Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 662,985 views

Avatar
#981 • • jUSSi Guest


Saivarrellaan hieman ;)
valmistamisohjeet ja vinkit kuuluvat olennaisesti mm. Audiotechin Keskusteluun
:p



On kyllä hyvin saivarreltu. Minä en vain saa mitenkään verrattua toisiinsa musiikin "valmistamista" ja huumeiden valmistamista niin, että ne olisivat yhtä tärkeitä asioita. Kyse onkin lähinnä siitä, onko Platinum oikea paikka huumevinkeille.

No, mutta ylläpito on puhunut ja minä voin mennä pätemään vaikka metsään ;)
Avatar
#982 • • Taedium Guest


Minä en vain saa mitenkään verrattua toisiinsa musiikin "valmistamista" ja huumeiden valmistamista niin, että ne olisivat yhtä tärkeitä asioita.

Tässä jakauma oli kahdelle kannalle. Molemmat varmaankin oikeita.

Eli toinen puoli oli sitä mieltä, että kaikki ohjeet, jotka suoranaisesti ei yllytä huumeiden käyttöön tai niiden hankintaan ovat yhtälailla ohjeita, siinä missä audiotechin puolella olevat musiikkivinkit. Kuinka voit parantaa soittotaitojasi, tai kuinka voit käyttää aineita turvallisemmin. Samaa sarjaa.

Toinen puoli taas on virallisempi kanta, mikä on ilmeisesti nyt myös Platinumin ylläpidon kanta. (FM voi viitata tähän postaukseen sitten kuulusteluissa... ;)) Eli kaikki huumeisiin viittaava ohjeistus on niin helposti tulkittavissa yllytykseksi, että sitä ei haluta nähdä. Laillisissa asioissa saa edelleen ohjeistaa.

Toinen kanta sopii ehkä paremmin johonkin hollantilaiselle foorumille ja toinen suomalaiselle konemusiikkiin erikoistuneelle foorumille.
Avatar
#984 • • Edited mark hamilton Guest
Mistä voisi johtua, että eräässä edesmenneessä tanssiravintolassa minua ja minun kaveria luultiin huumediilereiksi. Minulta ja minun kaverilta ainakin on yritetty ostaa huumeita. Tyypit on olleet hyvin akressiivisia, sen jälkeen kun on sanonut että ei ole huumeita eikä tiedä mistä sellaisia saisi. Kun ne luulee, että meitä ei vaan kiinosta myydä niille tai pelätään että ne on poliiseja tai jotain.

Pukeutumisella on varmaan jotain osuutta asiaan. Ainakin kaveri on ollu melkein selvin päin. Itsekkään en ole aina niin kauhiasti ottanut. Eli, techno ihmisten mukaisesti pukeutuvilla taitaa olla vähänsellan ja tällänen maine. Itse en mielestäni pukeudu mitenkään erityiseti techno tyylillä.

ks. paikaassa sai kyllä äkkiä sen kuvan, että lätkäjätkät ja muut perustyypit on aktiivisempia käytäjiä kuin varsinaiset techno-ihmiset.
Avatar
#985 • • Toma Guest
Jos et vielä ollut kuullut, niin tekno = huumeet.
Tai tällaisen kuvan eteen media ainakin tekee hartiavoimin töitä.
Tiedä sitten mikä siinä on tarkoituksena...
Avatar
#986 • • Vet-this Guest
Ja nyt kaikki joita nykyinen päihdepolitiikka ottaa aivoon, menevät pika pikaa sivulle http://www.hppry.org Sitten liitytään kiltisti heti pika pikaa yhdistyksen jäseneksi ja aletaan uhraamaan osa vapaa-ajasta järkevämmän päihdepolitiikan hyväksi.

Talk is cheap... Hihat ylös ja hommiin.
Avatar
#987 • • mark hamilton Guest
onhan tuota kuultu kauta aikojen. lehdet kirjoitaa: poliisi vahvista huumet on yhtä kuin reiv!
Avatar
#988 • • kuilu Guest
Tää on siirretty USA topicista...


