larna, 13.7.2005 00:39:
---
Annakins, 13.7.2005 00:29:
---
larna, 13.7.2005 00:21:
Kuka tässä propagandan uhri on?? Öljyllä on merkitystä, samoin terrorismilla ja lähi-idän yleisellä suhtautumisella USA:han sekä muutamiin muihin länsimaihin (USA:n selviin tukijoihin..)
---
Voisitko maaritella "Lahi-idan yleisen suhtautumisen USA:han"?
---
Minkälaista määrittelyä se tarvitsee?
Lähi-idän suhtautuminen länsimaihin on negatiivista, mutta ymmärrettävästi Usa:n siirtäessä shakkinappuloitaan jatkuvasti syvemmälle öljykentille ja Itsenäisten maiden alueille. Toki suhtautumiseen vaikuttavat myös uskonto (Israelin valtion perustaminen Muslimimaille yms) ja Usa:n jatkuva puuttuminen politiikkaan.. Olen tosin tainnut virheellisesti yleistää Lähi-Idän, toki siellä on runsaasti Usa:ta kannattavaa valtiota, eritoten Saudi-Arabia, suuri öljymaa, on kohtalaisissa väleissä Usa:n kanssa.. tarkoitan siis Irakia, Irania, Afganistania, Syyriaa jne
Niin, kuten tossa askeisessa postauksessa sanoin, on taysin mahdotonta yleistaa, etta jonkun maan/maanosan suhtautuminen esim. USA:han olisi negatiivista vain sen hallituksen kayttaytymisen perusteella. Ja vaikka Saudi Arabian
hallitus ja oljysheikit kannattavat USA:ta (omalla kierolla tavallaan) ei se tarkoita sita, etta kaikki saudit olisivat samaa mielta. Kasittaakseni suhtauminen Yhdysvaltoja kohtaan on esim. Saudi Arabiassa negatiivisempaa vaeston keskuudessa kuin esim. Syyriassa. Afghanistanissa ja Irakissa ihmiset luonnollisesti eivat pida USA:sta ja sen politiikoista, koska ovat miehityksen alaisina (tuskin suomalaisetkaan pitaisivat) mutta kuitenkin kummankin maan istuva hallitus on USA-mielinen (tietty kun ne ne sinne laitto valtaan..)
Ymmarratko siis miksi kysyin maarittelya? Kansaa ei voi tuomita hallituksen tekojen perusteella, etenkin jos hallitusta ei ole valittu demokraattisesti. Aivan samalla tavalla yhdysvaltalaisia ei mielestani voi tuomita hallituksen toimien perusteella, koska kaikki eivat kannata, eivatka aanestaneet, nykyista hallitusta.
Ps. Israelin perustamisella Palestiinaan ei ollut mitaan tekemista USA:n kanssa ennen kuin 1967 sodan jalkeen, jolloin USA alkoi tukea Israelia arabimaiden kustannuksella.