Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 662,139 views

Avatar
#1121 • • Taedium Guest


Ihan kevätauringon vaikutuksen alaisena. :cool:

Joo, sitä on ollu aika puhtaana välillä liikenteessä. Joskus siihen sekotetaan pilvee joukkoon. :001:
Avatar
#1122 • • Taedium Guest
Yli sata nuorta sekaantunut suureen huumejuttuun

Käyttäjä: Platinum.ac
Tunnus: Platinum

Huomasin, että Iltalehti tekee taas mielikuvatyötään. Kerrotaan, että käyttäjät käyttivät pääosin kannabista. Ja että he pitävät sitä ihan normaalina viihdekäyttönä. Ja seuraavassa lauseessa todetaan, että "Pari viikkoa sitten Hinthaaran nuorisotalolla Porvoossa järjestetyissä nuorisojuhlissa kaksi nuorukaista oli kuolla huumeisiin"

Juu, eivät valehtele, mutta jättävät mielikuvan että olisivat käyttäneet kannabista ja siihen melkein kuolleet.

Harmi, ettei mielikuvilla mainontaa ole rajoitettu uutisissa.
Avatar
#1123 • • Mrrshan Guest
Pelkäänpä että tuollaiset tapaukset tekevät paljon hallaa UG-psykekulttuurille. Siis ensinnäkin se että jotkut hankkiutuvat sairaalakuntoon, sitten asioista uutisoidaan tuohon tyyliin, poliisi laittaa lisää resursseja laittomien bileiden estämiseen ja tiloja on vaikeampi saada käyttöön.
Avatar
#1124 • • Taedium Guest


Pelkäänpä että tuollaiset tapaukset tekevät paljon hallaa UG-psykekulttuurille.

No juu. Tos joku aika sit oli yhdet varastobileet, johon herra poliisisetä tuli tutkimaan. Poliiseilla ei ollu paljo sanottavaa, mutta kun olin juomani piilottanu vähän matkan päähän, niin kovasti heitä kiinnosti kun mä niitä kävin yks kerrallaan sieltä hakemassa. Joka kerta sai selittää, että "ei, herra Garda. Haen vain juomaani. En tullut käyttämään huumeita tänne pusikkoon."
Avatar
#1125 • • Micci Guest
En jaksa lukea noit edellisii, en tiedä onko joku jo maininnu tän, mut VOI JUMALAUTA, ku media MÄSSÄILEE ny näillä kaiken maailman uutisilla & jutuilla... Joka päivä löytyy jtn iltapäivä lehdistä...
Avatar
#1127 • • ---[-]--- Guest


"Klubeilta saisi esitteitä ja tietoa hätätapauksien varalta"

http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20030331KA2



Mun mielestä ihan asiallista touhua. Tosin aiheuttaako tuo valistus kontrollin pettämistä? ...tai kasvaakohan kaupunkikeskusten ja maaseudun välinen kuilu entisestään valistuksen ja asenteiden osalta?

Pointtihan on se, että miksi valistaa laittomien aineiden käyttöä, koska eihän niitä pitäisi käyttää lainkaan. Mun mielestä kyl ihan hyväksyttävää, koska aineita käytetään ja niistä puhuminen lisää tietoisuutta.
Avatar
#1128 • • Oath Guest
Ehkä tässäkin maassa ollaan pikkuhiljaa menossa haittojen minimoimiseen tähtäävää politiikkaa kohti. Ei siitä kauhean kauaa ole kun poliisin ei olisi ikimaailmassa kuviteltu antavan lausuntoa tyyliin: "Emme hyväksy, mutta emme voi estääkkään, joten olemme asiallisen tiedottamisen puolella".

Millonkohan päästään siihen että voi ihan julkisesti puolustaa haittoja minimoivaa politiikkaa ilman että leimautuu itse käyttäjäksi.

Esim:
Jos joku kavereistani napsisi essoja niin mieluummin haluaisin tietää mitä tehdä jos sille jotakin sattuu, ennemmin kuin puolustelisin ankaraa rankaisupolitiikkaa loppuun asti.
Avatar
#1129 • • Taedium Guest


Jos joku kavereistani napsisi essoja niin mieluummin haluaisin tietää mitä tehdä jos sille jotakin sattuu, ennemmin kuin puolustelisin ankaraa rankaisupolitiikkaa loppuun asti.

