Sanan vapaus - mikä kohu?

146 posts, 8 pages, 28,235 views

kuilu ja kummitus

Posts: 3,815

#1 • • Edited kuilu ja kummitus
=P

--
Wikipedia: Internetissä leviää todellisen informaation ohella runsaasti epämääräistä ja valheellista tietoa. --- Joillakin ihmisillä tämä saattaa johtaa esim. toden ja epätoden rajan hämärtymiseen.

homppa

Posts: 731

#4 • • homppa
tanskalainen pilalehti julkaisee arveluttavan kuvan. +4kk myöhemmin asiasta nousee julkinen kohu ja Tanskan suurlähetystöjen kimppuun hyökkäillään ympäri maailmaa. Siis WTF, miten vitussa yhden lehden julkaisema jonkun pilakuvataiteilijan hengen työ on missään yhteydessä vitun Tanskan valtioon? Yhtä kova logiikka kuin 9/11: Hei ne terroristit oli Saudi Arabiasta, vallataan siis Afghanistan ja Irak!11111 Todistaa vain ja ainoastaan et ei sillä lähi-idässä kaikki mee ihan just nappiin niiq.
Epailija

Posts: 5,636

#6 • • Epailija Physicist, 2nd class.

kuilu saa ehdot, 7.2.2006 14:46:
Selvennyksex: kannatan tietenkin myös arabilehtien oikeutta julkaista holokaustipilakuvia tms. Tekisinkö itse arabilehden päätoimittajana samoin? En tussa. Se nyt on analogisesti vastaava reaktio, kuin oli se, että jokaisen lehden tulisi julkaista profeetta Mohammedin pilakuvat, ja vieläpä puolustaakseen sananvapautta yli uskonnonvapauden. Kohta olemme tilanteessa, jossa joku sanoo: "Jos ette julkaise, kannatatte vastustajaa!" Pelko on tekniikkaa.



Hetkonen, miten tässä nyt ollaan uskonnonvapautta loukattu? Ei kai toisten uskontojen vähättely tai toisten uskontojen kustannuksella naureskelu ole läheskään sama asia kuin evätä oikeus kyseiseen uskontoon? (Sivuhuomautus: Jumalanpilkan ei kaiken järjen mukaan pitäisi voida olla kiellettyä valtiossa, jossa on sanan- ja uskonnonvapaus. Silti meilläkin rajoitetaan sanaa ja uskoa lain puolesta. "Et saa uskoa, että jeesus oli irstaileva pedofiili, tai ainakaan sanoa sitä julkisesti.")

Uskokoon islamilaiset mitä haluavat. Minä uskon, että heidän profeettansa ei ollut todellinen profeetta, eikä tämä ole mitään pilaa. Palaako seuraavaksi sinivalkoinen lippu?

P.S. Jos julkaisisimme pilakuvia Buddhasta, palaisiko lähiristeyksessä munkki?

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Epailija

Posts: 5,636

#7 • • Epailija Physicist, 2nd class.

homppa, 7.2.2006 15:06:
Yhtä kova logiikka kuin 9/11: Hei ne terroristit oli Saudi Arabiasta, vallataan siis Afghanistan ja Irak!11111 Todistaa vain ja ainoastaan et ei sillä lähi-idässä kaikki mee ihan just nappiin niiq.



Uskonnoissa ei ole kyse järjestä. Mitä logiikkaa uskonasioiden suhteen voi siis odottaa fundamentalisteilta?

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

hrdkvr

Posts: 3,929

#8 • • hrdkvr KURGO

kuilu saa ehdot, 7.2.2006 15:09:
---
hardikaveri, 7.2.2006 15:07:
pelkkää asiaa ;D
---

Mitä ttua nyt? Voitko sanoa sanottavas suoraa, nii et tällanen tyhmempiki tajuu?

Mikä sun pointtis oikee on???

(Käyttäisin ihan varmasti stealthia, JOS niil olis muutama feature lisää, esim privaviestit... vink-vink!)

- hehkuuhymiöjo -


Ai meinasit sitä.. :D

luulin et oli kyse käyttäjistä *vink*

--
-keep it hard-

ezzy

Posts: 8,060

#9 • • ezzy Droid-pappa

Epailija, 7.2.2006 15:10:
---
homppa, 7.2.2006 15:06:
Yhtä kova logiikka kuin 9/11: Hei ne terroristit oli Saudi Arabiasta, vallataan siis Afghanistan ja Irak!11111 Todistaa vain ja ainoastaan et ei sillä lähi-idässä kaikki mee ihan just nappiin niiq.

---


Uskonnoissa ei ole kyse järjestä. Mitä logiikkaa uskonasioiden suhteen voi siis odottaa fundamentalisteilta?



