Virallinen PC topic

125 posts, 7 pages, 43,587 views

siveys

Posts: 2,492

#81 • • siveys lovely

moogi, 13.4.2009 16:05:
apple on tyhmille ja yksinkertaisille ihmisille, jotka eivät hallitse jotain niin hienoa kuin pc :)


Näin firman IT-puolesta vasemmalla kädellä vastuussa olevana voisin tiedustella sulta, että miten sä hoitaisit PC-raudalla sen minkä Applen Time Machine tekee automaattisesti, eli:

1. Backupit joustavilla konfiguraatioilla varustetuista läppäreistä, jotka liikkuu varsin paljon
2. Mahdollisuus palauttaa poistettuja teidostoja viikkojenkin takaa ilman ylläpidon interventiota
3. Mahdollisuus palauttaa laiterikon sattuessa kaikki käyttäjän tiedot ja softat parissa tunnissa uuteen rautaan (käytännössä ilman ylläpidon interventiota - mutta jostainhan sen raudan on tultava)

Lisäksi kiinnostaisi tietää mikä on kustannusarviosi tällaiselle operaatiolle noin 10 hengen yksikölle PC-raudalla ja aiheuttaako tämä jotain muita rajoitteita, kuten vaatimuksen työasemien vakiointiin ja omien ohjelmistojen asennuskiellon?

Kysyn tätä siis ihan tosissani, koska tämä on meillä dealbreakkerina PC -raudan tukemisen suhteen ja toisinaan voisi olla hyödyllistä jos esimerkiksi softapuolen porukka voisi valita kehitysympäristönsä vastaamaan suhteellisen hyvin tuotantolaitteita (nyt me käytetään ulkopuolisia laitteita etäkäyttönä ja paikallisia virtuaalikoneita tähän tarkoitukseen).
sts

Posts: 7,969

#82 • • Edited sts Sama pyynti aitta!

siveys, 13.4.2009 17:12:
-clips-





opensource puolelta:

amanda

http://amanda.zmanda.com/

Amandalla varmasti tuo hinta-arvio tulee sinullekki halvimmaksi, amanda on käytännöllinen varsinkin mikäli firmassa on useita eri käyttöjärjestelmiä ja tarvitaan keskitetty backup palvelin jossa laajat konfigurointi mahdollisuudet.

Etuna toimivuus mäkillä, windowssilla, linuxilla.

Comminity editionissa onnistuu noiden tietokantojen yms backuppaaminen (pienellä konffaamisella) jotka tuossa kaupallisessa painoksessa mainitaan erona, eli ainoa oikea ero kaupallisen ja ilmaisen välillä on lähinnä tukipalvelut.

Kaupalliset (ja kalliit):
IBM Tivoli, Symantec backupexec
Amdi

Posts: 253

#83 • • Amdi
Jees oli nyt on ollu alla pari kk:ta uutukainen kone
komponentteina:
Intel Core i7 920 2,66GHz prossu (Zalman CNPS9900 parannettu jäähy *hih*)
Asus P6T emo
XFX GeForce GTX260+ Black edition 896MB näyttis
Corsair Intel Core i7 6GB Kit PC3-10666 muistit
Samsung Spinpoint F1 320GB SATA 3.0 Gb/s kovo
Antec Sonata III 500 - ATX-kotelo, 500W (Virtis vaihdetty Hiper 880W koska näyttis vaatii minimissä sen 630W. kannattaa kattoo aina valmistajan sivulta paljon vaatii.)

käyttiksenä Wisva. Pitäis kyllä ostaa vielä lisää muistia ku wisva syö niin tolkuttomasti ihan ylläpitämiseessä. Pelit toimii ku unelma tällä hetkellä, mutta katotaa kuinka kauan tällä pystyy pelailla kun kehitys näyttäis olevan aika nopsakkaa.

--
Mixing tracks together coz I m the MTF DJ

ezzy

Posts: 8,060

#84 • • ezzy Droid-pappa

Amdi, 25.4.2009 17:11:

Corsair Intel Core i7 6GB Kit PC3-10666 muistit

käyttiksenä Wisva. Pitäis kyllä ostaa vielä lisää muistia ku wisva syö niin tolkuttomasti ihan ylläpitämiseessä.



et voi olla tosissas...
Amdi

Posts: 253

#85 • • Amdi

ezzy, 25.4.2009 17:32:
---
Amdi, 25.4.2009 17:11:

Corsair Intel Core i7 6GB Kit PC3-10666 muistit

käyttiksenä Wisva. Pitäis kyllä ostaa vielä lisää muistia ku wisva syö niin tolkuttomasti ihan ylläpitämiseessä.

