Asuinalueista

283 posts, 15 pages, 137,591 views

discopöllö

Posts: 128

#61 • • discopöllö Bijou
Alkaa olla 00120 vuodet täynnä. Syynä on kyllä kyllästyminen kaupunkielämään, ei alueeseen. Helsingin keskustassa en voisi ajatella asuvani missään muualla kuin ullanlinna-, eira-, punavuori-akselilla. Se taas johtuu siitä että olen tänne juurtunut ja pidän näistä seuduista.... ja tietenkin kaivarin lähesiyydestä -> edes pieni pilkku vihreetä.

Haluan kuitenkin omaan taloon ja finanssisyistä se tarkoittaa harppausta kauas. Paljasjalkaisena kauniaislaisena voin sanoa että se on kyllä arvostettua seutua juu, mutta mua ei saisi sinne kirveelläkään, en voi kuvitella mitään suppeampaa ja nihkeämpää paikkaa olla ja elää – ja se ostari – siinä on jollain tullut vähän isomman luokan moka! Joten espoon tai vantaan meysiköt taitaa odottaa.

--
The elegant Bijou enjoys her friends, ribbons and jewels. With her refined and delicate nature, she is the Ham-Ham sweetheart.

nicky

Posts: 679

#62 • • Edited nicky

Njah:
sä et tajuu kuinka monta nistii tai spurguu voi sataan metriin mahtuu, siin on peräperää asekauppa,apteekki ja alko, mikä kertoo menostaki jo kohtalaisen paljo" *nauru*
-"Petos-kallio"



Joo. Olen ihan in luuv Kallioon. *plur* Kallio on siitä jännä paikka, että muutaman korttelin matkalla fiilis voi muuttua ääripäästä toiseen. Tää ns. Etu-Kallio eli linjat-Karhupuisto-Torkkelinmäki on nykyään leppoisaa seutua, asuntojen hinnat on luultavasti karkottaneet alkuperäisasukkaat jonnekin. Se "jonnekin" ehkä löytyy sitten tuolta Flemarin-Hesarin-Vaasankadun-Kurvin tienoilta.

Parasta Kalliossa on konstailematon elämänmeno, täällä ei reivaajaakaan katsota kieroon. *nauru* Näihin katuihin ja kortteleihin on helppo kiintyä, aito kantakaupunkifiilis on täällä koko ajan läsnä ja palvelut mainiot. Etäisyys keskustasta on vartin kävelemällä tai 5 min julkisilla, ja hinta-laatusuhde on Kalliossa tunnetusti kohdallaan. Siksipä asun täällä, ja sen on huomanneet myös bilekaverit. Etko/jatkosijainti on taktisesti aivan oikea... *vink*

Tunnettuja kalliolaisia kuuluisuuksia ovat mm. Tarja Halonen, anqqa ja Orkidea. *iloinen*

--
Tee minusta hyvä ihminen, mutta älä vielä tänään.

sbanc

Posts: 255

#63 • • sbanc
Osaisiko joku kertoa Meilahdesta asuinalueena jotain ..? ...satuimpa vaan asunnon hankkimaan sieltä....
Avatar
#64 • • astaroth Guest

Sbanc:
Osaisiko joku kertoa Meilahdesta asuinalueena jotain ..?


Erittäin rauhallinen asuinalue.
DiamonDie

Posts: 676

#65 • • DiamonDie mediahippi
Olen asunut koko ikäni näillä tienoilla: kaksivuotiaaksi Alppiharjussa, 2-6-vuotiaana Alppilassa, 6-16-vuotiaana Sörnäisessä, 16-18-vuotiaana yksin Sörnäisessä ja nyt kohta kolme vuotta täällä Puu-Vallilassa (en puutalossa, tosin).

Olen erittäin tyytyväinen tähän alueeseen. Viihdyin kyllä Sörkässäkin kiitos erinomaisten liikenneyhteyksien ja palveluiden, mutta kun muutti pois niin kunnolla tajusi alueen rauhattomuuden. Vielä kun asuin Kulmavuorenkadulla ja Pääskylänrinteessä (molemmat Kansa-talosta hivenen alaspäni), joka oli melkeinpä alueen rauhattomin osa. Kadulla löytyi usein ruiskuja, vanhempieni talossa asui heroinisteja ja vastapäisen talon pubissa myytiin väitetysti vastaavia aineita, pubin asiakkaat kuseskelivat meidän rappuumme ja nukkuivat siellä.

