Mitä haluaisit oppia?

144 posts, 8 pages, 57,040 views

sapeli

Posts: 11,768

#141 • • sapeli jokukukamikä?

Replying to Mitä haluaisit oppia?:

Toi kuulosti mun korvaani (silmääni.. whaeva) siltä ettet ehkä oikeasti haluaisi oppia tuota. Tai ehkä mulle henkilökohtaisesti vaan niin pahasti kalskahtaa "vähättely", etten ymmärrä mitä sillä oikeasti tarkoitat, tai miten se toimisi mielialaa kohottavana toimenpiteenä.
Tuntuu että jos itselläni on huolia tai murheita tai alakuloinen olo, ja joku läheiseni vähättelisi tuntemuksiani, saattaisin tilanteesta riippuen ainakin lakata puhumasta asiasta, mutta ei se oikeasti mielialaani kohottaisi, ehkä jopa päinvastoin

...

Hetken mietittyäni: Tarkoittaisiko vähättely tässä yhteydessä ehkä sitä, että pyrkii tuomaan esiin toisen huolien todellisen vähäisyyden, ja kiinnittämään huomion siihen etteivät ne mahdolliset vastoinkäymiset oikeasti olekaan niin suuria, kuin vaikuttavat, ja huomaamaan myös positiivisia puolia tilanteessa?
(mulle vähättely vaan kuulostaa semmoiselta teennäiseltä pääntaputtelulta, pääasiallisesti sillä motivaatiolla että ei oikeasti kiinnosta)


Toisaalta huumori kokemukseni mukaan sen sijaan usein auttaa, vaikkei kaikkea korjaakaan *hymy* Varmaan nyt liiallisesti kiinnitin huomioni tuohon jälkimmäiseen. Vitsillä voi saadakin tilanteen käännettyä tai ainakin vivutettua hieman vinoon *hih*

(ja kolmannelta, ei siinä alakuloisuudessa mielestäni aina ole jotain vikaa ja korjattavaa, ja jos joku yrittää piristää tulee vaan huono omatunto ja suorituspaineet. But maybe that's just me..)



Oot tavallaan oikeassa. Kyllä mun mielestä olisi hyvä taito pystyä piristämään toista esim. vitsailemalla, jos huomaa että tilanteesta ei saada enää mitään irti analysoimalla tai vellomalla. Lähtökohtaisesti tosin mun mielestä on parempi koittaa päästä siitä negatiivisuudesta pois käsittelemällä se, ja siten varmistamalla että siihen samaan "lätäkköön" ei enää päädy uudestaan.

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

hiphei

Posts: 493

#142 • • hiphei
Tekemään kaavat ja ompelemaan niiden mukaan ja jousiampumaan.
Jago

Posts: 4,039

#143 • • Jago un-trained monkee
haluun opetella puhuu hollantii.
Myöhemmin myös saksaa

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

MRC

Posts: 1,346

#144 • • MRC Mindcore Crew DJ MRC/Skitzofrenik
skrätsäämään :)

--
HOUSE MUZIEK MAAKT JONGEREN KAPOT !
Every style of music has its own emotion. Hardcore is pure fury!