Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 208,993 views

Avatar
#441 • • -z Guest
Tässä oikeesti maailman paras pasta bolognese ohje...pöllitty "Cooking with Aristos" kirjasta jonka kirjoittaja herra Aristos on Italiasta Australiaan pikkupoikana muuttanut kokki..Omistaa muutaman raflan Australiassa ja tottakai äijällä on oma tv-show... noh tässä ohje(suomensin sen englantia osaamattomille):

Vaihe 1:

Tee tomaattikastike.

-1 tölkki _italialaisia_ muussattuja tomaatteja
-kourallinen basilikaa, paloiteltuna
-2 valkosipulinkynttä, murskattuna
-oreganoa (maun mukaan, ite laitan vähän enemmän)
-huikautus hyvää oliiviöljyä
-suolaa,pippuria

Laita ainekset kattilaan/kasariin/isoon pannuun. Kuumenna keskilämmöllä n.20min (jonka aikana valmistelet lihaa jne), välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla, muussaa tehosekoittimella.


Vaihe 2 (aloita valmistelut tomaattikastikkeen keiton aikana):

Tee pasta kastike, tarvitset..

-Yllä olevan tomaattikastikkeen
-1 ison sipulin, paloiteltuna
-2 teelusikallista oliviiöljyä
-300g jauhelihaa + 200g kanan/sianjauhelihaa TAI 500g kananjauhelihaa )(niillle jotka ei punaisesta lihasta lämpene)
-2 ruokalusikallista tomaattipyreetä (stokkalta saa hyvää italialaista sellasessa putkilossa)
-1 kanelitikku
-1-2 laakerinlehteä
-suolaa,pippuria
-parmesania

Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Kun sipuli on kuullotettu, lisää liha ja paista kunnes kypsää. Lisää aikaisemmin tehty tomaattisoosi,tomaattipyree,kanelitikku,laakerinlehti,suola ja pippuri. Anna kiehua 1-2h (noh ei tietenkään pakko jos ei oo aikaa) välillä sekoittaen...Kanelitikun voi ottaa pois aikaisemmin jos alkaa tuoksua liian kanelimaiselle, laakerinlehdet voi jättää imo loppuun asti.Tarjoa vastakeitetyn spagetin päällä ja muista lisätä parmesan!

Jippii! Paras kastike ikinä, jotka väittää muuta joko valehtelee tai ei vaan ymmärrä ;)
Avatar
#442 • • GodOfMoves Guest
Kaveripiirissä jo ehkä legendaksikin muodostunut maittava iltapala...

ainekset:

- 3 kananmunaa
- paketti pekonia (suosittelemme hk)
- herkkusieniä (champ, siitä sinisestä paketista)
- vauvan jalkaa x1 (hk sininen)

Kaik sit vaan pannuu...

nokare voita pannuu ainekset katsomassasi järjestyksessä sinne kunnes hieman ovat saaneet väriä.

munat perään vatkattuna ja muodostuu yhtenäinen kenttä, jota on hyvä jakaa pannulta sopiviin annoksiin!!

:D
Avatar
#443 • • Edited Tapi T Guest
Torstaina tuli sairausloman kunniaksi käytyä kaupassa ja teki mieli jotain hyvää. Kaupassa tuli lähinnä pyörittyä hyllyjen välissä, kunnes vastaan tuli joku mies, jonka punaisessa T-paidassa luki "steak sandwich". Heureka!

***

Steak sandwich
  • 200g naudan sisäfileepihvi
  • esipaistettu Ciabatta
  • 1 tomaatti
  • ½ punasipuli
  • vähän Romaine-salaattia
  • kourallinen herneenversoja
  • 1 pieni piparjuuri
  • dijon-sinappia
  • majoneesiä
Majoneesi
  • 1 keltuainen
  • 1tl dijon-sinappia
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • ½dl rypsiöljyä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • hienonnettua persiljaa
  • sokeria
  • merisuolaa ja mustapippuria

1. Hiero pihville oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Aseta sivuun odottamaan.

2. Valmista majoneesi. Laita keltuainen, ½tl dijon-sinappia, murskattua valkosipulia, suolaa ja pippuria kulhoon ja pyöräytä sekaisin. Vatkaa voimakkaasti ja kaada tipoittain mukaan ½dl rypsiöljyä ja n. 2 rkl oliiviöljyä. Mausta valkoviinietikalla ja tarpeen mukaan sokerilla. Lisää mukaan hakattua persiljaa ja laita jääkaappiin odottamaan.