Murtovarkaita talossa kävi parikin kertaa. Pääskylänrinteessä kuului perheväkivaltaa ja lisäksi joku hyppäsi ikkunasta tulipalossa hyvin epämääräisässä oloissa - naapurikämpässäni taas joku oli tappanut itsensä vuotta aiemmin. Kaveri asui naapurikadulla ja ovea tuli kerran soittamaan mies jolta tulivat suolet vatsassa olevasta puukotushaavasta ulos. Lähistöllä oli myös surullisenkuuluisa "Mies tappoi toisen aidanseipäällä". Kuulostaapa muuten todelliselta ghetolta näin kirjoitettuna, vaikka kyllähän rikollisuutta jne on joka puolella. Itse en koskaan ollut minkäänlaisessa vaarassa - paitsi kotonani äitini takia.

Vallilassa on ihanan rauhallista, ainoa pubi lähiseudulla on enemmän kahvilamainen kuin meluisa räkälä. Yöllä ei pelota kävellä kotiin eikä kadultakaan tule juuri koskaan melua, vaikka asun ensimmäisessä kerroksessa. Liikenneyhteydet ovat yhä erinomaiset ja ruokakauppa ja kirjasto ovat vieressä. Naapurit ovat oikeasti kutsuneet syömään ja pihalla voi kasvattaa yrttejä, joita talonmies kastelee jos ei itse ole paikalla. Pidän todella tästä paikasta.
keisha

Posts: 1,394

#66 • • keisha bullet with butterfly wings
Oon asustellut reilun vuoden Puistolan aseman kupeessa, Tapulin puolella. Talo on rakennettu v.2001, joten siisti ja valoisa. Juna-asemalle on kävelyä muutama minuutti ja junamatka keskustaan kestää vajaat parikymmentä minuuttia. Tämän kauemmaksi en keskustasta muuttaisi, tämäkin sijainti tuntuu toisinaan liian kaukaiselta -etenkin taksia maksaessa.

Alueen hyväksi puoleksi voi laskea sen, että luontoa ja ulkoilumaastoa löytyy. Ostarilla on pakolliset pari ruokakauppaa, ärrä, kirjasto, posti ja apteekki sekä luonnollisesti lähiöpubit ja kebab-pizzeriat. Ostarilla hengaa päivittäin kulmakunnan spurgujen kerma ja sekä lähinnä romaneista muodostuneita nuorisojengejä. Ei siis paikka, jossa mielellään iltaisin liikkuu.

Tapulin puoli on melkoisen rauhaton, "ghetto", Puistolan puoli taas paremman väen omakotitaloalue. Viihdyn täällä pakon edessä, mutta muuttoa keskustaan tai sen välittömään läheisyyteen suunnitellaan heti rahatilanteen parantuessa. Mä arvostan sitä että kaikki palvelut ja huvitukset ovat kävelymatkan päässä, ja että baarista voi vaikka kontata kotiin. Tarkoitan nimenomaan siis vuokra-asuntoa, omistusasuntoon ytimestä ei rahat "ihan" riittäisi ;)

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

~caro~

Posts: 184

#67 • • ~caro~

Sbanc:
Osaisiko joku kertoa Meilahdesta asuinalueena jotain ..? ...satuimpa vaan asunnon hankkimaan sieltä....



