Asuinalueista

283 posts, 15 pages, 137,609 views

truenorth

Posts: 14

#101 • • Edited truenorth sortida
1984-1994 Perkkaa, Espoo
Kerrostalolähiö leppävaaran vieressä. Aivan loisto paikka asua 0-10 vuotialle siihen aikaan. Silloin siellä asu ennimmäkseen lapsiperheitä, joten leikkikavereita riitti ja ympäriltä löyty tekemistä. Myöskin tosi rauhallinen paikka silloin.

1994-2004 Viherlaakso, Espoo
Niin, viheri. Pientalolähiö kauniaisten vieressä. Samaa shittiä karakallion ja lähderannan kanssa. Paljon alkoholisteja yms. Ostarilla hengaavaa nuorisoa, joka ei millään keksi järkevää tekemistä elämäänsä. Muuten ihan mukava ja "vehreä" paikka. En olis ikinä halunnu lähteä perkkaalta joten muutto sinne ei todellakaan ollu miellyttävä. Kaikeen kuitenki tottu ja nyt jälkeenpäin kouluaika viherissä oliki ihan mahtavaa aikaa.

2004- ? Kamppi, Helsinki
Joo, mä asun 00100:ssa! En kuitenkaan tunne, että täällä asuisin koko ikäni. Sopii kuitenkin tähän elämäntilanteeseen paremmin kun mikään. Koulu lähellä, kaikki mahollinen aktiviteetti kävelymtakan päässä. Ku koko tähänastisen elämän on asunu hiljaisessa lähiössä, niin tää tuntuu mahtavalta!

Joskun kaukana tulevaisuudessa ku elämään kuulu perhe, volvo yms, näen itteni taas Espoolaisena... *aplodit*
Cloud

Posts: 2,162

#102 • • Cloud Game Freak
Lahti the finlands chicago. Tarvitseeko muuta sanoa. Yhtä en vaihtaisi pois Hemohes ja Lahti The best plaze to be in Finland.

--
Elämä on peliä, joten anna noppien laulaa puolestasi.

Tyeicha

Posts: 5,807

#103 • • Tyeicha siilin kesyttäjä / pintaliito-orava
kannelmäki - helsinki
olen usein saanut ihmetystä osakseni; "sä asut kantsussa? siellä pahimmassa ghettossa, missä missä jopa tapetaan ihmisiä sen muun levottomuuden lisäksi??" 20 vuoden kokemuksella, 3 eri paikassa kannelmäkeä asuneena voin sanoa, että mielestäni rauhallista ja mukavaa seutua. skideille hyvä paikka asua, kun löytyy 3 koulua ja ainakin 4 isompaa päiväkotia ko. alueelta. ostarin ja aseman palvelut on laajat ja kulkuyhteydetkin musta toimivat -> yölläkin pääsee junalla ja yödösällä. ulkoilumahdollisuudet vieressä, eikä ole koskaan tarvinnut pelätä yöllä kulkea kävellen kotiin ties mistä. denat on keskittynyt olemaan omissa pubeissaan, ei ne tule rappuihin kuseksimaan. voihan olla että joskus vielä muuttaisin takasin sinne..

ylämylly - joensuu
suunnilleen ½ vuotta tuli asuttua. lapsena totaalisesti erilaiseen paikkakuntaan oli silti helppo sopeutua. 3 varsinaista naapuria, ei kauppoja, kioskia, koulua, mitään muuta ku huoltoasema 2km säteellä. kouluun kävellen jne. masentavaa seutua siinä mielessä, joten en ihmettele ettei vanhemmat kauemmin jaksaneet sitä katella.

alppila - helsinki
voi että olen rakastunut tähän paikkaan. kauan en täällä ehtinyt asua, mut heti muuttaisin takasin, jos sieltä hyvä asunto löytyis. huomattavasti rauhallisempi mesta kuin kallion puoli, hyvät yhteydet joka suuntaan ja loistavat palvelut. mua myös viehättää vanhemmat (30-luvun) talot, kun ne on jotenkin lämpimämmän oloisia. tosin äänieritykset usein valitettavasti päin peetä, mut sit täytyy vaan toivoo et naapurit on ymmartäväisiä. en kuitenkaan skidiäni täällä haluais kasvattaa, mutta muuten toimiva paikka.

ruskeasuo - helsinki
nykyinen asuinsija ei juurikaan miellytä. lyhyt matka keskustaan tuntuu silti jotenkin pitkältä ton alppilan jälkeen, eikä palveluilla juurikaan kehuta. onhan tossa noi pakolliset k-kauppa, kela ja posti. kiska löytyy kuusitien kulmasta ja dösiä menee kyllä kiitettävästi. ulkoilumahdollisuudet sitä vastoin on erittäin hyvät - keskuspuisto alkaa takapihalta ja pikku-huopalahden puolella on vähän merellisenpää ulkoilumaastoa.

