dB

Digital "dB" Beat

Digital Beat Music

June 2010

Digital Beat nyt myöskin Spotifyssä

By dB, Saturday 26.6.2010

digitalbeat_at_spotify.jpg

Jonninmmoisen distribuution kautta on tullut omia
sävellystyön tuloksia myöskin Spotify musiikkipalveluun.
Sattumalta jo viime vuoden puolella jo huomasin, että
täällähän löytyy myös omat biisit tai ainakin kolme
albumia koko tuotannosta. Kuunteluista tippuu jonkin verran
rojalteja mutta niillä ei juuri rikastumaan pääse.

Mikä Spotify?
Eli jos Spotify ei ole tuttu niin se on netissä toimiva täysin ilmainen musiikkipalvelu, joka
pyörii mainosrahotteisesti.

Eli jos haluaa mainoksista eroon ja tahtoo kuunnella soittolistoja
taukoamatta niin maksaa pienen kuukausimaksun, kun hankkii premium
palvelun. Silloin mainostauot lähtevät pois ja musiikkia voi kuunnella ilman
häiritseviä keskeytyksiä.

Spotifyyn liittyy ladattava soitinohjelma, hieman kuten iTunes mutta joka on tehty vain
nimenomaan musiikin kuunteluun Spotify palvelusta.

Linkki:
http://open.spotify.com/user/db666/playlist/6PyUHEsCGC8xiILADGkNd0

ADHD on perkeleellistä huijausta

By dB, Saturday 5.6.2010

ADHD on huomiota vaille jääneen lapsen "oire" jonka lääketeollisuus on
on joskus ottanut aikoinaan kirjainilyhenteekseen.
Oma mielipiteeni on: Älä perkele tapa lastasi millään Ritalin-lääkkeillä vaan anna pikku lapsellesi enemmän aikaa.
Kellä tahansa aikuisellakin voi ADHD oireita ilmetä usean kahvikupin ja liian vähäisen unen seurauksena. Itse huomasin yhden kerran 8 kuppia juotuani hyppiväni työpaikalla seiniä pitkin ja
keskittyminen oli tipotiessään. Oiretta saattoi vauhdittaa kyllä myös työkaverini nopeatempoinen FiNRG -albumi jota hän soitti Spotifyn kautta.
Myös vähäinen yöuni voi heikentää keskittymiskykyä ja jatkuva uuden teknologian oppiminen ja siitä aiheutuva aivojen kapasiteetin ylikuormittuminen esim. Internet TV, Playstation, PSP, XBox ja HDTV:n valikkojen monimutkaisuus, tietokoneen rämppääminen joka töiden jälkeen usein jatkuu kotona iltaan asti. Youtube ja Facebook nuo ajanvarastajat ovat aina tunkemassa päivitysviestejä e-mailiin. Kavereista kukaan tuntee tuskin oikeasti kaikkia oikeassa elämässä. Facebook varsinkin kun varastaa vaivihkaa sinun yksityiselämän, joka on tätänykyä Internetissä kaikkien nähtävillä mutta mitä sitä ihminen sillä yksityisyydellä kukaan enää mitään tekee. Olen toista mieltä: Sosiaalinen media on paskaa.
Poistin itse facebook profiilin pari kuukautta sitten mutta viesti kertoi e-mailissa että tilisi on vain deaktivoitu. Kuulin että tilin poistaminen on tehty erittäin hankalaksi mutta yritän vielä jos saan sen kokonaan pois.