No, siihen on totuttu... Mutta siitä olen kyllä, ellet sanonut vitsillä, samaa mieltä, että se on jokaisen v***n narkkarin oma pikku moka, jos ostaa huumeita... Joskus olisi melkein parempi, että ne vain suoraan ampuisivat itsensä, kyllähän ne kuitenkin siihen joskus kuolee.. KOvien huumeiden käyttäjät eivät parane IKINÄ.


:rolleyes: Tuu ny Peter pois sieltä tuolin alta...

- skuugihymiö -
Avatar
#989 • • funkyboy Guest


Tää on siirretty USA topicista...

:rolleyes: Tuu ny Peter pois sieltä tuolin alta...

- skuugihymiö -



Eiku antaa sen olla siellä. En jaksa sanoo enempää...
Avatar
#990 • • Edited kuilu Guest
Iltalehti OnLine 3.1.03

Amerikkalaispilotit ottivat amfetamiinia ennen pommituslentoa

Kaksi amerikkalaislentäjää pommitti Afganistanissa viime huhtikuussa vahingossa kanadalaisjoukkoja surmaten neljä sotilasta. Nyt lentäjät väittävät, että heidän esimiehensä pakottivat heidät ottamaan amfetamiinia ennen lentoa.

Majurit Harry Schmidt ja William Umbach ovat parhaillaan sotaoikeudessa ja heitä odottaa jopa 64 vuoden vankeustuomio, mikäli heidät todetaan syylliseksi kanadalaisjoukkojen pommittamiseen.

Schmidt ja Umbach pudottivat laserohjatun pommin kanadalaisjoukkoja kohti huhtikuun 17. päivä viime vuonna. Lentäjät luulivat, että heitä tulitettiin maasta käsin, kun kanadalaissotilaat ainoastaan harjoittelivat yöllistä taistelua.

Pommi surmasi neljä kanadalaissotilasta ja haavoitti vakavasti kahdeksaa.

Tapauksesta tekee äärimmäisen monimutkaisen se, että amfetamiinin käyttö sotilaslentäjien parissa on yleinen, joskin vähän tunnettu käytäntö Yhdysvaltain armeijassa. Katukaupassa "spiidinä" tunnettua huumetta määrätään lentäjille, joiden on tarkoitus pysyä sen avulla hereillä ja virkeinä pitkien pommituslentojen ajan.

William Umbachin puolustusasianajajan David Beckin mukaan armeija pakottaa pilotit käyttämään amfetamiinia, sillä ne, jotka eivät suostu ottamaan "menopillereiksi" kutsuttua amfetamiinia, eivät pääse myöskään lentämään.

Sekä Umbach, että Schmidt ottivat amfetamiinia ja väittävätkin nyt, että huume vaikutti heidän harkintakykyynsä kohtalokkaalla pommituslennolla.

- Näen miesjoukon tiellä ja heillä on ilmeisesti tykkejä, joilla he tulittavat meitä. Pudotan pommin itsepuolustukseksi, Scmhidt sanoo nauhalla, jolle pilottien juuri ennen pommitusta käymä keskustelu tallentui.

Ilmavoimien tiedottajan Jennifer Ferraun mukaan amfetamiinia käytetään "väsymyksen säännöstelyvälineenä" ja sen ottaminen on täysin vapaaehtoista. Armeijan mukaan kaikki huumeen sivuvaikutukset on tarkkaan tutkittu ja se on osoittautunut käytännölliseksi apuvälineeksi pitkillä lennoilla.

Huumeiden ja lääkeaineiden kyseenalainen käyttö ei ole kuitenkaan Yhdysvaltain armeijassa tai sen aiemmissa sodissa mitään uutta. Jo Vietnamin sodan aikana amerikkalaissotilaat käyttivät heroiinia, kannabista ja amfetamiinia esimiestensä enemmän tai vähemmän hyväksyvän katseen alla.

Yhdysvaltain tarkka-ampujien puolestaan on kerrottu käyttävän sydämen sykettä hidastavia betasalpaaja-lääkkeitä, pystyäkseen tähtäämään tarkemmin.

JUHO RISSANEN


Pommit ja piri yhteensoppii, huomenna mennään Saddamin koppii...