--
-Tyeicha-

Neko

Posts: 943

#104 • • Neko No äläpä kerro enempää

Hansu:
Puolentoistavuoden asumisen aikana Kontula on osoittautunut mainettaan paremmaksi paikaksi ja välillä oikein ihmetyttää, että miltä vuosikymmeneltä ne kauhupuheet ovat oikein peräisin.


Itsekin joskus ammoin Kontulassa asuneena, jaksan aina kertoa, että Kontula on mainettaan parempi. Kuten kirjoitit, Kontula on iso paikka (suurin lähiö taitaa olla Vuosaari) ja kaikenlaista hiihtäjää ja viipottajaa mahtuu mukaan. Mutta aina siellä on saanut olla rauhassa, eikä häiröitä ole ollut sen enempää kuin vaikkapa nykyisessa paikassa, Herttoniemen rannassa.
Neko

Posts: 943

#105 • • Neko No äläpä kerro enempää

Annakins:
Mä oon palellu sillä asemalla 17 vuotta...


No on siinä hyvää, että se on kesällä viileä asema, eh *hymy*


Mutta tosta Herttoniemenrannasta, ne asunnot siellä rannalla on mun mielestä ihan kivoja, äiti itseasiassa harkitsee sinne muuttamista, mutta en haluaisi asua siinä keskellä (esim. Makuunin lähettyvillä). Se on liian tiiviisti rakennettu ja siellä tuntuu ainakin liikkuvan epämääräistä porukkaa...


No mun pitää liikkua vähemmän siellä esillä *vink*

Mutta mun mielestä se on just aika keskustamainen tunnelma siinä Makuunin kohdalla just, taloja vierivieressä yms. Ihan ok mesta. Mutta Herttoniemen metriksellä on aika rauhatonta menoa varsinkin kesäisin. Mutta ei nyt sentään sellaista kun esim. Sörnäisten metriksellä ja lähistöllä vuoden ympäri *eiei*
Avatar
#106 • • greenie Guest

Tyeicha:
mua myös viehättää vanhemmat (30-luvun) talot, kun ne on jotenkin lämpimämmän oloisia.



Ah, kunnon jugend-linnat.

Viehättää jopa mun kaltaista, jonka mielestä Enson talollakin on sielunsa. Tuli tuosta vaan mieleen, että kun viikonloppuna piipahdin Tampereella, huomasin siellä olevan paljon erittäin hyvässä kunnossakin olevai jugend-tyylisiä asuintaloja.

Osaakohan Tampereelta kotoisin olevat kertoa jotain noista? Hinnoista, arvostuksesta jne?

Varmaankin ovat aika arvossaan. Ihan vain jo siitä syystä, että niiden välittömästä läheisyydestä löytyy vertailukohtia, jotka eivät ole ehkä yhtä tyylikkäitä, mutta eittämättä erittäin tehokkaasti ja tarmokkaasti rakennettuja.
Avatar
#107 • • Annakins Guest

greenie:
Tuli tuosta vaan mieleen, että kun viikonloppuna piipahdin Tampereella, huomasin siellä olevan paljon erittäin hyvässä kunnossakin olevai jugend-tyylisiä asuintaloja.



En itse asu Tampereella, mutta yksi mun parhaista kavereista asuu siellä nimeomaan jugend-talossa ja maksaa vuokraa alle 150/kk...
Avatar
#108 • • greenie Guest

Annakins:
En itse asu Tampereella, mutta yksi mun parhaista kavereista asuu siellä nimeomaan jugend-talossa ja maksaa vuokraa alle 150/kk...



Onhan noita tuttuja, joille vanhemmat ovat ostaneet asuntojakin.

Mietin lähinnä vapailta markkinoilta hankittuja asuntoja :)

P.S. Ei sattumalta ole muuttamassa hetkeen pois?
Avatar
#109 • • Annakins Guest

greenie:
---
Annakins:
En itse asu Tampereella, mutta yksi mun parhaista kavereista asuu siellä nimeomaan jugend-talossa ja maksaa vuokraa alle 150/kk...

---


Onhan noita tuttuja, joille vanhemmat ovat ostaneet asuntojakin.

Mietin lähinnä vapailta markkinoilta hankittuja asuntoja :)

P.S. Ei sattumalta ole muuttamassa hetkeen pois?



