JOULU TULEE - oletko valmis?

294 posts, 15 pages, 52,989 views

Avatar
#1 • • m1kko Guest
Ajatuksia joulusta yleisesti tähän topikkiin!

Tässä yks päivä kaupungilla pyöriskellessäni huomasin eri aisteillani, että kohta on taas joulu tulossa. Huomasin sen tosin vain kaupallisessa mielessä! Onko teidän mielestänne joulu nykyään mennyt ihan vaan rahastuskeinoksi vai merkitseekö se teille jotain syvällisempää...?

ps: pistäkääpä mukaan vielä joulun viettotapanne, kaikilla kun tuntuu olevan sellaiset samanlaiset jokavuotiset traditiot!
Niin ja vielä pakollinen uskotko joulupukkiin? Kun mä olin vielä liian pieni kuulemaan totuutta (niin no, mikä on totuus!?) mun sisko kertoi mulle et ei sitä äijää oo olemassa:(
Avatar
#2 • • Edited Tapi T Guest
Mulle henk.koht. joulu on hyvää ruokaa ja rauhaa. Vanhenemisen myötä joulu ei enää oikein tunnu miltään.

Edit: Äiskä hei, kai sä ostat mulle lahjaks sen kellon?
Avatar
#4 • • greenie Guest
Onneksi huvitapahtumat sallittiin jouluksi. Nyt voi mennä sentään esim. leffaan, eikä tarvitse olla himassa. Joulu olisi varmaan ihan kivaa aikaa, jos olisi vaimo ja lapset, mutta kun niitä ei ole, niin turhaa sitä ostaa pientä muovista joulukuusta jne. :D

Traditiot? Jostain niitä Budapestejä aina tulee pöydälle. Vihaan niitä! :)
Avatar
#5 • • Funkatronik Guest
Enpä vietä Jessen synttäreitä kun en ole kristitty.

Uskon kuitenkin joulupukkiin vaikkei se mulle mitään tuokaan kun olen aina niin tuhma.
Avatar
#6 • • khatt Guest


Joulu rulez, ja tuolta voi tsekata montako päivää
jouluun -> http://www.antenniosasto.net/joulutj.asp



Tuolla pitäis olla päivittäin vaihtuva tissikuva niin silloin sitä jaksais katellakin. ;)
Avatar
#7 • • m1kko Guest


Joulu rulez, ja tuolta voi tsekata montako päivää
jouluun -> http://www.antenniosasto.net/joulutj.asp biggrinsanta.gif

Jokaisessa meissä asuu pieni pukki.



Toihan oli aivan mainio "mittari"
kitooooz!
Avatar
#8 • • Tapi T Guest


Toihan oli aivan mainio "mittari"
kitooooz!


Ja sopii idealtaaan muutenkin Antenniosaston hilpeään meininkiin. :D
Avatar
#9 • • Edited virtual Guest
Pinnallista. Syyskuun lopulla aletaan jo odottamaan joulua. ihmiset vetää kauhean stressin päälle, mix turhaan. itse kiroilin, kun suomalaisen mainoslehtisen takasivulla luki: valmistaudu jouluun. ja siit on jo aikaa kun se mainos kolahti postiluukusta. Järkyttävää. Joulupäivät tuntuu tosi pitkille olla vaan himassa, mut ainakin yx ilta on ihan jeez vaan olla. Päätettin joskus, et ei osteta joululahjoja, ihan hyvä idea, koska mun mielestä joulu ei oo lahjoja varten ja samat sälät saa halvemmalla jos odottaa pari vko. Lunta, pimeää, hyvää ruokaa.
Avatar
#10 • • MikkiHiiri Guest
Ennen joulua on aina kauheeta hypetystä ja säätämistä. Ei jaksa.. ite joulu on sen sijaan oikein mukavaa vaihtelua vuodessa:)
hyvää ruokaa ja rauhaa =)
Avatar
#11 • • Tres Guest


Enpä vietä Jessen synttäreitä kun en ole kristitty.

