Asuinalueista

283 posts, 15 pages, 137,638 views

jUSSi

Posts: 1,377

#121 • • jUSSi äkäinen vanhus

hardikaveri:
tais olla...

pubi siinä mäen alla keskellä ei mitään..erillisrakennus

siinä oli aikoinaan kauppa sen tilalla



Satulinnahan se :D

Siinä oli joskus T-Market.
hrdkvr

Posts: 3,929

#122 • • hrdkvr KURGO
t-market.. voi vittu niin olikin...

muistan vaan kun kerran äiskä osti sieltä mulle sieltä transformerssin

--
-keep it hard-

vaavu

Posts: 1,324

#123 • • vaavu vara-vana
1979-2000
Munkkivuori, Helsinki

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Munkkivuoressa Munkkiniemen kupeessa, koulua tuli käytyä molempien puolella. Munkkivuori profiloitui pitkään enemmän työläiseksi Munkkiniemeen verrattuna, joka oli selvästi paremman väen asuinpaikka alusta lähtien. Esimerkiksi Kjell Westö kuvaa tätä hajurakoa aika hauskasti joissakin omaelämänkerrallisissa kirjoissaan: Munkkivuoren kerrostaloissa asuvat lähiökakarat joutuivat munkkiniemeläisen bättrefolkin ylenkatsomaksi.

Tätä nykyä tilanne on kuitenkin muuttunut aika paljon. Vaikka Munkkivuori on rakennettu "lähiönä" silloin aikoinaan, on se nykyään asuinalueena kokenut aikamoisen arvonnousun. Ehkä rakennusajasta, eli 50-luvusta, on kulunut jo riittävän kauan aikaa, jolloin tietty vanhan ajan glamour alkaa vaikuttaa. (Sinänsä hauska ajatella, että esimerkiksi sotien välissä rakennettua Töölötä pidettiin aikanaan kamalan rumana kivikaupunkina, mutta nykyään Töölö on huiman arvostettua asuinalueena. Ehkä tässä on samanlaista mekanismia takana.)

Tosin on kyllä Munkkivuoressa tiettyjä etuja moniin uusiin asuinalueisiin verrattuna. 50-luvulla oli varaa jättää paljon tyhjää tilaa ympärille. Tämä näkyy alueen puistomaisena ilmeenä: pihat ovat todella isoja ja naapurit eivät tuijottele sisälle. Lisäksi 50-luvun rakennustyyli on omalla tavallaan ihan tyylikästä ja on kestänyt hyvin aikaa (samaa ei voi sanoa monesta 60- ja 70-luvulla rakennetusta talosta, valitettavasti).

Ja vaikka ostarit ovat keskimäärin aika pahamaineisia, Munkkivuoren ostari taitaa olla yksi parhaasta päästä Helsingissä. Palveluiden suhteen Munkkivuori onkin monissa suhteissa parempi kuin esimerkiksi Munkkiniemi.

Voisin oikein hyvin kuvitella joskus elämäni vaiheessa asuvani taas Munkkivuoressa. Tosin ihan heti ei kovin isoon asuntoon taida olla varaa, sen verran hintavia asunnot tätä nykyä ovat. Tässä suhteessa olen aika kateellinen kyllä omille vanhemmilleni, jotka ovat aikoinaan ostaneet oman asuntonsa aivan naurettavan halvalla.



2000-2005
Otaniemi, Espoo

Otaniemi... no, monilla on aika paljon tiettyjä ennakkokäsityksiä Otaniemessä asumisesta. Onkin kyllä totta, että opiskelija-asuminen leimaa aluetta aika paljon, sekä hyvässä että pahassa. Esimerkiksi: jotkut pyöräilijät rakensivat omatoimisesti temppuradan aivan talomme viereen, ja mitä ilmeisemmin ilman mitään lupia. Jossakin toisessa kaupunginosassa tuollainen itserakennettu rata olisi jyrätty jo aikoja sitten, mutta Otaniemessä pyöräilijät saivat rauhassa parannella rataansa vuosi vuodelta.