Ja harvemmin ääripään jengi muutenkaan on uskonnolleen tms edustamalleen asialle eduksi...
iam

Posts: 3,085

#10 • • iam Studying Inner Paths to Outer Space
Tässä tulee spekulointia.. ei kannata ottaa kovin vakavasti.

Jotenkin tuntuu että noilla sarjiksilla ei ole enää asian kanssa paljoakaan tekemistä? Koko homma haiskahtaa. Jotkut imaamit kuulemma levittelevät toistakymmentä erilaista kuvaa, joita tanskalaiset lehdet eivät ole koskaan nähnytkään. Ties vaikka olisi Iranin juoni kääntää huomio pois itsestään tai jotain.. Shia muslimeita kun ei haittaa profeetan kuvat siinä määrin kuin sunneja. Tietenkin on myös mahdollista, että tämä on tahallista manipulointia, jolla eurooppalaiset ihmiset saadaan pelkäämään muslimeja tarpeeksi paljon jotta saadaan kansan tuki mahdolliselle hyökkäykselle. Vai onko sattumaa että kuvia ovat julkaisseet juuri ne maat, jotka tod.näk. hyökkäisivät USA:n mukana (Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Hollanti, Tanska, Norja..). Myös tämä ajoitus mielenkiintoinen. Kuvat ovat olleet olemassa jo syyskuusta asti, mutta vasta nyt Iranin tilanteen kiristyessä tilanne on saanut suuret mittasuhteet (autetulla kansankiihotuksella).

Epäilen että Iraniin hyökätään 3-6kk kuluessa. General Dynamicsin, Lockheed Martinin ym asevalmistajien kurssit ovat taas huippulukemissa, juuri kuten Irakin sodan kynnyksellä. Iran on myös tehnyt sopimuksen venäläisten kanssa ilmatorjunta aseistuksesta, jolla he pyrkivät suojaamaan kaikki noin 50 ydinlaitostaan seuraavan noin 110 päivän kuluessa.

Iran on vaihtamassa öljynvaihtovaluutaksekseen euron, joka ei tiedä hyvää dollarille ja USA:n taloudelle. Tässä on yksi motivaatio lisää, miksi USA:n on kohta pakko mennä paikalle ja varmistaa dollarinsa asema (kuten tehtiin myös Irakissa).

Tai ehkä mä vaan vainoilen *nauru* Ei silti hyvältä näytä tää meininki vaikka miten asiaa katsoisi..
Jinx

Posts: 2,615

#11 • • Jinx Superfeminine
Kyllähän tää enenpi taitaa mennä sille puolelle et ääriainekset rettelöi muuten vaan länsimaita vastaan.

--
Pyllykkä

hallucinogen

Posts: 8,190

#12 • • hallucinogen Edain
Jahas, jutkut siis piirrosten takana
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2006/02/423511

*nauru*

Eikös nuo kuvat piirretty jo joskus syyskuussa tai aikaisemmin, niin ainakin muistan lukeneeni. Mut ehkä juutalaisilla oli sit hyvä aavistus jo kuukausia ennen vaaleja et hamas voittaa :D
Ootan mielenkiinnolla millaisia kuvia Iranilaiset saa aikaan :P Juutalaisista oon joitain pilapiirroksia nähny ja niissä ne laitti palestiinalaisia mankeliin ja teki niistä viiniä jota ne ryyppäs :P

--
pikku-*possu*

hallucinogen

Posts: 8,190

#13 • • hallucinogen Edain
Kaiken takana on muukalaiset avaruudesta jotka haluavat meidän sotivan keskenään jolloin heidän on helpompaa valloittaa maailma!

--
pikku-*possu*

Avatar
#14 • • ALIEN Guest

hallucinogen, 7.2.2006 18:30:
Kaiken takana on muukalaiset avaruudesta jotka haluavat meidän sotivan keskenään jolloin heidän on helpompaa valloittaa maailma!



hei, sen piti olla salaisuus :P
Android

Posts: 3,908

#15 • • Android

hallucinogen, 7.2.2006 18:30:
Kaiken takana on muukalaiset avaruudesta jotka haluavat meidän sotivan keskenään jolloin heidän on helpompaa valloittaa maailma!



Melkein nappiin, mutta nämä muukalaiset eivät asu avaruudessa vaan maan alla ja koloissa, ja odottavat vain hetkeä jolloin voivat tehdä meistä kaikista herkullista mureketta *slurps*
mekaanikko

Posts: 1,176

#17 • • mekaanikko don selecta

sxx, 7.2.2006 15:29:
Vai onko sattumaa että kuvia ovat julkaisseet juuri ne maat, jotka tod.näk. hyökkäisivät USA:n mukana (Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Hollanti, Tanska, Norja..).