3. Revi salaatti ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Paista Ciabatta ohjeen mukaan. Grillaa pihvi pannulla nopeasti ja anna vetätyä foliossa muutama minuutti.

4. Täytä leipä: väliin salaattia, herneenversoja, tomaattia, punasipulia, hieman raastettua piparjuurta, suikaleiksi leikattu pihvi, dijon-sinappia ja majoneesia.

5. Nautitaan parhaassa mahdollisessa seurassa, eli yksin. Huuhdellaan alas oluella tai kokiksella.
Avatar
#444 • • Bio Guest
Tuli tänään koetettua tätä ruokaohjetta:

Makaronia koppakuoriaisen kera

Tämä on erittäin yksinkertainen ohje ja valmistus ei vie kauan aikaa.
Koppakuoriaismakaroniin tarvitaan seuraavat ruoka-aineet:

- 1 pussi Sparin makaronia
- hitusen verran tuuria

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Veden kiehahduttua, avaa makaronipussi ja kaada makaronit kattilaan. Jos sinua koittaa onni saat höysteeksi maittavan koppakuoriaisen.
Minä itse en kuitenkaan pidä koppakuoriaisista makaronin kanssa, joten poistin haarukalla tämän mustan hyönteisen ja vein sen roskakoriin.
Avatar
#445 • • timppa^ Guest

Tuli tänään koetettua tätä ruokaohjetta:

Makaronia koppakuoriaisen kera

Tämä on erittäin yksinkertainen ohje ja valmistus ei vie kauan aikaa.
Koppakuoriaismakaroniin tarvitaan seuraavat ruoka-aineet:

- 1 pussi Sparin makaronia
- hitusen verran tuuria

Laita vesi kiehumaan kattilaan. Veden kiehahduttua, avaa makaronipussi ja kaada makaronit kattilaan. Jos sinua koittaa onni saat höysteeksi maittavan koppakuoriaisen.
Minä itse en kuitenkaan pidä koppakuoriaisista makaronin kanssa, joten poistin haarukalla tämän mustan hyönteisen ja vein sen roskakoriin.



:laugh:
Avatar
#446 • • kytkönen Guest
au tomaattikeitto
- -


kypsiä tomaatteja (mulla tais olla n. 8-10)
kasvisliemi
laakerinlehti
oregano
persilja
merisuola
kokonaisia mustapippureita
oliiviöljy
voi
tomaattipyree
sipuli
valkosipuli
punaviinietikka
sokeria


kalttaa tomaatit: leikkaa rasti tomaatin kannan kohdalle, käytä kiehuvassa vedessä, sitten kylmässä vedessä ja kuori käsin. Paistele hiljaisella lämmöllä sipuli- ja valkosipulihake voi+oliiviöljyseoksessa. samalla hauduta kasvisliemessä laakerinlehtiä, yrttejä ja mustapippureita. Lisää tomaatit ja oliiviöljyä kattilaan, jossa paistat sipuleita (mä lisäsin myös ylijäämäöljyä aurinkokuivatuista tomaateista). vähän ajan kuluttua kaada kasvisliemi siivilän läpi tomaattien sekaan. Kaada sekaan myös vähän punaviinietikkaa, suolaa ja sokeria. Anna hiljalleen hautua 5-10 minuuttia. Kannattaa antaa keiton viilentyä jonkun aikaa ennen tehosekoitinkäsittelyä. Kun keitto on kunnolla juoksevaa ja tasaista, kaada takaisin kattilaan, pidä alhaisella lämmöllä kunnes koostumus oikea. Ripottele päälle vaikka basilikahakkelusta, vähän parmesan-lastuja ja mustapippuria. Syö.

suosittelen jotain oliivi+juusto+korianteri ciabattaa (tai valkosipulikorianteri naan leipää) tän kans <3 <3
Avatar
#447 • • Tapi T Guest
Pari viikkoa sitten tuli oltua viikonloppuna duunissa ja jengi tilas pizzaa. Mulla ei oo oikein tapana tukea noita pizzataxeja/kotipiizoja yms, koska niiden pizzat ovat lähes poikkeuksetta armottoman rasvaisia, eivätkä ne maistu pliisun tomaattikastikeen ja juuston vuoksi juuri millekään.