---


et voi olla tosissas...


no jos kunnon pelikonetta haluu ni toi 6 Gigaa ei oikee meinaa riittää. prossul ei oo rasitusta ollenkaa mut muistit on pelatessa siel 60% joten kyl siihen vähän muistii pitäis ostaa.

--
Mixing tracks together coz I m the MTF DJ

tomii

Posts: 3,594

#86 • • tomii kallion herttua

Amdi, 25.4.2009 17:11:

käyttiksenä Wisva. Pitäis kyllä ostaa vielä lisää muistia ku wisva syö niin tolkuttomasti ihan ylläpitämiseessä. Pelit toimii ku unelma tällä hetkellä, mutta katotaa kuinka kauan tällä pystyy pelailla kun kehitys näyttäis olevan aika nopsakkaa.



No siis: Visva käyttää niin paljon muistia, kun sul on about vapaana. Vaiks sul olis 32 gigaa muistia, niin se HYÖDYNTÄÄ sitä maksimaalisesti. Sit kun tarvit sitä muistia jonnekin, vaikka pelaamiseen, niin sitä vapautetaan. Se vaan on järkevää muistinhallintaa: miksei käyttäis vapaata muistia kaikkeen mihin on tarvis silloin, kun sitä on vapaana.

--
reivaan kunnes kuolen

sapeli

Posts: 11,767

#87 • • sapeli jokukukamikä?
Ollaan hankkimassa monellakin tavalla huonon tai epäkunnossa olevan pöytä-PC:n paikalle uutta, ja kumpikaan meistä ei ymmärrä koneista tarpeeksi että haluttaisiin ostaa osa osalta - eli mieluiten ostettaisiin valmis kokonaisuus joka riittäisi myös useimmille nykypeleille. Monitoria ei tarvi, ja mieluusti asennetaan oma XP.

Onko ehdotuksia? Meistä kummallakaan ei ole juurikaan aavistusta siitä, kuinka kovia prossuja nykyään tarvitaan, tai kuinka paljon muistia, tai minkälaisia näyttökortteja, joten apua tarvitaan!

Tämmöistä katselin ja näyttää (kai) ihan hyvältä?
http://www.lapstore.net/store/product_info.php?cPath=56_10&products_id=24602

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

T3k

Posts: 1,221

#88 • • T3k semmonen

Replying to Virallinen PC topic:

sapeli, 18.10.2009 13:24:
Ollaan hankkimassa monellakin tavalla huonon tai epäkunnossa olevan pöytä-PC:n paikalle uutta, ja kumpikaan meistä ei ymmärrä koneista tarpeeksi että haluttaisiin ostaa osa osalta - eli mieluiten ostettaisiin valmis kokonaisuus joka riittäisi myös useimmille nykypeleille. Monitoria ei tarvi, ja mieluusti asennetaan oma XP.

Onko ehdotuksia? Meistä kummallakaan ei ole juurikaan aavistusta siitä, kuinka kovia prossuja nykyään tarvitaan, tai kuinka paljon muistia, tai minkälaisia näyttökortteja, joten apua tarvitaan!

Tämmöistä katselin ja näyttää (kai) ihan hyvältä?
http://www.lapstore.net/store/product_info.php?cPath=56_10&products_id=24602



Toi nyt näyttäs jopa ihan ok setiltä. eka mikä tos melkei varmaa alkaa tihkasee on toi näyttis..
Mutta kyllä silläkin pelailee kun vähän karkkeja pienentää peleissä.

Mutta näyttiksen pystyy myöhemmin päivittää parempaan..

jos nyt ostat markkinoiden parhaan näyttiksen, maksat siitä 500€...

ostat saman näyttiksen 3kk päästä, maksat siitä 50€

..okei snadisti kärjistetty mutta u get the point..
sapeli

Posts: 11,767

#89 • • sapeli jokukukamikä?
Hmm, taidetaankin päätyä Jaywinkin vinkistä tähän:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14300

Nopeammat muistit kompensoi huonompia prossuja, enemmän kovalevytilaa, paremmat äänet, käyttis valmiiksi asennettuna, plus tuon voi hakea Helsingin alueelta (ja ilmeisesti myös huolto olisi helpompi järjestää). Hinta on sama. *hymy*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

mrvain

Posts: 143

#90 • • mrvain What can you do?

