Uusi (tai no käytetty) syntikka EG-101

By dB, Thursday 18.1.2007

Mahtavat 90-luvun teknosynasoundit on täällä. Tätä en uskaltanut kotia raahata kun on niin pieni nurkkaus jossa pc:n lisäksi mahtuu olemaan vain yksi tuoli. Kuitenkin on tilat vuokralla jossa voi käydä soittamassa joten vein sen sinne. Teollisuusalueella ei muutenkaan naapurit tule valittamaan jos vähän luukuttaa isommalla.

Ominaisuudet ovat hieman rajoittuneet kokeneemmalle vääntäjälle mutta tällä on itseasiassa pirun hauska soittaa. Arpeggiaattorilla saa tehtyä synamelodiaa. EG-101:n polyfonia on 24 mutta arpeggioon riittää jo kahden oktaavin väli. Lisäksi arpeggion viivettä voi säätää portaattomasti.

D-Beam: hauskin ja luovin ominaisuus on infrapunakontrolleri jota käytetään säätimenä. Kätevintä on muokata resonanssia liikuttamalla kättä ja sormia D-beamin edessä. Jotain synasoundia voi käyttää hauskasti vaikka perkussiona tekemällä nopeata sivuttaisliikettä sormet harallaan kontrollerin edessä.

Soundipankista löytyy perinteiset 808 and 909 rumpusoundit ja bongasin ainakin TB-303 syntikan bassolinjan.

Sampleri on ei standardi ja Vintagesynth myös kertoo vastaavaa:
There's a 7.81KHz sample rate (128 seconds at Lo-Fi quality) and 31.25KHz (32 seconds at Non Lo-Fi)

Käsittääkseni sampleri on tarkoitettu enemmänkin livekäyttöön. Toki laitteesta voi samplata ulos audiona 44.1 kHz kun laittaa tietokoneen äänikorttiin jossa ko. näytteenottotaajuus.

Kuvassa ei näy muuta kuin ohjauspaneeli ja koskettimet. Voisin lisätä myöhemmin kuvan myös takapaneelin liitännöistä.


roland_eg-101.jpg


Lisää infoa eg-101: http://www.vintagesynth.com/roland/eg101.shtml

Comments

Please login to read and write comments.