On hauska kuitenkin leikitellä ajatuksella, mitä Otaniemessä olisi, jos Otaniemessä ei olisi teekkareita. Olisiko Otaniemestä tullut Westend II tai vastaava kallis asuinalue? Onhan Otaniemi kuitenkin luonnonkaunis, rauhallinen, lähellä keskustaa ja meren ympäröimä. Nyt alueella on kovan rahan asuntojen sijasta teekkareita halvoissa vuokra-asunnoissa. ;)



2005-
Tapiola, Espoo

Tapiolasta onkin täällä jo jonkun verran keskusteltu. Omat syyt asunnon hankkimiseen Tapiolasta ovat aika ilmeiset: haluan kävelyetäisyydelle Stockmannista, hyvien kulkuyhteyksien päähän ja puistomaisen rauhalliseen ympäristöön. Tapiolassa tuon kombinaation saavuttaminen on vielä ihan mahdollista, keskustan Stockan suhteen voisi budjetti loppua kesken. Ja muutenkin, itse asiassa asun tällä hetkellä mieluummin Tapiolassa kuin keskustassa. Keskustassa asunnot ovat kalliita, oma työmatka olisi pitempi ja vaivalloisempi, eikä ympäristökään ole omaan makuuni yhtä mukava ja vihreä.

Mutta makunsa kullakin. Eräät tuttuni ottivat 300ke lainan ja ostivat 90m2 asunnon Uudenmaankadulta. Itse ottaisin tuon lainan mieluummin ostaakseni rivitalonpätkän vaikkapa Tapiolasta. :)
Ozie

Posts: 1,389

#124 • • Edited Ozie

jUSSi:
---
hardikaveri:
kato oltiin samoihin aikoihin paikoilla... silloin kun me asuttiin niin ei ollut rauhatonta.. nykyään aika "värikästä" tienoota ja aikapaljon vissiin sosiaalitapauksia, mutta musta tuntuu että niinkun kaikkialla niin ei sitä verta ittestään ala nenästä tippuu..sitä pitää kaivaa..

esim

oltiin suvelassa jossain lähiöpubissa.. duukut tulee tuupii et ootteko manneja *(meillä oli mustat hiukset *nauru*)
no vähän tapeltiin, mutta olis senkin voinu feidaa jos olis jaksanut
---


Eikai ollut Satulinna :DD



Suvela 2004-

Ite asun tällä hetkellä noin 30m satulinnasta. Onhan tossa kesällä vähän kestämistä kun karaokea iskee johonki kahteentoista asti ja ovet auki. Ei muuten tässä 9kk aikana oo mitään järkyttävää ollu. Poliisiauto näkyny kerran kait pihassa (no okei, tää on opiskelijakämppä), muuten mua on täällä puhallutettu ainoat 2 kertaa elämäni aikana ja poliiseja näkyy tarpeeks. Yödösät kulkee mutta matka on pitkä (50min). Muuten menee juna 10min kävelymatkan päästä ja dösällä pääsee stadiin 25min. Kauppoja on kans ihan tarpeeks, lähinpään matkaa 50m, seuraaviin kahteen ehkä 200m ja sit viel kilsan säteellä muutama lisää.

Mankkaa ~1985-2004

Rauhallista rivitalo/omakotitalo -seutua, muuttanu mankkaan sisälläki kertaalleen. Ei kyllä mitään järjestysongelmia eikä poliisia muutenkaan näy vaikka kilon poliisiasemaan matkaa vajaa 2 km. Stadiin kestää 20-25min dösällä ja Tapiolaan 10-15 min. Semmonen paikka mihin vois hyvinkin muuttaa sitte "isona". Paljon lapsiperheitä ja paljon vieläki kavereita.

EDIT: Niinjoo suurin osa nykyisistä kavereistaniki oon tavannu sillon ku muutin mankkaalle eli joskus 85 vai 86...

Olarista ja Tapiolasta ei hirveesti sanottavaa ku olin niin nuori ku niissä asuin.
sune

Posts: 2,096

#125 • • sune Turkkilainen lammaspaimen

**Emppu**:
Paikka mihin haluaisin muuttaa tai ostaa oman luukun on torkkelinmäki kallios. Torkkelinkujal mielestäni tosi nättejä, vanhoja idyllisä taloja ja muutenki puistomaisemaa. Mii laik veri mats*sydän*



se ois kyl hyvä kans, mut hei...lintulahti on ykkönen !! *jiihaa*

--
ei kovin ihku eikä plur

Avatar
#126 • • Equalizer Guest
Samalla seudulla loppuun asti.
Avatar
#127 • • Pirpeli Guest
1974-1984 Kuusankoski
1984-1993 Kouvola
1994-1997 Mikkeli
1997-1998 Lappeenranta
1998-1999 Stadi
1999-2001 Kuhmo
2001-2002 Sotkamo
2002--> Stadi, ensin Etelä-Haaga ja sitte muutto Kallioon*sydän*, josta en helpolla pois muuta. (ellei joku tarjoo kivaa 200m2 kämppää esim. Erottajalta).

