Huumeista

3,602 posts, 181 pages, 1,899,999 views

iam

Posts: 3,085

#2341 • • iam Studying Inner Paths to Outer Space

Riku, 4.8.2006 14:12:
Multa tuli kerran yksi spurgu pyytämään tupakkaa ja tietty autoin miestä mäessä, mutta ne sen seuraavat sanat jäi helvetin hyvin mulle mieleen: "Et kai sä inhoa mua?". Eiköhän tuo kerro jo aika hyvin omaa kieltään.


Lontoossa tarjosin spugelle mentol röökiä ja kaveri vaan tuhahti ja heitti sen roskiin *nauru*

Tossa oli kerran rautatieaseman liepeillä yks pro-tason puistokemisti, jonka kanssa tuli tunnin verran juteltua niitänäitä. Kuulemma jos talvea ei tulisi, eikä vartijat potkisi, niin maailma olisi ihan ok paikka. Itseasiassa tän keskustelun aikana tuli vartijat kaksi kertaa siihen hätistämään sitä poiskin kun ne ei uskonut että juttelen sille vapaaehtoisesti. Tämä spurgu olikin tosi fiksu kaveri, professoritason miehiä, mutta alkoholi oli vienyt perheen, työn ja omaisuuden. Kai se voi käydä kenelle tahansa..
tjm

Posts: 30

#2342 • • Edited tjm

Riku, 4.8.2006 14:00:
Korjaus: eniten pahaa aiheuttaa _laiton_ huumekauppa ja sen ongelmat.



Niin? Laiton se huumekauppa on. Eiköhän se nyt ole aika itsestäänselvän faktan toteaminen.


No nää samat sä voit listata kun otat melkein minkä tahansa kaupan hyllyltä löytyvän random-tuotteen.



Ja? Sen takia noita tuotteita tuleekin välttää ja vähän katsoa sen perään, mitä kulutusvalinnoillaan haluaa tukea ja perehtyä siihen, mitä ostaa ja mitä ei.
tjm

Posts: 30

#2343 • • Edited tjm

nomic, 4.8.2006 14:31:
[ot]
-clips-



Been there, done that.

Ja hei, bentsot eivät lain mukaan ole huumeita vaan lääkeaineita, ja sinä ihan niin kuin minä käytät niitä sairauden hoitoon. infiana tuskin puhuin lääkeriippuvuudesta, joka syntyy koska lääkkeitä on pakko käyttää jotta voisi elää "normaalia" elämää. Sitä ei mitenkään voi verrata siihen, että haluaa olla "kujalla".

Minä tiedän tasan tarkkaan miltä tuo kuvailemasi skenario tuntuu, myös sen, miltä tuntuu kun sinut kyyditetään ambulanssilla sairaalaan ko. syystä.

Lääkkeiden syöminen diagnosoituun sairauden hoitoon ei ole "narkkariutta". Ei kukaan tässä topicissa mitään sellaista ole väittänytkään.
Juhgu

Posts: 7,921

#2344 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Norb, 4.8.2006 13:28:
---
Itsemurhan voi tehdä monella muullakin tapaa, kuin hyppää sinne junan alle! Ja näin ollen aiheuttaa suurta tuskaa sille kuskille, niille jotka kerää ne ruumiin osaset maasta ja monille muille toisille ihmisille keillä ei ole mitään osuutta asiaan!


Jos elämä on siinä pisteessä että hypätään junan alle, niin kiinnostaa varmaan ihan vitusti.



tjm, 4.8.2006 14:35:
---
Riku, 4.8.2006 14:00:
Korjaus: eniten pahaa aiheuttaa _laiton_ huumekauppa ja sen ongelmat.
---
Niin? Laiton se huumekauppa on. Eiköhän se nyt ole aika itsestäänselvän faktan toteaminen.


Pointti tossa oli, että laillinen huumekauppa ei aiheuttaisi. *toktok*


Lääkkeiden syöminen diagnosoituun sairauden hoitoon ei ole "narkkariutta". Ei kukaan tässä topicissa mitään sellaista ole väittänytkään.


Ei niin. Mutta jotkut vetävät huumeita kun lääkeet ei toimi.
[pieni](toki se lienee vähemmistö huumeidenkäyttäjistä, mutta enivei)[/pieni].

