Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 212,866 views

Avatar
#21 • • Juho Kahilainen Guest
Tomaattikeitto:
1 litra vettä
1 desilitra ketsuppia

Kaada ketsuppi kiehuvaan veteen ja sekoita.
Nautitaan sellaisenaan. Ei taatusti ravitse
millään tavalla eikä ole kovin hyvääkään.

Mikäli bileisiisi on tulossa vegetaristeja tai
muita vaihtoehtoruokailijoita, niin tällä re-
septillä valmistat heille helpon aterian, jotta
heidänkään ei tarvitse olla ilman syötävää.
Esa

Posts: 947

#22 • • Esa

Originally posted by Juho Kahilainen:
Mikäli bileisiisi on tulossa vegetaristeja tai
muita vaihtoehtoruokailijoita, niin tällä re-
septillä valmistat heille helpon aterian, jotta
heidänkään ei tarvitse olla ilman syötävää.



Miten mä osasinkin odottaa jotain tällaista, kun huomasin että Juho on taas naputellut kommenttia.
Avatar
#23 • • Jone Guest

Originally posted by yana:
pullo punaviiniä, korkkiruuvi ja perjantai. siinä ainekset parhaimpaan ateriaan ever



Jätä elementti nro 2 pois, niin saat aikaiseksi varmasti suurimman perjantaihatutuksen aikoihin...
Avatar
#24 • • Juho Kahilainen Guest

Originally posted by whizzie:
Miten mä osasinkin odottaa jotain tällaista, kun huomasin että Juho on taas naputellut kommenttia.



Esa hyvä, ohjeenihan oli juuri sinulle.

Kyllä mun mielestä kasvisruokavalio on ihan hieno juttu. It-
se olen tosin niin laiska, että en jaksa nähdä ruoka-asioi-
den eteen niin paljon vaivaa kuin veget.

Legendaarinen Julle Tuuliainen antoi hienoja ohjeita nakki-
kioskeja varten Berliinin reissulla vuonna 1999:
"Jos olet nälkäinen, pyydä 'bratwurst und kartoffelsalad'.
Jos satut olemaan vegetaristi pyydä 'kartoffelsalad'. Jos
taas satut olemaan vegaani, niin otapas huomioon, että pe-
runasalaatissa on sopimattomia aineksia. Tilaa tässä tapauk-
sessa vain 'kartoffel'."
Avatar
#25 • • Jay Logic Guest
Pinaattikeitto + Mama-nuudelit (ankanmakuisena, ilman chiliä tai sitä rasvahässäkkää.)

On oikeasti hyvää, kaikkien mielestä, vaikkei kukaan ikinä sitä etukäteen uskokaan. Visuaalisesti aika kauhea.

Nautitaan kylmän omenamehun kanssa. Syödessä voi katsoa esim. tv:tä tai tauluja.
Esa

Posts: 947

#26 • • Esa

Originally posted by Juho Kahilainen:
en jaksa nähdä ruoka-asioiden eteen niin paljon vaivaa kuin veget



Itse asiassa vegeily on aika 'vaivatonta' mutta eipä tästä aiheesta sen enempää.
Avatar
#27 • • ningo Guest
tomaatteja viipaloidaan aika pieniksi
paloiksi. paistellaan
pannulla aikansa ja sitten lisataan
feta juustoa siihen sulamaan...
basilikaa ripotellaan paalle reilusti
ja sitten kyseisen valmisteen voi
syoda al dente pastan paalla... yummy!!
Avatar
#28 • • murQla Guest
murkun hunajakanahässäkkä riisillä

paketti hunajamariinadissa olevia kananasuikaleita,
jotain wokkipakastevihanneksia,
tulisia mausteita, esim hp:n cyrrukastike sopii hyvin,
riisiä

keitetään riisit
paistetaan kanasuikaleet wokkipannussa, maustetaan maun mukaan, paiskataan vihannekset joukkoon, paistetaan vähän lisää kunnes vihannekset näyttävät hyviltä