Kalliossa on oikeestaa kaikki hyvin, jos jättää kiinnittämättä huomiota niihin nisteihin ja spurguihin. Juokoon ja piikittäköön ittesä rauhassa kuoliaaksi...No joo, ei nyt sentään. Turvallista täällä on, jos osaa olla ite sillee kunnolla. Keskusta, kaupat yms. lähellä. Tykkään.
$

Posts: 1,802

#128 • • $ Destination weekend!

jUSSi:
---
hardikaveri:
kato oltiin samoihin aikoihin paikoilla... silloin kun me asuttiin niin ei ollut rauhatonta.. nykyään aika "värikästä" tienoota ja aikapaljon vissiin sosiaalitapauksia, mutta musta tuntuu että niinkun kaikkialla niin ei sitä verta ittestään ala nenästä tippuu..sitä pitää kaivaa..

esim

oltiin suvelassa jossain lähiöpubissa.. duukut tulee tuupii et ootteko manneja *(meillä oli mustat hiukset *nauru*)
no vähän tapeltiin, mutta olis senkin voinu feidaa jos olis jaksanut
---


Eikai ollut Satulinna :DD



Mä olin töissä yksi kesä Kirstinmäellä. Tuli käytyä yhdellä tuolla Satulinnassa :) Aika mesta!
Freja

Posts: 8,775

#129 • • Freja Sihteeri
Pohjois-Haagassa kaupungin kämpässä asustellaan kihlatun kanssa. 3 minuuttia juna-asemalle ja 10 minuuttia keskustaan. Harmittaa että junien kulku loppuu arkisin 23.30, mutta bussit kulkevat silti lähistölle niin että 1.30 lähtee viimeinen. Asuinalue megarauhallinen, mitä nyt viikonloppuisin asemalla yrittää räyhätä 13-vuotiaat ipanat jotka pahistelee juoden karhua ja polttaen poskareita. Puoli vuotta ollaan nyt asuttu täällä ja ihanaa on *sydän* parveke on ja kaikki, ja mikä parasta, talon takana olevaan minimetsään ei rakennuksia tule, sillä sielä on jotain sodanaikaisia juoksuhautoja ja muuta historiallista. *hymy* Eli rauhassa saadaan ollakin.

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

Roosa

Posts: 136

#130 • • Roosa
Roihuvuori 80-81 Ei mitään havaintoa, olin vauva.

Kontula 81-86 Asuttiin aikamoisessa betoniviidakossa, mutta kyllä natiaisina löydettiin sieltäkin leikkipaikat. Metro oli jännittävä ja kiva asia.

Korso 86-01 Ei se niin kamala paikka oikeasti ole :) Iloitsin siitä, että luontoa oli lähellä joka paikassa. Miinuspuolena tietenkin se tolkuttoman pitkä matka Stadin keskustaan. Ja koska asuimme Metsolan omakotitaloalueella, juna-asemalle kesti kävellä ~20min, bussi sentään meni vierestä. Nyt kun miettii, niin olihan siellä kaikkialle pitkä matka... paitsi Keravalle ja Tuusulaan. Mutta, voisin edelleen asua noilla nurkilla luonnonläheisyyden ja rauhallisuuden ansiosta.

Malminkartano 01-03 Asuin "asemalla". Keittiön ikkunasta näki junat ja alussa meni tovi tottua niiden rymistelyyn. Asemalle käveli kahdessa minuutissa, mikä oli aivan loistavaa. Vaikka kerrostalokämppä olikin, meillä oli kämppiksen kanssa oma ihan pikkupiha, jonne eivät muut nähneet.

Kumpula 03 Yhden kesän vietin pienessä Hoasin kopperossa. Vieressä Väinö Auerinkatu, jota pitkin raskaskalustorekat ajoivat 24h, joten rauhaa ei ollut. Muuten paikka on aivan ihana, mutta kämpän sijainti oli suoraan sanottu perseestä. Liikenneyhteydet++

Pohjois-Haaga 03-04 Rauhallinen lintukoto. Ei täällä tapahdu mitään. Tänne ihmiset tulevat vain nukkumaan ja syömään, jos sitäkään. Vieressä piskuinen ostari. Useimmiten ruokaostokset tehdäänkin Kannelmäen Prismassa, jonne pääsee kätsysti kahdelle eri busalla. Ei täällä oikeasti ole mitään :D Plussana M-juna.

