Access Virus

190 posts, 10 pages, 28,009 views

Avatar
#1 • • Tuppu_ Guest
Olen huomannut, että monet tyypit ovat vaihtamassa kamojaan Virus B:hen tai muuten vain ostamassa sitä. Itseänikin toi kone kiinnostaisi. Kysymys onkin, mikä virus kannattaa ostaa? Virus B, Virus rack, vai Virus C? Tietenkin toi Virus C olisi hurja, onhan se ihan uutta mallistoa ja ominaisuuksia entistä enemmän, mutta niin on hintalappuakin. Ymmärtääkseni B ja rack ovat ominaisuuksiltaan samoja, B:ssä vain on kontrollia enemmän noin potikoiden puolesta. Onko Virus rackia vaikea käyttää ja onko se oikeasti soundiltaan yhtä hyvä kuin B?

Onko jollakin kenties jo kokemuksia C-versiosta?
Avatar
#2 • • introvert Guest
Räkki eroaa B:stä muutenkin kuin potikoiden määrässä. Polyfoniaa löytyy räkistä 16 ja B:stä 24. B:ssä saa oskillaattoreita yhden enemmän samaan aikaan eli 3. Efektejä ei räkistä löydy yhtä paljon kuin B:stä.

Katso tuolta tarkemmin: Vertailua

Räkkiä on yllättävänkin helppo ja nopea käyttää vaikka siinä on noin vähän noita knobeja. Kyllähän se soundeiltaan on melkein B:n tasoa. Hyvät soundit siitä saa kun tarpeeksi värkkää eikä käytä presettejä.
Avatar
#3 • • timppa^ Guest
joo mä omistin tollasen virus kb:n ohikiitävän hetken ajan, ja kyllä nautin joka sekunnista. ehdottomasti paras analogiemu, mihin ikinä olen koskenut. ja positiivisena plussana kiipparikin oli oikein mainiota tasoa.
Avatar
#4 • • Tweeek Guest
Omistin puolisen vuotta B:n keyboard-mallin, ja mielestäni muuten täydellistä hipova syna kaatuu huonoihin efekteihin. Esim. reverbistä ja delaysta on valittava vain toinen... verrattuna vaikka Novationin SN2:een (jossa tosin taas reverb huonolaatuinen ja delay alkeellinen) efektiominaisuudet ovat todella heikot.

En tiedä onko noita efektejä parannettu sitten uudemmissa käyttispäivityksissä?

Anyways edelleen ainoat laitteet joihin olen tähän mennessä ollut kaikin puolin tyytyväinen on Creamwaren äänikortit... paitsi tietty että DSP poweria ei ole ikinä tarpeeks

[ 16 April 2002: Message edited by: Tonno ]
Avatar
#5 • • Tuppu_ Guest
Virusin, kuten muidenkin synien tapauksessa en tarvitsisi reverbiä. Delay olis ihan hyvä olla. Eikös soundi noin muuten ole noissa viruksissa aika hyvä. Pääsin kokeilemaan Virus B:n presettejä liikkeessä silleen pika pika. Jopa osa preseteistä kuullosti hyviltä. Filtterissä en havainnut pykäliä, ainakaan niin lyhyen testin aikana. Onko viruksissa mitään sellasta multisaw-aaltomuotoa, kuten on Rolandin ja Yamahan joissain malleissa? Mites unisono-moodi, kuinka monta ääntä siihen saa?
Avatar
#6 • • jangler Guest
Erittäin tyytyväisenä Timpan Virus KB:n secondhand-omistajana voin suositella sitä todella lämpimästi muillekin .

Unisonia saa muistaakseni jopa 16, kuitenki niin paljo ettei mitään järkeä. Presetsounditkin on hyviä, yllättävää kyllä. Pikkufirmassa viitsitään panostaa ainoaan tuotteeseen. Toi viimeisin OS-päivityskin oli aika pätevä - 512 uutta soundia (yht. 1024) demobiisin muistitilaan. Kukapa sitä tarviikaan enää ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen?

Efektiosasto ei oo ihan täydellinen, koska reverbiä ja delaytä ei tosiaan saa kuin yhden jota voi sitte tunkea joka partille halutun määrän. Mutta näiden efektien laatu on loistava ja delaykin on niin shaatanan upea että yhdellä potkii melko hyvin. Phaseria, chorusta, distortionia ja analog boostia (+unohtuneet) voikin sitte laittaa kaikille erikseen. Ei ne DSP:t ny vielä ihan mahdottomiin pysty .