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

nomic

Posts: 4,120

#2345 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix

tjm, 4.8.2006 14:46:
---
clap


Itse nyt koitin suunnata viestin sisällön siihen, että kun täällä on disautettu aika sopivasti "ongelmallisia", että miltä se voisi tältä kannalta näyttää, tämä tilanne. En ole kovin hyvä kirjoittamaan, mutta eikös silloin olla koukussa, kun haetaan sitä hyvää oloa ja ilman "ei voi elää"? Ylireagoin helposti, varsinkin näissä asioissa ja äskön varmasti ylireagoin, mutta viestiä en muokkaa, se on jo kirjoitettu, olkoon. :) Mutta ei tämäkään elämää ole, kaukana siitä, varsinkaan normaalista, vaikka on tämä parempi vaihtoehto kuin flippaa kokonaan. *vink*
tjm

Posts: 30

#2347 • • tjm

Juhgu, 4.8.2006 14:50:
Pointti tossa oli, että laillinen huumekauppa ei aiheuttaisi. *toktok*



Äskenhän Riku totesi näin;


No nää samat sä voit listata kun otat melkein minkä tahansa kaupan hyllyltä löytyvän random-tuotteen.



Eiväthän nämä tuotteet ole laittomia, vai? Miksi niihin kuitenkin liittyy (Rikun mielestä) yhtä paljon ongelmia kuin laittomaan huumekauppaan? Ja miksi huumeille ei kävisi sama kohtalo, jos ne laillistettaisiin?
tjm

Posts: 30

#2348 • • tjm

nomic, 4.8.2006 14:54:
mutta eikös silloin olla koukussa, kun haetaan sitä hyvää oloa ja ilman "ei voi elää"?



Ei?

Olen koukussa bentsoihin, koska minulla on kehittynyt fyysinen riippuvuus niihin. Minä inhoan sitä. Inhoan sitä että joudun niitä syömään. En saa minkäänlaista nautintoa niistä, ne ovat tehneet itsestäni tunteettoman ja apaattisen ihmisen. Niiden avulla voin kuitenkin opiskella ja käydä töissä (tosin syön 3 muutakin lääkettä). Se, että en voi elää normaalia elämää ilman niitä, ei todellakaan ole mikään asia joka tekee minut iloiseksi tai tuottaa mielihyvää.
Sjel

Posts: 371

#2349 • • Sjel Apprentice.


Mä oon sun kanssa ihan vitun samaa mieltä. Samoin kaikki doku-pultsarit vois pistää kaasukammioon. Ei ne sieltä ojasta enää ylös pääse. Vituttaa tän palstan nerot. Kaikki jotka koittaa puhua laillistamista vastaan on täysiä idiootteja jotka ei tiedä mistään mitään. Antoisia keskusteluja kuositohtorit!



Eli sun mielestä kaikki pitäis olla ku samasta muotista tehtyjä ja aivottomia "trendien" seuraajia joilla ei ole omaa tahtoa.

Hyvää jatkoa noilla mielipiteillä jatkoa ajatellen, uskon ettei tuu olee helppoa sunkaa elämä :)

--
Will work for bandwith. :)

Juhgu

Posts: 7,921

#2350 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Sunflower, 4.8.2006 14:29:
---
Miten näissä palopuheissa tuntuu aina unohtuvan se, että alkoholistit ja narkkarit tekee joka päivä sen valinnan. Jos apua haluaa, sitä myös saa.



Je, narkkari herää aamulla, siltä kysytään: "haluatko olla narkkari, kyllä/ei?". Sit se vastaa kyllä ku se on tyhmä ja itsekäs.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

nomic

Posts: 4,120

#2351 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix

tjm, 4.8.2006 14:59:
---
Ei?



Sen takia laitoinkin lauseen kysymysmuotoon, koska toi näyttää olevan turhan subjektiivinen "termi", ihmisillä ja oma näkemys asiasta oli nyt erilaisempi. Aina oppii uutta, tai sitten pidän oman näkemykseni asiasta. ;)
domi

Posts: 7,069

#2352 • • domi Työn sankari.

Juhgu, 4.8.2006 15:00:
---
Sunflower, 4.8.2006 14:29:
---
Miten näissä palopuheissa tuntuu aina unohtuvan se, että alkoholistit ja narkkarit tekee joka päivä sen valinnan. Jos apua haluaa, sitä myös saa.
---


Je, narkkari herää aamulla, siltä kysytään: "haluatko olla narkkari, kyllä/ei?". Sit se vastaa kyllä ku se on tyhmä ja itsekäs, niiq.


Sehän on sama kuin homoillakin, nekin päättää joka aamu, et mitä ne on.
Sjel

Posts: 371

#2353 • • Sjel Apprentice.


Miten näissä palopuheissa tuntuu aina unohtuvan se, että alkoholistit ja narkkarit tekee joka päivä sen valinnan. Jos apua haluaa, sitä myös saa (todella toivon, että tämä edelleenkin toimii näin).



ei muuten pidä paikkaansa esim espoossa, siellä voi ihminen joutua olemaan kadulla helposti vuoden/parikin ilman että kaupunki tekee asialle yhtään mitään. Lähinnä fattastakin sanovat että mene töihin.