syödään vaalean leivän kanssa ja ½ litraa kylmää maitoa päälle
Avatar
#29 • • PsyHiii Guest
kaupasta italianpatapussi ja jauhenlihapaketti n. 400g, valmistusohjeet ovat helpot ja lukevat pussin kyljessä.. tämän ruuan kanssa lisukkeena toimii hyvin ruisleipä

ja on niin hullun hyvää.. hih
Avatar
#30 • • flare Guest
opiskelija safka:
1) makaroni pussi tarjouksesta
2 )keitetään säästeliäästi energiaa käyttäen
3) lisätään ketsuppia sopivasti
4) nautitaan sisäisesti näkkileivän ja veden kanssa.

Kyllä taas kelpaa päivä pöristä.
Avatar
#31 • • fuc [kela.katku] Guest
Legendaarinen tuna-vuoka. Tuna! Tuna!
hyvä! ja *HALPA*

settiin pitäis jääkaapista löytyä:
-Perunoita.
-Kermapurkki
-Tonnikalapurkki(halvinta mahdollista)
-1. Paprika
Ja kaapista jonkinlainen vuoka.

Sitten, viipaloi perunat viipaleiksi ja heitä vuoan pohjalle sillai että se peittyy (pohja siis).
Suolaa ihan reippaalla kädellä päälle.
Sitten tonnikalat levitetään perunoiden päälle.
*Härskisti* Oreganoo tunan päälle.
Choppaa paprika ihan pieniksi partikkeleiksi ja viskaa tunan päälle.
Toinen setti viipaloituja perunoita päälle.
Ja taas suolaa.
Sit avaa kermapurkki, heitä johki kuppii ja sekoita siihen mustapippuria. Ja eiku koko setin päälle. Kermasoossi siis.
Ja jos vielä sattuu löytyyn kaapista juustoa, niin sunnuntaina voi jopa heittää koristeeksi päälle juustoraastetta. Ja lopuksi uuniin, about 200 astetta ja tarkkaillaan vesi kielellä kun kerma kiehuu ja päälläolevat perunat alkaa näyttää rapeilta.

Jälkiruoaksi suosittelen jonkun jo edellä mainitsemaa rahkaohjetta, tosin itse laiskana miehenä syön banaanit ihan noin vaan eikä niitä jää kuleksimaan, joten iso säilyketölkillinen hedelmäcocktail sekoitusta liemineen ajaa asian mainiosti. Ja jos ei mitään jälkkäriaineita löydy jälkiruoaksi sopii mainiosti kahvi ja hyvä savuke.
Avatar
#32 • • mookie Guest
Makaroonia
Jauhelihaa
Sipulia
Paprikajauhetta..

namnam

Ps. Illan kruunaa
eskimojäätelö! Ja
alkosta ostettu
Tollo Rosso
Avatar
#33 • • HardS Guest

Originally posted by mookie:
Makaroonia
Jauhelihaa
Sipulia
Paprikajauhetta..

namnam

Ps. Illan kruunaa
eskimojäätelö! Ja
alkosta ostettu
Tollo Rosso



Tästä puuttuu juusto ja nakit..
Avatar
#34 • • Daniel Braun Guest
Olkaa tarkkana... Saeuraavan aterian teko vaatii paljon taitoa.
Ateria 1)
Keitä riisiä
Avaa tonnikalapurkki
kumoa molemmat lautaselle
ja... Nauti

Ateria 2)

Tee valkoinenkastike, lisää kinkkusuikaleita...
Keitä pastaa...
Ja annokksen päälle vielä juustoraastetta.
NAM NAM!
Avatar
#35 • • Juba Guest

Originally posted by Juho Kahilainen:

Legendaarinen Julle Tuuliainen antoi hienoja ohjeita nakki-
kioskeja varten Berliinin reissulla vuonna 1999:
"Jos olet nälkäinen, pyydä 'bratwurst und kartoffelsalad'.
Jos satut olemaan vegetaristi pyydä 'kartoffelsalad'. Jos
taas satut olemaan vegaani, niin otapas huomioon, että pe-
runasalaatissa on sopimattomia aineksia. Tilaa tässä tapauk-
sessa vain 'kartoffel'."