Mä oon kohta vuoden verran Meikussa asustellu ja kovasti tykkään *hihu* hyvät kulkuyhteydet ja rauhallinen paikka..Ja hyvät lenkkeily mahdollisuudet esim. seurasaaressa..Ainut vaan, että kunnon ruokakauppaa ei lähistöllä ole...mutta ei se mulle ainakaan kovin suuri miinus ole *iloinen*
Samu81

Posts: 1,224

#68 • • Samu81 kokolihaa

Fyraett:
Lauttasaari *sydän* en oo muuttamas täält minnekkää! yli 6 ja alle 10 kertaa muuttaneena niin tää paikka on se kaikist rauhallisin, ja taktisesti keskustan vieres. Luonto ja meri <3

Jos tääl olis yks kunnon vaatekauppa nii ei tarttis liikkuu täält mihkää! (paitsi öisin;)



Yhdyn ylläolevaan täysin, viime kesä tuli melkein asuttua ym. paikassa ja siltä pohjalta Laru on ehdottomasti kauneinta (ja suht inhimillisesti hinnoiteltua) Hell-sinkiä, noin kokonaisuutena. Jokin Kaivarin tienoo tietysti menee ohi, mutta Larussa... Meri, rannat ja kesä = toooosi iso *sydän*
Sieltä pääsee jokapuolelle kivasti kävellen, keskustaankin vain 20min. Eikä ulkoillessa vastaan todellakaan tule *ikinä* mitään Kelan elättejä tai vastaavaa rähinäpossea, missään puistossa ole kaljalla jotain roskajengiä. Se vaan on mulle tärkeetä.
Sinne tahdon asumaan.

Vuodesta -86 olen asunut täällä, voisiko sanoa Espoon lintukodossa, Järvenperässä. Näin aikuisena asioita miettien tämä on ollut kertakaikkisen unelma paikka lapsiperheen elää ja olla. Koko lähiössä ei ole ollut minkäänmoisia vuokra-asuntoja ennen tuota Träskendanportin rakentamista joskus 2001. Kuitenkin omistusasuminen luo tiettyä arvostusta koko alueelle, ja kaikenmoinen vuokrakasarmeihin ja ostareihin liittyvä nuorison, spugejen, maahanmuuttajien, mopopoikien ja amisautoilijoiden elämöinti loistaa totaalisella poissaolollaan.
Kauppoja ja putiikkeja ihan omiin tarpeisiin löytyy Lähderannasta, Viheristä jne. kävelymatkan päästä. Mutta ennenkaikkea johtuen rivarimme sijainnista täällä alhaalla aivan järven rannassa, missään lähistöllä ei ole mitään pihatietä vilkkaampaa autotietä. Tämän asian aikaansaama tietty rauhallisuus ja hiljaisuus on todella hermoja lepuuttavaa, tietysti olohuoneen ikkunoista avautuvan aivan upean järvimaiseman lisäksi *hymy*
Lisäksi näin ulkoilmaihmisenä isosti rokrok on vieressä sijaitseva upea Träskendan kartano ja puisto ja sen tarjoamat virkistäytymismahdollisuudet.
Jonkinaista plussaa lienee vielä kämpän arvon nastan reilu kasvu vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa.

Miinusta lähinnä julkisilla Helsinkiin hankkiutuminen, arkena päivällä bussilla se vie 45min, illalla pääsee jo 30minuutissa *nauru*

--
Unelma ja toimistohommia *ding*

kilobitti

Posts: 2,419

#69 • • kilobitti 1-2-3 techno

Lost-Soul:
Mitä tulee hienoimpiin alueisiin, niin ehdottomasti upein kerrostaloalue mitä oon nähny on Herttoniemen ranta.



Se alue on kieltämättä todella upea. Mun silmissä alueen arvokkuutta nakertaa pahasti se, että julkisilla kulkiessaan pitää käyttää sitä Herttoniemen metroasemaa. Hertsikan asema on kylmä, tuulisella paikalla, epäsiisti ja siellä on spugeja joka sormelle. Itse olen palellut em. asemalla n. 2 vuoden aamut, jo riitti*hih* Lisäksi Linnanrakentajantie (se iso tie hertsikasta) on todella vilkkaasti liikennöity väylä, josta on omat haittansa.