Onhan se vitun mukava mennä töihin jos heräät katuojasta ihan paskasena, nousee työkavereiden moraalikin varmasti todella korkealle ku yks haisee ku viimeistä päivää ja näyttää räjähtäneeltä.

Uskot tai et, minä tiedän.

Eli se siitä Suomen "hyvinvointivaltiosta"

--
Will work for bandwith. :)

Avatar
#2354 • • Edited infiana Guest
Joo Nomic, ei mun mielestä sua ja heroiiniaddiktia voi verrata. Olen pahoillani sun tilanteesta. Mutta en ole näitä postauksia lukiessani pahemmin muuttanut mielipidettäni. Ja jos luulette etten itse ole kohdannut tätä ongelmaa niin olette väärässä. Tapaan vähän väliä entisen poikaystäväni parin vuoden takaa jossain sörkän metriksellä, ja se on aina semmosessa kunnossa ettei edes tunnista mua.

Mutta en mä silti ala puolustelemaan sitä (enää). Jätkä on kai 26 eikä eläessään ole ollut töissä. Eikä ole ikinä sitä toivonutkaan. Vetää sossusta kaiken mikä irti lähtee, ja tienaa siihen päälle rahaa pimeesti. Tässäkin tapauksessa tiedän että hän on kokoajan valinnut elämäntyylinsä. Kun oltiin yhdessä hän tapasi sanoa: Sä oot liian hyvä mulle ku käyt duunissa. *justjoo*

Ja alkkiksiakin meiltä löytyy perheestä, mun vaari on sellanen, ja varmaan monesti olen kuullut hänen lasten sanovan että olisi kaikkien kannalta parempi jos hän dokaisi itsensä hengiltä.

Eli kyllä mä ajattelen sitä siltä kantilta että jos mun läheisiä oltaisiin viemässä ladon taakse. Mutta niin se vaan on, että oon sitä mieltä että noille voitaisiin antaa pari mahdollisuutta saada elämä raiteille (passitettais vierotukseen, järkättäis sen jälkeen kämppä, duuni tai muuta apua) ja jos se ei auttais niin moido. Koska sen jälkeen sitä on kyllä semmonen luuseri jos ei pysty ryhdistäytymään. Sit se on valinnasta kiinni. Tottakai kaikki sen jälkeen hankkis lääkärintodistuksen missä heidät julistetaan työkyvyttömiksi. Niinhän se homma toimii.
Onko siis tommoset sossupummi-hipit oikeesti henkisesti sairaita, vai vaan saatanan laiskoja ja tottuneita lusmuilu-elämäänsä? Mä veikkaan molempia, sen jälkeen kun oon semmosten kanssa ollut lyhyen elämäni aikana ihan liikaa tekemisissä. Vieläkin kun tapaa niitä kadulla ja kertoo että on pankissa duunissa, ne rupee nauramaan epäuskosta. Kai se on niin uskomatonta että joku niiden porukassa hengannut voi oikeesti päästä hyvään duuniin.
tumpsi

Posts: 2,553

#2355 • • tumpsi rekisteröitymätön
muistakaahan, oi täydelliset ihmiset:
kiksu lähtee lapsesta lyömällä.
tumpsi

Posts: 2,553

#2356 • • tumpsi rekisteröitymätön

infiana, 4.8.2006 15:24:
Onko siis tommoset sossupummi-hipit oikeesti henkisesti sairaita, vai vaan saatanan laiskoja ja tottuneita lusmuilu-elämäänsä? Mä veikkaan molempia, sen jälkeen kun oon semmosten kanssa ollut lyhyen elämäni aikana ihan liikaa tekemisissä. Vieläkin kun tapaa niitä kadulla ja kertoo että on pankissa duunissa, ne rupee nauramaan epäuskosta.


musta alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että sä elät jossai vitun muovipussissa.

oon täs sossupummeillu jo useemman vuoden, vailla duunia.
ammatti on, työtä ei.
tällä hetkellä oon työharjottelussa, eli teen palkatonta työtä.

oonko siis sairas sossupummi?
oonko laiska?
oonko niitä?

muuan taruhenkilön kerrotaan sanoneen aika viisaasti:
se joka meistä on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven.

ootko koskaan käyny kunnallisen terveydenhuollon huollettavana?
ootko ansainnu sen?
ihanko varmasti?

ootko kuullu siitä, että hyvinvointivaltio pitää huolta omistaan?
tuolla lähi-idässä ne lähinnä kivittää toisiaan, sellastako täällä pitäs olla?