Wernigerode, Saksa 04 Karkasin hetkeksi P-Haagasta tänne. Pieni 35000 asukkaan kaupunki keskellä Harzin satumetsiä. Toisaalta hieman ahdistava kokemus, sillä jutut menivät nopeasti eteenpäin, pienet piirit oli todellakin. Mutta sen korvasi ne söpöt piparkakkutalot, jollaisessa itsekin asuin. Kaupunkia vartioi ihana linna pienen vuoren päälle ja kauempana kohosi korkeuksiin Pohjois-Saksan korkein vuori, Brocken. Siellä piparitalojen keskellä kävellessä tunsi olevansa jossain satumaailmassa, koska ei sellaisia taloja voi oikeasti olla olemassa!!

05 --> P-Haagassa edelleen. Vois jo vaihtaa maisemia.
FAIRI

Posts: 558

#131 • • FAIRI
Kallioon synnyin ja täällä pysyn *sydän*
5 vuosen päästä saatan olla erimieltä, ehkä :D

--
banaani on ihmiskunnan vihollinen.

Claquesous

Posts: 3,206

#132 • • Claquesous viidettä kolonnaa
Porvoo '81

Ei sen kummempia muistikuvii (synnyin joulukuussa).

Korso '82-'83(?)

Jotain hajanaisii muistikuvii kerrostaloalueesta, mutta ei muuta...

Kevätkumpu, Porvoo '83(?)-'02

Siinä Viikinkitiellä vietin koko lapsuuteni. Ihan jees mesta sinällään, vaikkei mitään parempaa asuinaluetta ollutkaan. Siinä telmittiin muiden naapuruston kersojen kanssa yms. Keskustaan matkaa oli jotain muutama hassu kilometri, joten ei tarvinnut muuta kuin fiken liikkumiseen. Intin jälkeen muutin pois Porvoosta eikä ikävä ole ollut kertaakaan.

Kannelmäki '02-'05

Hoasin kanankopperos tuli pyörittyy siellä Kannelmäen huonommalla puolella. Naapurustossa taisi noiden kolmen vuoden aikana kuolla ainakin kaksi ihmistä ja minutkin ryöstettiin kerran siinä asemalla. Kirjasto oli kuitenkin ihan luksusemesta ja äärimmäisen hyvät liikenneyhteydet stadiin. Kaveritkin asuivat siinä lähistöllä, joten kivaa oli. Deekuista nyt ei ollut mitää haittaa. Takaisin en ihan välttämättä halua kuitenkaan mennä.

Vestkant, Breda, The Netherlands '05

Tänne tulin vaihtoon opiskelemaan ja kivaa on ollut ihan koko ajan. Breda on sellanen Tampesterin kokone kaupunki ja Vestkant on noin 10min päässä keskustasta (fikellä totta kai, ollaanhan Hollannissa). Asun kolmen unkarilaisen ja yhen puolalaisen kanssa kivassa rivarissa ja meillä on jopa oma takapiha... no joo jaetaanhan me se kolmen muun talouden kanssa, mutta kaikissa asuu pelkästään vaihto-oppilaita. Tykkään!

--
32. of December

Avatar
#133 • • greenie Guest


Hei vaan, mahdollinen tuleva naapurini!

Tuli tossa hetki sitten sähköpostia kiinteistönvälittäjältä, et Roihuvuoressa ois vapaana kämppä juuri peruskorjauksen alla olevasta talosta. Aattelin maanantaina käydä katsomassa. Piti semmosta vaan kysyä (näin turkulaisena), et millaset kulkuyhteydet sieltä on keskustaan ja miten kaukana se sijaitsee?

(sit jos jotenki viel löytäis sinne maanantaina, ni ois tosi rok!)



Prinsessa tervehtii Punahilkkaa(?).

Täältä pääsee nopeasti keskustaan metrolla Siilitien metroasemalta. Tietysti voi myös ottaa bussin numero 80 tai 93 Herttoniemestä/Herttoniemeen ja mennä/tulla sitäkin kautta.