No jos se kaveri menee apokalyptiseen shokkiin, niin ei siinä auta kovinkaan paljoa sanoa, että "mene vankilaan, mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta".
Avatar
#1130 • • Oath Guest


No jos se kaveri menee apokalyptiseen shokkiin, niin ei siinä auta kovinkaan paljoa sanoa, että "mene vankilaan, mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta".



Sitä just yritin sanoa :l
Avatar
#1131 • • Taedium Guest


Sitä just yritin sanoa :l

No niin niin, en minä muuta väittänytkään.
Avatar
#1133 • • Edited jUSSi Guest


Juttua median huumeuutisointitavasta:

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/kesk/lahdenma.htm



Aika hyvä!

Suurimmalle osalle huumeiden käyttäjistä aineet eivät aiheuta vakavaa riippuvuutta. Tilanne on sama alkoholinkin kohdalla.



Käyttöä tarkastellaan tutkija Mikko Salasuon mukaan vain narkomanian näkökulmasta, mikä on yhtä absurdia kuin puhua alkoholista pelkästään alkoholismin kannalta.



Tutkijat Nils Christie ja Kettil Bruun kirjoittavat klassikkokirjassaan "Hyvä vihollinen", että vaarallisinta huumeiden käyttöä on niiden poliittinen käyttö.



Tiedotusvälineet välittävät kritiikittä uutisia "huumehörhöistä"



Tosiasiassa suurin osa suomalaisista ei ole koskaan käyttänyt huumeita eikä ole ollut niiden kanssa muutenkaan missään tekemisissä.



Epärealistiset huumeuutiset estävät huumekysymysten käytännönläheisen tarkastelun ja kasvattavat aiheetonta pelkoa käyttäjiä kohtaan.

Avatar
#1135 • • Edited iniz Guest


Mä oon vastaan huumeita, eikä mun kaveripiiriin kuulu ollenkaan käyttäjiä. Joskus kuului ja se tyyppi oli hyvä ystävä. Sen takia meni välit paskaksi ja se oli liian raskasta mulle, joten en edes halua enää kokea mitää sellasta.
Mulle on sama, jos joku käyttää kamaa, mut eipä mulle oo tultu tarjoamaan, enkä kyllä koskisi, jos tultaisiin. Kunhan vaa huumeet ei kytkeydy mun elämään mitenkään, niin kaikki on hyvin.
Kaikkien oma asiahan se on, mutta jos kaveripiirissä joku käyttäysi.. se olisi automaattisesti muakin koskeva asia.. eikä se ole kivaa.



Sahan olet tosi ystava, jatat sun hyvan ystavan ihan vaan sen takia etta se ei juo sun kanssa omppupomppua vaan polttaa hatsia tai popsii pillereita!? Ja seko oli paha ihminen?
Saanko ma kysya mita sa koit?
Sun tekstista huokuu pelko etta entas jos joku tarjoaisi minulle ja tykkaisinkin siita...
hih..en tiia kuka olet mutta taytyy sanoa etta arvostus on nolla.
ei sen takia ettet kayta huumeita vaan sen takia miten ilmaiset asian..
mun mielipide on kovasti se, etta kuka vaan saa kayttaa mita vaan, ma en puutu, ja myoskaan kukaan ei puutu mita ma kaytan, miten ma kaytan ja miten paljon ma kaytan..
ma tiedan itse omat rajani, enka nae bilehuumeitten kayttoa ongelmana..
luulen etta ne jotka taalla puhuu hysteerisesti huumeita vastaan on vaan niita jotka on kuunnellu liian aktiivisesti poliisin puheita ja elanyt tynnyrissa eika ole ollut "uskallusta" ottaa oikeasti asioista selvaa (ei tarkoita valttamatta kokeilemista)

Joku sanoi aikaisemmin jotain sinne pain ettei kayta huumeita koska haluaa menestya elamassa tms..
hmm..
tuollainen mielipide on piikki lihassani kun puhumme bilehuumeitten kaytosta (saattaa patea pitkan linjan rannittajiin tms) mun elama ei ainakaan ole pelkkaa huumetta ja biletta..
ne on tapa rentoutua ja pitaa hauskaa kavereitten kanssa ja luvalla unohtaa hetkeksi rahahuolet, tyopaineet yms..

paukkua en suostu huumeeksi laskemaan..se on mulle sama asia kuin iltatee jollekkin toiselle..
se tekee hyvaa jos paa sarkee tai on paha olla..tai jos ei saa unta..sita on kiva polttaa paivittain mutta ei haittaa vaikka olisi ilmankin..

