22.11.2003 synchronicity

174 posts, 9 pages, 18,664 views

Avatar
#161 • • Esa Guest
hups
Avatar
#162 • • pinnie Guest
Se ken mainonnasta yleensä haluaa puhua, aloittakoon sopivalla tavalla topikin "other chat:":ssa. Laaja aihe, joka kiinnostaa varmasti monia mukaanlukien allekirjoittanut.
Avatar
#163 • • Edited ---[-]--- Guest



Miks pitäis voida arvioida, kun paikan kapasiteettiahan noissa mainostetaan? Se, että joku yksittäinen taho on joskus kämminyt flabansa ei riitä viemään koko hässäkältä pohjaa. Toi 'Capacity' lukeman ilmottaminen on kuitenkin periytynyt ihan tuolta bilejärjestämisen ammoisista ajoista...



En puhunut capacitystä, vaan nimenomaan ihmismäärästä. :) ....mut muutenhan toi mun esim.

3500 people
djs
stages

....oli hätäisen päin vittuun väsätty! Toiv. nyt pointti tuli kaikil kuiteski selväks.
Avatar
#164 • • ---[-]--- Guest


Pidemmällä tähtäimellä kusettajat karsiutuvatkin pois, oli ala mikä tahansa, mutta silti kusettajia ilmaantuu aina uusia tilalle. Näitä varten on hyvä olla olemassa väkivaltakoneisto (oikeuslaitos) joka luo riittävän pelotteen jotta kusettajat eivät kyllästä markkinoita ja näin pilaa rehellisten yrittäjien mahdollisuuksia.



Oikeuslaitos on vain liian jäykkä toimimaan yksittäisten kuluttajien intressien mukaisesti. Siksi esim. promoottori kykenee konseptia vaihtamalla:

a) naamioitumaan

b) kusettamaan

Samaa mieltä olemme siitä, että se pilaa rehellisten yrittäjien mainetta!
Avatar
#165 • • ---[-]--- Guest



Viime vuosina monen täkäläisen promoottorin iskulause oli: "BIGGEST EVENT OF THE YEAR". Moni promottori käytti estottomasti tätä tai vastaavaa iskulausetta niin, että vuoden suurimmat bileet olivat monta kertaa vuodessa. Se johti tietysti siihen, että jengi alkoi tiedostaa asioita paremmin. Nykyisin moisen fraasin käyttäminen mainonnassa herättää lähinnä ivaa, koska kaikkihan tietää, että tuollaisilla iskulauseilla järkätyt bileet aiheuttivat lähinnä pettymystä. Mainonta oli silloinkin harhaanjohdettua. Mielestäni ihmisten vastuuta omista teoista tulisi lisätä.



Mainitsemassasi tapauksessa homma on helppo ratkaista: kaikki järjestäjät, paitsi se järjestäjä joka ne vuoden isoimmat bileet (kävijämäärä lienee oikea mittari tässä tapauksessa) tosiasiassa järjesti, syyllistyivät harhaanjohtavaan mainontaan.
Lähtökohtana ei näissä asioissa voi olla se, että ostajalla on vastuu ostetusta palvelusta sillä ostajalla ei ole riittäviä mahdollisuuksia etukäteen ottaa selvää mitkä kaikki mainonnan yhteydessä annetut lupaukset ovat paikkansapitäviä ja mitkä eivät. Asia olisi eri jos esimerkiksi bileissä olisi yleinen käytäntö, että sisällä saa viettää maksutta aikaa esim. puoli tuntia tutustumismielessä ja tämän jälkeen päättää että jääkö bileisiin (jolloin peritään pääsylipun hinta kokonaisuudessaan) vai lähteekö pois (jolloin ei joudu maksamaan mitään).

.[/quote]

Esimerkkini todistaa lähinnä sen, että mainonta useasti on harhaanjohtamista ja täten laitonta, mutta siihen on mahdotonta puuttua. Tai jos siihen voi puuttua, niin se tapahtuu auttamattomasti liian myöhässä ja kuluttajat ovat jo kärsineet. Ja mielestäni tuollaisessa mainonnassa ihmismäärän tulisi olla se mittari, mutta ei sekään ole aivan selvä. Miten määritellään vuoden isoimmat bileet? Voihan sen laskea myös esim. budjetin mukaan.

Ja ratkaisumallisi on myös mielestäni oikea eli yhtä lukuunottamatta muut syyllistyivät harhaanjohtavaan mainontaan, mutta minkäs teet! Vahinko on jo tapahtunut.

