiksua". Tosin itse olenkin täysin päihteetön.

Jos tahallaan lyö itseään vasaralla käteen niin luultavasti sattuu. En kuitenkaan koe että on erityisen järkevää ruveta valittamaan siitä kivusta jälkeenpäin ja yrittää kerätä sympatiaa. Tähän sopisi pari mietelausetta; "se joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön" ja "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis".

Ai niin, mulle on aika monikin "in person" valittanut laskuista.
Individual

Posts: 10,942

#1786 • • Edited Individual HYPNO!

Android, 28.9.2005 08:59:
---
Individual, 28.9.2005 08:45
-clip-:

---


No mun mielestä sekä laskuista että krapulasta valittaminen on ihan yhtä "fiksua". Tosin itse olenkin täysin päihteetön.

Jos tahallaan lyö itseään vasaralla käteen niin luultavasti sattuu. En kuitenkaan koe että on erityisen järkevää ruveta valittamaan siitä kivusta jälkeenpäin ja yrittää kerätä sympatiaa. Tähän sopisi pari mietelausetta; "se joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön" ja "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis".

Ai niin, mulle on aika monikin "in person" valittanut laskuista.Kyllä, mutta lähinnä mä taas tulkitsin tuon viestin mihin replysin sellaisena yleisen välinpitättömyyden julistuksena, mikä mua raivostuttaa, kun ko. nicki tuskin itsekään on elämässään välttynyt minkään oman vaivan valittamiselta, vaikka olisikin itse aiheutettua. Mä en vaan allekirjoita ihan täysin tuota "sitä saa mitä tilaa"-suhtautumista. Samoin kuin postin hieman demikäs ulkoasu pisti silmään.
mk

Posts: 91

#1787 • • mk kixumuusikko

SikaihQ, 27.9.2005 21:01:
Ei mutta oikeasti, oletatko että keskiverto pässi vaan jotenkin yllättäen löytää jostain kadunvarrelta pullon huuumetta ja käyttää sen siksi, että löysi netistä ohjeet sen "turvalliseen" käyttöön?
Ei, kyllä ne kavereiden kautta kaikki doupit kulkee, ja se joka tarjoaa, osaa kyllä myös käyttää. Eli jonkunlaiset käyttövinkit löytyy aina, mutta netissä niitä tiedonlähteitä on useampia kuin se yksi kaveri, joka neuvoo ottamaan määrän X (joka saattaa kuitenkin toiselle olla liikaa). Selvitettyään useammasta lähteestä "turvallisena" pidetyn annoksen, on uudella käyttäjällä pienempi todennäköisyys ottaa päihdettä liikaa -> haittojen vähentyminen.


En oleta noin käyvän.
Jep kavereiden kautta ne kulkee ja osataan käyttää ym.

SikaihQ, 27.9.2005 21:01:
Tietysti internetin kautta voi päätyä lukemaan päihteistä, joita saa ilman että tarvitsee tuntea yhtään toista käyttäjää ja näiden päihteiden käyttöohjeet tietysti madaltavat kynnystä käyttää. Mutta ihmisillä on se harmillinen mahdollisuus käyttää JÄRKEÄ, ja jos joku päättää napata jotain ainetta internet-informaation perusteella, niin omahan on ratkaisunsa. Toivottavasti käyttöohjeita on sitten tullut luettua kunnolla. Internet nyt vaan on avoimen informaation lähde ja se siitä tekeekin niin hienon keksinnön.


Jep omat on ratkasut, mutta pitääkö niitä edistää musiikkiin ja bileisiin keskittyvällä sivustolla? Tai ehkä olen sitten ymmärtänyt nää tän sivuston "keskittymiset" väärin..
Jammailija

Posts: 3,223

#1788 • • Jammailija d a n c e m a c h i n e s

mk, 28.9.2005 10:59:

Jep omat on ratkasut, mutta pitääkö niitä edistää musiikkiin ja bileisiin keskittyvällä sivustolla? Tai ehkä olen sitten ymmärtänyt nää tän sivuston "keskittymiset" väärin..Tää sivu keskittyy moniin asioihin ja tää on vain yksi niistä keskustelunaiheista, mitä täällä esiintyy. Mielestäni klubituksen yksi parhaimmista puolista on juuri tämä, että täällä voi keskustella mistä aiheesta tahansa.

