Analogiset monosynat

121 posts, 7 pages, 37,827 views

Avatar
#61 • • Daniel Braun Guest


Millaista gearia muuten olet hankkinut?


No, rahat vähän jäi "kesken"...
Eli meni oletettua enemmän kaikkeen muuhun, ostoksia kuitenkin sain edes vähän tehtyä.
Eli ton MAM MB33mkII ostin sekä tietyst pikkuruisen MFB Kult-502 analogirumpukoneen.
Just sopivan rouheeta soundia siit 502:sesta irtoaa :)

Sekä mikserin.
Samson PL2404, kätevästi räkkiin 12 stereokanavaa.
Liittimet hyvin takana, joten ei joudu edes käyttämään ylimääräisiä unitteja siitä mikserin päältä.
Tosin, jos sen viimeisen hankinnan, eli sen räkin saisin haettua Triip:iltä (osc8 siis)
Avatar
#62 • • pakana Guest


Pakko vielä kerran mainita että kaikkien aikojen paras monosyna IMHO on Dave Smithin Evolver. Soundiltaan jyrää monet analogimonot, basstationit yms. ja monipuolisuudessa sitä ei oikein voi edes verrata mihinkään aikaisempaan. T-kaupassa hinta 519e.



:heart:

todellakin. Pirun nasta vekotin :D (tTää siis oli täysin sisällötön hehkutus)

P.S. Jenkeistä tilattuna tohon hintaan sai vielä Studio Projectsin B1sen kaupan päälle ;)
Avatar
#63 • • Happo Guest
Joo, todella loistava syna toi Evolver. Entisestään parempi siitä tulee kun Psicraft saa sille "Hardware Virtualizerin" valmiiksi. Tolla siis pystyy käyttämään Evolveria sekkarissa kuin VSTi-synaa. Tossa jotain screenshotteja ko. softasta:

http://www.psicraft.com/Products/Evolver/VyzorEvolverPre_f01.jpg
http://www.psicraft.com/Products/Evolver/VyzorEvolverPre_f02.jpg
http://www.psicraft.com/Products/Evolver/VyzorEvolverPre_f03.jpg
http://www.psicraft.com/Products/Evolver/VyzorEvolverPre_f04.jpg

Monosynista puheenollen, hankin tuossa vähän aikaa sitten Future Retro Revolutionin kaveriksi saman firman vanhan FR-777:n. Toikin on aika mainio vehje... ainakin todella omalaatuiset soundit tosta lähtee. Ja twiikattavaa riittää. :hearts:

image002.jpg
Avatar
#64 • • R Guest
onko kukaan omistanu/käyttäny diy paia fatmania?http://www.paia.com/fatman.htm
Meinasin jo joskus tilata, mutta sonicstaten ym. kommenteissa oli aika erilaisia mielipiteitä onko se niin fätti..
sivuilla on ihan hauskoja sampleja, tuohon löytyy paljon modauksia ja nyt sais aika hyvällä kurssilla ~119e+toimitus..
Avatar
#65 • • Tuppu_ Guest
Rolandin SH101:n kans huomasin semmosen jutun, että jos käyttää cv + gate input-liittimiä, niin vehkeen oma keybbis jotenkin ohittuu, mutta toimii heti, jos nuo plugit kiskaisee irti. Onko tähän jotain kikkakolmosta, että sais molemmat toimii yhtäaikaa?
Avatar
#66 • • jk73 Guest

Rolandin SH101:n kans huomasin semmosen jutun, että jos käyttää cv + gate input-liittimiä, niin vehkeen oma keybbis jotenkin ohittuu, mutta toimii heti, jos nuo plugit kiskaisee irti. Onko tähän jotain kikkakolmosta, että sais molemmat toimii yhtäaikaa?



Luulen, että saat reippaana teekkarina ottaa kolvin käteen ja avata synan ratkaistaksesi ton ongelman. Koskettimet ja CV/Gate on selkeästi toisensa poissulkevat ja oman (rajallisen) kokemukseni mukaan tämä pätee kaikkiin vastaaviin analogeihin.
Avatar
#67 • • Tuppu_ Guest

Luulen, että saat reippaana teekkarina ottaa kolvin käteen ja avata synan ratkaistaksesi ton ongelman. Koskettimet ja CV/Gate on selkeästi toisensa poissulkevat ja oman (rajallisen) kokemukseni mukaan tämä pätee kaikkiin vastaaviin analogeihin.


Ok. Syna on kyllä avattu, mutta vain pölyjen puhdistamista varten. En ala tuota asiaa enempää tonkimaan enkä kolvia lämmittämään. Sillä kysyinkin, ettei tartte lähtee turhaan tekemään mitään, jos jollain olis suoraa tietoa ja sun kertoma tieto asiasta riittää, että kyseessä on kaikille cv+gate-synille tyypillinen ominaisuus. Kiitos siis vastauksesta.