Kun vielä kotiin tullessakin naapureilla kävi pizzataxi, niin ajattelin laittaa paremmaksi. Näin se tehdään:

Pizza
Pohja
[*]2dl vehnäjauhoja
[*]½tl kuivahiivaa
[*]2rkl oliiviöljyä
[*]suolaa ja mustapippuria
[*]sokeria
[*]vettä

Tomaattikastike

[*]400g tomaattimurskaa
[*]puolikas sipuli
[*]2 valkosipulinkynttä
[*]jotain yrttiä (mä laitoin rosmariinia ja salviaa)

Täyte

[*]palvikinkkua
[*]1 sipuli
[*]kivellisiä oliiveja
[*]vuohen juustoa
[*]mustaleima emmentalia
[*]oreganoa

1. Laita ensin tomaattikastike valmistumaan: Leikkaa sipuli kuutioiksi ja hienonna valkosipuli. Freesaa niitä hetki oliiviöljyssä, lisää tomaattimurska, yrtit ja hieman sokeria. Keitä hiljaisella tulella sen aikaa, kunnes taikina on valmis. Mausta valmis kastike suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tomaattikastike on koko pizzan sielu, joten se kannattaa valmistaa huolella.

2. Seuraavaksi tehdään taikina. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa ja lisää lämmintä vettä sen verran, että taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää taikinaan hieman ölyjä ja vaivaa sitä n. 5min, jotta saat taikinaan kunnollisen sitko - mitä enemmän vaivaat, sitä helpompi taikinaa on käsitellä. Anna taikinan seistä peitettynä huoneen lämmössä n. 10min. Kauli valmis taikina n. 3mm ohueksi pohjaksi ja levitä se uunipelille. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin saat, mä paistan pizzat 300 asteessa

4. Levitä täytteet pizzalle: ensin tomaattikastike, sitten juusto ja lopuksi muut täytteet. Täytteet laitetaan päälle siksi, että näin syöjä näkee mitä pizzassa on ja siitä tulee paremman näköinen. Juustoa ei todellakaan tarvitse paljoa, n. 30cm pizzalle tarvitset juustoa n. 1½ kourallista. Muita täytteitä en tarvitse paljoa, tässä tapauksessa ½kourallista sipulirenkaita, kourallinen palvikinkkua, hieman vuohenjuustomurusia ja muutama oliivi. Lisää täytteiden päälle hieman oreganoa ja paista kuumasas uunissa kunnes pinta on saanut reippaasti väriä, n. 5min riittää.

5. Valmiin pizzan päälle voit heittää esim. pari kourallista rucolaa tai mizzunaa.
Avatar
#448 • • Epyx Guest



Steak sandwich



Onneksi ei millään tavoin alkanu himottaa tätä :hah:
Avatar
#449 • • ville Guest


4. Levitä täytteet pizzalle: ensin tomaattikastike, sitten juusto ja lopuksi muut täytteet. Täytteet laitetaan päälle siksi, että näin syöjä näkee mitä pizzassa on ja siitä tulee paremman näköinen.



Mun mielestä tolla järjestyksellä on myös tärkeä funkio jotta pitsan rakenne on oikea. Ts jos laittaa juuston alle kaiken käy niin että täyteet jäävät helposti liian kosteiksi -> pohjasta ei tule tarpeeksi hyvä ja pitsa jää liian pullaksi.

Toisaalta on ainesosia joita kannattaa laittaa myös juuston alle. Esimeriksi purkkitonnikala kuivuu aika pahasti juuston päällä ja siitä syystä se kannattaa mun mielestä laittaa juuston alle.

Lisäksi tolla järjestyksellä voi muutenkin säädellä pitsan kosteutta. Esim ananaksen ja tomaatin paikalla on oleellinen merkitys lopputuloksen kannalta. Itse suosin periaatetta että mitä "märempi" ainesosa sitä myöhemmin se laitetaan.