Rajoitusosiossa esimerkkini oli radikaali liberaali. En halua siihen ottaa enää enempää kantaa. :)
Avatar
#166 • • ReQ Guest

Itse en tapahtumaan osallistunut enkä sen vuoksi sitä sen enempää ala
kritisoimaan, aikaisemmin sorruin spekulointiin, jonka järjestäjä korjasi.
Silti ainoa, mikä pistää pahasti silmään on se, että järjestäjä puolustaa
omia valintojaan nimimerkin turvin. Kyllä antais aika paljon suoraselkä-
semmän ja rehellisemmän kuvan seisoa omalla nimellään tekojensa ja
sanojensa takana, varsinkin jos vilpittömästi ei tunne ketään kaltoin koh-
delleensa. Anonyymiys ei tällaisissa asioissa toimi kuin järjestäjää
vastaan.



Niin no minkäs teet kun täällä tuntuu suurimmalla osalla porukkaa olevan "päitä vadille" -asenne :scared: Ehkä järjestäjä haluaa säästää yksityiselämänsä näiltä "itsetietoisilta kuluttajilta" jotka vaativat (omasta näkökulmastani perusteettomasti) rahojaan takaisin ja ties mitä korvauksia.
Avatar
#167 • • Edited impulse Guest


nykyään täällä plattarissakin "isojen" bileiden järjestäjät ottavat tapahtumiaan varten uuden tunnuksen, joka on ko. bileiden nimi. ihmeellinen käytäntö??

...kuitenkin useimmiten - niin kuin nyt synchronicityn tapauksessa - bileissäkävijät saavat tyytyä arvuuttelemaan kuka on vastuussa mistäkin, kun useampi henkilö kirjoittaa ikään kuin olisi oma lehmä ojassa, mutta sanoutuu sitten omasta (ja muiden!) puolesta irti koko touhusta.

ei bileiden järjestämisessä ole mitään noloa! (eikä kai mitään niiin salamyhkäistäkään?)



Mun mielestä taas on nimenomaan hyvä käytäntö se, että bileiden virallisesta nettimainostuksesta näillä foorumeilla vastaa vain ja ainoastaan yksi nimimerkki, mielellään vieläpä organisaation nimelle luotu nimimerkki.

Miksikö?

Mielestäni on huomattavasti selkeämpää ja asiakasystävällisempää hoitaa bileiden netti-infoaminen ja asioiden julkistaminen vain ja ainoastaan organisaation yhdellä "virallisella" nimimerkillä, kuin että vaikkapa esim. nimimerkit "pera" ja "ihq-make80" typoavat ns. virallista tietoa tulevasta tapahtumasta. Ei herätä ainakaan minun luottamustani.

Esim. tässäkin Synchronicityn palaute-topicin alussa joku decottaja (?) tms. avautui tapahtumaan liittyvistä asioista, vaikkei ilmeisesti millään tavalla ollut vastuussa itse tapahtumasta.
Kirjoituksesta välittyi kuitenkin lukijalle (ainakin minulle) fiilis, että ko. henkilö olisi nimenomaan tapahtuman järjestäjä.

Tuonkin väärinymmärryksen olisi voinut välttää sopimalla, että kaikki infot, palautteet yms. yms. postataan järjestäjän toimesta nettiin vain ja ainoastaan "Synchronicity" -nimimerkillä, jolloin lukija varmasti tietää, että mielipide ja teksti edustaa organisaation virallista kantaa asioista.

Se on taas jokaisen omassa harkinnassa, mitä tietoja haluaa omaan nimimerkkiinsä liitettävän.

Ja tämähän tietysti koskee muitakin kuin vain promoottoreita.
Kuinkahan moni täällä yleensäkään kirjoittaa esim. kritiikkiä menneistä tapahtumista reilusti omalla nimellään ja yhteystiedoillaan?

- -Tomppa
Avatar
#169 • • Laite Guest

Kuinkahan moni täällä yleensäkään kirjoittaa esim. kritiikkiä menneistä tapahtumista reilusti omalla nimellään ja yhteystiedoillaan?


_o/


:heart:



Samoin, tai oikeastaan oma nimeni ja yhteystiedot ovat yhden klikkauksen päässä (kotisivuillani).

edit: osaan myös kirottaa ja melkein lukea, eli typerä typo korjattu.
Avatar
#170 • • Edited Tres Guest

Ja tämähän tietysti koskee muitakin kuin vain promoottoreita.
Kuinkahan moni täällä yleensäkään kirjoittaa esim. kritiikkiä menneistä tapahtumista reilusti omalla nimellään ja yhteystiedoillaan?

- -Tomppa



Kaikki ne tahot joita olen itse täällä kritisoinut
ainakin tietävät mistä yhteystietoni saa:
Promoters Forumista johon kaikilla promoottoreilla
on pääsy kunhan sinne ilmoittautuvat.
Sama pätee moneen muuhunkin aktiivisempaan
kommentoijaan, joiden henkilöllisyys ja ennenkaikkea
omat referenssit on helppo saada selville (esim. alke), toisin
kuin nyt esimerkiksi Synchronityn järjestäjästä.
Avatar
#171 • • Ana-- Guest




Ja tämähän tietysti koskee muitakin kuin vain promoottoreita.
Kuinkahan moni täällä yleensäkään kirjoittaa esim. kritiikkiä menneistä tapahtumista reilusti omalla nimellään ja yhteystiedoillaan?



