Asuinalueista

283 posts, 15 pages, 137,565 views

ville

Posts: 3,780

#141 • • Edited ville olen oikeasti ujo

nuance
No, Roihuvuori on kyllä sitä pahamaineista Itä-Helsinkiä vielä sieltä vähän pahemmasta päästä. Suosittelen tsekkaa ainakin Herttoniemen, Munkkivuoren/niemen ja Etelä-Haagan noista vähän edukkaammista seuduista. Ihan kohtuulliset kulkuyhteydet eikä mitenkään hirveetä seutua. Sit tietty vähän lähempänä keskustaa on Lauttasaari, Vallila, Alppila ja Käpylä, joista löytyy jo ihan kivoja kämppiä mut hinnat saattaa olla hitusen kovemmat.



Aika kova vertaus laittaa herttoniemi ja munkkivuori/niemi samaan luokkaan. Voihan tosin olla, että noi on vuokratasoltaan about samaa luokkaa, mutta alueena munkkivuori/niemi on huomattavasti rauhallisempaa ja tyylikkäämpää kuin herttoniemi. Ja tietysti tuolta munkasta löytyy myös suomen mittakaavassa kämppiä joiden hinnat keikkuu siellä kalleimmassa parissa prosentissa.

Munkkvuoren/niemen surkeus on ajallisesti pitkä matka keskustaan. Vaikka matkaa ei ole paljoa, saattaa dösässä istua pahimmillaan jopa 45min ruuhka-aikana. Tietysti jos ruuhkaa ei ole, matka kestää tästä vähän alle puolet (huomioitaa on, että espossa pitää mennä suomenojalle asti, että matka-aika on sama) :D
OlliS

Posts: 3,999

#142 • • Edited OlliS Further
Etu-Töölö *sydän*

I love it

--


mut jos nyt jotain historiaa pitää kaivaa nii tais mennä jotenki näin:

1979-1980 Tampere, Ulvila
1981-1986 Helsinki, Länsi-Pakila
1987-1992 Helsinki, Itä-Pakila
1993-1999 Helsinki, Veräjämäki
2000 - Helsinki, Etu-Töölö

Pakila oli varsin leppoisa alue skidinä kasvaa ja Veräjämäessä oli taas sopivaa rauhaa ja kuitenkin hyvät etäisyydet kouluun sekä Oulunkylästä junalla stadiin 10min. Mut nyt 5v töölöläisenä en kyl vaihtais enää takas ;)
nuance

Posts: 1,963

#143 • • nuance cov ops, combat, sunrise

ville, 31.3.2005 21:01:
Aika kova vertaus laittaa herttoniemi ja munkkivuori/niemi samaan luokkaan. Voihan tosin olla, että noi on vuokratasoltaan about samaa luokkaa, mutta alueena munkkivuori/niemi on huomattavasti rauhallisempaa ja tyylikkäämpää kuin herttoniemi.



No tyylikkyys on tietty vähän makuasia, mut mitä mä tossa ramppasin tuolla Herttoniemi-Laajasalo -osastolla seurusteluhommissa ni kyllä se musta ihan turvallliselta seudulta tuntui.
Avatar
#144 • • Annakins Guest

mayah, 31.3.2005 15:48:
Mä en oo tippaakaan huolissani seudun mahdollisesta rauhattomuudesta, sitä varten mulla on 1,8 kiloinen vahtikoira *nauru*



Mä muutin Roihuvuoreen pari kuukautta sitten enkä ole törmännyt mihinkään niistä stereotypioista joista olen kuullut. Kukaan ei ole yrittänyt ryöstää, raiskata, tapaa, ostaa / myydä huumeita, laitapuolenkulkijoita näkee, mutta ei niistäkään mitään harmia ole ollut.

Asun kirjaston lähellä, joten bussilla 5min Herttoniemeen ja siitä 10min metrolla keskustaan. Missä se kämppä on mitä oot menossa katsomaan?

-A-

PS. Täällä on hyvät ulkoilumaastot, hyvä eläinlääkäri Herttoniemen rannassa ja koirapuistokin tossa ihan vieressä. Sinne vien mun 15 kg satunnaisen vahtikoiran (joka tosin on täysi nössö...)
ville

Posts: 3,780

#145 • • ville olen oikeasti ujo


No tyylikkyys on tietty vähän makuasia, mut mitä mä tossa ramppasin tuolla Herttoniemi-Laajasalo -osastolla seurusteluhommissa ni kyllä se musta ihan turvallliselta seudulta tuntui.



Varmasti, mutta turvallisuus ei oo täysin sama asia kuin rauhallisuus. Ts esim herttoniemen metroaseman ympäristössä on todella paljon laitapuolen kulkijaa, joista ei ole mitään haittaa, mutta munkkivuoressa/niemessä näitä kulkijoita ei juuri esiinny. Lisäksi veikkaisin, että sosiaalisesti munkkivuoressa/niemessä porukka on keskimäärin hieman koulutetumpaa/varakkaampaa ja siten alue on varmasti herttoniemeä rauhallisempi.