Uunissa suosin hyvin korkeaa lämpötilaa ja uunin yläosaa. Jos näin tekee, täytteiden järjestys korostuu entisestään (ettei tule päältä palanut ja sisältä löysä)
Avatar
#450 • • varolevy Guest
Itse tykkään myös tuosta ohuesta ja rapeasta kuoresta ja koska uunista tuntuu teho loppuvan kesken olen paistanut pelkkää pohjaa 2-4 min jonka jälkeen olen täyttänyt pitsan ja paistanut loppuun asti.

Idea pöllitty kokkisodasta J. Sukulalta, mutta toimii ainakin itselleni.
Avatar
#451 • • miikkaL Guest
Siis pitsaanhan laitetaan juusto viimeseinä, ja sitä sen verran että uunissa siitä muodostuu ns. "matto" jonka päälle on helppo levittää valkosipulimurska :D
Avatar
#452 • • sixtus Guest
Joo juustot kyl päällimmäisiks, tuntuu ja maistuu paremmalta suussa :D vähän sama asia kun jos laittais voikkarin päälle ensin juustot ja sit vasta leikkeleet tms. not.
Avatar
#453 • • miikkaL Guest

Joo juustot kyl päällimmäisiks, tuntuu ja maistuu paremmalta suussa :D vähän sama asia kun jos laittais voikkarin päälle ensin juustot ja sit vasta leikkeleet tms. not.



Aivan, leikkele kuuluu juuston alle.
Avatar
#454 • • JussiS Guest

Joo juustot kyl päällimmäisiks, tuntuu ja maistuu paremmalta suussa :D vähän sama asia kun jos laittais voikkarin päälle ensin juustot ja sit vasta leikkeleet tms. not.



Aivan, leikkele kuuluu juuston alle.


Juusto päällimäiseks, mutta vaan siitä syystä että, se parantaa leivän käsittelyä, kun kosteat ainekset (leikkeleet, majoneesit jne) ei oo päällimmäisenä. Juusto yleensä on kuitenkin suhteellisen kiinteää, eikä tahraa sormia.

Tosin pitsaan juusto kuuluu laittaa heti toiseksi tomaattikastikkeen jälkeen.
Avatar
#455 • • ville Guest
Ei ei ei ... täällä ollaan nyt aivan hakoteillä leivän kanssa :D

Leivän päälle tietysti ensin levite ja sen jälkeen yleensä laitan juuston. Tämä siitä syystä, että juusto on tasainen ja sillä on helppo peittää koko leipä.

Juuston jälkeen leikkele joka luonnollisesti pitää leikellä tarkalleen leivän muodon mukaan. Leikkele tulee juuston päälle, jotta nenään tulee ennen tunkkaisen juuston makua raikas lihan haju (mielellään joku maustettu leikkele):)

Kaikkein päällimmäiseksi tulee kurkku/tomaatti/vastaava jotta leipää syödessä pystyy varmistamaan että kasvikset eivät liuskahda syliin leivän välistä. Tämän lisäksi kasvikset ovat tärkeitä päällä, jotta suu täyttyy heti pureskelun alkuvaiheessa kosteasta kasviksesta eli leipä ei maistu missään välissä kuivalta. Jos kasvikset ovat jossain välissä suutuntuma muuttuu radikaalisti huonompaan suuntaan.

Kasviksilla voi myös kikkailla hyvin. Esimerkiksi suolakurkku/paprika on lähes taivaallinen yhdistelmä ja nämä kannattaakin koota niin että paprikarenkaiden keskelle tulee suolakurkkua. Tällä tavalla kurkku pysyy paikalla vaikka syöjä nauttisi leivän hieman vauhdikkaammin :)

Levitteitä kannattaa ehdottomasti maustaa. Kaupasta saa halvalla jotain perusmajoneesia johon mausteita sotkemalla saa aivan uusia makuelämyksiä hyvin halvalla.
Avatar
#456 • • Hansu Guest
Tämähän alkaa muistuttaa jo tiedettä :D Tulee mieleen kouluaikaiset kiihkeät ruokalaväittelyt siitä, kummalta puolelta näkkileipä voidellaan.