Puhumattakaan lasten aikaisesta videopeliaddiktiosta ala Playstation kun kaikilla kavereillakin on. Aivojen kehittyminen nuorella iällä vaatii muuta kuin videopelin esimerkiksi värityskirjan joita värittämällä ja suttaamalla lapsen silmä/käsi koordinaatio ja luovuus kehittyy. Varsinkin numero-piste tehtävät ovat hyödyllisiä. Lapselle kannattaa lukea satukirjoja joista lukutaidon opittuaan myöhemmin lapsi voi lukea myös itse ja oppia sitä kautta myös keskittämään ajatuksensa kirjan sisältöön.
Liika teknologia kotona ei ainakaan auta lasta rauhoittumaan koulun jälkeen. Monesti väkivaltapelit ovat jopa ala-aste ikäisten saatavilla nykyään, koska warettaminen on nykyään suosittua 10-12-vuotiaiden keskuudessa. Vanhemmat eivät ymmärrä että lapsi saattaa häiriintyä ja olla ylivilkas juuri sen takia että hän on juuri käynyt kavereiden luona pelaamassa jotain tappo tai murhapeliä.
Vanhempien pitäisi katsoa penskojensa perään ja laittaa heidät lukemaan ja piirtämään sekä tekemään jotain hyödyllistä vaikka virkkaamaan sukkia ja lapasia että käsityötaidot kehittyvät.
Lapsista tulee muuten vain tolloja älykääpiöitä joiden ajattelukyky on rajallinen ja jotka syövät pikaruokaa ja pelaavat Xboxia. Kaiken keskittymishäiriön rauhoittamiseen syödään sitten vielä amfetamiinijohdannaista eli Ritalinia. Ei ole juuri tutkittu miten esim. kymmenen vuoden aikainen Ritalin kuuri vaikuttaa hermoston kehittymiseen mutta en usko että se on nuoren ihmisen kehittyvälle neurologialle terveellistä.

Älä usko lääkäreitä jotka ovat vain lääketeollisuuden myyntimiehiä. Kohta lääkäri joka määräsi teidän pennulle ADHD:n hoitoon lääkekuurin ja kuultuaan että määräystä laiminlyödään kotona ottaa pian yhteyden sosiaaliviranomaisiin, kun vanhemmat eivät hankikaan lääkärin määräämiä lääkkeitä eli ovat siten yhteiskunnan silmissä "huonoja vanhempia". Nämä "hulttiovanhemmat" ovat kohta oikeuden päätöksellä entisiä vanhempia ja valtio takavarikoi heidän pentunsa. Kyllä reseptin voi ottaa vastaan mutta lääkkeitä ei tarvitse silti ostaa apteekista. Vanha kunnon sauna, viina ja terva pitäisi kyllä auttaa kuten on auttanut jo montaa sukupolvea. Lääkefirmojen lonkerot ulottuvat kauas mutta Chtulhun vielä kauemmas. Elä usko siis lääkäreiden ja lääkefirmojen satuihin vaan ota vastuu itsestäsi ja lapsestasi! Ellei lapsi ole kuumeessa, korvakipuinen tai jalka poikki niin turhaa on lääkäriin viedä.

Vaativa työelämä on vienyt vanhempien ajan pois lapsilta ja aika on korvattu "laatuajalla". Laatuaika on varmaankin taas joku amerikkalainen käsite jostain satunnaisesta luppoajasta perheen kanssa töiden jälkeen.

On hullu joka ilman palkkaa tekee sunnuntaina valmisteluja maanantain työpäivälle, kun voisi viettää aikaa perheensä kanssa. Ihmiset ovat niin helvetin ohjelmoituja työelämään, että eivät tajua aina omaa eikä edes perheensä parasta vaan työ menee kaiken edelle. Työ on tietenkin välttämätöntä toimeentulon kannalta, jos ei ole mennyt rikkaisiin naimisiin tai miljoonaperijä (tai Herlin) mutta mielestäni työnteko eli duuni tulee vasta viimeisenä ja perhe ensimmäisenä.

Seuraavassa tekstissä ei näytetä mitään tutkimustuloksia ja kappas kummaa on jälleen kerran yhdysvaltalainen tutkimus. Juttuun liittyen olin vilkas lapsi ja ala-asteen opettajat eivät ymmärtäneet, koska olivat enimmäkseen egomaanisia idiootteja jotka tukistivat tai vetivät liidulla nokanpään valkoiseksi. Matikassa olin paska eikä mikään kuuri olisi oppimiskykyä parantanut. Sain kuitenkin matikan tukiopetusta ja sain ihan riittävän välttävän laskutaidon jolla olen pärjännyt vielä aikuisenakin. Nykyvanhemmat ovat idiootteja jotka aggressiivisesti ja hyökkäävästi puolustavat lastaan jos edes mainitaan vaikka esim. matematiikan tukiopetuksesta. Yleensä helpottaa se että katsoo itseään peiliin ja tuumaa että no jaa että tuota...ei ole meidän suvussa matikkaneroja ennenkään ollut vaan kaikki nelilaskeminenkin on ollut perkeleen kovaa työtä.

Mitä hyötyä tästä siis on?
"Lääkitytkään ADHD-lapset eivät silti tavoittaneet muiden lasten tasoa."

Paska propagandaa:
http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=3916763