Mitä Virus C:hen tulee, niin ei siinä hirveesti uutta näytä olevan. 12 lisää polyä ja eq näyttäs olevan merkittävimmät käyttöliittymän uudistamisen ohella. Pelimies alkaa kohta metsästään käytettyjä B-malleja kun massat uusii C:hen.
Avatar
#7 • • Luminescent Guest
Juuh, ja Virus C:n moottorilla pyörii 98 DSP:tä samanaikasesti! Oma knobisektio efektien ruuvailuun on myös lisätty tähän 'Darth Vader'-reinkarnaatioon.
Avatar
#8 • • Tweeek Guest
Jooh, C vaikuttaa asialliselta. Tarvii kai myydä joku sukulainen tai keksii joku muu nerokas rahantekosuunnitelma...
Avatar
#9 • • Luminescent Guest

Originally posted by Tuppu.:
Tietenkin toi Virus C olisi hurja, onhan se ihan uutta mallistoa ja ominaisuuksia entistä enemmän, mutta niin on hintalappuakin.




...Virus C:n hinta Helsingin Musiikissa 1700 eeboa. B:n suositushinta 1850, eipä nousekaan hinta ei.

KORJAUS: Virus C tarjous HeMu:ssa 1440e!! Thomanni jää pahasti 2:seksi. Berttamalli 1500e...


[ 05 June 2002: Message edited by: Luminescent ]

[ 05 June 2002: Message edited by: Luminescent ]
Avatar
#10 • • T [Aux Send] Guest

Originally posted by Luminescent:

...Virus C:n hinta Helsingin Musiikissa 1700 eeboa. B:n suositushinta 1850, eipä nousekaan hinta ei.



Thomannilla Virus C 1750e ja Virus B 1490e
Avatar
#11 • • hansbaluu Guest
Kaverin Virus rackissä on joko bugi tai sitten se on hajalla? Nuppia vääntäessä nopeasti parametrien arvot hyppäävät kummasti liikaa ja näin käy siis vain yhdellä nupilla eikä aina. Hitaasti väännettäessä ongelmaa ei esiinny. Nupit ovat tukevasti kiinni ja laitteessa on uusin OS. Onko samanlaista ongelmaa esiintynyt muilla. Pitäisikö laite viedä huoltoon vai liittyykö ongelma esim. Os 1.51:een jotenkin??? Nuppituntuma on siis täydellinen.
T:Hannu
Avatar
#12 • • Tuppu_ Guest
Eroavatkohan Virus B ja C ääneltään toisistaan mitenkään? Esim. ovatko filtterit ja analogue boost samanlaiset kummassakin, jos B-malli on updatettu uusimmalla käyttiksellä? Entä efektit (lähinnä kiinnostaa delay ja phaser), onkohan niissä noiden mallien välillä eroja laadussa?

Mun kannalta olis järkevämpi kai ostaa Virus B kuin C, koska en tartte polyfoniaa kovin paljoo, kun en kuitenkaan käyttäis konetta multimoodissa. Olen kyllä kattonu noi accessin sivun vertailujutut koneiden välillä ja aika samalta näyttää, mutta jos jollain on enemmän tästä tietoa, niin ois hyvä kuulla. Noi B-mallin 3 modulation-matrixin slottia kyllä riittää mun käyttöön, eli sen takia en C-mallia ainakaan tartteis.
Avatar
#13 • • whuf. Guest
Et käyttäs multimoodissa???!!!
Jumalanpilkkaa!! Viruksen väärinkäyttöö!!

:D No ei vais.. mut siis aika hullu idea. Tommoseen suosittelisin ehkä jotain noista rackeista. Tai sitten A versioo.. joka sekin on siis loisto vehjes. En muista mitä pientä eroa siinä B:hen oli. Lähinnä kai efektejen määrä tms.

Tommosen A:n haluisin ite.. nam :p
Avatar
#14 • • OSC8 Guest
Pääsin ruotsissa käydessäni soittelemaan Indigolla, ja täytyy sanoa että olin aivan myytyä miestä :006:

Aivan mahtavan kuuloinenhan tuo virus on. Mieletöntä. Käsi löytää tiensä kiipparin kautta oikeille nupeille todella luontevasti, ja laite vaikutti (perus muokkaustoiminnoiltaan) hyvin loogiselta.

Pidin muutenkin kovin soundista - paljon enemmän kuin oman supernovani pörinöistä. Ehkä tämä on myös makuasia, en oikein osaa tähän kuvailla sitä miksi supernova ei virukselle pärjäisi, mutta näin..

Sitten vielä kun lisätään päälle se korea ulkokuori niin voe pojat.
Websivuilla olevat kuvat ei todellakaan tee oikeutta tuolle kaunokaiselle, se on sinisine ledeineen ja "sportster" muotoineen/väreineen takuuvarma klassikko.