Ehkä eroa voisi esimerkinomaisesti hakea esim alkoholin suurkuluttajista: herttoniemessä he heräävät ja menevät aamulla heilumaan metroasemalle, munkkiniemeläiset alkoholistit taas heräävät ja menevät työpaikalle omiin työhuoneesiin ;D
Avatar
#147 • • Viola00 Guest
Asun nykyisen ystävän, entisen poikaystävän entisessä asunnossa Eirassa (stadissa siis jos ei nyt joku tiedä) ja ihan OK paikka on. En vaan jää pidemmäksi aikaa. Palaillaan sitten muutaman vuodenkuluttua, kun on se mies ja vauva tulossa *joo*
z

Posts: 1,146

#148 • • z

mayah

Ai sori, mä en tienny, et jos on asunu turussa kolme vuotta, ni sit ei saa enää muuttaa Helsinkiin. No, ei täs nyt viel oo peliä menetetty. Pitää soittaa Tampereelle ja kysyä saanko mennä sinne! *joo*



Ei se kokonaan kiellettyä ole. Vaikka ei ne turkulaiset sua välttämättä päästäkään niin vaan menemään.

Sen Tampereen kanssa ole varovainen. Oman kokemukseni mukaan sielllä suhtaudutaan nuivemmin ex-turkulaisiin, kuin Turussa ex-tampesterilaisiin. Aika moni tuttu turkulainen on palaillut vuoden-parin yrittämisen jälkeen häntä koipien välissä takaisin kotio.
superwoman

Posts: 333

#149 • • superwoman toinen jalka jo...
Helsinki-Meilahti
Helsinki- Pohjois-Haaga
Helsinki- Länsi-Pasila
Helsinki-Munkkivuori
Helsinki-Pukinmäki
Tampere- Tammela
Tampere-Amuri
Espanja- Madrid
Tampere-Tammela
Helsinki-Länsi-Pasila 2000->

...olipas lista...

Eli tätä menoo muutan seuraavaksi Munkkivuoreen ja sitten jonnekin Turkuun ja sitten ulkomaille. Ihan hyvä tulevaisuus...

--
...just visiting...

Bellezaaa

Posts: 573

#150 • • Edited Bellezaaa Afrodite*
Nyt olis sitten mahdollisuus saada kämppä Länsi-Pasilasta eli voiskohan joku asiasta mahdollisesti tietävä kertoo millaista seutu on? Ite kun on asunu täällä Kerava - Järvenpää sektorilla yli 10 vuotta... *ding**hymy*
Neko

Posts: 943

#151 • • Neko No äläpä kerro enempää

miikkah, 1.4.2005 14:15:
Sen Tampereen kanssa ole varovainen. Oman kokemukseni mukaan sielllä suhtaudutaan nuivemmin ex-turkulaisiin, kuin Turussa ex-tampesterilaisiin. Aika moni tuttu turkulainen on palaillut vuoden-parin yrittämisen jälkeen häntä koipien välissä takaisin kotio.


Äh, unohtaa samantien muut vaihtoehdot, ja muuttaa Helsinkiin; Täällä ei kukaan välitä mistä tulet, tai minne täältä lähdet.
Rocca

Posts: 3,064

#152 • • Rocca Diiva UG / Superfint Crew
Raisio-Pasala bussit lähtee turun puolelta niin pääsee halvemmalla ja bussi pysäkille n.500m ei oikeestaan sitäkään *nauru* ja jos johonki suurempaan kauppaan haluaa niin 2km vaan niin ollaan kauppakeskus myllyssä...eikä asu mitään erikoisia ihmisiä vaan kunnon perheitä paikka täynnä...eli loistava sijainti *joo**hymy* mutta joskus tulevaisuudessa ehkä vähän lähempänä keskustaa tai sitten 25km turusta eli rymättylä ja meripaikka *plur*

--
Dj Rocca

yes, ROBIN, i`ve become a human fish!

Nepenthe

Posts: 141

#153 • • Nepenthe
Onks multa menny jotain ohi, vai miksi juuri 00100? Tää jos mikä on yhteisötutkimuksen mukainen "zone in transition" (Chicagon koulukunta?). Eli asuinalueiden ja kaupallisen keskustan välinen raja-alue, jolle on tyypillistä se, että pääsen täältä ikkunasta seuraamaan kadun puukkohippoja (okei, vaan kerran). Eiks tos Hki10-20 välillä löydy vähän kivempiakin mestoja?

