Eikö olis vihdoin aika ottaa mukaan jo se takakulmassa erityisopetusta vaativa mukaan myös muiden oppilaiden keskuuteen. Heikompiosaisilla, vammaisille yms. ei nykymeiningillä ole mitään mahdollisuuksia työllistyä.
383 posts, 20 pages, 49,107 views
Mutta mitä sitten? Kapitalismihan juuri perustuu eriarvoisuuteen ja tuloeroihin, jotka ovat hyvä asia. Kyllä minä ainakin haluan saada palkan siitä työstä, minkä teen. Haluan kouluttautua ja nähdä vaivaa siksi, että saan hyvän työn. On tietenkin poikkeuksia, kuten että lääkärin ja opettajan työstä esim. tulisi saada parempi palkka, mutta mielestäni se, että koulutetummat ihmiset saavat parempia palkkoja, on hyvä asia. Sitä saa mitä tilaa.
Kyllä täällä Suomessa iiihan pienellä yrityksellä menestyy. Ja sanokaa vaan nyt, ettei menestyminen ole tärkeää, vaan se että löytää itsensä. Muuttakaa länsimaista pois ja sanokaa se sitten. Kyllä me Suomalaiset vaan olemme etuoikeutettuja niin monessa asiassa että ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Vankilat vastaavat puolihoitoloita ja työttömänä on kannattavampaa olla kuin työllistettynä.
Pitää kuitenkin miettiä vähän muitakin syitä.Asetun Peterin puolelle ja pidän tuloeroja hyvänä asiana
Hyvä, tähän asti olen samaa mieltä. Seuraavaksi haluan perustelut sille, miksi esimerkiksi yritysjohtajan ammatti on niin ensiarvoisen tärkeä, että siitä voidaan maksaa ziljoona kertaa enemmän palkkaa kuin sairaanhoitajalle
Jos kaikkea mitataan rahassa (niin kuin nykyään on muotia tehdä) luisutaan yhtä pahasti hakoteille, kuin muinoin kommuunivalloissa
Olen samaa mieltä kanssasi Felis, että kaiken onnen mittaaminen yksistään rahassa on väärä tie. Mun mielestäni ihminen on onnellisimmillaan silloin kun se saa tehdä sitä mistä pitää. Ja tuota onnea voi mitata monella tapaa, mistä esimerkkeinä on dixoffin sairaanhoitajavertaus ja se, että meillä yleensäkin puhutaan elämäntapataiteilijoista tai vaikka kutsumusammateista. Kun taloudellisen toimeentulon perusedellytykset ovat turvatut, meidän pitää sallia myös se, että jotkut haluavat ryhtyä Jorma Olliloiksi. Kaikille varmaan kelpaisi sen liksa, mutta harvat kykenevät / olisivat halukkaita ottamaan vastaan hänen ammatinvalintansa mukanaan tuomaa tarvetta asialle omistautumiseen, henkisiä paineita jne.
Tähän minäkin voin yhtyä, Peterin sanamuodot vain antoivat ymmärtää jotain ihan muuta.
...tuetaanko Suomessa tarpeeksi yrittäjyyttä?
ei todellakaan tueta - päinvastoin. suomessa yrittäminen on tehty todella mutkikkaaksi, siksi monet ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet näkevät helpompana mennä muiden hommiin, kuin perustaa omaa lafkaa. yrittämistä tulisi tukea _paljon_ enemmän suomessa.
Toisin kuin Mixa sanoi, tuloerot eivät ole meidän ongelma - tuskin missään tuloerot ovat niin pienet kuin Suomessa. Hyvä asia kun muistaa meidän kateellisen kansanluonteemme, mutta liiallinen tasapäistäminen ei monen mielestä edistä innovatiivisuutta ja yritteliäisyyttä (mitkä ovat tärkeimpiä tekijöitä hyvinvointimme ylläpitämisen ja edelleenparantamisen kannalta).
Lisäks sitä en ymmärrä, että pakolaiset ja ulkólaiset saavat verohelpotuksia yms. parin ensimmäisen yrittäjävuodenaikana. .