Jos nää maat ovat ensimmäisenä hyökkäämässä jenkkien mukana Iraniin niin miksi noista ainoastaan Tanskalla ja Italialla on joukkoja Irakissa? Ja miks listasta puuttuvat USA:n tärkeimmät liittolaiset Irakissa, UK, Puola ja Etelä-Korea?

Myös tämä ajoitus mielenkiintoinen. Kuvat ovat olleet olemassa jo syyskuusta asti, mutta vasta nyt Iranin tilanteen kiristyessä tilanne on saanut suuret mittasuhteet (autetulla kansankiihotuksella).



Iranin tilanne on ollut kireä jo vuosikaudet.

Epäilen että Iraniin hyökätään 3-6kk kuluessa.



Olen valmis lyömään vaikka 100 euroa vetoa että näin ei käy. Jenkeillä ei kerta kaikkiaan riitä kapasiteettia vaikka haluaisivatkin. Joukot ovat sidottuna Irakisssa ja Afganistanissa. Liittovaltion budjetti on jo nyt ennätyksellisen alijäämäinen, samoin vaihtotase. Lisäksi tuon mittakaavan operaatioita ei noin vain polkaista käyntiin. Kesti yli 5 kk siitä kun Bush sai kongressilta luvan hyökätä Irakiin siihen asti että hyökkäys todella alkoi maaliskuussa 2003.

General Dynamicsin, Lockheed Martinin ym asevalmistajien kurssit ovat taas huippulukemissa, juuri kuten Irakin sodan kynnyksellä.



No eivät ne minusta ole mitenkään kovinkaan yleisindeksistä poikkeavalla tavalla kehittyneet ainakaan viimeisen vuoden aikana (NYSEn sivuilta en löytänyt vanhempaa infoa). Koko New Yorkin pörssi on ollut aika nousujohteisessa vireessä.

Iran on vaihtamassa öljynvaihtovaluutaksekseen euron, joka ei tiedä hyvää dollarille ja USA:n taloudelle.



Tämä on totta, mutta nykyinen budjetin ja vaihtotaseen alijäämä tekee vielä pahempaa hallaa ja niitä ei saada korjattua jos puolustusmenoja yhä kasvatetaan. Irak on pakko hoitaa pois alta ensin. Siksi toisekseen, Bushillakaan tuskin on varaa kahdesti hyökätä maahan X joukkotuhoaseiden perässä jos niitä ei lopulta löydy, eli joko pitää keksiä parempi perustelu tai olla suhteellisen varma siitä että niitä oikeasti on.

--
Erään pikkutytön nenään kasvoi kaksi vaaleansinistä nauhaa. Tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että toisessa nauhassa luki "Mars" ja toisessa "Jupiter".
-- Daniil Harms: Uusi anatomia

Lyylikki

Posts: 2,975

#18 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Sinällään itse aiheeseen en juurikaan osaa kommentoida, mutta Uutislehti 100 tämänpäiväinen etusivun kuva oli mielestäni jotensakin törkeä. Siinä pieni hunnutettu tyttö piti eilisessä mielenosoituksessa kylttiä, jossa luki jotensakin "Denish governm-nt (eri rivillä...eli tavutus persiillään)..." harakanvarpailla ja kirjoitusvirheitä sisältäen.

Itselleni jäi vähän paha maku suuhun siitä kuvasta. En oikein ymmärtänyt, että yritettiinkö siinä mollata toisten sivistystä tai mielenosoitusta vai miksi juuri kyseinen kuva oli kanteen valittu.

Huom! Jollakulla jos on se lehti, niin voisi muistuttaa mitä siinä kyltissä todella luki.
Avatar
#19 • • ALIEN Guest

Lyylikki, 7.2.2006 19:27:
Sinällään itse aiheeseen en juurikaan osaa kommentoida, mutta Uutislehti 100 tämänpäiväinen etusivun kuva oli mielestäni jotensakin törkeä. Siinäpieni hunnutettu tyttö piti eilisessä mielenosoituksessa kylttiä, jossa luki jotensakin "Denish governm-nt (eri rivillä...eli tavutus persiillään)..." harakanvarpailla ja kirjoitusvirheitä sisältäen.

Itselleni jäi vähän paha maku suuhun siitä kuvasta. En oikein ymmärtänyt, että yritettiinkö siinä mollata toisten sivistystä tai mielenosoitusta vai miksi juuri kyseinen kuva oli kanteen valittu.

Huom! Jollakulla jos on se lehti, niin voisi muistuttaa mitä siinä kyltissä todella luki.



ei se suomalainenkaan pikkutyttö paremmin osais varmaan kirjoittaa? Huom! enhän mäkään osaa.
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#20 • • Aziz Combat Fighter
Munasta tällanen touhu. Muslimit vois pikkuhiljaa alkaa orientoitumaan keskiajan loppumiseen.