POLYLUUKKU

115 posts, 6 pages, 55,120 views

siveys

Posts: 2,492

#1 • • siveys lovely
Tuli eilen nimeltämainitsemattomien tahojen kanssa puhetta siitä, että polyamoriasta ei ole hirveästi tällä foorumilla keskusteltu.

http://polyamoria.fi/ antaa suhteellisen hyvän yleiskuvan aihepiiristä siihen vihkiytymättömille erilaisien linkkien ja kirjoitusten kautta, vaikka jokainen oman suhtautumisensa aina varmasti juuri omannäköisekseen rakentaakin. Itse yhteisö ei ole mitenkään hirvittävän aktiivinen ja olen kuullut, että ainoa paikka Suomessa missä nykyään järjestetään säännöllisiä tapaamista asian tiimoilta on Suomen Turku. Turussa olen kuullut joka kuun kymmenes päivä järjestettävän tapaaminen, jossa asiasta voi keskustella ja samanhenkisiin ihmisiin voi tutustua. Kesäisin on perinteisesti kuulemma järjestetty jonkinlaista polyleiriä, jossa ohjelmaa on ollut laidasta laitaan.

Henkilökohtaisesti en ole oikein kokenut tarvetta ottaa vahvaa kontaktia tällaisiin yhteisöihin, vaikka koenkin aika vahvasti kuuluvani sellaisten ihmisten joukkoon, joiden rakkaus ei rajoitu ainoastaan yhteen henkilöön. Joskus tuollainenkin miitti pitää kuitenkin käydä ihan silkasta uteliaisuudesta katsastamassa ja asiasta keskusteleminen erityisesti tällaisen anonyymin foorumin kautta voisi toki olla ihan mielenkiintoista.

Keskustelu on nyt siis avattu. Kokemuksia, näkemyksiä ja ennakkoluuloja otetaan innolla vastaan :) Jos jollakulla herää kysymyksiä asian tiimoilta tai jokin erityinen näkökulma, jonka kautta tätä aihetta olisi hyvä lähestyä niin laittakaa ehdotuksia kehiin - osallistun sitten itsekin varmasti paremmalla ajalla keskusteluihin enemmän.
sapeli

Posts: 11,767

#2 • • sapeli jokukukamikä?
Hyvä idea perustaa tämä luukku, on kuitenkin sen verran erilaiset jutut verrattuna seukkausluukkuun. *joo*

Lyhyt juttu minkä eilen bongasin kaverin FB-feedistä voisi olla tänne relevantti:

"Terveysvalmentaja Sirkka Santapukki ei usko, että toinen ihminen voi tehdä meidät onnelliseksi - ei vaikka kuinka rakastettaisiin. Hänen mukaansa rakkaus voi kukoistaa onnellisena vain vapaiden ihmisten välillä."

http://www.studio55.fi/oikeusjakohtuus/artikkeli.shtml/1556726/yllattava-tutkimustulos-kyseenalaistaa-koko-avioliiton-idean

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

KeijoK

Posts: 1,495

#3 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale
Tästä olen monta kertaa kuullutkin ja miettinyt ettäs kuka porkukka sen takana on. Siis sen yhdistyksen. Ja nyt kun sen hallituksen nimilistan näin niin ainakin yksi nimi vaikutti tutulta. =D.
Tää taitaa olla kanssa yhdenlainen ja oma vedenjakaja eli tästä mahtaa (toivottavasti ainakin) tulla aikamoisia mielipiteitä. Ja hyvä niin kun ei koskaan voi olla liikaa keskustelua.

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

sapeli

Posts: 11,767

#4 • • sapeli jokukukamikä?
Tässähän voisi vaikka olla galluppi mukana, että olisiko itse valmis kokeilemaan polysuhdetta. En usko että itse ainakaan olisin, koska luulen että aina kun suhteeseen päädyn, niin päädyn tarvitsemaan sitä toista ihmistä liikaa - takerrun. Eikä se ole välttämättä sen tyyppistä takertumista joka rajoittaa sitä toista, mutta rajoitan omaa elämääni sen kautta. Ja taitaa olla niin että päädyn rajoittamaan sitä toista piilosyyllistämällä.