Esim Suomen ns. hyvinvointi on pitkälti kiinni ulkomaankaupasta ja Nokia tuskinpa tästä renkaasta on ainakaan vähäisin. Nokia tällöin sanelee täydet ehdot yhtiöverolle/pääomaverolle yms., jotka eduskunta ilman vaihtoehtoa vahvistaa. Suuryritys sanelee ja eduskunta vastaa. Näin homma toimii myöskin isossa maailmassa ja se on se tapa juuri miten kapitalismi toimii.
Hyvä, tähän asti olen samaa mieltä. Seuraavaksi haluan perustelut sille, miksi esimerkiksi yritysjohtajan ammatti on niin ensiarvoisen tärkeä, että siitä voidaan maksaa ziljoona kertaa enemmän palkkaa kuin sairaanhoitajalle, joka tekee henkisesti ja fyysisesti raskasta työtä nälkäpalkalla, määräaikaisilla sopimuksilla ja ilman lomia. Ne, jotka aikoivat mutista jotain kutsumusammatista, voivat lukea tuon edellä olevan Joken argumentin: "raha on se motivaattori mikä panee pyörät pyörimään", tahtoo sanoa, kutsumusammatteja ei ole olemassakaan. Kiinanruusuanalogian mukaan, koska yritysjohtaja osaa tehdä rahaa, hänelle tulee maksaa isoa liksaa, mutta koska sairaanhoitaja ei osaa tehdä rahaa, hän joutuu tyytymään b-luokan duuneihin. Koska raha se on joka maailmaa pyörittää.
Kantani asiaan on: perustelemattomat tuloerot ovat pahasta. On kohtuullista, että vuosien koulutuksesta saa palkkion; on myös kohtuullista, että arvokkaasta työstä saa arvokkaan palkan. Mikä ei ole mielestäni kohtuullista on, että palkkaa maksetaan sen mukaan, mikä on soolein ammatti, kenellä on makein kampaus ja kenen isällä isoin kello. Jos kaikkea mitataan rahassa (niin kuin nykyään on muotia tehdä) luisutaan yhtä pahasti hakoteille, kuin muinoin kommuunivalloissa, joissa kaikkea mitattiin ideologiassa. Ja sitten voidaan katsoa mitä niille onnettomille kävi...
Vastaavasti voidaan sitten tätä soveltaa vaikkapa siivoojiin tai hoitajiin. Onko se työnantajalle kokonaisuuden kannalta loppujen lopuksi kovin dramaattista, jos yksittäinen työntekijä ei hoida hommiaan tai tekee ne huonosti. Tällaiset työntekijät ovat työnantajan taholta jokseenkin helposti korvattavissa, eikä huonokaan työntekijä pysty laillisesti aiheuttamaan työssään suurtakaan vahinkoa, joskaan ei hän myöskään kauhean kaksista lisäarvoa tuota.
Kutsumusammatin määrittelee työntekijä itse, ei työnantaja, yhteiskunta tai joku muu ulkopuolinen taho. Kutsumusammattia tehdään määritelmän mukaisesti ensisijaisesti jostain muusta syystä kuin taloudellisista syistä, tällöin ei kannata odottaakaan maksimaalista taloudellista hyötyä vaikkakin kutsumusammatistakin voi saada erittäin hyvää palkkaa.
eivät sopeudu kylmään laitostamiseen.
Eipäs nuolaista vielä Mixa. USA on suoralta kädeltä tyrmännyt Pohjois-Korean ydinohjelman jäädytystarjouksen ja vaatii ohjelman lopettamista kokonaan. Periaatteessa jenkit tekee oikein, koska jäädytys on helppo perua koska tahansa ja millä verukkeella hyvänsä.
En halua ottaa asiaan kantaa, ennen kuin tiedän Kiinan arvion tilanteesta. Löytyykö mistään?
Miksi rahaa tuovat ohjelmistot ovat niin paljon kysytympiä kuin terveys, että niiden tuottamisesta kannattaa maksaa enemmän kuin terveyden tuottamisesta?
Kovat on kokouspalkkiot Kimillä.