Nähdään sit ehkä lenkkipoluilla! :)
zenny

Posts: 1,145

#134 • • zenny Pieni sateenvarjotyttö
No joo.. Hamina.. Periaattees ihan jees.. mut toisallt sit taas ei....*täh*

--
Loikka suuri kuin Kiinan muuri
Kilttinä vain kanssasi leikkisin
mutta mihin minä raitani jättäisin

z

Posts: 1,146

#135 • • z

mayah
Tuli tossa hetki sitten sähköpostia kiinteistönvälittäjältä, et Roihuvuoressa ois vapaana kämppä juuri peruskorjauksen alla olevasta talosta. Aattelin maanantaina käydä katsomassa. Piti semmosta vaan kysyä (näin turkulaisena), et millaset kulkuyhteydet sieltä on keskustaan ja miten kaukana se sijaitsee?



siis et kai sinäkin...

no joo.
nuance

Posts: 1,963

#136 • • nuance cov ops, combat, sunrise

zenny, 30.3.2005 21:38:
No joo.. Hamina.. Periaattees ihan jees.. mut toisallt sit taas ei....*täh*



HORROR.



Helsingin Ullanlinna *sydän*
nuance

Posts: 1,963

#137 • • nuance cov ops, combat, sunrise

mayah, 30.3.2005 18:13:
Hei vaan, mahdollinen tuleva naapurini!

Tuli tossa hetki sitten sähköpostia kiinteistönvälittäjältä, et Roihuvuoressa ois vapaana kämppä juuri peruskorjauksen alla olevasta talosta. Aattelin maanantaina käydä katsomassa. Piti semmosta vaan kysyä (näin turkulaisena), et millaset kulkuyhteydet sieltä on keskustaan ja miten kaukana se sijaitsee?

(sit jos jotenki viel löytäis sinne maanantaina, ni ois tosi rok!)



No, Roihuvuori on kyllä sitä pahamaineista Itä-Helsinkiä vielä sieltä vähän pahemmasta päästä. Suosittelen tsekkaa ainakin Herttoniemen, Munkkivuoren/niemen ja Etelä-Haagan noista vähän edukkaammista seuduista. Ihan kohtuulliset kulkuyhteydet eikä mitenkään hirveetä seutua. Sit tietty vähän lähempänä keskustaa on Lauttasaari, Vallila, Alppila ja Käpylä, joista löytyy jo ihan kivoja kämppiä mut hinnat saattaa olla hitusen kovemmat.
Avatar
#138 • • greenie Guest


No, Roihuvuori on kyllä sitä pahamaineista Itä-Helsinkiä vielä sieltä vähän pahemmasta päästä.



Haha, mitä jätkä selittää? :)

Toisaalta, eipä maineelle ole olemassa mitään absoluuttista mittaria. Varmaa kuitenkin on, että maine != todellisuus.
hrdkvr

Posts: 3,929

#139 • • hrdkvr KURGO

greenie, 31.3.2005 15:31:
---

No, Roihuvuori on kyllä sitä pahamaineista Itä-Helsinkiä vielä sieltä vähän pahemmasta päästä.

---


Haha, mitä jätkä selittää? :)

Toisaalta, eipä maineelle ole olemassa mitään absoluuttista mittaria. Varmaa kuitenkin on, että maine != todellisuus.



HÄ!!

kun me asuttiin siinä kupeessa eli marjaniemessä niin me kerran käytiin jopa kattomassa kämppää siitä roihikden "ostarin" kupessa olevista uusista taloista ja ainakin se tienoo oli ihan rauhallista...

ja usein rullaluisteltiin roihiksen läki siilitien kautta hertsikkaan.. eika koskaa mitää

lisäks hengailtiin roihixxen amixxella kun kaverit oli siellä vaatturilinjalla...still rauhallista

en ymmärrä

--
-keep it hard-

nuance

Posts: 1,963

#140 • • nuance cov ops, combat, sunrise

hardikaveri, 31.3.2005 15:38:
---
greenie, 31.3.2005 15:31:
---

No, Roihuvuori on kyllä sitä pahamaineista Itä-Helsinkiä vielä sieltä vähän pahemmasta päästä.

---


Haha, mitä jätkä selittää? :)

Toisaalta, eipä maineelle ole olemassa mitään absoluuttista mittaria. Varmaa kuitenkin on, että maine != todellisuus.

---


HÄ!!

kun me asuttiin siinä kupeessa eli marjaniemessä niin me kerran käytiin jopa kattomassa kämppää siitä roihikden "ostarin" kupessa olevista uusista taloista ja ainakin se tienoo oli ihan rauhallista...

ja usein rullaluisteltiin roihiksen läki siilitien kautta hertsikkaan.. eika koskaa mitää

lisäks hengailtiin roihixxen amixxella kun kaverit oli siellä vaatturilinjalla...still rauhallista

en ymmärrä



Nojoo. Maineestahan mä tässä vaan puhun, en mä niin paljoo oo roihiksessa hengaillu että osaisin mitään varmaa tietoa tosta sanoa.