/|/|
Marjanpoimija

Posts: 82

#154 • • Marjanpoimija

Daimi, 3.4.2005 23:31:
---
Cride, 3.4.2005 09:29:
Nyt olis sitten mahdollisuus saada kämppä Länsi-Pasilasta eli voiskohan joku asiasta mahdollisesti tietävä kertoo millaista seutu on?
---


Länsi-Pasilassa on letkeä meininki. Marketit on viekussa. Paljon toimistorakennuksia ja suhteellisen vähän asuintaloja, rauhallista siis. Satunnaiset laitapuolenkulkijat hävisivät oikeustalon muuton myötä. Julkiset toimii hyvin, juna-asemalle matkaa jalkaisin vain pienen tovin. Sporalla pääsee kätsysti sekä sörkkään, että töölöön ja sitäkautta keskustaan. Länsi-Pasila on vehreänpi ja väljenpään rakennettu kuin itä-puoli. Vuokrataso on kohtuullinen sijaintiin nähden. Itse viihdyn kyllä oikein hyvin, vaikka myönnettäköön että keskustaan matkatessa tuossa etu-töölön kohdalla tuppaa kuola valahtamaan :)





Oikeassa olet. Lisäten vielä että Suomen suurimman poliisitalon sijainti aivan vieressä rauhoittaa huomattavasti Länsi-Pasilan aluetta. Mitään häiriötä en ole reilun vuoden täällä majailleena huomannut.

Keskustaan pääset fillarilla 10 minuutissa, ja jos urheilet tai muuten viihdyt luonnossa niin keskuspuisto on abaut minuutin päässä ja tarjoaa todella hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Pasila on sijainniltaan helvetin hyvä, ei aivan keskustassa joka tuo rauhallisuutta mutta kuitenkin niin lähellä kaikkea että täältä pääse todella näppärästi kulkemaan niin julkisilla kuin omin jaloin nopeasti joka paikkaan.

Suosittelen todella...
z

Posts: 1,146

#155 • • z

Nepenthe, 4.4.2005 17:44:
Onks multa menny jotain ohi, vai miksi juuri 00100? Tää jos mikä on yhteisötutkimuksen mukainen "zone in transition" (Chicagon koulukunta?). Eli asuinalueiden ja kaupallisen keskustan välinen raja-alue, jolle on tyypillistä se, että pääsen täältä ikkunasta seuraamaan kadun puukkohippoja (okei, vaan kerran). Eiks tos Hki10-20 välillä löydy vähän kivempiakin mestoja?

/|/|



00100 lienee numerona sikäli paras, että Helsingin postinumeroita tuntematonkin näkee siitä, että keskustassa asutaan. Ja keskustassahan on kaikki kivat turistinähtävyydet, kaupat, baarit yms, eli sijainti on monessa mielessä vetovoimainen lähiöihin verrattuna (joihin taas - kiitos median - liittyy pikemminkin tuo mielikuva puukkohippailusta). Pienemmissä kaupungeissa xx100 -logiikka pätee paremmin, koska postinumeroalue yleensä kattaa keskusta-alueen arvostetuimmatkin alueet.

Numeron hyvyydellä (muualla asuvien silmissä) ei tietenkään ole tekemistä alueen hyvyyden kanssa, eli alueina parempiakin varmaan löytyy.

Ehkä optiota 00100 ei pidä tulkita ihan kirjaimellisesti. Olisiko "Pakko asua 'keskustassa'" parempi?
ville

Posts: 3,780

#156 • • ville olen oikeasti ujo

miikkah,

00100 lienee numerona sikäli paras, että Helsingin postinumeroita tuntematonkin näkee siitä, että keskustassa asutaan. Ja keskustassahan on kaikki kivat turistinähtävyydet, kaupat, baarit yms, eli sijainti on monessa mielessä vetovoimainen lähiöihin verrattuna (joihin taas - kiitos median - liittyy pikemminkin tuo mielikuva puukkohippailusta). Pienemmissä kaupungeissa xx100 -logiikka pätee paremmin, koska postinumeroalue yleensä kattaa keskusta-alueen arvostetuimmatkin alueet.

Numeron hyvyydellä (muualla asuvien silmissä) ei tietenkään ole tekemistä alueen hyvyyden kanssa, eli alueina parempiakin varmaan löytyy.

Ehkä optiota 00100 ei pidä tulkita ihan kirjaimellisesti. Olisiko "Pakko asua 'keskustassa'" parempi?



Joo, ton tarkotus oli vaan lähinnä kartottaa ydinkeskustassa asuvia. Toinen vaihtoehto olisi ollut 001x0 tai pitkänsillan eteläpuoli. Tällöin otos olisi tietysti ollut laajempi.