101 vaan on mun eka syna ilman midiä ja sillä toi ominaisuus tuli nyt vastaan. Mikään varsinainen ongelmahan toi ei ole ja sen voi kiertää kun soittaa toisella midi-koskettimistolla. Ihmeen hyvin ja tarkasti muuten toimii toi jänniteohjauskin. En mitään kovin nopeita kuvioita ole ajanut, mutta vaikuttais triggaavan aika täsmällisesti. Novationin Super Bass Stationin sisäänrakennetulla konvertterilla tuota ohjaan. Ääni on hieman juno-tyyppinen. Filtteristä tykkään enemmän, kun siinä ei ole digitaaliporrastusta, vaan suora jänniteohjaus, toisin kuin esim. juno106:ssa. Muuten filtteri vaikuttais olevan jopa ihan sama.
Avatar
#68 • • R24 Guest
Mä en kyllä löydä yhtymäkohtia Juno-106 ja 101 soundeissa. Mul on ollu molemmat jo reilu 10 vuotta joten on niitä tullu ruuvattua.

Toi on tosiaan feature. Mun 101 on miditetty ja siinä kytkin midin päälle/pois kytkemiselle ja midi päällä ei toimi oma kiippari. Midityksellä voi ohjata cutoffia vaikka velocityllä joka on aika jees feature yx0ygäriin.
Avatar
#69 • • Tuppu_ Guest

Mä en kyllä löydä yhtymäkohtia Juno-106 ja 101 soundeissa. Mul on ollu molemmat jo reilu 10 vuotta joten on niitä tullu ruuvattua.


Joo no ei ne samalta kuulosta, mutta paljon niiden soundissa silti mun mielestä on yhtäläisyyksiä. Erottaa helposti sen Roland-soundin. On tosin aika paljon aikaa, kun junoa rassasin, mutta mielestäni noi filtterit on aika lähellä toisiaan. Olis hauska vertailla vierekkäin, mutta kieltämättä tuli heti juno mieleen, ku pääsin säätämään tuota. Oskillaattoreissakin on paljon samaa, mm. kohinageneraattori oli junossa muistaakseni juuri tuon kuuloinen. Juno on ehkä hieman tuhnuisempi, utuisempi ja isompi soundiltaan ja jyrisee enemmän. Ja tietty 101:stä puuttuu se tajuton chorus.
Avatar
#70 • • Happo Guest
Mäkin kuulen 101:n ja Junon soundeissa kyllä jotain yhtäläisyyksiä, vaikka onhan noi tietenkin aika erilaisia laitteita. Filtteripiiri noissa on sama, eli IR3109, mutta sen ympärillä olevat diskreetit ovat erilaisia ja aiheuttavat sen eron. Oskilaattorit taas ovat aivan erilaisia. 101:ssa on Curtisin CEM3340 (legendaarinen VCO!) ja Junoissa Rolandin custom IC:t (DCO) jotka kuulostavat huomattavasti kylmemmiltä. Toisaalta Junon oskilaattorit sopivat ehkä hiukan paremmin polyfonisiin soundeihin kun taas 101:n oskilaattori on täydellinen monosynaan.
Avatar
#71 • • the Atonalizer Guest

...Junoissa Rolandin custom IC:t (DCO) jotka kuulostavat huomattavasti kylmemmiltä.


Ainakii Juno-6:ssa (ja ymmärtääkseni myös 60:ssä) on analogioscillaattorit, noi dco:t tuli sit 106 ja Alpha-Junohin.
Avatar
#72 • • Happo Guest

Ainakii Juno-6:ssa (ja ymmärtääkseni myös 60:ssä) on analogioscillaattorit, noi dco:t tuli sit 106 ja Alpha-Junohin.


DCO:t ovat analogioskilaattoreita. Ne vaan pidetään vireessä digitaalisen kellon avulla. Juno 6, 60 ja 106 on kaikissa DCO:t, kuin myös alpha junoissa. VCO:t löytyy Rolandin polysynista vain Jupitereista.
Avatar
#73 • • bulk Guest
Kuten tuolla analogirumpupuolellakin, tein vähän laitteenvaihdoksia monosynapuolella ja myin MAM:N MB-33 mk2:n pois ja sijoitin sen tilalle vähän laajemman koneen:

pulse.GIF

eli Waldorf Pulsen.

Siinä kun MAM oli vähän yhden tempun hevoinen, niin tolla saa tapahtumaan kaikenlaista muutakin, eli kolme oskillaattoria kahden sijaan, kohihagenikka, modulaatiomatriisi, pari LFO:ta, arpeggiaattori, muistipaikkoja (!), stereoulostulot ja aika paljon parempi laatuvaikutelma erottaa Pulsen MB-33:sta.