Ja eihän nuo ohjeet tuohon loppuneet, jo alkumatkalla Ruotsissa pysähdyttäessa ohjeet taisivat olla:
Perus: "Korv och potatissalad"
Vegetaristi: "Potatissalad"
Vegaani: "Potatis"

Erittäin yleismaailmallinen ja helppo ohje siis

Ja sitten se pakollinen ruokavinkki, joka kelpaa kiireiselle ja köyhälle opiskelijalle. Tarvitaan yksi purkki tomaattimurskaa (jos haluaa herkutella, voi ottaa valkosipulilla tai jollain muulla maustetun), yksi sipuli ja mausteita (esim. pizzamauste ja chilimausteet sopivat hyvin). Ja näin valmistat:
1. Pilko sipuli.
2. Kaada tomaattimurska kattilaan.
3. Täytä tyhjä purkki vedellä ja kaada kattilaan.
4. Lisää sipulit.
5. Anna keiton kiehua ja muhia
6. Lisää mausteita oman maun mukaan.
7. Annostele lautaselle (juhlapäivinä voit lisätä päälle parmesania)
8. Syö, mutta varo ettet polta kieltäsi...

Ja seuraksi sopii tietenkin myös se punkkupullo...
Avatar
#36 • • Anonymous Guest
Pizzapohjaan 2 desii haaleeta vettä, puolikas hiiva, ripaus suolaa ja jauhoja silleen sopivasti, että kun vatkaat sitä käsilläsi niin siitä tulee sellanen kunnon möykky. Sit levität sen leivinpaperille, vääntelet eka silleen hyvälle mallille ja sit kaulimella tasaseks. Sit 2 purkkia tomaattipyrettä (!ei mitään murskaa!), kunnolla maustettu jauheliha (tietty etukäteen tehty), tonnikalaa, ananaspaloja, katkarapuja, sipulirenkaita ja sit päälle vielä kauniisti sopiva määrä juustoraastetta. Uuni niin kuumalle kuin vaan mahdollista ja pizza uuniin. Otat pois kun valmis, hirviästi oreganoo päälle ja ainakin 6 karhua seuraks.



m.
Avatar
#37 • • MikkiHiiri Guest
Tervetuloa kosmiseen keittiöön!
Tänään herkkuruokaa opiskelijalle!
(parikin vaihtoehtoa)

Ruokavinkki 1

Tarvikkeet:
* 1 pussi makarooneja

Ohje:
1. Keitä makaroonit (älä polta pohjaan)
2. Huuhdo ne vedellä
3. Syö

Ruokavinkki 2

Tarvikkeet:
* 20FIM

Ohje:
1. Kävele grillille
2. Tilaa jotain
3. Syö (jos uskallat)
Avatar
#38 • • athmos Guest
Hmm..

Loimutettu Kirjolohi a'la Valkosipuliperunat.

Nam!
Avatar
#39 • • Lumina Guest
vaniljajätskii ja sinne murennettuja pipareita..
tai sit sellasii jotain pyöreitä suklaamuropalloja.. bileitten jälkeen menee mikä vaan.. nukkuukin vaikka ojassa..
Avatar
#40 • • Anonymous Guest
Juu ruokaa laitan ja paljon ja usein...Muutamat on jo päässeetkin mun kokkailuja maistelemaan ja kukaan ei oo viel koskaan valittanu, paitsi rakuunasta.

Eli parhaat reseptit ei oo valmiita vaan ne syntyy siinä ruoanlaiton ohessa. Mulla on kaikki reseptit päässä tyyliin ripaus sitä, ropsaus tätä, hippunen tota... Eli eipä juuri mitään järjellistä.

Ja toisekseen jos mä osaisin niin tekisin keittokirjan; Anskun kokeilukeittiön salaisuudet!