- pommihymiölinja -
Avatar
#992 • • pHaze Guest
Kirjoitin tämän alunperin aivan toista forumia varten, mutta ajattelin että ehkä mokoman voisi tunkaista tännekin. Nim. mehiläispesiä on kiva tökkiä.

Alanpa piruuttani politisoimaan samantien kun nyt taas aiheeseen päästiin. Huumeista, yhteiskunnasta ja niin eteenpäin. Tämä varmasti kuulostaa kärjistetyltä, ja osittain sitä onkin tarkoituksella, muuten olisi hieman vaikeaa saada pointtejaan läpi. Osannette varmaan itse käyttää järkeänne löytääksenne sen keskitien ja järjen sieltä seasta, tai ainakin yritän vielä uskoa ihmisten omaan, avoimeen ajattelukykyyn sen verran.

Lyhyesti sanottuna huumeet ovat poliittisessa mielessä nykyään verrattavissa keskiajan noitavainoihin, natsisaksan juutalaisvainoihin tai vaikkapa USA:n sotaan terrorismia vastaan. Niiden syyksi laitetaan mitä äärimmäisimpiä asioita, ja jokaisen päähän on iskostettu, että jos asiaan jotenkin liittyvät huumeet, niitä on syyttäminen kaikesta pahasta. Tästä pitävät mediat huolen. Siitä huolimatta jos perheenisä jouluna lahtaa kännissä perheensä haulikolla, niin kohautetaan olkapäitä ja todetaan että "näitä sattuu" sen sijaan että oltaisiin barrikaadeilla vaatimassa alkoholia pois kaupoista. Huumeet ovat yksinkertaisesti hyvä poliittinen symtipukki. Tätä taktiikkaa on käytetty läpi historian viemään ihmisten huomio pois todellisista ongelmista. Read the books, it's all there. Suomalaiset nimesivät vuosi-pari takaperin suurimman huolenaiheensa yhteiskunnassa. Arvatkaapa mikä oli ykkösenä...

Ja todellisuus? Huumeiden aiheuttamat ongelmat tässä maassa ovat erittäin minimaalisia. Joitain kymmeniä kuolemantapauksia vuosittain, omaisuusrikoksia, hädintuskin mitään muuta. Järjestäytynyt rikollisuuskin tässä maassa on melko minimaalista. Kuinka paljon syrjäytymistä, itsemurhia, rikollisuutta, sosiaalisia ja psykologisia ongelmia, jne, aiheuttavat esim työttömyys, kodittomuus, sosiaaliturvan riittämättömyys, terveydenhuoltojärjestelmän jatkuva heikentyminen... Silti jos haluaa menestyä seuraavissa vaaleissa (tai halusi edellisissä), riittää pitkälle kun sanoo julkisesti vastustavansa huumeita henkeen ja vereen. Esimerkkejä löytyy: Keijo Korhonen, Ville Itälä.. Ja tietysti Ilta-Lehteen vakiokolumnistiksi päässyt mediapersoona Ritva Santavuori.

Mediassa ja politiikassa luodaan huumeiden ympärille keinotekoista hysteriaa, jonka tarkoituksena on hyödyttää sillä ratsastavia ihmisiä, ei niinkään parantaa yhteiskuntaa tai selvittää ongelmia. Tätä varten huumeet ovat helppo kohde. Ihmisten tietämys niistä on vähäinen, ne ovat marginaaliporukan juttu, ne ovat laittomia ja ne ovat jo saaneet median ansiosta suuren myynti- ja pelotearvon. Kuka tässä tilanteessa nousisi esiin kertomaan vaihtoehtoja tai asian toista puolta? Poliitikolle se olisi poliittinen itsemurha, koko elämäntyö alas viemäristä, ja melkein kelle tahansa muullekin se tietäisi suuria ongelmia loppuelämäksi. Edes tuosta toisesta puolesta puhuminen kun leimataan lähes automaattisesti peruskansan keskuudessa "huumemyönteisyydeksi" joka taas lähentelee ihmisten mielissä pahuustasoltaan jotain Osama Bin Ladenin ja Saatanan välimaastoa nyky-yhteiskunnassa. Ihmekös tuo kun iltapäivälehtien sivuilta saattaa helposti bongata kannabiksesta kertovan uutisen vierestä suuren kuvan piikeistä ja ruiskuista.