--
I´m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer - Snap, 1993

Avatar
#70 • • Edited Annakins Guest

kilobitti:
---
Lost-Soul:
Mitä tulee hienoimpiin alueisiin, niin ehdottomasti upein kerrostaloalue mitä oon nähny on Herttoniemen ranta.
---


Se alue on kieltämättä todella upea. Mun silmissä alueen arvokkuutta nakertaa pahasti se, että julkisilla kulkiessaan pitää käyttää sitä Herttoniemen metroasemaa. Hertsikan asema on kylmä, tuulisella paikalla, epäsiisti ja siellä on spugeja joka sormelle. Itse olen palellut em. asemalla n. 2 vuoden aamut, jo riitti*hih* Lisäksi Linnanrakentajantie (se iso tie hertsikasta) on todella vilkkaasti liikennöity väylä, josta on omat haittansa.



Mä oon palellu sillä asemalla 17 vuotta...

Mutta tosta Herttoniemenrannasta, ne asunnot siellä rannalla on mun mielestä ihan kivoja, äiti itseasiassa harkitsee sinne muuttamista, mutta en haluaisi asua siinä keskellä (esim. Makuunin lähettyvillä). Se on liian tiiviisti rakennettu ja siellä tuntuu ainakin liikkuvan epämääräistä porukkaa... Toisaalta mä asun Roihuvuoressa jossa bussissa haisee aina vanha viina...

Ennen kuin muutin Roihuvuoreen, asuin vuodesta '89 eteenpäin Kaitalahdessa, Laajasalossa. Jos kukaan on käynyt siellä, niin se on oikeasti ehkä Helsingin rauhallisinta ja kauneinta aluetta. Henrik Borgströmin puisto alkaa meidän takapihalta, rantaan on n. 100 metriä, venelaitureille n. 300. Koskaan ei ole käynyt murtovarkaita eikä denoja ole näkynyt sen jälkeen kun yksi talo paloi 15 vuotta sitten. Huonona puolena mainittakoon se, että 23:30 jälkeen joutuu kävelemään reilun kilsan lähimmälle bussipysäkille.

Sääli vaan, että maanantaina myytiin se talo... :(
ianna ei anna!

Posts: 1,999

#71 • • ianna ei anna! RaittiusYhdistyksen pj / Hullu Joanna-täti

Lost-Soul:
Mitä tulee hienoimpiin alueisiin, niin ehdottomasti upein kerrostaloalue mitä oon nähny on Herttoniemen ranta.



Mun naapurusto!!!!

--
Älä pelkää koettelemuksia, ne ovat maksu jolla
lunastat varsinaisen omaisuutesi.
-Maria Jotuni_

kilobitti

Posts: 2,419

#72 • • kilobitti 1-2-3 techno

Annakins:
Toisaalta mä asun Roihuvuoressa jossa bussissa haisee aina vanha viina...



Roihuvuori on oikeasti nätti paikka, mut siinä on se sama herttoniemi-effekti. Bussiin tuo kieltämättä oman lisäsäväyksen se vastaanottokoti siinä puolivälissä matkaa...aina on joku pyrkimässä kuset housuissa kyytiin.

Koskaan ei ole käynyt murtovarkaita...



murtovarkaudet asuntojen sisään ei taida olla kovinkaan yleisiä muuallakaan?

Itse majailen tällä hetkellä Kalliossa linjoilla, joka on kieltämättä loistava paikka näin opiskeluaikana. Keskustaan pääsee vilkkaina aikoina kotiovelta alle 10 minutissa, kävellenkään ei kestä kuin parikyt minuuttia. Vuokrakin on suht kohtuullinen. Haittapuolina taas on se, että Hämeentie menee n. 100m päästä ja raitiovaunu molemmin puolin taloa - melu ja pöly on sen mukainen. Lisäksi oman sävynsä antaa nämä Kallion kuppilat, joissa samat naamat vetää naamat joka päivä, ja hoipertelevat jo iltapäivällä kotia kohti. Omassa rapussa ei ole tapahtunut mitään levottomuuksia, mut jotkut kummallisuudet ovat vaatineet vähän pokkaa.

Espoo kutsuu kunhan saan paperit ja duunia*hih*

--
I´m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer - Snap, 1993

Avatar
#73 • • Annakins Guest

kilobitti:
---
Annakins:
Toisaalta mä asun Roihuvuoressa jossa bussissa haisee aina vanha viina...
---


Roihuvuori on oikeasti nätti paikka, mut siinä on se sama herttoniemi-effekti. Bussiin tuo kieltämättä oman lisäsäväyksen se vastaanottokoti siinä puolivälissä matkaa...aina on joku pyrkimässä kuset housuissa kyytiin.