Saundi on vähäsen siistimpi ja murinat menee huomattavasti Music and Moren purkkia alemmas. Itseasiassa vähän aikaa meni siihen, että tottui vähän turhankin siistiin analogisaundiin, mutta kyllä sieltä sitten ruuvaamalla löytyy aika rouheetakin pärinää. Täysi midikontrolli löyty jo MAMistakin, mutta tässä koneessa se tuntuu vielä paremmalta, koska kontrolleja on kymmenittäin versus MAM:n noin kymmeneen.

Se mitä menetettiin oli MAM:ssa ollut särö, joka oli kyllä vähän hyödytön, joten sitä ei kaipaa ja sitä varten maailmassa on kitarapedaaleja ja muita leluja.

Kova kone, ei siinä mitään, mutta edelleenkin haikailen vähän turhan hätäisesti myymäni Moog Sourcen perään, joten jos sellanen tulee jossain vastaan midi-modifioituna, niin toi Pulse lähtee just suoraan kilometritehtaalle... Voyager ois tietty kalliin puolinen optio tuollekin, mutta vähän turhan kookas tähän nykysetuppiin.
Avatar
#74 • • Roz Guest
Olisiko kellään heittää mielipidettä SH-1000:sta? Kannattako moista hankkia nurkkiinsa pyörimään, mikäli sopivaan hintaan sattuisi irtoamaan?
Avatar
#75 • • Tuppu_ Guest

Kuten tuolla analogirumpupuolellakin, tein vähän laitteenvaihdoksia monosynapuolella ja myin MAM:N MB-33 mk2:n pois ja sijoitin sen tilalle vähän laajemman koneen: eli Waldorf Pulsen.


Molemmat laitteet omistaneena voin sanoo, että noi on molemmat hyviä vehkeitä. MAMin möin jo aikaa sitten, mutta Pulse on säilynyt räkissä jo about 4 vuotta, eikä siitä lähde minnekään. MAM on ominaisuuksiltaan vajaampi ja kohina tulee aika helposti esiin. Huomasin myös, että sen gate napsuttelee suht. helposti. Silti siitä irtosi ihan kivaakin rähinää.

Pulse on todellakin loistava moduli. Ainoo miinus siinä on se, että suurilla resonanssiarvoilla filtterin pykälät kuulee tosi helposti. Teen tosin harvoin sillä suuriresonanssisia ääniä, ellen hae jotain avaruusääniä, joten siitä ei ole niin haittaa. Tosi munakas soundi tosiaan. Nuppeja sais olla joka toiminnolle omat, mutta kyllä sitä etupaneelin matrixiakin jaksaa selailla. Sen verran rouheeta soundia siitä tosiaan irtoaa. Onnea vaan löydölle.
Avatar
#76 • • Edited bulk Guest
Hei Tuppu onko sulla tietoa tosta Rekon audion VST-editorista Pulselle:

http://www.rekonaudio.com/VES_Pulse.php

Toi vois olla kohtuullisen kätsy väline ton Waldorfin ohjaamiseen ja pystyis kiertämään vielä tota 40 muistipaikan rajoitusta.

Nyt on ollut muutama päivä hyvää aikaa ruuvata tota Pulsea ja oon kyllä aika tyytyväinen koneen saundiin, sieltähän lähtee tosi kunnollista saundia sopivasti lämmittämällä.

Waldorf on kyllä kova merkki, ostin tohon Pulsen viereen vielä MicroQ:n uudestaan, kun joskus sen pois kauppaaminen jäi kaivelemaan. Firma on muuten taas herätetty henkiin ja esim Q+:n saa uutena jo 2333 ekuliin Thomannilta.

Tosin tossa joku jo vähän mietti, että mitä mutkia Waldorf on oikaissut, että on voinut niinkin paljon liipaista Q+:n hinnasta pois. Vai onko kyse siitä, että voidaan alkaa vain tekemään puhtaalta pöydältä uutta tuotantoa vanhoilla suunnitelmilla ilman, että tarvitsee huolehtia tuotekehityksestä, mene ja tiedä. Kova kone toi quuplussakin vois olla analogifilsuineen.
Avatar
#77 • • bulk Guest
Ai vielä tuoteuutinen.

Moogilta on tullu vähän laimennettu versio Voyagerista:

LP_3new.jpg

https://www.moogmusic.com/detail.php?main_product_id=227

Introducing the Little Phatty(tm) Analog Synthesizer

Hand-built quality and that unmatched Moog sound, at a price every musician can afford, Little Phatty was designed with portability, expressive and intuitive playability, and the timeless quality only found in a Moog.

