Parhaat drinkit top5

223 posts, 12 pages, 184,254 views

Avatar
#141 • • miikkah Guest

olen ruvennut miettimään kunnon lasiston hankkimista. Ongelmana vain on löytää sarja, joka ensinnäkin kattaa kaikki tarvittavat lasit, ja toisekseen on kivannäköinen. Yksi mahdollinen ehdokas on Iittalan Gaissa,



voin suositella kyseisiä laseja varauksetta ja lämpimästi. itse olen hankkinut sarjan grogilaseja on-the-rocks -drinkkeihin ja olutlaseja ultimate-monikäyttölaseiksi pitkiin juomiin, tupla/tripla -sekoituksiin, mehuihin, vesilaseiksi ja vaikka miksi (jopa oluen kanssa..)

todella kauniita ja korkealuokkaisia. käytännössä kestävät konepesuakin. etenkin kuin käsin pestäessä noita menee väkisilläkin aina silloin tällöin rikki. :)
Avatar
#142 • • X-pertti Guest



Green Mutha-fucka (by X-pertti):

Muussaa kolme sitruunalohkoa grogilasin pohjalle ja täytä lasi jäämurskalla. Kaada päälle 2 cl Midoria tai jotain muuta melonilikööriä sekä 3 cl votkaa. Sekoita.




Grogilasi jää vajaaksi vaikka sinne sitä jäämurskaa tunkee. Itse laittaisin ko. hökötyksen rocksiin...




Siis joo ehdottomasti on the rocks -lasiin!
Avatar
#143 • • rewind Guest
3 isoa appelsiinia
2 sitruunaa
1½ desiä viinaa (~40%)
½ litraa Spritea

Hedelmistä mehut pihalle, sekaan viina ja Sprite, juomaa tulee vähän alle 2 litraa. Sekoitetaan kunnolla ja nautitaan kylmänä. Viitseliäät voivat koristella juomalasit sokerireunuksilla yms. tilpehöörillä.

Tätä on hyvä pistää kylmänä esim. termospulloon kun lähtee rannalle bongaamaan lintuja tms.
Avatar
#144 • • vaavu Guest
Drinkalizerista löytyi seuraava drinkki, jota sopii tarjoilla nimikkohenkilöilleen. Drinkki on jossain määrin makea, joten se sopii myös tp:iden heruttamiseen kyseisellä nimikkeellä.

DJ

2 cl vodkaa
2 cl midori melonia
spriteä
jäitä

Rakennetaan jäiden päälle highball-lasiin. Itse lisään myös tähän pienen tirauksen sitruuna- tai limemehua taittamaan makeutta.



Tässä on samannäköinen drinkki kuin edellinen, mutta maultaan hienostuneempi. Itse pidän tästä oikeastaan enemmän.

Don Limon

3 cl bacardi limonia
1 cl dom benedictine
2 cl sitruunamehua
1 cl vihreää grenadiinia
spriteä
jäitä

Ainekset ravistetaan spriteä lukuun ottamatta ja kaadetaan jäiden päälle highball-lasiin. Pidennetään spritellä.
Avatar
#145 • • vaavu Guest
Hmm, tässä tuli herkuteltua seuraavalla drinkillä tässä illan iloksi. Sovellettuna erään leffasankarin mukaan nimetystä drinkistä.


Vincent Vega does Malibu

2 cl vaniljavodkaa (absolut)
3 cl malibua
coca colaa
jäitä

rakennetaan, highball
Avatar
#146 • • mizzione Guest
COWBOY


Puolet viskiä, puolet kermaa. Sekoita ja juo.
Avatar
#147 • • vaavu Guest
Uuden keittiön yleiskoneen mukana tuli myös erillinen blender-osa. Niinpä viime aikoina on tullut eksperimentoitua erilaisten frozen-drinkkien kanssa. Ongelmana vain on, että Ville on allerginen useille tuoreille hedelmille ja marjoille. Niinpä blendauksen kanssa pitää käyttää vähän mielikuvitusta. Tämmöinen tuli juuri nautittua lauantai-illan ratoksi:


Yogapple

2 cl vodkaa
2 cl omena-vanilja -likööriä
6 cl omena-vanilja -jogurttia (Jacky, 1 prk riittää kahteen annokseen)
4 cl omenamehua
jäitä

Aineet kaadetaan tehosekoittimeen. Sekoittimen annetaan käydä, kunnes seos on tasaista massaa.
Avatar
#148 • • J-P Guest
Täällä on tullut mitä hienompia drinkkejä lueteltua, mun omat suosikit:

wiskicola:
4cl (tai enemmän) wiskiä (mahdollisimman halpaa).
kolaa.

jallukola:
korvaa wiskikolan viski jaloviinalla.

kaapintyhjennys:
viinakaapin pulloista (siis melkein kaikista) luraus lasiin.
spriteä ja/tai tuoremehua vähän.
kerralla alas (1dl shotti).


ja vahingossa rovaniemellä "keksitty" drinkki:

lonkkuviski:
normi lonkero + 4cl viskiä.
ei maistu juuri millekkään, mutta potkii kivasti.
Avatar
#149 • • mekaanikko Guest
Nuorempana tuli kiskottua drinkkityyppistä matskua enemmänkin mut vanhemmiten se on hieman jäänyt kun on oppinut diggaamaan kuivemmistakin jutuista. Toki on hyviä kuiviakin drinskuja! Ja ehkä osansa on Fiban siirtymisellä manan majoille. Back in the daze se oli melko vakiopysäkki melkein minä hyvänsä iltana kun oli ulkona. Nykyisin sikäli kun juomasekoitusten maailmaan sattuu ajautumaan, top 5 on likimain seuraava:

1. GT
Ja tietty Bombayn Safarista. Tosin musta hevonen -tyyppinen vaihtoehto kun tuota ginien jalokiveä ei ole saatavilla on DJ Miniltä omaksumani Liviko Dzinn joka hinta-laatusuhteeltaan aivan verraton.

2. calvados + tonic
Calvadoshan se rules ja tonicin kanssa sitä pystyy myös dogailemaan (sellaisenaan nautittuna 3-4 annosta on aika tops, sit alkaa tökkiä). Toki tällaiseen ei kannata mitään laatucalvadoksia tuhlata, joten tyypillisesti itse käytän "CT:hen" jotain tyyliin 8-vuotiasta Boulardia.

3. vodka + Battery
Tai Red Bull jos ei Batteryä oo saatavissa, mutta Battery on kyl parempaa. Ei tarvinne esittelyjä.

4. caipiroska
Caipirnha on myös jees mutta se vaatii tekijältä panostamista ettei cachaça maistuisi läpi (koska sehän maistuu ihan kauhealta). Caipiroskan saa ihan maistuvana aikaiseksi tumpelompikin baarimikko. Stadin parhaat caipiroskat saa mielestäni Tornin Ateljee Barista, hintakin on kyllä aika suolainen (7,5 e) mutta kaupan päälle tulee myös varsin päheät näkymät.

5. vodka + Sprite
Neutraali, yleensä erityisesti jatkoilla tiputettava drinksu. Ei huimaa päätä mielikuvituksellisuudella, mutta toimii varsinkin kun pitää päästä nopeasti humalaan. =)

Uutena tuttavuutena vois mainita Cointreau + kaakao -yhdistelmän. Herqq! Maistuu aivan Fazerinalta, paitsi että on parempaa ja siitä tulee gänään!
Avatar
#150 • • Shuffle Guest
kakiset hissit :

tuoreita mansikoita
vichyä
vodkaa

sekoitetaan mansikat ja vichy
maun mukaan vodkaa
hyvää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

t: tampereen takatukka
Avatar
#151 • • vaavu Guest

Uutena tuttavuutena vois mainita Cointreau + kaakao -yhdistelmän. Herqq! Maistuu aivan Fazerinalta, paitsi että on parempaa ja siitä tulee gänään!



Kuulostaakin aika hyvältä! Mutta kannattaa kokeilla myös yhdistelmää Quarenta y Tres + kuuma kaakao. Mukaan voi laittaa vielä pienen tilkan rommiakin, jos haluaa vielä vahvempaa kamaa. Tuollaisia on tullut tässä syksyn lämmikkeeksi juotua jokunen... ;)
Avatar
#152 • • snt Guest
Screwdriver

Viinaa oman maun mukaan, loput appelsiinituoremehua.