'

En minäkään: juhlin perinteiseen pakanatyyliin :D
Avatar
#13 • • Taedium Guest
Taitaa jäädä ainoaksi postauksekseni tähän topicciin. En vietä joulua, pääsiäistä, helluntaita, bar mitzvahia (tai no jos kutsutaan, häissä saa aina viinaa), hanukkaa, syntymäpäiviä tai mitään muitakaan juhlapyhiä.

Uusivuosi, juhannus ja vappu ovat ne juhlat joihin minä otan osaa. Kaikki ovat rehellisiä dokauspäiviä, joita ei ole edes yritetty kietoa minkään suuremman merkityksen harsoon. Nyt ovat perkeleet menneet pilaamaan taiteiden yönkin jollain taiteella. Kohta mulla ei ole enää dokausjuhlapäiviä.

Vietin vahingossa tänä vuonna synttäreitäni. En olisi halunnut, mutta uusi kämppis muutti silloin meille ja piti tuparit silloin, niin perkeleen kaverit toi jotain lahjoja mulle myös. Vaikka oon varottanu.

Joulu on jonku jannun synttärit, josta ei ole mitään takeita onko se ollu edes olemassa. Tai jos on, niin oliko hän yksin, vai onko kaikki ne tarinat legendoja usean silmänkääntäjän tempuista?

Sitten kun ristiretket tuli Suomeen, pakotettiin variagien ja muiden metsäläiskansojen keskitalven valonjuhla muuttamaan paikkaansa siihen joulun paikkeille. Siitäpä kuuseen kynttilät jouluna.

Nykyään kaikki syvällinen merkitys siitä, että valon juhla katkaisisi pimeän talven ja kääntäisi pimeän päivän valoisammaksi on unohdettu ja kapitalismi hymyilee.

Jos kulutus on juhlan mittari, niin minulla on joulu joka päivä.
Avatar
#14 • • Jukka I Guest


Ennen joulua on aina kauheeta hypetystä ja säätämistä. Ei jaksa.. ite joulu on sen sijaan oikein mukavaa vaihtelua vuodessa:)
hyvää ruokaa ja rauhaa =)



Samoilla linjoilla.

Joulusta on tullut melkeinpä vuoden pahin kulutusjuhla. Stressaantuneita ihmisiä ravaamassa tavaratalosta toiseen ostamassa kasoittain tarpeetonta krääsää. Mutta mitäpä muutakaan voi odottaa aikana, jona materian palvonta on muutenkin saavuttanut lähes käsittämättömät mittasuhteet.

Itse en osta lahjoja enkä odota niitä. Kaikki yleishyödylliset härpäkkeet on jo olemassa, ja toisaalta lienee turhaa toivoa äiskältä tai tyttöystävältä lahjaksi mitään oikeasti hyödyllistä, kuten vaikkapa "masterointiplugarisarjaa VST-formaatissa"... :)
Avatar
#15 • • Edited Saskia Guest
--

Musta joulun aika on ihan super-kivaa. Ensinnäkin se odotus, että miettii mitä keksisi ihmisille ja itselleen, ja sitten se että saa kaikkea kivaa. :D En todellakaan osta ihmisille lahjoja sen takia että pitää, vaan siksi että mä ainakin kerran vuodessa haluan näyttää niille että mä pidän niistä (ja siksi koetan ajatella millaisista lahjoista kohde eniten pitäisi). Osaan kyllä tietysti näyttää ihmisille muutenkin että ne on mulle tärkeitä, mutta lahjojen antaminen on vain sellainen ele joka saa ihmiset hyvälle tuulelle. (Ja kuinka useasti olet muulloin sanonut kaverillesi että pidät siitä ja se on sulle tärkeä?)

Tietysti joulussa on se kulutushässäkkä, ihmiset tosiaan ostaa kaikkea omituista krääsää, mutta ei mun tarvitse osallistua siihen vaikka lahjoja annankin...lahjojen laatu korvaa selkeästi määrän!

En varmasti kestäisi marras- ja joulukuuta ilman että mulla olisi jotain mitä odottaa! Mun mielestä vuodenaikajuhlat katkaisee arjen kivasti vaikka tosiaan esim. joulun alkuperäinen merkitys on mulle hämärtynytkin...