The Little Phatty boasts a 100 percent analog signal path, 100 user editable presets and a 37-note keyboard with +/-2 Octave Transpose. Additional features include:

- 2 Ultra-stable Oscillators
- 1 Low Pass Filter (Classic Moog Ladder Filter)
- 4-Stage Analog Envelope Generators
- RAC(tm) Real Analog Control is a proprietary technology enabling the performer to directly interface with the analog circuitry via the knobs on the control panel, without any digital processing.

From studio to stage, the Little Phatty is a musician's dream. Moog's innovative engineering and tried-and-true manufacturing mean you can have the sound you want at a price that's well within reach.

-100% All Analog Signal Path
-Sound Engine From Bob Moog
-Low Price
-Designed for Performance
-Looks Cool


Hintaluokka näkyy olevan 1475 dolsua. Tosta kun tulisi vielä se alle tonnin räkkimalli, niin voisi alkaa kiinnostaa. :)
Avatar
#78 • • Happo Guest
Pulse on tosiaan loistava laite. Mullakin on sellainen räkissä ja sen vieressä MB33mk2. Noihan ovat aivan erilaisia laitteitta. Pulsella saa tehtyä paljon enemmän ja monipuolisempia soundeja, mutta toisaalta sillä ei ihan helposti tee TB-tyylisiä slideja ja accentteja. MAMin perussoundi on paljon räkäisempi ja rosoisempi, jollaista Pulsesta ei saa ilman efektointia. Pulsella taas saa todella pehmeääkin soundia, kunhan pitää oskilaatorien volumet pienenä. Hyvä sääntö on että 3 oskilaattorin levelit (0-127) olis yhteensä noin 100. Filtteriä yliajettaessa soundi on paljon kovempi ja kylmempi. Mä ostin ton Rekon audion softan, mutta petyin aika pahasti. Idea on kyllä tosi hyvä ja toimiessaan toi olisi loistava työkalu. Mulla se vaan bugittaa niin pahasti että se on toistaiseksi käyttökelvoton. Esim. parametrien lähetys projektia ladatessa ei toimi vaan VST lähettää Pulselle jotain random cc:ta (Cubase SL3). Odottelen toimivampaa versiota.
Avatar
#79 • • bulk Guest

Pulse on tosiaan loistava laite. Mullakin on sellainen räkissä ja sen vieressä MB33mk2. Noihan ovat aivan erilaisia laitteitta. Pulsella saa tehtyä paljon enemmän ja monipuolisempia soundeja, mutta toisaalta sillä ei ihan helposti tee TB-tyylisiä slideja ja accentteja. MAMin perussoundi on paljon räkäisempi ja rosoisempi, jollaista Pulsesta ei saa ilman efektointia. Pulsella taas saa todella pehmeääkin soundia, kunhan pitää oskilaatorien volumet pienenä. Hyvä sääntö on että 3 oskilaattorin levelit (0-127) olis yhteensä noin 100. Filtteriä yliajettaessa soundi on paljon kovempi ja kylmempi. Mä ostin ton Rekon audion softan, mutta petyin aika pahasti. Idea on kyllä tosi hyvä ja toimiessaan toi olisi loistava työkalu. Mulla se vaan bugittaa niin pahasti että se on toistaiseksi käyttökelvoton. Esim. parametrien lähetys projektia ladatessa ei toimi vaan VST lähettää Pulselle jotain random cc:ta (Cubase SL3). Odottelen toimivampaa versiota.



Jep tosta väreilijöiden voimakkuudesta on puhuttu jo ohjekirjassakin, soundi muuttuu tosi radikaalisti voimakkutta muokatessa, mutta toisaalta pidän sitä hyvänäkin asiana, saa hyvin erityyppisiä saundeja ulos.

Tuo oli sääli kuulla, ettei toi Rekon Audion softa toimi, ite olin jo masteria kaivamassa lompakosta... Ilmoittele jos sieltä tulee ilmoille toimiva versio. Välillä odotuskin palkitaan, niinkuin kävi Viruksen VST-softan kanssa, nyt se sitten vihdoin toimii, paskoja versioita ehti tulemaan yksitoista julkaisua ennen kuin se pelitti. :)
Avatar
#80 • • beiboon Guest

Välillä odotuskin palkitaan, niinkuin kävi Viruksen VST-softan kanssa, nyt se sitten vihdoin toimii, paskoja versioita ehti tulemaan yksitoista julkaisua ennen kuin se pelitti. :)



Tostahan voi olla montaa eri mieltä..Ei se kyllä vieläkään toimi lähellekään niinkuin pitäisi.Hyvä, että edes jollain toimii :)