Minttukaakao

Minttuviinaa oman maun mukaan, loput kaakaoo.


Irish Coffee

viskiä
fariinisokeria
kahvia
kermavaahtoa

Kaikkia aineita oman maun mukaan, loput oman maun mukaan. :)




En oo mikään suuri drinkkien ystävä, joten tossa melki ainoot hyvät drinkit mitä oon saanu.
Avatar
#153 • • RaisuSport Guest




Täällähän noita tuplia ei enää saa alkoholilain mukaan ravintolassa myydä :009: Mutta kotona kelpaa askarrella!



Ai onks olemassa ravintoloita jotka oikeasti noudattaa tota? :D



itse en kyllä tee tuplia vaikka niitä jatkuvasti pyydetään, liian monen ihmisen palkka lakkaa juoksemasta jos tarkastaja huomaa ja ravintola suljetaan määräajaksi. tuplien myynnistä sanktio lienee ankara, etenkin näinä kiristyvän alkoholipolitiikan aikoina.

top 5:

1) tom collins
2) gin tonic
3) kirsikkaolut, esim lindemans kriek
4) vodka-pisang greippimehulla, onkohan sillä nimeä..?
5) mint and chocolate: 2cl minttua, suklaapehmistä, ravistetaan lyhyenä
Avatar
#154 • • RaisuSport Guest


...Ravista viinakset nopeasti shakerissa jäiden kanssa ja siivilöi coctaillasiin...

...Sekoita (älä ravista siis!) jäiden kera kaikki aineet...

...sokeripalan läpi absintti hyvin hitaasti lasiin...




Huomaako joku muka eron, jos viinaksia ei olekaan ravisteltu
nopeasti shakerissa, vaan hitaasti?

Tai jos satut ravistamaan ilman jäitä vaikka piti sekoittaa jäiden kera?
quote]


onhan noilla eroa. sheikkeri pitää pistää melkein täyteen jäitä ja valuttaa ennen aineiden lisäämistä sulamisvedet ulos. sen jälkeen mahdollisimman voimakas ravistus jotta jääpalat toimivat sisäpuolella vatkaimina. tällöin juoma kylmenee nopeasti ja jäistä sulaa mahdollisimman vähän vettä laimentamaan juomaa. miksi laittaa ainekset sheikkeriin jos ravistat varovasti? saman lopputuloksen saisit suoraan rakentamalla lasiin ja sekoittamalla lusikalla..

:cool:
Avatar
#155 • • RaisuSport Guest

Eilisestä Tapin drinkistä innostuneena ryhdyin taas vakavasti miettimään sopivien baaritarvikkeiden hankkimista. Mutta ongelmana on, etten oikein tiedä mistä pitäisi lähteä liikkeelle.

Ensinnäkin, jos baarikaappiin pitäisi hankkia pesämunaksi erilaisia alkoholijuomia, niin mitkä ne olisivat? Toisekseen, minkälaisista drinkeistä kannattaisi lähteä liikkeelle näiden alkoholien perusteella? Kolmannekseen, mitä muita tarvikkeita tarvitaan? En nyt ensimmäisenä ole välttämättä ostamassa mitään absinttilusikkaa, mutta lähinnä kiinnostaa perusvälineistö. Ainakin tarvitaan pari mittaa ja jonkunlainen sekoitusvehje, mitä muuta?

Pohjana sen verran, että en juo alkoholia humaltumiseen. Tämän vuoksi preferoin mieluummin hyvää makua kuin isoa volttimäärää.