--
Näkemys yksilöstä oli se, että tällä ei ole pysyvää minää ja se kaipaa jonkinlaista pysyvää onnea, turvaa ja vakautta ja on alituisesti tarkoituksettoman toimelias...

mk

Posts: 91

#1789 • • mk kixumuusikko

serotonot, 28.9.2005 08:06:
Väitätkö sä oikeasti että jos kerrotaan kuinka övereiden vetäminen vältetään, niin se alentaa konkreettisesti kynnystä käyttää tuota ainetta? Heräsikö esim. sulla halu kokeilla sitä sen takia että tiedät nyt kuinka sitä ei ota liikaa, vaikka kuitenkin phazekin on maininnut että kyseisellä aineella on silti negatiivisia vaikutuksia ihmiseen? Jos ei, niin eikö ole aika turhaa pitää jotain toista ihmistä siinä mielessä "heikompana" että hänellä tämä päätös saattaisi noiden ohjeiden perusteella syntyä.

Tuo ohjehan ainoastaan auttaa siinä mielessä että sun, mun tai kenenkään muun ei toivottavasti tarvitse katsoa niitä öyskäämistapauksia, kun sitä joka tapauksessa vedetään.

Lisääkö turvaseksivalistus halua harrastaa seksiä vai harrastettaisiinko sitä joka tapauksessa?


Turhaa välittää heikommistaan?
Tottakai auttaa minua siinä mielessä, mutta haluanko välittää vain itsestäni? Se että käyttäjät ei oo näkyvissä ei poista ongelmaa mihinkään.
Ei taida lisätä halua, mutta madaltaa kynnystä kokeilla sitä..

serotonot, 28.9.2005 08:06:
Eli sun mielestä ihmisellä pitää olla konkreettinen päihdeongelma tai ainakin yksi yliannostus, jotta hänelle voidaan kertoa kuinka jotain ainetta voi käyttää vahingoittamatta sillä niin paljon itseään. Eli sun mielestä on parempi ensin joutua vaaraan ja sitten vasta joku voi jälkiviisaana kertoa että "ois kannattanut tehdä näin"?

Vai luuletko sä että nuori reivaaja joka on ensimmäistä kertaa ottamassa gammaa soittaa a-klinikalle tai terveyskeskukseen ja kysyy "paljonko tätä on järkevä ottaa ja millaisella aikavälillä?"


Ei pidä. Enkä halua että noin käy.
Tuskin soittaa. A-klinikka ja terveuskeskus olivat esimerkkejä tällä hetkellä toimivista instituutioista jotka jonkinlaista informaatiota jo jakavat. Parempiakin voisi olla.
Android

Posts: 3,908

#1790 • • Edited Android

Individual, 28.9.2005 09:54:
Mä en vaan allekirjoita ihan täysin tuota "sitä saa mitä tilaa"-suhtautumista.Miksi et?

Niin ja haluan vielä täydentää etten suinkaan vastusta esim päihdehoitoa lauseillani mutta jokainen joka käyttää alkoholia tai huumeita on tietoinen niiden haittavaikutuksista ja täten myös krapula/laskut on tietoisesti hankittu olotila vaikkei se päihteidenkäytön päämäärä olekaan, sillä ne ovat (useimmiten) väistämätön seuraus.
mk

Posts: 91

#1791 • • mk kixumuusikko

serotonot, 28.9.2005 08:32:
Jos noita esitteitä saa jokainen tuolta ilmaiseksi ja sä jopa postaat linkin mistä noita "huumeidenveto-ohjeita" saa, niin miksi tieto pitää tuoda ihmisille mutkien kautta eikä mahdollisimman suoraa?

Lopputuloshan tossa on kuitenkin sama, eli jos sun mielestä ohjeiden antaminen on huumeidenkäyttöön kannustavaan, niin a-klinikka ja välillisesti myös sinä kannustatte nuoria kokeilemaan huumeita.

Ja kaiken lisäksi sä suosittelet ohjetta, johon sä et ole itse tutustunut.