Elikäs myynnissä olisi yksi munuainen - tai vaihdetaan toimivaan Indigoon
:003: :010:
Avatar
#15 • • Edited OSC8 Guest
Tuossa vielä iso kuva tästä virtuaali-roadsterista. Vai oliko se kuitenkin tämä? heh

Ei sen puoleen, kyllä hintalappukin vetää vertoja tuolle markkinointilauseelle ;)
Avatar
#16 • • 029 Guest


Tuossa vielä iso kuva tästä virtuaali-roadsterista. Vai oliko se kuitenkin tämä? heh

Ei sen puoleen, kyllä hintalappukin vetää vertoja tuolle markkinointilauseelle ;)





Hei hiljaa himottava toi... aarg... ;)

Tahtoo käänteleen ton nappejaaaaaa :D
Avatar
#17 • • 120mg Guest
Itseänikin kiinnostaisi kyseinen soitin.
Kertokaapas kaikki jotka ootte omistanut tai testannut tätä kunnolla:
Onko 3 outputtia ollut ongelma? 'Syövätkö' äänet paljon toisiaan :)?
Muistan kun omistin korg z1:n (oli ainut syna silloin) siinä oli yhdet outputit (1x stereo) ja kun laittoi välibasson (aka junttibasso) potkimaan siitä kunnolla niin stringit ja pehmeemmät saundit rupes 'pumppaamaan'.
Avatar
#18 • • whuf. Guest


Itseänikin kiinnostaisi kyseinen soitin.
Kertokaapas kaikki jotka ootte omistanut tai testannut tätä kunnolla:
Onko 3 outputtia ollut ongelma? 'Syövätkö' äänet paljon toisiaan :)?
Muistan kun omistin korg z1:n (oli ainut syna silloin) siinä oli yhdet outputit (1x stereo) ja kun laittoi välibasson (aka junttibasso) potkimaan siitä kunnolla niin stringit ja pehmeemmät saundit rupes 'pumppaamaan'.



Mitenkäs toi 3 outputtia sitten ois ongelma? Liian vähän ulostusta? Vai meinasitko että noi kaks muuta kanavaa alkais pumppaileen kun heität juntin yhteen?

Tietenkin tommosella polyfonialla(24 tms) tarvii jo muutaman ulostulon että pystyy eri soundit säätämään erikseen. Esim Nordissa sais olla vaikka 6 ulostuloa kun toi 2 ei oikein riitä.. varsinkin jos aikoo käyttää sitä stereona... aargh..


Haluu Viiruksen :002:
Avatar
#19 • • OSC8 Guest

Entä efektit (lähinnä kiinnostaa delay ja phaser), onkohan niissä noiden mallien välillä eroja laadussa? .



Tuoreena Indigo 2:n omistajana ( :hearts: ) täytyy sanoo että viruksen efut on imho syntsaefuiks aikasta yllättävän hyvät! Varsinkin reverb on ihmeen hyvä, pehmeä ja kaunis.

Outo ratkaisu taas on se, että reverbbi/delay on GLOBAALI efekti, eli ei parttikohtainen. Tosta johtuen se tulee aina sit yhdestä ja samasta outputista, mutta sehän ei oo välttämättä niin huono juttu esmes miksauksen kannalta. Mut se delay tai reverb on sit aina vaan se yks ja sama jokaiselle partille.. Tietysti onhan tossa jokaiselle partille oma wet/dry asetus sentään.

Valittuna voi muuten olla ainoastaan reverb tai delay, ei molempia :(

Mut ihana laite toi on :hearts:

(juu on mulla vielä munuainenkin tallella, ( ;) ) rahotan ton myymällä vanhoja laitteita pois ja käytännössä uusimalla studion kokonaan. Pistän tonne buy&sell:iin piakkoin topikin pystyyn..)
Avatar
#20 • • Happo Guest

Outo ratkaisu taas on se, että reverbbi/delay on GLOBAALI efekti, eli ei parttikohtainen. Tosta johtuen se tulee aina sit yhdestä ja samasta outputista, mutta sehän ei oo välttämättä niin huono juttu esmes miksauksen kannalta. Mut se delay tai reverb on sit aina vaan se yks ja sama jokaiselle partille.. Tietysti onhan tossa jokaiselle partille oma wet/dry asetus sentään.

Valittuna voi muuten olla ainoastaan reverb tai delay, ei molempia :(


Toi johtuu tietenkin siitä että laitteessa ei riitä tehot laskemaan kaikuja kaikille parteille erikseen. Viruksissa on vain yksi Motorolan 56xxx-sarjan DSP kun esim. Novationin Supernovissa on noita samoja prosareita 8 kpl! SN:ssä kuitenkin suuri osa lasketatehosta "tuhlataan" juuri noihin parttikohtaisiin kaikuihin.


Mut ihana laite toi on :hearts:


Jep, onhan se soundiltaan aivan loistava syntikka ja kaiken lisäksi todella koolin näköinen. :D Mulla on ollut toi Indigo 2 tossa noin vuoden verran käytössä...