Välineistöä miettiessä tärkeimpiä ovat varmaan sheikkeri sekä 2cl ja 4cl viinamitat. sheikkereitä löytyy esim stokkalta 15e ylöspäin. alkuun yleensä suositellaan kolmiosaista ravistinta, jossa on pohjaosa jonne ainekset kaadetaan, väliritilä jota käytetään suodattaessa juomaa lasiin niin, että jäät jäävät sheikkerin sisään ja korkki, joka sulkee sheikkerin ravistamisen ajaksi. on olemassa myös boston-sheikkereitä, joissa on teräsosa, lasiosa ja erityinen siivilä. ravista voimakkaasti poispäin ihmisistä pitäen sheikkerin kaikista osista kiinni, ettei käy vahinkoa. muista että hiilihapollisia juomia ei voi ravistaa, vaan ne lisätään mukaan vasta lopuksi.

pesämunaksi drinkkiharrastukseen suosittelen vodkaa, ehkä giniä mikäli pitää happamista juomista, ja joitain likööreitä, esim cointreauta tai edullisempaa versiota, triple seciä. koska itselläni ei ole resursseja hankkia uusia likööreitä joka etkoille ja jatkoille, muuntelen juomia murskaamalla tai mehustamalla erilaisia tuoreita hedelmiä ja vaihtelemalla blandiksia.

nyrkkisääntö helppoon drinkkiin, johon ei tarvita sheikkeriä voisi olla esimerkiksi:

2 cl vodkaa tai viinaa
2 cl likööriä
lantris
+ paljon jäitä
+ koristeeksi esim appelsiinin, sitruunan tai limen viipaleita ja kirsikoita

jos mielestäsi prosentteja sen olla pitää, kokeile 4 cl vodkaa tai viinaa, blandikseksi karpalomehua spritellä. kesken drinkinteon on hyväksyttävää maistaa myös toiselle tulevasta lasista jotta tiedät ettet tarjoile paskan makuista juomaa, mikäli teet sen korrektisti. ota käteen pilli ja sulje sen yläpää etusormella. upota pilli lasiin ja päästä sitten pillin sisälle jäänyt juoma suuhusi irrottamalla etusormi.



tyylikkäin drinkkisivusto jota lueskellessa tekee mieli lähteä maistelemaan: http://www.bolscocktails.com/

sekä peruskattava drinkkihakusivusto: http://www.paallikko.com/baarikaappi/index.php?l=n
Avatar
#156 • • Zapa Guest
keep it simple:

malibu ja ananasmehu, ai että kö on hyvvee :excellent:
Avatar
#157 • • Ryvon DJ Guest
En muista oliko tällä mitään varsinaista nimeä, mutta kerran baarimikko yllätti positiivisesti tällä drinksulla:


Becherovka

4cl Becherovka
filleriks Ginger Alee
+jäitä

-hyvä ja jännän makuinen drinksu. Becherovka tsekkiläinen yrttiviina, Gingerin kanssa = JOULUINEN makuelämys.

http://www.becherovka.cz/en/
Avatar
#158 • • Tapsa Guest

keep it simple:

malibu ja ananasmehu, ai että kö on hyvvee :excellent:


Tottis !

Tää on niin hyvää :P
Avatar
#159 • • Hempp@ Guest
Olettekos ikinä maistelleet sellaista Latvialaista perinnejuomaa kuin Krupnikas?

Mutsi sattui tuomaan sitä Baltianreissultaan uskomattoman lekan lahjaksi.

Siis perkkele, se kamahan on hunajalikööriä, aivan uskomaton sokeripommi.
Hirveä sokerimälli jumii kurkkuun kun koitat pientä shottia juoda eikä sitä ainakaan kukaan suomalainen pysty raakana juomaan, hyh hyh.
Pullon suukin on aivan sellaisessa sokeritahnassa kun se tiivistyy...

Vichylla ja omenamehulla yritin sitä laimentaa mutta siinä liköörissä tuntuu olevan niin paljon sokeria että pohjaan se jää.
Avatar
#160 • • Remotion Guest
haussa kohtalaisen simppeli mutta erittäin törgeen special super booliohje.
Eli tuparit tossa ajattelin pitää ja sitten jotain boolia sinne. Mut ne ehdotukset pitää sit olla oikeesti hyvän makusii. tosin mulle tulee frendi joka toimii tv kokkinakin vääntää safkat että ehkä sen kans keksitään jotain boolia, mutta ehdotuksia vastaan otetaan...

kuulolla ollaan! :)