Ja kuinka moni haluaa kävellä a-klinikalle ja sanoa "moi mä tarttisin sellaisen informaatiolehtisen huumeiden yliannostuksen ehkäisystä ja yliannostuksen saaneen auttamisesta?

Mä jotenkin vain haluan uskoa siihen että jos tieto on mahdollisimman helposti saatavilla niin vältytään enemmän ongelmilta ja ikäviltä tilanteilta.Tutustuin esitteeseen nyt. Samoin voit tehdä sinä. Ja sori etten pistänyt linkkiä aiemmin.
http://www.a-klinikka.fi/julkaisut/verkkojulkaisut/yliann.pdf

Lopputulos ei ole sama. Esitteessä ei anneta käyttöohjeita VAAN yliannostuksen ehkäisy ja hoito-ohjeita.

Se että suosittelin automaattisesti esitettä jota en ollut lukenut johtuu siitä että se on LUOTETTAVASTA LÄHTEESTÄ. Täällä voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa mistä tahansa. Sen ja sen hyvä annostus on se ja se - tee sitä tätä ja tota. Kukaan asiasta tietämätön ei voi tietää onko se oikeaa informaatiota vai pelkkää p(ot)askaa. Terveydenhuoltojärjestelmä ei ole Suomessa turhan takia ja ne ihmiset tekee oikeasti kovaa duunia sen eteen että kaikenlaiset(ja kaikenlaista käyttävätkin) ihmiset pysyis kunnossa. Ammattilaisia.

Kenenkään ei pitäisi pelätä tiedon hankkimista muualtakin kuin internetistä. Lääkärilläsi on mm. vaitiolovelvollisuus ja hän on nimenomaan auttamassa sinua. Jos rohkeus riittää tappavien aineiden käyttöön, miksi ei myös lääkärillä käyntiin/keskusteluun? (Vaikka miehethän ei taida yleisesti lääkärillä käydä...?) Jos pelkää niin jo pieni selailu oikeilta sivuilta tuottaa tulosta.

Kauanko mulla kesti etsiä esim toi pruju? Alle minuutti.. Täältä luotettavan tiedon hankkiminen on tosi hakuammuntaa.. jos sellasta täällä edes on. Miksi siis sekottaa tätä keskustelua paikkaan johon se ei "kuulu"?

En jaksa kinastella enempää. Oon mielipiteeni ilmassut. Toivottavasti tosta a-klinikan lapusta on hyötyä ja nää "käyttöohjeet" täällä jäis postaamatta.
serotonot

Posts: 3,137

#1792 • • Edited serotonot Paul Easy

mk, 28.9.2005 11:19:
Turhaa välittää heikommistaan?
Tottakai auttaa minua siinä mielessä, mutta haluanko välittää vain itsestäni? Se että käyttäjät ei oo näkyvissä ei poista ongelmaa mihinkään.
Ei taida lisätä halua, mutta madaltaa kynnystä kokeilla sitä..


Sä et edelleenkään vastannut että madalsiko toi tieto sun kynnystä kokeilla kyseistä substanssia, eli oliko sulle konkreettista "haittaa" siitä että joku antoi vinkin miten yliannostuksen ja ikävät tilanteet voi välttää? Jos se ei madaltanut sun kynnystä, niin miksi oletat että se alentaisi jonkun toisen kynnystä?

Mä en edelleenkään usko että toi tieto madaltaa kynnystä kokeilla, koska tuskin kukaan tuollaiseen tietoon kiinnittää suuremmin huomiota jos se käyttäminen ei joka tapauksessa olisi joko tapahtunut tai ainakin "to do"-listalla. Ja siinä vaiheessa on mielestäni pelkästään hyvä että tämä informaatio saatetaan tälle henkilölle jolloin ikäviltä seurauksilta voidaan helpommin välttyä.

mk, 28.9.2005 11:19:
Ei pidä. Enkä halua että noin käy.
Tuskin soittaa. A-klinikka ja terveuskeskus olivat esimerkkejä tällä hetkellä toimivista instituutioista jotka jonkinlaista informaatiota jo jakavat. Parempiakin voisi olla.