_o/ Mun yhteystiedot selviää helposti, jos ne käsiinsä tahtoo. Ei muo hir-
veesti pelota, että äkäset polkkaajat tulee kiskomaan multa korvikset
päästä, vaikka joskus kritisoinkin joitakin tapahtumia, enkä usko että
syncronicityn järjestävän tahonkaan tarvitsee olla huolissaan mistään
yksityiselämän puolelle asti ulottuvista vaatimuksista.
Avatar
#172 • • deetsay Guest
Jesh mä olen kanssa sitä mieltä että tästä ei oo nillitetty vielä läheskään tarpeeksi :-)

Alla JB:n managerin perjantaina 21.11. lähettämä sähköposti JB:n peruuntumisesta.


Original Message
From: "jxxxx" <[email protected]>
To: "yyyyyy" <[email protected]>
Sent: Friday, November 21, 2003 5:13 PM
Subject: Re: Joey

Joey is not going to come. Sorry I have not been able to talk to you before

I have been off with tonsilitis but Joey finally told me last night he will not come for just one night.


No on kyllä harvinaisen törkeä peruutusmaili ja vielä noin myöhään. Toivottavasti et ole säästellyt sinne päin tunteenpurkauksia yhtään sen enempää kuin tännekään.

Jonka lippu sisälsi Phil Kieranin mix cd:n joka ainakin ilahdutti suurinta osaa paikalle saapuneista. Illuissa lippu on esim yleensä 15 euroa, miksi et siitä itke mitään, ja ne eivät sisällä cd:tä, eikä niissä ole aina ulkomaista dj:tä soittamassa. Premiin taas maksaa lippu 10 euroa ja soittamassa on yleensä pari kolme djtä. Mikä itse asiassa näistä jatkoista teki kalliit?


Miksausromppu lipun mukana oli ihan mukava idea. Kai se nyt oli sentään (saman miehen) eri miksaus minkä jatkoilta ois saanut? Mutta kerroppas vielä, jos ne jatkot kerran oli niin suloinen diili kaikin puolin, niin miksei sitä hintaa voinut kirjoittaa nettiin ja niihin flaikkuihin mitä siellä bileissä sai käteen? Miten luonnehtisit sellaista toimintaa että bileissä kuljetaan kutsumassa ihmisiä "tapahtuman jatkoille", jaetaan flaikkuja, sanotaan "kannattaa tulla, hyvät bileet", ja sit 12e hinta paljastetaan puolen tunnin viiva tunnin kävelyn ja jonotuksen jälkeen humalaisille bilettäjille aamuyöllä? Okei, Synchro-jatkoille ei varmaan tarvinnut jonottaa, mutta sekin oli varmasti ihan järjestäjästä riippumattomista syistä...

Jos taas halusit kuunnella teknoa niin olit oikeissa bileissä ja lineup oli erittäin korkeatasoinen. Jos tarjonta kerta oli niin heikkoa, miksi ihmeessä vaivauduit paikalle? Ai kuuntelemaan pelkästään Beltramia joka oli ainoa "ei heikko" dj kahdenkymmenen heikon dj:njoukosta? Oletko oikeasti sitä mieltä että 15/18 euron lippu on kallis hinta paristakymmenestä kovatasoisesta tekno, house ja acid dj:stä?missä muissa bileissä on vastaavan lineupin saanut halvemmalla? Olkoonkin että JB peru, oli lineup silti ainutlaatuinen.


Lineup oli LOISTAVA! Silti tajuat varmaan kuitenkin, että se vähän harmittaa jos se isoin nimi sieltä kaukaa jääkin näkemättä. Sitä vartenhan sä sen seuraavankin tapahtuman lupasit puoleen hintaan? Okei, se varmaan periaatteessa voiskin olla ihan hyvä diili... MUTTA siinä on semmonen pikku ongelma, että katsos kun tää oli (tietääkseni) vasta maailman eka Synchronicity, eikä ole olemassa mitään tietoa tapahtuman järjestävän tahon taustoista ja motiiveista. Ehkä kaikki artistit ja promoottorit tuntee sut, mutta muilla on ainoastaan tuo sun uhoamisposti siitä miten paljon vaivaa tuohonkin nähtiin, ja sitten jotain huhuja että oot sama äijä joka järkkää jotain kiksubileitä Nunussa. En mä eikä varmaan kukaan muukaan sun oikeaa nimeä tai osoitetta ollut tivaamassa tai mitään sellaista, vaan siis jotain... "skene-identiteettiä"? Sun vuodatuskaan ei lähinnä pelkästään tyylittömyysseikkojen takia herättänyt erityisen suurta luottamusta, pikemminkin päinvastoin.