Siis jos en nyt ihan täysin väärässä ole, niin ko. kämppä on vapailta markkinoilta.... :/ Mutta eipä taida olla muuttamassa.
Avatar
#110 • • Annakins Guest

greenie:
...mitäköhän tapahtuu kun Kruunuvuoren alue rakennetaan. Toivottavasti säilyttävät lahden ja sen lammen siellä ylhäällä, kun rakentavat - eittämättä - kovan luokan (lue rahan) asuntoja rannat täyteen.



Ilmeisesti ensin rakennetaan öljysataman alue, Kruuunuvuoren kohtalosta en ole varma. Toivottavasti (mitä-todennäköisemmin) tuleva kaupunginjohtaja väärinkäyttää valtaansa sen verran, ettei itse Kruunuvuorta pilata. Tosin vois lopettaa sen Malmin tuhoamisen kanssa...
Avatar
#111 • • Annakins Guest

Neko:
Mutta Herttoniemen metriksellä on aika rauhatonta menoa varsinkin kesäisin. Mutta ei nyt sentään sellaista kun esim. Sörnäisten metriksellä ja lähistöllä vuoden ympäri *eiei*



Mua ei oo erityisemmin se metris koskaan ahdistanut, siellä on kuitenkin aina porukkaa... Kamalinta vaan on nähdä 10-13 vee skidejä siellä uhoomassa tupakka suussa, siinä vaiheessa tekis mieli vetää ympäri korvia ja raahat korvasta kotiin, tosin tuskin niiden vanhempia kamalasti kiinnostais kun ovat muksut päässeet tohon pisteeseen...
jUSSi

Posts: 1,377

#112 • • jUSSi äkäinen vanhus

Lene:
Hyvinkää

Mustamännistö 1981-1995: Rauhallinen omatkotitalolähiö parin kilometrin päässä keskustasta, jossa pääasiallisesti palvelut olivat. Koti sijaitsi metsän ja lentokentän läheisyydessä. Paljon naapureita. Loistavat liikkumismahdollisuudet: talvella hiihtämistä metsässä, kesäisin lenkkeilyä tai pyöräilyä hyvillä pyöräilyteillä. Maauimala n. puolentoista kilometrin päässä. Pyörällä, kävellen tai bussilla pääsi hyvin kulkemaan kouluun n. parin kilometrin päähän. En millään olisi halunnut muuttaa.



Loistava paikka! Serkut asuivat Mustamännistössä ja vietin siellä monta viikkoa kesäisin. Ah, perskutti kun tuo maauimala oli loistava ja alapallokentätkin olivat lähellä. Rauhallinen paikka ja täynnä mahdollisuuksia rasavilleille nappuloille :P
Neko

Posts: 943

#113 • • Edited Neko No äläpä kerro enempää

Annakins:
Mua ei oo erityisemmin se metris koskaan ahdistanut, siellä on kuitenkin aina porukkaa...


Monelle se tuntuu antavan ankean kuvan, kun spurgut päivystää siinä metriksen kulmilla. Olen itsekin joutunut räyhäämisen kohteeksi, kun sanoin spugen suoraan kysymykseen suoran vastauksen jo ennen kysymystä (eli että ei ole rahaa).


Kamalinta vaan on nähdä 10-13 vee skidejä siellä uhoomassa tupakka suussa


Tässä joku aika sitten pari teinixtyttöä tuli pyytämään, että kävisin ostamassa tupakkaa. Mä ehdotin että lopettaisi polttamisen, ja sitten toinen tytöistä kertoi kuinka hän hyppii sitten pitkin seiniä. Mä suosittelin silti lopettamista, ja kerroin että on sitä kovemmistakin aineista päästy eroon. Valistusta *hymy*
jUSSi

Posts: 1,377

#114 • • jUSSi äkäinen vanhus
1977 Kauklahti
1978 Joupinmäki (Tuomarila, Espoo)
1981 Suvela
1999 Tiistilä
2003 Matinkylä

Ja, ei Suvela ei ole rauhaton lähiö. Rauhaton se oli joskus 70-luvulla kun mustalaiset ja valkolaiset tappeli joka vkonloppu.
Jutu

Posts: 3,054

#115 • • Jutu Blondi
Mä oon asunut koko pienen ikäni eli 18 vuotta Nastolassa, ja niistäkin viimeset kymmenen vuotta Niinitien "ghetossa". Heti kun on mahdollisuus niin mä lähden täältä ja lujaa *nauru*

--
Ja onnesta kilahtaa, onnesta rakastaa, onnesta laulaa saa, tyttö pojallensa.