Niin mutta jos säkään et usko että ihmiset hakevat sieltä informaatiota, niin miksi haluat pitää sen informaation "piilossa" siellä? Toki A-klinikka ja terveyskeskus ovat instituutioita jotka jo jakavat informaatiota, mutta miksei noita kanavia saisi olla useampia? Pitäisikö klubituksessakin lopettaa erilaiset artistitopicit koska "niiden infot saa kyllä esim pyytämällä heiltä jos oikeasti haluaa". Tiedän ettei toi vertaus sovi huumeisiin, mutten puhu nyt ainoastaan huumeista vaan tiedosta yleensä. Miksi tuollaista pitäisi pimittää ihmisiltä jotka sitä tietoa saattavat tarvita?

Mun mielestä A-klinikka ja terveyskeskus on molemmat ihan hyviä paikkoja, mutta jos jomman kumman asiakkaaksi joku joutuu huumeiden takia, on mielestäni jo "liian myöhäistä", eli parempi olisi ollut jos se tieto olisi ollut aiemmin saatavissa.

Pakko muuten kysyä että väännätkö sä tästä tällä hetkellä iha siitä syystä että sä et halua myöntää tehneesi pikaisia johtopäätöksiä vai oletko oikeasti sitä mieltä että tuollaista mahdollisesti ihmishenkiä pelastavaa tietoa ei saisi levittää koska sun mielestä sillä saattaa olla jonkun käyttämisen aloittamisen kynnystä madaltavia vaikutuksia?

Mun mielestä sä pidät ihmisiä aika pahasti eriarvoisena jos toisaalta haluat suojella ei-käyttäviä itseltään ja toisaalta estää käyttäjien suojelemista itseltään.

Eli teineillekään ei pidä kenenkään kertoa että "kun vedät ekat kännisi niin juo järkeviä määriä koska alkoholimyrkytykseen voi kuolla", koska se saattaa madaltaa sen teinin kynnystä juoda?
Individual

Posts: 10,942

#1793 • • Individual HYPNO!

Android, 28.9.2005 12:00:
---
Individual, 28.9.2005 09:54:
Mä en vaan allekirjoita ihan täysin tuota "sitä saa mitä tilaa"-suhtautumista.

---

Miksi et?

Niin ja haluan vielä täydentää etten suinkaan vastusta esim päihdehoitoa lauseillani mutta jokainen joka käyttää alkoholia tai huumeita on tietoinen niiden haittavaikutuksista ja täten myös krapula/laskut on tietoisesti hankittu olotila vaikkei se päihteidenkäytön päämäärä olekaan, sillä ne ovat (useimmiten) väistämätön seuraus.


No tottakai on tietoinen että seuraavana aaamuna voi olla huono olo.

Kaveria kohtaan voi olla myös empaattinen ja ymmärtäväinen vaikka sillä onkin huono olo edellisillan tai viikon riennoista. En siis heti ole sanomassa, että mitä vittuu sitä mulle tulet itkee, itehän menit hölmöilemään. Sanotaan se nyt kolmannen kerran, että tästä postauksesta:

Jäck, 27.9.2005 11:16:
juu veetää kaikki ihan karmeet kuosit ja tampataaa seittemän päivää putkee ja valitetaa sit laskuista *ding**whaat*
tosi järkevää *toktok*mulle tuli taas mieleen enemmin se, että sitten jos vetää douppia ja avautuu hieman oloistaan se on taysin eria asia , kun että oksentelee aamusta iltaan sappinesteensäkin ulos, kun edellisenä iltana on otettu enemmänkuin se yksi siideri. Sanookohan kyseinen postaaja heillekin saman asian tai "Vai on keuhkosyöpä levinyt koko kroppaan, no mitäs menit polttaamaan." Toi vitun jeesustelu ja itsensä korottaminen kaiken yläpuolelle tässä vaan risoo, ei mitään muuta.
MADDS

Posts: 294

#1794 • • Edited MADDS T.P.B.Trailer Park Boys(etana)DGGErecs,ZB
Mun mielestä tää on Niiku avoin palsta (niiku muutki) ja jokaisella oikeus Niiku omaan mielipiteeseen. Kiitos jos joku Niiku ymmärtää, mutta musta Niiku toisen kommentoinnista kilahtaminen on Niiku aika hassua.
Nii ja Individual, mun kommenttihan Niiku tosiaan oli Niiku Demimäinen, olenhan vasta Niiku 14 ja puol. Nuorten hölmöt mielipiteet Niiku pitäs aikuisten Niiku ymmärtää. Ei lapset synny Niiku fiksuina ja Niiku kaikkitietävinä.
itseasiassa muakin rupes nyt ärsyttämää, mutten käy siitä riitelemään (tai väittelemään).Niiku.