Eli jos en oikein osaa yhdenkään kanssa niin monen kanssa menisi vielä enemmän metsään. *nauru*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

lopez

Posts: 1,972

#5 • • lopez pahan päivän pakkasukko!
"Kaksin aina kaunihimpi."

*piis*

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

lopez

Posts: 1,972

#7 • • lopez pahan päivän pakkasukko!

Replying to POLYLUUKKU:


---
"Kaksin aina kaunihimpi."

*piis*
---


*joo* Niinkuin joutsenet *sydän* *piis*


Kyl maar..

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

Samael Mighty

Posts: 102

#8 • • Samael Mighty ((( no comments )))
hmm, tää on kyl mustakin hyvä ja mielenkiintoinen aihe, ei vähiten siks että oon sattuneista syistä joutunut pohtimaan koko parisuhdekäsitettä viime aikoina, ja sen mielekkyyttä, lähinnä sen perusteella miten vaikeaa parisuhteilu on ollut ja millaista puukkoa ja pettämistä on tullut koettua, just tällä hetkellä ajatus parisuhteesta pelottaa, mutta yksinkään ei haluaisi olla.

ja yhtä polytyttöä olen vähän tapaillutkin sitten, ja sitä kautta vähäsen myös tähän polyamoriaankin tutustunut.

mutta, aika näyttää miten käy :)

--
Innocue vivite, numen adest

NwB

Posts: 327

#9 • • Edited NwB
Ton Santapukin tekstejä kannattaa lukea varauksella. Hänen "elämän eliksiirinsä" on esimerkiksi oikeasti morfiinia 50 kertaa vahvempaa mömmöä - ei siis dopamiinia. Lisäksi se koktaili on aika pintapuolisesti koostettu adrenaliinista, serotoniinista ja dopamiinista, vaikka hypotalamus ihan syystä reguloi niitä statiineilla ja liberiineilla.

Lisäksi hän tuntuu unohtavan kokonaan ihmisen sosiaalisen luonteen. On tutkimuksia, joissa on selkeästi osoitettu ihmisen tarvitsevan huomiota mm. itsestään puhumisen merkeissä. Väitänkin, että osaltaan masennuskierteeseen ajaa se, ettei ole mitään kerrottavaa itsestään, eikä kukaan halua kuulla edes sitä vähää jota on, koska se on synkkää. Se myös ajaa syrjaytyneet omiin piireihinsä, aivan kuten kaikki muutkin. Terapioita on montaa sorttia, joita käytetään kategorisesti spesifien sairauksien hoidossa sen sijaan, että pyritään löytämään tapa saada ihminen kiinnostumaan itsestään olemalla itse kiinnostunut hänestä. Siksi onnellinen yksilö on aika typerä ja stigmatisoiva käsite. Se että joku ei ole saanut pohjaa onnelle, ei tarkoita ettei sitä pystyisi hänelle tarjoamaan.
Viimeinen virhe onkin tarjota behavioristista reikää seinässä, josta sitten pitäisi änkeä läpi. Blaablaablaablaablaa...

Aito filantrooppi siis kuuntelee myös aivan päätöntä paskanjauhantaa. Sitä taitoa kutsutaan tankerosti containerkapasiteetiksi.

Mut joo, ei mulla ole oikeastaan mitään asiaa. Kunhan puran ärsytystäni.

E: Välillä musta tuntuu että ekonomit on hiffannu ihmisen psyykeen sosiaali- ja terveysalan porukkaa paremmin.

--
Jee! Kumpi voitti!!