Replying to Virallinen PC topic:

sapeli, 18.10.2009 22:24:
Hmm, taidetaankin päätyä Jaywinkin vinkistä tähän:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14300

Nopeammat muistit kompensoi huonompia prossuja, enemmän kovalevytilaa, paremmat äänet, käyttis valmiiksi asennettuna, plus tuon voi hakea Helsingin alueelta (ja ilmeisesti myös huolto olisi helpompi järjestää). Hinta on sama. *hymy*


Kyl tuo Lapstoren kone on huomattavasti tehokkaampi. Muistin nopeus ei kompensoi yhtään mitään. Lähinnä se hidastaa, jos sitä on määrällisesti liian vähän. Kannattaa varmaan katella ja kysellä asiantuntevilta foorumeilta enemmän. Täällä koko PC-puolen kattaa tää yks triidi, eikä tätä juuri truu nörtit lueskele :). (Ehkä juuri siksi kysyitkin täältä, että säästyisit vittuilulta tms.)
sapeli

Posts: 11,767

#91 • • sapeli jokukukamikä?

Replying to Virallinen PC topic:

Squeeky, 18.10.2009 23:10:
---
sapeli, 18.10.2009 22:24:
Hmm, taidetaankin päätyä Jaywinkin vinkistä tähän:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14300

Nopeammat muistit kompensoi huonompia prossuja, enemmän kovalevytilaa, paremmat äänet, käyttis valmiiksi asennettuna, plus tuon voi hakea Helsingin alueelta (ja ilmeisesti myös huolto olisi helpompi järjestää). Hinta on sama. *hymy*
---
Kyl tuo Lapstoren kone on huomattavasti tehokkaampi. Muistin nopeus ei kompensoi yhtään mitään. Lähinnä se hidastaa, jos sitä on määrällisesti liian vähän. Kannattaa varmaan katella ja kysellä asiantuntevilta foorumeilta enemmän. Täällä koko PC-puolen kattaa tää yks triidi, eikä tätä juuri truu nörtit lueskele :). (Ehkä juuri siksi kysyitkin täältä, että säästyisit vittuilulta tms.)



Olen kysynyt muualtakin että saisin paremman kokonaiskuvan ja useamman mielipiteen.

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

andi--

Posts: 1,381

#92 • • andi-- lunttu
Tuolta Virallisesta Apple-topicista oikealle aihealueelle:

Yallu, 4.2.2010 08:47:
---
whispering, 3.2.2010 21:50:
---
Yallu, 3.2.2010 15:29:
Jostain kumman syystä lähes aina eniten prosessoritehoja syövä prosessi..
---
Mulla vie nyt kotikoneessa 28MB (internet security 2010), työkoneessa vei 55MB (anti virus 2009 tjsp). Kummassakin koneessa toi on sen pari prosenttia muistista. Ja prosessori tehoja ei vie ku satunnaisesti.
---
Tuossa kun nyt toimistolla kurkkasin, niin F-secure vie muistia tuon 197Mt.. Mutta kuten jo aiemmin taisin sanoa, niin olennaisesti koneen suorituskykyä se laskee noissa entry-level tuotteissa..



Näissä "xxx on paska, xxx vie liikaa muistia, xxx sitä ja tätä" kannattaa yleensä mainita versio ja käyttis jolla pyörittelee. Millä tavalla muuten määrittelet tuon "muistin viemisen", ihan task manager -> processes -> memory vai lisäiletkö esim. VM-saraketta mukaan? Tämä vaan ihan sen takia, että puhutaan samoista asioista.

Tosiaan tuo Internet Security 2010 ja Client Security 9 käyttävät uutta kerneliä, joka F-Securen mukaan tiputtaa 50% muistin kulutuksesta edelliseen versioon verrattuna. Omien kokemuksien mukaan tiputus on ollut tuotakin suurempi.

--
- RAAH -

Damien

Posts: 2,876

#93 • • Damien [tr3ox]

Replying to Virallinen PC topic:

andi--
Tosiaan tuo Internet Security 2010 ja Client Security 9 käyttävät uutta kerneliä, joka F-Securen mukaan tiputtaa 50% muistin kulutuksesta edelliseen versioon verrattuna. Omien kokemuksien mukaan tiputus on ollut tuotakin suurempi.



Aika järkyttäviä lukuja nuo silti minusta tuntuvat olevan. Esset Smartsecurity vie tällä istumalla mulla 2,7Mt.
Damien

Posts: 2,876

#94 • • Damien [tr3ox]
Kellottaako kukaan täällä koneitaan?