Mä asun ihan siinä koulujen lähellä, ja se on ainakin todella rauhallista aluetta. Mistään ei koskaan kuulu mitään, edes Ruiskumestarista, ja talot on rakennettu väljästi.

Ja koskaan ei oo muuten ne denat tullu bussiin siitä Sahaajankadulta vaan ne on aina ollu siellä jo Mariksesta/kirkolta asti.
ville

Posts: 3,780

#74 • • ville olen oikeasti ujo

Samu*:
Koko lähiössä ei ole ollut minkäänmoisia vuokra-asuntoja ennen tuota Träskendanportin rakentamista joskus 2001.



Ei vuokra-asunnoissa sinällään ole mitään huonoa, asukkaista se on kiinni. Sopivalla hinnoittelulla pystytään tohon asiaan vaikuttamaan, eikä kukaan ole koskaan tainnut valittaa esim westendin kaupungin vuokra-asunnoista.
kilobitti

Posts: 2,419

#75 • • kilobitti 1-2-3 techno

Annakins:
Ja koskaan ei oo muuten ne denat tullu bussiin siitä Sahaajankadulta vaan ne on aina ollu siellä jo Mariksesta/kirkolta asti.



No ehkä mulla sit oli vaan huono tuuri - myöhästyin yhden kesän aikana duunista kolmesti sen vuoksi että 3-4 denaa rupes Sahaajankadun kohdalla änkemään siihen bussiin vaikka vaan yhdellä oli lippu.

--
I´m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer - Snap, 1993

Days

Posts: 658

#76 • • Days
Muutin n. kuukausi sitten Alppilaan ja olen ollut todella tyytyväinen alueeseen. Vielä kun kesä koittaa ja pääsee löhöilemään puistoihin.... *hymy*

--
...

k0pteri

Posts: 62

#77 • • k0pteri
Kaikki vaan JKL:n #Ghettolaan"..Loppuu se ruikuttaminen...
sleek

Posts: 71

#78 • • sleek
Asun keskustassa ja "haagaan" en suostuis enää muuttamaan *joo*

--
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.

Hansu

Posts: 481

#79 • • Hansu

keisha:
Oon asustellut reilun vuoden Puistolan aseman kupeessa, Tapulin puolella.


Mä asuin ko. paikassa n. 2 vuotta ja viihdyin ihan hyvin. Tiheät junayhteydet, ostarin palvelut ja kirjasto oli kaikki lähellä. Suurin miinus oli mielestäni maisemissa, ts. kivoja ulkoilualueita ei ihan siitä Tapulikaupungin ympäristöstä löytynyt, ellei sitten lähtenyt pyöräilemään edemmäs Keravanjoen varrelle, missä kyllä oli nähtävää. Vaikka Tapulikaupunki olikin sellainen kehätien viereen pellolle rakennettu kerrostalorypäs, alueesta jäi hyvät muistot, koska asuin siellä ensimmäisessä omassa kodissani, joka oli vielä kaiken lisäksi erittäin viihtyisä.

Tapulikaupungin erittäin hyvä puoli oli Tikkurilan läheisyys. Pikajunalle oli parin kilometrin kävely, ja pyörällä pääsi viidessä minuutissa isoon ruokakauppaan ja muutamassa lisäminuutissa Tikkurilan keskustan palvelujen äärelle.
mehukatti

Posts: 335

#80 • • mehukatti dude

Sbanc:
Osaisiko joku kertoa Meilahdesta asuinalueena jotain ..? ...satuimpa vaan asunnon hankkimaan sieltä....



mä muutin just pois sieltä, tosin en kovin kauas. rauhallinen paikka se on tosiaan ja hyvät kulkuyhteydet. miinuksina ehkä lähinnä mannerheimintien osalta kova liikenne, jos asut sen varrella. toinen pieni miinus on myös meikun siwan valikoimat, jotka ei oo hirveen suuret, mutta toisaalta kyseinen kauppa on myös launtaina klo 21 asti auki.