Tätä tasoa aivopesu ja hysterian levitys tässä maassa edustaa. Jokainen voi sitten itse rauhassa miettiä että paljonko tuolla kaikella propagandalla on todellisuuspohjaa ja mikä sen todellinen tarkoitus on. Annan vinkin: Se ei ainakaan ole huumeongelman hoitaminen.

Jos rupeatte miettimään, niin erinäisille valtaorganisaatioille on tästä huumepelottelusta kilokaupalla hyötyä, niin poliitikoille, poliisille, medialle kuin muillekin. Ja eihän tässä kärsi kuin muutaman kymmenen tuhannen ihmisen pieni ryhmä, jolla ei ole juuri mitään mahdollisuutta saada omaa versiotaan kuuluviin tai puolustautua. Now you think about that for a second.

UGH taas kerran. Wakey wakey.
Avatar
#993 • • Toma Guest
Aika hyvin kiteytät mielipiteitäni sanoiksi.
Keksisivät Suomeenkin jonkun Vihollisen niin ei tarvitsisi omia
kansalaisia käyttää.
Avatar
#995 • • Bikku Guest


Kaikki tietävät miten vaarallinen, potentiaalisesti tuhoisa ja laajalle levinnyt aine alkoholi on länsimaisissa, pohjoisissa kulttuureissa. Kyse on vain perinteen voimasta, ei aineen vaarattomuudesta, muissa kulttuureissa napostellaan koka-lehteä, poltetaan oopiumia, juodaan yage- teetä, poltellaan kannabista, ja se on kulttuurinen perinne. Alkoholia taas käytetään vähän, toisin kuin täällä jos sen käyttö on rituaali.

Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa myös amfetamiini tuntuu olevan erittäin suosittu aine. Luin juuri analyyseja siitä että kahvi, alkoholi ja tupakka ovat salittuja koska ovat niin soveliaita teollistuneen maailman työrutiineihin.

Ekstasi taas tuntuu olevan klubikulttuurin päihde, sienet, pilvi, hapot ovat hippipsykehörhöjen mieliin. Turha, sitä on kauhistella...niissä kaikissa on vaaransa, mutta jos ihmiset haluavat käyttää niitä, heitä on mahdotonta kieltää.
Huumeet tulevat olemaan ja ovat niin laajasti levinneitä, kuten lääkekeskustelukin osoittaa. Se, että onko mikä aine laillinen tai laiton ei merkitse mitään, koska aineet ovat välillä laittomia ja taas laillisia, sen mukaan ketkä kulloinkin on eduskunnassa enemmistönä: Oikeisto, edistykselliset vai vasemmisto.

Dekriminalisoidaan huumeet, ja puhutaan asioista totta...ei aivopesu propagandaa.




Oho. täytyykö tähän lisätä paljoa mitään enään. olen lähemmäs täysin samaa mieltä.
:eek:
Avatar
#996 • • Taedium Guest


http://cannabisculture.com/articles/2773.html

Periaatteessa ymmärrettävää. (Ei ole sama kuin järkevää.)

Niitä piippuja ja bongeja ei oikee muuhun käytetä ilmeisemmin. Ja käsittääkseni jenkkienkin laissa kielletään huumausaineiden käyttöön valmistettujen laitteiden myynti ja huumausaineiden käyttöön yllyttäminen. Piippujen ja bongien valmistus ja myynti ilmeisesti laskettiin näihin tässä tapauksessa.

Muutenkin en usko, että USA tulee kannabistakaan vapauttamaan tällä vuosisadalla. Heillä on pitkät perinteet aina ja Herramme mukanaan. Lisäksi esmes presidentinvaaleissa kun ehdokas kosiskelee ääniä ja haluaa näyttää kyntensä sitten presidenttikaudella, niin pari haaraa on, missä koko USA:ta kattavia lakeja voi kiristää. (Jotta näyttäisi, että rautainen ote on.) Aseet ja huumausaineet. Ja näyttäkää minulle se USA:n presidentti, joka uskaltaa kiristää jenkkien aselakeja - varsinkin näinä "koko 'vapaata' maailmaa uhkaavien terroristien" aikoina... :rolleyes:
Avatar
#997 • • ---[-]--- Guest


Periaatteessa ymmärrettävää. (Ei ole sama kuin järkevää.)