Ajoin tuossa 3dmark06:n, FSB 1912x9,5 = 4 540Mhz, 8800GT:t slinä ja pointseja tuli 19 874.

Muistit oli 1094mhz ja kysyisinkin, että oisko jollain tietoa 780i FTW piirisarjan emoista, kun en voi tuosta nostaa muistien taajuutta yhtään. Näin vaikka muistien speksit on spd:n mukaan 555mhz. Oon lukenu jotain Nvidian piirisarjasta ja muistiväylien korruptiosta mutta en mitään tarkkaa tietoa ole löytänyt, mikä pätisi tähän nimenomaiseen ongelmaan.
J Raninen

Posts: 950

#96 • • J Raninen

Replying to Virallinen PC topic:

-Alex-, 26.2.2010 12:56:
Nykypäivän minimi perussetti on jotain Intel Core i5, 4Gt DDR3 ja Radeon 5850 1Gt


Joo, paitsi että noita 5850:ia ei saa mistään. Tilasin omani 29.11. eikä oo tullu vieläkään, maahantuoja ei yksinkertasesti saa roudattua niitä tänne, perkele.
sapeli

Posts: 11,767

#97 • • sapeli jokukukamikä?

Replying to Virallinen PC topic:

-Alex-, 26.2.2010 12:56:
---
sapeli, 18.10.2009 13:24:
Onko ehdotuksia? Meistä kummallakaan ei ole juurikaan aavistusta siitä, kuinka kovia prossuja nykyään tarvitaan, tai kuinka paljon muistia, tai minkälaisia näyttökortteja, joten apua tarvitaan!
---
Nykypäivän minimi perussetti on jotain Intel Core i5, 4Gt DDR3 ja Radeon 5850 1Gt



Hyvä tietää, mutta tässä näiden neljän kuukauden aikana tuli jo kone hankittua... *vink*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Yallu

Posts: 1,910

#98 • • Yallu The Bullies / www.ricerocketracing.fi

Replying to Virallinen PC topic:

-Alex-, 26.2.2010 12:56:
---
sapeli, 18.10.2009 13:24:
Onko ehdotuksia? Meistä kummallakaan ei ole juurikaan aavistusta siitä, kuinka kovia prossuja nykyään tarvitaan, tai kuinka paljon muistia, tai minkälaisia näyttökortteja, joten apua tarvitaan!

---


Nykypäivän minimi perussetti on jotain Intel Core i5, 4Gt DDR3 ja Radeon 5850 1Gt



Sanon että höpöhöpö..
-Alex-

Posts: 706

#99 • • -Alex- Dj

Replying to Virallinen PC topic:

Yallu, 26.2.2010 14:15:
---
-Alex-, 26.2.2010 12:56:
---
sapeli, 18.10.2009 13:24:
Onko ehdotuksia? Meistä kummallakaan ei ole juurikaan aavistusta siitä, kuinka kovia prossuja nykyään tarvitaan, tai kuinka paljon muistia, tai minkälaisia näyttökortteja, joten apua tarvitaan!

---


Nykypäivän minimi perussetti on jotain Intel Core i5, 4Gt DDR3 ja Radeon 5850 1Gt

---


Sanon että höpöhöpö..



No kyl tolla markkinoilla olevat pelit pyörii.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#100 • • Aziz Combat Fighter
Itsellä alla nyt:

Asus Crosshair III Formula
AMD Phenom II x4 965 BE 3.4GHz @ 3.6GHz
4 x 2GB Kingston 1600mhz
Radeon 5770 1GB
Noctua NH-U12P - syyläri
Kotelona Antec Sonata III
Tuuletuksesta vastaa 3 x 12cm flektiä @ 7-12v säädettävänä etupaneelin nupeista

Kyl tällä kelpaa facebookata :)

Jos joku haluaa ostaa pois multa ton Antecin EarthWatts 500w-virtalähteen, niin myyn mielelläni, koska oon aika hifikorva kotelon mekkalan suhteen ja tällä hetkellä ainoa komponentti jonka ääni edes kuuluu on virtalähde, jonka johdosta se tietty vituttaa.

Tilalle ajattelin ostaa Nexuksen tai mahdollisesti täyspassiivisen Nightjarin sitten joskus, kun on käteistä ja jos joku haluaa ostaa tuon nykyisen. Ehjää virtalähdettä ei kuitenkaan malta vaihtaa toiseen ihan vaan pienen hiljennyksen vuoksi.