Siitä seuraavasta Synchronicitystä ei ole vielä mitään tietoa... Eli voi olla että joku saa tosi hyvän diilin kun pääsee sinne puoleen hintaan, mutta henk.koht. voipi olla että jätän sen riskin ottamatta. Voi olla että menetetty luottamus on hankala voittaa takaisin, tai ehkä siihen ei tarvita kuin yhdet onnistuneet bileet, se selviää sit ens kerralla.

Miksi ihmeessä järjestäjän tulisi pyytää anteeksi tältä esiintyjältä?


Koska pyysit niitä soittamaan ja turpiin tuli. Tietysti itse riehujat ja esim. paikan turvamiehet on huomattavasti enemmän vastuussa tapahtuneesta, mutta kuka tahansa sivistynyt järjestäjä pyytäisi kyllä anteeksi ihan vaan periaatteesta. Kysehän on kuitenkin enemmän myötätunnon osoituksesta kuin varsinaisesta anteeksipyytelystä. Mutta ei oo mikään pakko, voit tietenkin myös todeta välinpitämättömästi jotain tyyliin "siitähän niille maksetaan että tulevat soittamaan, se on voi voi jos joku käy kimppuun", mutta siitä jää sellainen maku suuhun että sulle ihan yhdentekevää mitä väkivaltaa sun bileissä tapahtuu?

Mitä taas tulee siihen miksi kyseinen esiintyjä lopetti keikkansa kesken kaiken oli täysin heidän oma valintansa. Menin neljännen kerran sanomaan heille liian korkeista desibeleistä, koska siitä oli tullut jo varoitus Vr:ltä ja jokainen tietää mitä tapahtuu kun makasiineilla saa 3 varoitusta, TAPAHTUMA LOPPUU SIIHEN. Tästä erittäin vittuuntuneena repi eräs bändin jäsen piuhat irti mikseristä ja heitti (OMAT) kamansa kolme kertaa seinään. Järjestäjä on kyseiseen käytökseen täysin syytön.


En tajuu yhtään miten muka ehdit käydä siinä neljä kertaa niiden setin aikana huomaamatta niitä häslinkejä... Ootko ihan varma että se VR:n väki tuli sanomaan sulle NYCSin desibeleistä, eikä esim. kertomaan että sillä lavalla on järjestyshäiriöitä? Hädin tuskinhan ne kerkes sen viimeisen kerran aloittaa uudestaan, ennenkuin se taas yllättäen loppui. Noh, sellaista se teettää kun pari yötä valvoo. :-)

Itse olen reissannut paljon euroopassa, ja asunut monta kesää mm ibizalla ja artistien peruuntuminen maailmalla on todella yleistä, eikä jos line upissa on vaikka 20 djtä, yksikään paikka ole palauttanut rahoja siksi että yksi näistä on perunut.


No huh huh, hyvä pointti! Jos oisinkin ollut jossain turistirysässä ja mennyt kattomaan Beltramia ja se ois perunut, niin oisin voinut joutua vahingossa johonkin alastomien neonmaalattujen essopäiden glowstick-helvettiin :-)

Anteeksi härskit yleistykset, mutta minä juntti kun olen asunut melkein koko ikäni vaan Jyväskylän liepeillä niin enhän minä oikein ymmärrä tuon teknomussiikin ja klubien ja starojen päälle yhtään mittään! Mut jos säkin oisit asunut täällä niin tietäisit että noita isompia nimiä käy täällä aika harvoin. :-(

Ja haluan viel korostaa että tapahtuma EI todellakaan OLLUT "JOEY BELTRAM" vaan "SYNCHRONICITY"


Samapa tuo, kummallakin noista vaikuttaa olevan vähän turhan ylimielinen asenne. :-(
Avatar
#173 • • MikkiHiiri Guest

_o/ Mun yhteystiedot selviää helposti, jos ne käsiinsä tahtoo



Vielä helpommin selviää promoottorien yhteystiedot, IRC on julma paikka :D
Avatar
#174 • • ---[-]--- Guest
Sen verran vois vielä sivuta aihetta, että Ozzy Osbournen Hki- keikka peruutettiin kuukauden myöhässä, koska tämän ajan etsittiin tilalle korvaavaa artistia. En nyt muista oliko Welldone buukkauksen takana, mutta tuollainen aika (1kk) kertoo pitkälti siitä, mitkä ovat promoottorin mahdollisuudet toimia pääartistin peruuttaessa. Toisaalta tämän tulisi selventää myös sitä, että mikä on yleinen toimintatapa.