-demi-teini-

--
I ´m insane madass Technomotherfuc***' DJ and I will ..

suckmydeck

Lucky-13th

Posts: 383

#1795 • • Lucky-13th
Jos saat tuntematonta ainetta, testaa se ennen käyttöä.*whaat*
Aine kannattaa ottaa mielummin nuuskaamalla tai polttamalla.
- A-K

--
I´ve made up my mind, don´t confuse me with the facts!

m_a

Posts: 1,017

#1796 • • m_a

serotonot, 28.9.2005 12:18:
---
mk, 28.9.2005 11:19:
Turhaa välittää heikommistaan?
Tottakai auttaa minua siinä mielessä, mutta haluanko välittää vain itsestäni? Se että käyttäjät ei oo näkyvissä ei poista ongelmaa mihinkään.
Ei taida lisätä halua, mutta madaltaa kynnystä kokeilla sitä..
---

Sä et edelleenkään vastannut että madalsiko toi tieto sun kynnystä kokeilla kyseistä substanssia, eli oliko sulle konkreettista "haittaa" siitä että joku antoi vinkin miten yliannostuksen ja ikävät tilanteet voi välttää? Jos se ei madaltanut sun kynnystä, niin miksi oletat että se alentaisi jonkun toisen kynnystä?

Mä en edelleenkään usko että toi tieto madaltaa kynnystä kokeilla, koska tuskin kukaan tuollaiseen tietoon kiinnittää suuremmin huomiota jos se käyttäminen ei joka tapauksessa olisi joko tapahtunut tai ainakin "to do"-listalla. Ja siinä vaiheessa on mielestäni pelkästään hyvä että tämä informaatio saatetaan tälle henkilölle jolloin ikäviltä seurauksilta voidaan helpommin välttyä.


sotken lusikkani tähän soppaan kun luulen tietäväni mitä molemmat hakee näillä argumenteilla.

Kaippa vähemmän huumeisiin perehtyneelle huume on kuin kauppatavara. Ja jos "myrkyn" käyttö opitaan, eli mainonta toimii, niin oletettavasti kysyntä kasvaa. Mutta edelleen, päihde ei ole tavallinen kauppatavara, vrt alkoholi.

mk, on hienoa että välität heikommistasi. Mutta, sanot itsekin ettei käyttäjien näkymättömyys poista ongelmaa. Sun mielestä asiasta vaikeneminen on viisautta, ja sekin on hienoa - kai. Yritä kuitenkin ymmärtää että käyttäjistä vain pienenpieni vähemmistö vetää övereitä, eikä se johdu noista "sun" lentolehtisistä, jotka on suunnattu sinne OJAN POHJALLE eli piikkinisteille. Noita tuskin jaellaan kuule terveystiedon tunnilla tms. Ymmärrätkö että siitä välistä puuttuu monenmonta porrasta ja niillä portailla liikkuu moninkertainen määrä piikkinisteihin verrattuna. Onko se tehokasta (välittämistä) sitten huolehtia pelkistä ylilyönneistä? ..
Ja vielä, tuleeko jokaisesta överit välttävästä, sopivasti annostelevasta, iso ja paha narkomaani?

Bill Hicks aikoinaan sanoi:
Not all drugs are good now, ok? Some of 'em are great.
Just gotta know the way around them.