Ja näyttäkää minulle se USA:n presidentti, joka uskaltaa kiristää jenkkien aselakeja - varsinkin näinä "koko 'vapaata' maailmaa uhkaavien terroristien" aikoina... :rolleyes:



Hillary Clinton (ei seuraavis vaaleis, mut sitä seuraavis)

Sen takia meizikin vois lähtee äänestyspaikalle.:rolleyes:
Avatar
#998 • • ---[-]--- Guest
En oo yhtään lukenut aikasempia vastauksia, mut annanpa nyt oman vastineeni huumausainepolitiikkaan. Tätä mieltä olen sitten myös ehdokkaana:D

Huumeet: JYRKKÄ EI
Kannabis: Sallittakoon kotikasvatuksessa, mutta valtion tai yksityisten ammatinharjoittajien ei tule puuttua kyseisen päihteen myyntiin.

Tosin kaikkien päihdyttävien aineiden lääkekäyttö on aivan toinen kysymys.
Avatar
#999 • • Taedium Guest


Kannabis: Sallittakoon kotikasvatuksessa, mutta valtion tai yksityisten ammatinharjoittajien ei tule puuttua kyseisen päihteen myyntiin.

Itse olen miettinyt tuota kannabisjuttua ja inteernettiä lukeneena tullut tulokseen, että periaatteessa jos/kun saataisiin nopea puhalluskoe tms. jolla liikenteessä mitattaisiin sekä kannabis, että alkoholi, niin voisin olla tämän vapauttamisen puolella tietyin ehdoin.

Siis lähinnä siten, että itse kyllä valtion puolelta pistäisin sen myyntiin. Ei suoraan valtion, vaan Alkon. Viinien ja alkoholien lakeja mukaillen. Kotivalmistus omaan käyttöön sallittua ja esmes primalcon valmistamaa kannabista sitten 21v. täyttäneille Alkosta. Tai vaikkapa ikäraja 25v.

Aluksi erittäin tiukasti valvoen ja juurikin korkea ikäraja käytössä. Siitä jos nähdään, että homma toimii voidaan lähteä alentamaan. Eihän keskarikaan ollut saatavilla R-Kioskeista siinä huhtikuussa '32.

On melko naivia katsoa asia niin, että tuo vapautettaisiin heti ja kerralla. Jos haluttaisiin joku muutos, niin vähän tiukemmin säännöin, kun kieltolain purkaminen voisi jossain vaiheessa ehkä onnistuakkin. Ja kun on jalka oven välissä, niin sitähän saa auki kammeta.
Avatar
#1000 • • ---[-]--- Guest



Siis lähinnä siten, että itse kyllä valtion puolelta pistäisin sen myyntiin. Ei suoraan valtion, vaan Alkon. Viinien ja alkoholien lakeja mukaillen. Kotivalmistus omaan käyttöön sallittua ja esmes primalcon valmistamaa kannabista sitten 21v. täyttäneille Alkosta. Tai vaikkapa ikäraja 25v.

On melko naivia katsoa asia niin, että tuo vapautettaisiin heti ja kerralla. Jos haluttaisiin joku muutos, niin vähän tiukemmin säännöin, kun kieltolain purkaminen voisi jossain vaiheessa ehkä onnistuakkin. Ja kun on jalka oven välissä, niin sitähän saa auki kammeta.



Mä en toisi sitä holhouksen alle siitä syystä, että aineen käyttö luultavasti nousisi nopeammin, mitä pelkässä kotikasvatuksessa. Lisäksi yhteiskunnan tila on sellainen, että tarvitsemmeko lisää päihteitä. Kannabiksen kotikasvattaminen pitäisi käytöstä johtuvat kasvukivut alhaisina ja se sallisi mielestäni helpommin aineen lääkekäytön mahdollisuudet.