Ps. Se voidellaan _ehdottomasti_ reikäpuolelta :mad:
Avatar
#457 • • drS Guest

Ps. Se voidellaan _ehdottomasti_ reikäpuolelta :mad:



jep, ja tämähän on varmistettu peruskouluaikana vierailulla 'Vaasan' -leipätehtaalle. eiks aiheesta ollu topic freestylessäkin?
Avatar
#458 • • KarriN Guest
Villen leipäjärjestys on oikea. Joku taisi joskus kysyä Walter de Campiltakin, tai joltakulta (saattoi kyllä olla joku aivan muu, mitä todennäköisemmin olikin), että missä järjestyksessä pinota ainekset voileipiin, oliko sitten kutsuja varten vai mitä.

Sen sijaan näkkärin voitelu reikäpuolelta - WTF OMG LOL?!?!??!

Itse olen liiankin laiska syömään leipää, mutta oma vakioleipä koostuu useimmiten ruisleivästä, voimariinista, juustosta (=edam tai kermajuusto), leikkeleestä (kinkusta en juuri pidä, paitsi palvatusta tai reilusti pippuroidusta, leikkele on usein siis härkää, pippuroitua kalkkunaa tjsp), tomskusta ja suola-/maustekurkusta. Mustapippuria ja yrttisuolaa päälle.

Mahdolliset modaukset voivat sisältää mm. makrillia, Felixin tuotetta nimeltä Voileipäpikkelsi (vihreässä rumassa tuubissa, hieman majoneesikasta, mutta maukasta), duunin katkarapusalaattia.. nykyään myös tuorejuusto jotensakkii. Joskus myös raakaa sipulia.

Jos haluaa luksusleipäillä, niin muuan Antero valaisi minua taannoin loistavan kylmäsavulohi-tuoremozzarella-tomaattileivän suhteen. Tämän täytesetin alle sopii mielestäni ehkä parhaiten kauraleipä. Toinen luksusvaihtoehto on ottaa paahtista ja täyttää se blinimäisillä aineksilla, smetana, mäti, suolakurkku, graavi/kylmäsavu... nammikkaa (joskin varsin täyttävää)! Oma kulta tutustutti blineihin ja kiva et näin teki. :)
Avatar
#459 • • Bio Guest

eiks aiheesta ollu topic freestylessäkin?



ainakin täällä :mad:
Avatar
#460 • • Tapi T Guest
Mulla on perjantaisin aina kalapäivä ja viime perjantaina tuli väännettyä aika siisti satsi.

Paistettua kuhaa, pinaatilla maustettua perunamuussia ja lämmintä tomaattisalaattia
  • 4 150g palaa kuhafileestä
  • 4 rosamunda-perunaa
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 kourallista sokeriherneitä
  • 4 kourallista tuoretta pinaattia
  • nippu rucolaa
  • ½ps pinjansiemeniä
  • 2dl kalalientä
  • 1dl kuivaa valkoviiniä
  • 100g voita
  • oliiviöljyä
  • Suolaa, musta- ja valkopippuria

1. Poista fileistä ruodot ja siisti reunat. Ripottele niille hieman suolaa ja aseta sivuun.

2. Keitä kalalientä ja valkoviiniä kokoon, kunnes jäljellä on n. 1 dl. Mikäli kaapista löytyy, niin voit laittaa mukaan myös esim. timjamia, laakerinlehden, salottisipulia, persiljaa, kirveliä yms. Tällöin soosi siivilöidään ennen tarjoilua.

3. Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Poista pinaateista lehtiruodit ja kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin pinaatissa oleva oksaalihappo katoaa ja aromit tulevat paremmin esiin. Purista pinaaatti kuivaksi ja hienonna se. Paseeraa perunat siivilän läpi ja sekoita mukaan pinaattia, 50g voita, suolaa ja valkopippuria. Mikäli muusi on liian tönkköä, niin lisää voita tai maitoa.

4. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Keitä sokeriherneitä n. minuutti - tämän teet näppärästi samassa kattilassa perunoiden kanssa. Freesaa herneitä oliiviöljyssä hetki, lisää halkaistut tomaatit, pari kourallista rucolaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit maustaa salaattia myös vaikka sitruunalla.

5. Vatkaa kuumaan kastikkeeseen 50g voita ja paista kalat kuumalla pannulla, ensin nahkapuoli ja filepuolta vain hetki. Kokoa annokset ja tarjoile.