Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 212,613 views

Avatar
#1 • • Edited Tapi T Guest
Täällä Plattarissa on varmasti muitakin intohimoisia kokkeja allekirjoittaneen lisäksi.
Eli reseptit jakeluun!
Avatar
#2 • • Dj Fixed Guest
Omenapiirakka on jees, reseptiä en paljasta! Jos jollain on jotain sitä vastaan, valittakaa pupulle!

(\ _ /)
= '.' = OON PUPU
(")_(")

[ 21 September 2001: Message edited by: Dj Fixed ]
Avatar
#3 • • Bisse Guest
nuudelit:

keitä n. 5min, mausta oman mielen mukaan. tarjoile vain itsellesi, juomaksi lasillinen kylmää coca colaa.
Avatar
#4 • • ville Guest
MARENKIVADELMATORTTU (valmistusaika n 20 min)

Päälle:

1 valkuainen
3/4 dl sokeria
1.5 tl vaniliinisokeria
3 dl vadelmia
mantelilastuja

Pohja:

125 g leivontamargariiniä
1 dl sokeria
1 keltuainen
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl maitoa


1) Uuni päälle, 175 astetta
2) Vatkaa valkuainen vaahdoksi
3) Lisää sokeri vähitellen vatkaten
4) Vatkaa pohjan rasva ja sokeri
5) Lisää keltuainen ja muna vähitellen vatkaten
6) Lisää kuivat aineet ja maito
7) Levitä taikina 22-25 cm voideltuun (tai leivinperiin) vuokaan
8) Lisää marenkivaahtoon jäiset vadelmat (suoraan pakastimesta)
9) Lisää vaahtoon vaniliinisokeri
10) Laita vaahto kasoiksi taikinan päälle
11) Levitä vaahto haarukalla tasaiseksi
12) Koristele mantelilastuilla
13) Paista uunin alimmalla tasolla 35-40 min

Nauti kuumana jäätelön tai creme vanillan kanssa. Hyvää myös sellaisenaan.

Vinkki: sulattaa vihaisimmankin tyttö- tai poikaystävän sydämen, varsinkin leivottuna sydämenmuotoiseen vuokaan

[ 21 September 2001: Message edited by: ville ]
Avatar
#5 • • 029 Guest
"The Brain"

2 pussia Mama-nuudeleita (merkki tärkeä koska Kokaa ei myydä kaupoissa enää)
(chilipussit jätetään käyttämättä)

1-2 kananmunaa

puolikas juusto

1.
Nuudelit rouhitaan käsin ennen keittämistä paloiksi niin et ne on valmiiksi sit syötävissä lusikalla...

2.
kananmuna lisätään kattilaan rikottuna nuudelien kiehuttua noin 2 min. ja sitten sekoitetaan vaan joukkoon.

3.
Nuudelit kaadetaan siivilään. Liemi menee lavuaariin ja annetaan ruuan muotoutua n. 1 - 4 minuuttia siivilässä.

4.
Kaadetaan hellästi lautaselle. päälle juustoraastetta että setti pysyy aivon muodossa myös ruokaillessa.

[ 21 September 2001: Message edited by: 029 ]
Avatar
#6 • • Tiina83 Guest
kanaa ja riisiä...

valmiita kana fileitä tai suikaleita
purkki tai kaksi ruokakermaa
paketti riisiä

paista kanat kypsiksi paistin pannulla, kkada ruokakerma joukkoon ja anna hautua
keitä riisit ohjeen mukaan(mielellään riisimaustetta mukaan tai liha- tai kasvisliemikuutio tai currya)

jälkiruoaksi mansikka-banaani rahkaa
purkki kermaa
purkki rahkaa
kaksi ylikypsää banaania
vadelma hilloa
sokeria
vaniljasokeria

vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kera
murskaa bananit haarukalla
lisää kermaan rahka purkki, baanaanit ja vadelmahillo
älä vatkaa sekoita...

siinä maittava ateria...
Avatar
#7 • • vaavu Guest
KREETALAISET FRITEERATUT SILAKAT
1 kg silakoita
1/2 sitruunan mehu
suolaa, valkopippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl rosmariinia
3/4 dl punaviinietikkaa

oliiviöljyä friteeraukseen


1) Perkaa silakat, purista pinnalle sitruunamehua ja jätä hetkeksi valumaan. Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri ja kuumenna öljy lähes savuamispisteeseen.