Myönnän, aikoinaan tuli kiinnostuttua psykedeeleistä uutisryhmien kautta, ja muistan muuan aktiivin jonka sanaan "luotin". http://soul.fiveam.org/~robsku/dihkal/lista.html
Android

Posts: 3,908

#1797 • • Android

m_a, 28.9.2005 14:37:
Ymmärrätkö että siitä välistä puuttuu monenmonta porrasta ja niillä portailla liikkuu moninkertainen määrä piikkinisteihin verrattuna.Olen itse valitettavasti todistanut montaa tapausta joissa matka viihdekäytöstä suonensisäiseen käyttöön on ollut hyvin lyhyt. Eli montaa porrasta ei aina tarvitse olla. On toki ilmeisen selvää että näitä portaita monessa tapauksessa on enemmän. Ja kyllä - myös bileissä liikkuu piikkinistejä.


Myönnän, aikoinaan tuli kiinnostuttua psykedeeleistä uutisryhmien kautta, ja muistan muuan aktiivin jonka sanaan "luotin". http://soul.fiveam.org/~robsku/dihkal/lista.htmlErowid ajaa asiaansa huomattavasti paremmin jos puolueetonta faktatietoa haluaa. Sun mainitsema "muuan aktiivi" on mm. noiden tekstien perusteella kokeillut hengenvaarallisia yhdistelmiä (esim subut + bentsot).
Individual

Posts: 10,942

#1798 • • Edited Individual HYPNO!

Jäck, 28.9.2005 14:33:
Mun mielestä tää on avoin palsta (kuten muutki) ja jokaisella oikeus omaan mielipiteeseen. Kiitos jos joku ymmärtää, mutta musta toisen kommentoinnista kilahtaminen on
aika hassua.
Nii ja Individual, mun kommenttihan tosiaan oli Demimäinen, olenhan vasta 14 ja puol. Nuorten hölmöt mielipiteet pitäs aikuisten ymmärtää. Ei lapset synny fiksuina ja aikkitietävinä.
itseasiassa muakin rupes nyt ärsyttämää, mutten käy siitä riitelemään (tai väittelemään).

-demi-teini-No pienen ihmisen elämä on oppimista täynnä, olkoon yksi opetus, että täällä voi myös sinun mielipiteesi aiheuttaa vastakkaisia, joskus jopa kärkeviä kommentteja. Mutta kerta edelleenkin näyttää siltä, että se mun pointti empatiasta ja siitä, ettei asiat ole niin mustavalkoisia kuin voisi olla, jää hämärän peittoon, niin todellakaan ei liene enää järkevää vääntää. Pyydän anteeksi muutes jos loukkasin.

"Elä kun olet nuori vielä"
-Pelle Miljoona
MADDS

Posts: 294

#1799 • • MADDS T.P.B.Trailer Park Boys(etana)DGGErecs,ZB

Individual, 28.9.2005 14:51:
---
Jäck, 28.9.2005 14:33:
Mun mielestä tää on avoin palsta (kuten muutki) ja jokaisella oikeus omaan mielipiteeseen. Kiitos jos joku ymmärtää, mutta musta toisen kommentoinnista kilahtaminen on
aika hassua.
Nii ja Individual, mun kommenttihan tosiaan oli Demimäinen, olenhan vasta 14 ja puol. Nuorten hölmöt mielipiteet pitäs aikuisten ymmärtää. Ei lapset synny fiksuina ja aikkitietävinä.
itseasiassa muakin rupes nyt ärsyttämää, mutten käy siitä riitelemään (tai väittelemään).

-demi-teini-

---


No pienen ihmisen elämä on oppimista täynnä, olkoon yksi opetus, että täällä voi myös sinun mielipiteesi aiheuttaa vastakkaisia, joskus jopa kärkeviä kommentteja. Mutta kerta edelleenkin näyttää siltä, että se mun pointti empatiasta ja siitä, ettei asiat ole niin mustavalkoisia kuin voisi olla, jää hämärän peittoon, niin todellakaan ei liene enää järkevää vääntää. Pyydän anteeksi muutes jos loukkasin.

"Elä kun olet nuori vielä"
-Pelle Miljoona

..Ja anna anteeksi jos aiheutin mielikärhää *hali* (demihali*pepsodent*)

--
I ´m insane madass Technomotherfuc***' DJ and I will ..

suckmydeck

Android

Posts: 3,908

#1800 • • Android

m_a, 28.9.2005 15:27:
Ja eikös se alkoholikin ole hengenvaarallinen.On. Onko joku väittänyt jotain muuta?