Itse kyl diggaan 100 alueesta, tosin kaupunki on espoo 02100 :D
-crystal-

Posts: 736

#157 • • -crystal-
Kamppi, Helsinki. tuskin tarvitsee enempää kuvailla..
Mellunmäki,Kontula, Helsinki. lähiömeininki..
Aziz Combat Fighter

Posts: 6,592

#158 • • Aziz Combat Fighter

ville, 6.4.2005 10:37:
---


Joo, ton tarkotus oli vaan lähinnä kartottaa ydinkeskustassa asuvia. Toinen vaihtoehto olisi ollut 001x0 tai pitkänsillan eteläpuoli. Tällöin otos olisi tietysti ollut laajempi.

Itse kyl diggaan 100 alueesta, tosin kaupunki on espoo 02100 :D

¨

Mul on ollu 02210, 02650 ja nykyään 00530 Hki ^___^

Big up merihaca massive :D
noena

Posts: 3,138

#159 • • noena first breath after coma
Muutan kohta 00270:sta 00250:llaan. Eli meikusta töölöseen *iloinen* ei oo enää sit niiin pitkä matka kävellä keskusta kotiin *jiihaa*

--
TwistedLife™ Amusement Park

m_a

Posts: 1,017

#160 • • Edited m_a
Eiranranta,
kuva
vaikkakin on vasta tossa mun naapurissa, mut mielenkiintoisempi tommosena rakenteilla olevana kun tämä oma Munkkisaari - narkkareiden piikityspaikka.
Elikä merenrantatontille otetaan 2,4 hehtaarin kokoinen puhdistamotontti asuinkäyttöön, 11 kpl 6-7krs "kovanrahan" asuntoja, ja yht 5 eri puistoaluetta(7.38 ha).

Ettiskelin alueen tonttijaon ja virkistysalueista informatiivisen .pdf-kuvan

Ja toinen löydös oli Kaupungin antamat tonttien luovutusperiaatteet tekstitiedostona
jonka voin tässä lyhentääkin:

Asuintila: 28 395m2
liiketila: 1 020m2

[li]Rakennettavien asuntojen yleisen laatutason varmistamiseksi edellytetään lisäksi, että asuntojen keskimääräinen huoneistokoko on vähintään 100 huoneisto-m2[/li]
[li]Kullekin tontille on lisäksi nimettävä oma arkkitehtisuunnittelija. Tällä menettelyllä voidaan turvata alueelle yksilöllinen ja riittävän korkeatasoinen toteutus ja kaupunkikuvallinen ilme.[/li]
[li]Kaupungille ja sen laitoksille aiheutuu Eiranarannan asemakaava-alueen rakentamisesta kaikkiaan noin 20 000 000 euron suuruiset kustannukset[/li]
[li]Rakennusten ullakkotason ja ylimmän kerroksen tulee olla osin sisäänvedetty. Ylimpiin kerroksiin liittyville edellisen kerroksen katonosille on rakennettava terasseja, joille saa rakentaa pergoloita ja katoksia.[/li]
[li]Rakennusten julkisivujen on oltava paikalla muurattuja ja sävyltään vaaleita. Puistoon ja katuun rajautuvissa rakennuksissa ensimmäisen kerroksen ja Eiranrannan puolella myös toisen kerroksen julkisivujen materiaalin on oltava luonnonkiveä. Parvekkeet saavat olla vain osittain rakennusrungon ulkopuolella. Korttelissa 20033 Eiranrannan ja Hylkeenpyytäjänkadun puoleiset parvekkeet on lasitettava.[/li]
[li]Samalla lautakunta päättänee todeta etteivät Kuntien Eläkevakuutuk-sen, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto r.y:n., Ecorum Oy:n, Advokat Veikko Palotien ja Lemcon Oy:n hakemukset, jotka kohdistuvat tarjous-kilpalulla myytäviin Eiranrannan/Munkkisaaren tontteihin tässä vaiheessa anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.[/li]

Jotain osviittaa voi alueesta saada Helsingin Kaupungin Suunnittelu viraston projektisivuilta, mutta mielikuvitukselle löytyy vielä tilaa. Suuntaa antavia pikemminkin.

Kyllä sinne yks nähtävyys / erikoisuus rakennetaan, nimittäin uusi puistoalue, jonka keskeisinä elementteinä ovat merivesiallas(1-3m syvä), nurmikukkula sekä merenrantakasvillisuutta kasvava dyynipuutarha.

Sitä mä en vaan tajua miks toi Helsingin Energian savupiippu piti tonne jättää *eiei*
Maalaispa ne sen ees karamelliväreillä!

Mut mikään ei tule ilmaseks! Kaupungille ja sen laitoksille aiheutuu Eiranarannan asemakaava-alueen rakentamisesta kaikkiaan noin 20 000 000 euron suuruiset kustannukset.
Mä en rakennuttajana kehtais kyllä rakennuttaa ees mitään halpoja betonihirvityksiä.. toivotaan parasta!

edit: ratikka 1A vedetään tänne asti sitten joskus, näin kertoi mulle KSV