Musta jouluna kuuluu tallustella himassa aamutakissa, syödä, syödä, syödä ja lukea lahjaksi saatuja kirjoja.

Pari viimeistä joulua on olleet kivoja siksi kun oon ollut iso ja äitin kans on kiva jutella aikuis-asioista niin oon voinut sitten jouluna tehdä sitä yllin kyllin.

Tosin pari vuotta sitten joulupäivänä olin töissä, oli ihan ihmeellistä kun missään ei ollut asiakkaita, oli tosi hiljaista ja juoksi aika kiva palkka...

--
Avatar
#16 • • Taedium Guest


Stressaantuneita ihmisiä ravaamassa tavaratalosta toiseen ostamassa kasoittain tarpeetonta krääsää.

Piti olla ainoa postaukseni tuo ylempi tuolla, mutta tämäpä kommentti toi mieleeni... Ehkä olen kummallinen tai jotain, mutta minä pidän joulussa ainoastaan siitä, kun voi mennä itse välittämättä koko aiheesta kaupungille, istahtaa kolmen sepän patsaalle ja katsella ihmisten kiirettä ja tuskastelua. Sitten siitä stokkalle ja riisuu t-paitasilleen (siellä on vähintäänkin lämmin) ja katselee siellä ihmisten menoa ja meininkiä ja kuinka jotkut krääsähärpättimet vetää ihmisiä kuin häkää. Minä rauhoitun, jopa huvitun moisen shown katselemisesta.

Eivät ne näytä ihmisiltä, vaan enemmänkin muurahaisilta kastemadon kimpussa.
Avatar
#17 • • Bikku Guest
Äh, viimejouluna oltii siljalla. Jeejee, tänä vuonna toivottavasti kotona :)
Ei mul viel oo mitenkään joulu fiilis. ku. mm. räntää sataa :D
Avatar
#18 • • Edited miikkaL Guest
Minä odotan joulua jo nyt.

-hyvää ruokaa
-rauhallista menoa
-vähän viininmaistelua
-lahjojen avausta
-hyvää mieltä
-yhdessäoloa

Mielestäni Joulu on paras "juhla". Se fiilis, mikä siihen liittyy, on käsinkosketeltavissa. Mitä vanhemmaksi on tullut, sitä enemmän
siitä nauttii.

Vietättekö Joulun vanhempien luona vai missä? Itse en voisi kuvitellakaan, että järjestäisin Joulua ns. "oman perheen (tyttöystävä, lapsi) kanssa, ja onneksi tyttöystävä on samaa mieltä :)

Menen aina meidän mutsin luo jouluna, sinne tulevat sitten perheen muutkin lapset.

Edit: Ja en liitä jouluun mitään uskonnollista. Hyvä jos muistan, miksi sitä vietetään :) Se ei ole kuitenkaan se syy miksi sitä vietän. Tsiisuksesta viis kunhan kinkkua saa :D
Avatar
#19 • • jUSSi Guest
JEESUS tulee, ota koppi!

jouluun ei ole ikinä liittynyt mitään muuta kuin hyvä ruoka, rauhallisuus ja lahjat. Ihan kiva sitä on antaa lahjoja, niiden saamisella ei ole niinkään väliä.
Avatar
#20 • • Remotion Guest
En vietä kaupallisuuden merkkipäivää sen enempää kuin syntymäpäiviäkään, hassua kyllä oon syntynyt 24. joulukuuta. ;)

Joululla ei ole mitään tekemistä Jeesuksen kanssa. Kristikunta on risteyttänyt sen n. 300 luvulla pakanallisesta Saturnalian, eli auringon jumalan juhlasta ja keksivät siihen muka kristillistä taustaa.
Tarkkaa ajankohtaa tuskin voidaan tietää mutta anyway Jeesus ei syntynyt ainakaan Jouluna, kun pidetään raamattua auktoriteettinä. Esim. jo siitä yksinkertaisesta syystä että Beetlehemissä on jouluna niin kylmä ettei säälimättöminkään paimen pitäisi karjaa ulkona tuohon vuoden aikaan, niinkuin story goes...