taytyy sanoa noista bileitten portsareista taalla lontoossa ne vetaa ite enempi ku laki sallii, ja klubeilla pidetaan vaan huolta ettei "ulkopuoliset" diilerit tule myymaan ja romuttamaan klubin omien diilereitten markkinoita..
jos sulla on vaikka kymmenen nappia mukana, saat pitaa ne normaalisti..eli siis taalla ei kontrolloida (toisin kuin suomessa) bilettajien kayttoa koska se ei tuo tulosta ja on liian kallista..

anteeksi tama hyvin sekasortoinen mielipide/info ryopytys..mutta on hata ja hoppu saada kaikki paallimmaiset aatokset ulos kun loppuu kohta aika (pirun netti kahvila)

hyvaa kevatta kaikille kanssa napsioille :)

(taallapa voi olla ilman takkia jo paivisin ja aurinko paistaa koko ajan..kuka vaitti mulle joskus etta lontoossa sataa aina vetta!? ei taalla oo satanu ku kerran n kolmen viikon aikana)
Avatar
#1136 • • Edited Ryvon DJ Guest

Originally posted by iniz
Sahan olet tosi ystava, jatat sun hyvan ystavan ihan vaan sen takia etta se ei juo sun kanssa omppupomppua vaan polttaa hatsia tai popsii pillereita!? Ja seko oli paha ihminen?



Hiemankin liian syvälle "harrastukseensa" mennyt narkomaani on kyllä itse ensimmäisenä kusettamassa frendejään, perhettään, sukulaisiaan ja muita tuttujaan jotta saisi peiteltyä käyttönsä ja rahotettua seuraavan fiksinsä, joten en välttämättä lähtisi arvioimaan ketään siitä jos ei tällaisen henkilön kanssa halua assosioida.
Päihde- ja huumausaineiden käyttö on aina itsekeskeistä ja itsekästä toimintaa, ei sellaista pidäkään loputtomiin sietää. Tietysti muita tulee auttaa mahdollisuuksiensa mukaan, mutta ei tässä mitään pyhimyksiä olla.

Mielestäni Star ilmaisi oman kantansa sekä suhtautumisensa huumeidenkäyttöön selvästi ja vailla mitään pelkoja tai bullshittiä, ja saa ainakin omat rispektini siitä.

mun mielipide on kovasti se, etta kuka vaan saa kayttaa mita vaan, ma en puutu



No joo, voisihan se tietysti olla noinkin, jos vain narkkikset pysyisivät jossain perunakellareissaan lukkojen takana, mutta kun eivät pysy. Ei huvita törmätä seonneisiin huumehulluihin tai PCP-höyryissä riehuviin psykoihin kadulla. Kaikki huumeiden orjat eivät ole trendikkäitä klubbareita tai hienoja ihmisiä.
Avatar
#1137 • • ---[-]--- Guest




Kaikki huumeiden orjat eivät ole trendikkäitä klubbareita tai hienoja ihmisiä.



Ei tod. Pahimpia on must sekakäyttäjät.
Avatar
#1138 • • ---[-]--- Guest




Sahan olet tosi ystava, jatat sun hyvan ystavan ihan vaan sen takia etta se ei juo sun kanssa omppupomppua vaan polttaa hatsia tai popsii pillereita!? Ja seko oli paha ihminen?



Samaa mieltä tostakin. Ei ystäviä saa jättää. Jos jättää huonommassa asemassa olevan ystävän, se vaan vajoo entistä alemmas. Ystäviä pitää opastaa.:)
Avatar
#1140 • • Tapi T Guest



No ihan hyvä argumentti mielestäni jos miettii mitä huumeet keskivertoihmisille ovat, jotain pahaa ja tuntematonta jota kukaan kunnollinen ihminen ei ainakaan käytä.


Siis eihän tuossa väitteessä ole järjen hiventäkään. Saman logiikan mukaan myymälävarkaus olisi hyväksyttävää, koska monet tekevät niin. Rikoksen yleisyys ei ole mikään lieventävä asianhaara!


Termi huume ei viittaa päihdyttäviin aineiisin eikä edes laittomiin päihteisiin vaan aineisiin joiden käyttö ei ole yhteiskunnassa hyväksyttyä. Jos jostain tulee hyväksyttyä se ei enää ole huume.


:001: Toivottavasti et ole tosissasi.