tai niinku ameriikas, ilman vakuutusta et saa hoitoa, ja vakuutus maksaa vaivaet 10% normaalin
ihmisen vuosituloista. ja niiden PUMMINISTIEN vuositulot on hyväl säkäl puolet siitä vuosittaisesta vakuutusmaksusta (tää oli mutua, mut tajunnet pointin).

jos maailma (TE HYVÄT IHMISET) sortaa ja syrjii -> kamaa tauluun ja kaikki on taas hyvin.
kyl mä ton kuvion ymmärrän.
m1kk3

Posts: 5,560

#2357 • • m1kk3 no-life

tumpsi, 4.8.2006 15:28:
muistakaahan, oi täydelliset ihmiset:
kiksu lähtee lapsesta lyömällä.


päivän totaalirepeäminen *lmao*

Tuota lukuunottamatta tää keskustelu ei kyllä ole paljon hymyilyttänyt :/ Mutta sen verran kyllä täytyy sanoa että tän keskustelun lukeminen viime päivinä on kyllä laittanut ajattelemaan asioita ja muuttanut omia mielipiteitä huumeista ja niiden käyttäjistä todella paljon. Joten ei tää ole ihan hukkaankaan mennyt. Tekis mieli ite osallistua enemmänkin mutta kun se todellinen faktatieto ja omakohtaiset kokemukset asiasta ovat aika lähellä nollaa ni ehkä on vaan parempi tyytyä seuraamaan sivusta *hymy*

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

Juhgu

Posts: 7,921

#2358 • • Edited Juhgu Virnistelijä

infiana, 4.8.2006 15:24:
Eli kyllä mä ajattelen sitä siltä kantilta että jos mun läheisiä oltaisiin viemässä ladon taakse. Mutta niin se vaan on, että oon sitä mieltä että noille voitaisiin antaa pari mahdollisuutta saada elämä raiteille (passitettais vierotukseen, järkättäis sen jälkeen kämppä, duuni tai muuta apua) ja jos se ei auttais niin moido. Koska sen jälkeen sitä on kyllä semmonen luuseri jos ei pysty ryhdistäytymään.



Nojoo. Mä tunnen mm. yhden päihdeongelmaisen sossupummin, joka on nyt seitsemisen vuotta yrittänyt eri lääkkeillä ja terapioilla saada päänsä kuntoon, suht tuloksetta - on varmaan maksanut yhteiskunnalle kivasti. Mutta silti vaan olen sitä mieltä että ko. ihmisellä on tälle yhteiskunnalle (ja lähimmäisilleen) ihan helvetisti enemmän annettavaa kuin keskiverto pankkitädillä.

Nyt ko. tyyppi alkaa pikkuhiljaa työkkärin ohjelmien ansiosta päästä työelämäänkin kiinni, mikä on aika jees. Harmi että sinun systeemilläsi hänet olisi jo passitettu saunan taakse tapettavaksi milloin, joskus vuoden-kahden kohdalla?

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

tbo

Posts: 935

#2359 • • tbo budhisattva

Norb, 3.8.2006 20:45:

Ja toisekseen koukahtaneet narkit/alkoholistit, jotka lukuisista katko yrityksistä huolimatta jatkavat yhteiskunnanvaroilla elämistä, niille voitais antaa niskalaukaus tai karkotus johonkin saareen jossa voisivat keskenään flippailla..

Hyi, että oksetti toi yks teksti : "Jokaiselle heroinistille päivittäinen annos apteekista." Todella kuvottava ajatus..



Ah, millainen lähimmäisenrakkaus, myötätunto ja empatia noista lauseista huokuukaan. Sä varmaan myös tykkäät repiä kärpäsiltä siipiä irti ja pidät huolta et ostat pelkästään eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

tbo

Posts: 935

#2360 • • tbo budhisattva

Howdy, 4.8.2006 08:56:


Noh .. sanotaan näin että jos mun muksu vetäis jotain .. ihan mitä tahansa, niin selkään tulis ja kovaa eikä tarvis pihalle mennä pitkään aikaan, ja takuuvarmasti pistäisin kakaran ojennukseen, näissä piireissä aika helvetin monta vuotta pyörineenä en todellakaan voi suositella mitään nykimistä kenellekkään (3 kaveria kuollut) + lukematon määrä kenellä elämä totaali vituillaan ..



No mutta sillähän se kakara saataisiin kerralla ruotuun. Ei muuta kun pamppua persiiseen!! Muista, se joka vitsaa säästää, lastansa vihaa!

Nyt pätkä ajatusleikkiä: jos olisit vetäny kavereita kunnolla dunkkuun ennen valitettavaa ajastaikaan siirtymistä, luulekko että olisit estänyt nämä kuolemantapaukset?

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*