2la

Posts: 2,396

#10 • • 2la dub-i-dub
polyamory_is_wrong_tshirt-p235838933475364492cxkc_8001.jpg

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Juhgu

Posts: 7,920

#12 • • Juhgu Virnistelijä

Replying to POLYLUUKKU:

"Terveysvalmentaja Sirkka Santapukki ei usko, että toinen ihminen voi tehdä meidät onnelliseksi - ei vaikka kuinka rakastettaisiin. Hänen mukaansa rakkaus voi kukoistaa onnellisena vain vapaiden ihmisten välillä."Viisasteluvalmennusyliopiston viimeaikaiset mullistavat tutkimustulokset ovat paljastaneet, että ennakkotiedoista poiketen kaikki ihmiset eivät olekaan terveysvalmentaja Sirkka Santapukkeja. Tämän uuden tiedon valossa voidaan teorisoida, että jotkut ihmiset voivat tulla onnellisiksi tai onnettomiksi eri asioista kuin terveysvalmentaja Sirkka Santapukki.

:o

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

hiphei

Posts: 493

#13 • • hiphei
Kukin taplaa tyylillään, pääasia on et ollaan onnellisii<3
Itse en pystyis polysuhteessa elämään(olen melko omistushaluinen), enkä toivoisi miun kumppaninkaan simmoiseen ryhtyvän,
samankaltaisen rinnallein onnekseni olen löytänyt ja toivonkin, että jokainen löytää sen oman juttunsa oli se sitten polysuheesta taikka ei :)

Ei muuta ku kesä, kärpäset ja sitä kesäSurinaa*plur*
KeijoK

Posts: 1,495

#15 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale

Replying to POLYLUUKKU:


---

---

---
"Kaksin aina kaunihimpi."

*piis*
---


*joo* Niinkuin joutsenet *sydän* *piis*
---


Niinkuin joutsenet *sydän*
http://www.dailymail.co.uk/news/article-389924/Faithful-love-birds-No-swans-like-wandering.html
---


Oli muuten käsittämättömän kaunis näky, kun joutsenpariskunta oli nokat vastakkain. Muodostivat täydellisen sydämen yhdessä. :) Ei tietenkään ollut kameraa mukana silloin :/Joutsen on aina Joutsen! *hihu*
071009001.jpg

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

Juhgu

Posts: 7,920

#16 • • Juhgu Virnistelijä

Replying to POLYLUUKKU:


Oli muuten käsittämättömän kaunis näky, kun joutsenpariskunta oli nokat vastakkain. Muodostivat täydellisen sydämen yhdessä. :)Joutsenet harrastavat syrjähyppyjä, mikä asettaa niiden fiilistelyn yksiavioisuuden symbolina mukavan ironiseen valoon. Varsinkin silloin kun niitä käytetään tehokeinona yksiavioisuusjulistukseen ketjussa jonka aiheena oli polyamorisuus.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Aurinkoneiti

Posts: 4,793

#17 • • Aurinkoneiti

Replying to POLYLUUKKU:


---

Oli muuten käsittämättömän kaunis näky, kun joutsenpariskunta oli nokat vastakkain. Muodostivat täydellisen sydämen yhdessä. :)
---


Joutsenet harrastavat syrjähyppyjä, mikä asettaa niiden fiilistelyn yksiavioisuuden symbolina mukavan ironiseen valoon. Varsinkin silloin kun niitä käytetään tehokeinona yksiavioisuusjulistukseen ketjussa jonka aiheena oli polyamorisuus.Kyyhkysetkin voisivat olla symbolina.Lintu ei jätä kuolluttakaan puolisoa.....mutta pettävä joutsenhan voisi sitten olla pershäiriöinen tai väärän valinnan tehnyt puolisonsa suhteen, jos päättää pettää. Ihan niinkuin ihminen. Mitä sillä väliä onko ihminen vai eläin. Molemmat samanarvoisia. Toiset pystyvät ja haluavat yksiavioisuuteen. Onkin mielenkiintoista, miksei se riitä kaikille.
-xx-