hrdkvr

Posts: 3,929

#116 • • hrdkvr KURGO
SUVELA, ESPOO 1981-1988

silloin aikoinaan aika siedetävä paikka, mutta jo silloin aika paljon sosiaalitapauksia. Nyt kun kävin viimevuonna kaverilla niin on menty kauheasti alaspäin.. huhhuh mikä ghetto

MASALA, KIRKKONUMMI 1988-1996

ihan jees paikka. Lapsiperheille sopiva ja suht rauhallinen taajama..en kyllä muutais kuitenkaan takasI

KERA/VIHERLAAKSO, ESPOO 1997-1999

Täällä oli hiljaista kun se on omakotialuetta..eikä niitäkään kauheasti ollut...junalle käveli pari minsaa josta stoge stadiin 15min..
ihan jees, mutta lähin kauppa joko kauniaisissa tai viherissä, joten aika paskat palvelut

TOLSA, KIRKKONUMMI 1999-2000

Lähimmät palvelut 2-3km päässä. tienoo kuitenkin rauhallista omakotialuetta..junarata vieressä..ei muuta sanottavaa

MARJANIEMI, HELSINKI 2000-2002

Tästä itseasiassa tykkäsin. Metrolle käveli 5min ja bussi talonedestä .. ja takasinpäin yöbussit..
Tienoo oli jees kun kämpät oli vähän kalliimpia.. ei häiriöitä, kun itiksessä

LEPPÄVAARA, ESPOO 2002-

Paras tähän mennessä..KAIKKI palvelut vieressä, junalla/busseilla satdinn 10-20 min. töihin lentokentälle 15min, muija duuniin espoon keskustaan 15min. rauhallista ja turvallista..en vielä kertaakaan törmännyt häiriöihin 3vuodessa..suosittelen

--
-keep it hard-

hrdkvr

Posts: 3,929

#117 • • hrdkvr KURGO

jUSSi:

1981 Suvela


Ja, ei Suvela ei ole rauhaton lähiö. Rauhaton se oli joskus 70-luvulla kun mustalaiset ja valkolaiset tappeli joka vkonloppu.



kato oltiin samoihin aikoihin paikoilla... silloin kun me asuttiin niin ei ollut rauhatonta.. nykyään aika "värikästä" tienoota ja aikapaljon vissiin sosiaalitapauksia, mutta musta tuntuu että niinkun kaikkialla niin ei sitä verta ittestään ala nenästä tippuu..sitä pitää kaivaa..

esim

oltiin suvelassa jossain lähiöpubissa.. duukut tulee tuupii et ootteko manneja *(meillä oli mustat hiukset *nauru*)
no vähän tapeltiin, mutta olis senkin voinu feidaa jos olis jaksanut

--
-keep it hard-

jUSSi

Posts: 1,377

#118 • • jUSSi äkäinen vanhus

hardikaveri:
kato oltiin samoihin aikoihin paikoilla... silloin kun me asuttiin niin ei ollut rauhatonta.. nykyään aika "värikästä" tienoota ja aikapaljon vissiin sosiaalitapauksia, mutta musta tuntuu että niinkun kaikkialla niin ei sitä verta ittestään ala nenästä tippuu..sitä pitää kaivaa..

esim

oltiin suvelassa jossain lähiöpubissa.. duukut tulee tuupii et ootteko manneja *(meillä oli mustat hiukset *nauru*)
no vähän tapeltiin, mutta olis senkin voinu feidaa jos olis jaksanut



Eikai ollut Satulinna :DD
hrdkvr

Posts: 3,929

#119 • • hrdkvr KURGO
tais olla...

pubi siinä mäen alla keskellä ei mitään..erillisrakennus

siinä oli aikoinaan kauppa sen tilalla

--
-keep it hard-

Avatar
#120 • • emppu Guest
Hamari,Porvoo 1979-2000
Huhtinen, Porvoo 2000-2004
Porvoosta nyt en kummemmin jaksa kommentoida. Kotikylä, kiva paikka kesäl varsinki jne.
Alppila, Helsinki 2004-->
Viime vappuna muutin. Oikein kiva paikka asua. Hyvät yhteydet suuntaan jos toiseen, rauhallista vaikkakin katkasulaitos siin 300 m pääs*nauru* Halvat vuokrat verrattuna kallioon jota tos kummastelin mut oha siel enempi kaikkee. Paikka mihin haluaisin muuttaa tai ostaa oman luukun on torkkelinmäki kallios. Torkkelinkujal mielestäni tosi nättejä, vanhoja idyllisä taloja ja muutenki puistomaisemaa. Mii laik veri mats*sydän*