2) Kieräytä silakat jauhoissa ja friteeraa rapeiksi.

3) Kun olet paistanut viimeisetkin silakat, lado kaikki paistetut kalat yhtaikaa kuumalle pannulle, hiero rosmariini rikki käsiesi välissä ja ripottele kaloille. Kaada viinietikka kuumaan pannuun kalojen päälle ja peitä kannella. Punaviinietikka räiskyy, joten kansi on tarpeen. Sammuta levy, mutta älä siirrä pannua syrjään ennen kuin meteli laantuu.


Hyvää esimerkiksi uuniperunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa. Kastikkeena esimerkiksi 1 prk kermaviiliä, balsamicoviinietikkaa, valkosipulia ja tuoreita basilikanlehtiä silputtuna. Ruokajuomana joku sopivan pehmeä ja notkea punaviini (maistuu hyvin yhteen kaloissa olevan punaviinietikan kanssa).

Kokonaisten silakoiden tilalla voi käyttää silakkafileitäkin, jos ei jaksa perata kaloja. Silakkafileitä tarvitaan silloin noin 600 grammaa.

Tämä resepti on erittäin opiskelijaystävällinen kukkarolle, sillä silakka on ihan älyttömän halpaa. Laihduttajille tämä ei kyllä sovi ihan jokapäiväiseksi ruoaksi, sillä kalat imevät rasvaa friteeratessa jonkun verran.
Avatar
#8 • • J Raninen Guest
Tavan makarooneista saa kivoja näin:

-Keitä melko kypsiksi yrttikuutio-mausteliemessä
-Vesi pois ja kermaa tilalle
-Anna lämmetä
-Raasta juustoa sekaan ja sekoittele sulaksi (juuston määrä maun mukaan)
-Varo hauduttelemasta liikaa, 15 min on yleensä riittänyt.

Lisukkeena vaikka paistettua kanaa, tai riistapataa.
Avatar
#9 • • JussiS Guest
Letut ala JussiS (west coast special edition)

1 l maitoa
4 munaa
1 tlk suolaa
jauhoja "sopivasti" (kunnes paksuus on oikea)

Sekoita kaikki aineet, anna seistä n. tunti. Paista runsaalla rasvalla ja nauti mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.
Avatar
#10 • • Edited tiKlu Guest
..
Avatar
#11 • • sola Guest
Jauheliha-sekoitus:

paista jauheliha
mausta basilika-chili-kastikkeella, grillimausteella, currylla yms.
lisää joukkoon herne-maissi-paprika-pussi, katkarapuja, ananasta
kaada vähän myös ruokakermaa

tämän kanssa sopii hyvin esim. opiskelija ystävällinen makaroni

nopea valmistaa ja sopii nautittavaksi hyvässä seurassa

[ 21 September 2001: Message edited by: sola ]
Avatar
#12 • • yana Guest
pullo punaviiniä, korkkiruuvi ja perjantai. siinä ainekset parhaimpaan ateriaan ever
Avatar
#13 • • Anagonda Guest
Laiskan teinin lemppari... Koti Pizzaan sisään, tilataan Special opera ja odotetaan 20min. Sitten mässäämään.

Elikkä meikäläinen ei saa oikein mitään keittiössä aikaseksi. Tietenkin elektronisten laitteiden johonkin muuhun käyttötarkoitukseen modifioiminen on kivaa
Avatar
#14 • • Yu5u Guest
1 prk maitorahkaa
4 dl kaurahiutaleita
1-1½dl mehukeittoa

aika raa'an makuista bodari safkaa
Avatar
#15 • • Anonymous Guest
'krapulasta voittajaksi', yhdelle:

6 siivua ruisleipää (ei jälkiuuni-)
1 kurkku
1 juusto
1 margariini/_mikävaanhässäkkä_ -levite
1 ketchup
1½l sokeripitoinen limonadi (light -mallit suohon)

raahaudu jääkaapille. ota esiin kurkku, juusto, margariini ja virvoitusjuoma. aseta leivät tukevalle alustalle. voitele ne. leikkaa kurkusta monta siivua ja aseta ne tasaisesti täyttäen leiville. nirhaa juustosta viipaleita makusi mukaan. juustoviipaleet tulee tämän jälkeen taiteilla kurkkuleipämargariiniläjän päälle - siis niin, että juusto on tässä vaiheessa työstettävän materiaalin päällimmäisenä. ravista ketchup -purnukka. tarkista, ettei kyseisen tuotteen etiketissä lue "halpasontaasparinomaatuotantoaeldoradokinonpas*aaherkkumaankusetuslientä", sekä ettei pakkauksen sisältö ole violettia. etiketti sijaitsee yleensä tuotteen kyljessä, ketchup -pullon ollessa kyseessä ihmetellessäsi sen kyljettömyyttä pyöritä tuotetta kunnes etiketti löytyy. laaduntarkkailun jälkeen tursuta tomaattivalmistetta sopivasti tukevalla alustalla sijaitsevan eineksen päälle. jos pystyt, raahaa tuotokset sekä 1½l mukanasi sohvalle, ota hyvä asento ja nauti.

got it?
Avatar
#16 • • Anonymous Guest
Jokin kiinalainen chli-sörsseli jolle en keksi nimeä...

Pilko 2 sipulia ja ruskista ne pannulla öljyssä, kaada pataan.

Ruskista 350-500g jauheliaa/paistisuikaleita/kanaa tms. ja kaada pataan.

Kaada pataan yksi Ucle Bens Oriental chli tms. pataan, lisää vettä myös.

Pilko yksi paprika pataan.

Kiehauta padass olevaa sörssliä kunnes kaikki on ns. okei..?! Sitten jätä se hautumaan 15-30 min.

Keitä hyvä ja runsas satsi basmati/jasmin riisiä riisinkeittimellä. jos ei ole riisinkeitintä niin opettele keittämään kattilalla basmatiriisiä.

Omia variaatioita saa kehittää..
Avatar
#17 • • Zapa Guest
kerran yritin keittaa perunoita, nekin paloivat pohjaan
Avatar
#18 • • pinkkikissa Guest
PAISTETTUA SUPERNAMIA MOZZARELLAA

paista mozzarellaa (ei raaste eikä sellanen tuoreversio) kuumassa oliiviöljyssä sillain et se sulaa ja tulee rapeaks (sellanen ruskee kuori) joku sellanen 1cm paksu siivu on hyvä

päälle sitruunanmehua mustapippuria ja rosmariinia!

pitää si syödä HETI ettei ehdi jäähtyyn!!
Avatar
#19 • • Tapi T Guest
Oma resepti pääsi unohtumaan: eli tässä tulee yksi lemppareista.


Laksa à la Tapi T:


2 broilerin rintafileetä
katkarapuja
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 paprikaa
2 sipulia
valkosipulia
2 pussia nuudeleita
1 purkki kookosmaitoa
1 sitruunaruoho
1 tuore chilipalko
5dl kanalientä
currya
kurkumaa
mustapippuria
oliiviöljyä

ja homma menee näin:

Keitä nuudelit kanaliemessä ohjeen mukaan. Säästä liemi. Leikkaa broileri ja vihennekset suikaleiksi. Ruskista broilerit kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Ota pois ja siirrä sivuun. Tee sama paprikoille. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja lisää öljyyn curryä, kurkumaa ja mustapippuria joita pyörittelet hetken. Varo ettet polta. Lisää mausteöljyn sekaan loput kasvikset ja kuullota niitä miedolla lämmöllä 5min. Kaada kookosmaito ja pari desiä kanalientä kattilaan ja keitä kasaan n. 10min siten että keitto sakenee hieman. Lisää paprikat ja broilerit keitokseen ja hauduta pari minuuttia. Lopuksi kaadat nuudelit ja katkaravut sekaan, koristeeksi persiljaa ja hämmästytät kaveriasi jolle soppaa tarjoat. Etkä unohda kertoa keneltä sait ohjeen... (mikäli olet kasvinsyöjä voi ohjeesta jättää lihat pois.)
Avatar
#20 • • lauri Guest

Originally posted by ville:
MARENKIVADELMATORTTU (valmistusaika n 20 min)



Yhtiömme suosittelee, aivan jumalattoman hyvää!

// L