Posts: 5,001

#18 • • -xx- Dr. -xx-, PhD
Jotenkin arvasin etta taman topicin taytyy olla siveyden aloittama *hih*

--
kiitos ja anteeksi ^^

Juhgu

Posts: 7,920

#19 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Replying to POLYLUUKKU:


---
Kyyhkysetkin voisivat olla symbolina.Lintu ei jätä kuolluttakaan puolisoa.....mutta pettävä joutsenhan voisi sitten olla pershäiriöinen tai väärän valinnan tehnyt puolisonsa suhteen, jos päättää pettää. Ihan niinkuin ihminen. Mitä sillä väliä onko ihminen vai eläin. Molemmat samanarvoisia. Toiset pystyvät ja haluavat yksiavioisuuteen. Onkin mielenkiintoista, miksei se riitä kaikille.Ahaa, eli kun joutsenet paneskelevat ympäriinsä (tai jättävät kuolleen puolison, tekee ne sitäki sori), niin kyse ei olekaan niiden lajityypillisestä käyttäytymisestä, vaan siitä että niissä on joku häiriö tai ne ovat jotenkin ajautuneet siihen?

Entäs sit muut ei-yksiaivoiset eliöt. Niitä on aika paljon. Melkein meidän koko luomakunta bugaa. :E Mut ehkä niillä on vaan joku sellanen vaikee vaihe menossa, ja kohta toivottavasti tulevat järkiinsä? :)

Harmi et joutsenet ei käytä internetin keskustelupalstoja. Olis kiva mennä stalkkaamaan Joubitusta ja kuulla niiden näkökulma asiaan. Ja samalla näkis mis on lintumaailman kovimmat reivit.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Aurinkoneiti

Posts: 4,793

#20 • • Aurinkoneiti

Replying to POLYLUUKKU:


---

---
Kyyhkysetkin voisivat olla symbolina.Lintu ei jätä kuolluttakaan puolisoa.....mutta pettävä joutsenhan voisi sitten olla pershäiriöinen tai väärän valinnan tehnyt puolisonsa suhteen, jos päättää pettää. Ihan niinkuin ihminen. Mitä sillä väliä onko ihminen vai eläin. Molemmat samanarvoisia. Toiset pystyvät ja haluavat yksiavioisuuteen. Onkin mielenkiintoista, miksei se riitä kaikille.
---


Ahaa, eli kun joutsenet paneskelevat ympäriinsä (tai jättävät kuolleen puolison, tekee ne sitäki sori), niin kyse ei olekaan niiden lajityypillisestä käyttäytymisestä, vaan siitä että niissä on joku häiriö tai ne ovat jotenkin ajautuneet siihen?

Entäs sit muut ei-yksiaivoiset eliöt. Niitä on aika paljon. Melkein meidän koko luomakunta bugaa. :E Mut ehkä niillä on vaan joku sellanen vaikee vaihe menossa, ja kohta toivottavasti tulevat järkiinsä? :)

Harmi et joutsenet ei käytä internetin keskustelupalstoja. Olis kiva mennä stalkkaamaan Joubitusta ja kuulla niiden näkökulma asiaan. Ja samalla näkis mis on lintumaailman kovimmat reivit.Joutsenet ovat kuule sellaisia olioita, ettei ne tarvitse internettiä. Toisin kuin me ihmiset, jotka emme pystyisi enää elämään ilman sitä. Mitenköhän pärjäsimme ennen sitä? Missä vapaasti ilmaisimme omia ajatuksiamme? Sanomalehtien mielipidepalstoilla ja kyläkaupoilla tai kylänraiteilla?Olemme me ihmiset kummallisia, ko vänkäämme ja tappelemme toistemme kanssa ajatuksistamme. Kuka on oikeassa ja kuka väärässä.
Miettivätköhän joutsenet tai muut oliot tällaisia tyhjänpäiväisiä, elämääsuurempia kysymyksiä.