Asuinalueista

283 posts, 15 pages, 137,277 views

devisss

Posts: 345

#261 • • devisss superhero.

ville, 11.9.2007 14:32:
Sen sijaan en olisi samaa mieltä sinun kanssa siitä, että Virossa vähemmistöt saavat lehdistössä samaa kohtelua kuin vaikkapa tässä maassa.



En ole missään vaiheessa ottanut kantaa Viron vähemmistöjen kohteluun lehdistössä. Sanoinpa vain, ettei puolueellinen uutisointi ja vähemmistöjen huono kohtelu ole Virossa mielestäni sen erityisempi ongelma, kuin monissa muissakaan länsimaissa. Näkisin, että tässä ongelma on se, että sä niputit "länsimaat" yhteen nippuun, ja silti vertailet lähinnä Suomen tilanteeseen. Länsimaat on erisuuri kuin pohjoismaat ja Suomi, ja jos katsoo esimerkiksi Euroopan tilannetta (puhumattakaan Yhdysvaltojen tilanteesta) verrattuna Viroon, ei Viro vaikuta sen ongelmaisemmalta kuin monet muutkaan näistä vanhemmista länsimaista.


Kaikeassa huolimatta näkisin, että viron lehdistö ja asenteet ovat selkeästi enemmän äärilaidoissa kuin mitä on vaikkapa suomessa.



Viron suurimmat lehdet ovat Eesti Päeväleht ja Postimees. Kummassakaan noissa tuskin on sen enempää "asenteita" ja vähemmistöjen huonosti kohtelua, kuin suomalaisissakaan lehdissä. En tiedä, mitä lehtiä sinä olet lukenut. Mitä ovat nämä asenteet, jotka mainitsit, ja millä tavoin lehdistö on äärilaidassa, ja missä äärilaidassa?

Sulla on kumma tapa väittää jotain hyväksi vain sen takia, että maailmasta löytyy paikka, jossa asiat on vielä huonommin



En ole kieltänyt, etteikö Virossa olisi ongelmia. En ole sanonut Viroa erinomaiseksi, tai edes hyväksi valtioksi. Pyysin ainoastaan perusteluja värikkään "valtiona se on vielä kaikilla tavoilla liian nuori jos puhutaan vertailusta muihin länsimaihin. Matkaa on sekä sananvapaudessa, taloudessa, sosiaalisuudessa että yleisissä asenteissa" -väitteesi tueksi. Matkaa varmasti on, mutta vertailussa "muihin länsimaihin" ei ole mitään järkeä, koska länsimaita on turha niputtaa yhdeksi, jos vertailu tapahtuu mainitsemillasi alueilla. Lisäksi monissa vanhemmissa maissa on esimerkiksi sosiaalihuollon ja vähemmistöjen kohtelun aloilla vähintään yhtä paljon puutteita kuin Virossa, siksi en näe miten valtion ikä olisi tässä se ratkaiseva tekijä.

Mutta joo, tää on jo niin OT, ettei tästä tämän enempää minun osaltani. Olisi vaan kiva, jos ilmaan heitettyjen väitteiden tukena olisi muutakin, kuin halu väittää.

--
if i was dressed in my best defenses
would you agree to meet me for coffee?

odecca

Posts: 41

#262 • • odecca
Viikissä asun, tääl ei oo mitään ja silti viihdyn, ainoo miinus on toi lahden motari makkarin ikkunan toisella puolella..
Miinapiina

Posts: 3,494

#263 • • Miinapiina ULEUS / lyllykkä

Equalizer, 11.9.2007 18:36:

no sano se pomolle.



eli sä oot siis töissä 24/7????
ja ei kait se mun tehtävä oo sanoo... *ding*

--
pinkki on pop!!!

ville

Posts: 3,780

#264 • • ville olen oikeasti ujo

devisss, 11.9.2007 19:25:
Mutta joo, tää on jo niin OT, ettei tästä tämän enempää minun osaltani. Olisi vaan kiva, jos ilmaan heitettyjen väitteiden tukena olisi muutakin, kuin halu väittää.



Samalla mutulla / väitteillä tässä mennään molemmat... kumpikaan ei ole postannut ainoatakaan linkkiä /lukua (pl bkt) jossa olisi minkääntasoista suoraa vertailua virosta / muista länsimaista. Omat tunnelmat pohjautuu lähinnä reiluun 10 vierailuun viimeisen 14 vuoden aikana sekä muun kuin vironkieleiseen uutisointiin suomen / maailman lehdissä.

Siinä olet kyllä oikeassa, että mä helposti niputan pohjoismaalaisen tyylin enemmän länsimaalaiseksi kuin se itseasiassa on.

Ehkäpä koko aiheen aloituksessa olisi ollut parempi puhua kapitalismista, jonka oppeja virossa sovelletaan aika tehokkaasti. Liekö tätä alkuperäinen kirjottajakin ajatellut?
$

Posts: 1,802

#265 • • $ Destination weekend!
Ville:

No omien havaintojeni mukaan kapitalismia täällä pidetään lähinnä hyvänä asiana ja siihen rohkaistaan. Vanhoja systeemeitä on ajettu paljon alas, mutta esim. terveydenhuolto on pitkälti edelleen (lähes) maksutonta.

Hauska näky kun vanhan neuvostoaikaisen kolhoosin takaa paistavat keltaisena kultaiset kaaret kun katsoo ulos ikkunasta.

En mä noiden asioiden kautta voi realistisesti mitata kuinka länsimainen Viro on. Kuitenkin muutosta tapahtuu jatkuvasti ja se on täällä mielestäni näkyvämpää kuin Suomessa jossa olen 2/3 mun elämästä asunut.

Silti hyvä kaupunki :)
jUSSi

Posts: 1,377

#266 • • jUSSi äkäinen vanhus

jUSSi, 29.3.2005 11:44:
1977 Kauklahti
1978 Joupinmäki (Tuomarila, Espoo)
1981 Suvela
1999 Tiistilä
2003 Matinkylä

Ja, ei Suvela ei ole rauhaton lähiö. Rauhaton se oli joskus 70-luvulla kun mustalaiset ja valkolaiset tappeli joka vkonloppu.



2006 Olari

Ei vaan kykene muuttamaan pois Espoosta :-P
miGGi

Posts: 236

#267 • • miGGi ...same shit, different asshole...
*tähti* *tähti* *tähti* *tähti* *tähti* LAHTI *joo*


ja Liipola tietysti aivan loistava paikka asua siis paras *joo*

--
*nuotti* ...mun päässä kekkerit käkkää,kaapissa kääpiöt ottavat häppää,ukkeleilla on vihtahousut ja kysy että kiinnostaisko...*nuotti*

*pelle*

Jinx

Posts: 2,615

#269 • • Jinx Superfeminine
Taka-Töölöö on mukavaa aluetta. Lähellä monta puistoa ja Seurasaari.

--
Pyllykkä

jUSSi

Posts: 1,377

#272 • • jUSSi äkäinen vanhus

ville, 19.11.2007 12:36:
Eikun itään oli siis tarkoitus sanoa :D

On tää sisäinen kompassi maanantainaamuna vähän hukassa :P



hehe, nyt kyl joutuu jämähtämään pitkäks aikaa paikoilleen. 4h,k,s,p, on ihan riittävä tälle perheelle. ympäristökin on rauhallista ja palvelut lähellä, ei vain pysty muuttamaan enää kauemmaks. Nytkin on Isoon omenaan matkaa jo ~400 metriä :P
Cremo

Posts: 117

#273 • • Cremo sinkku

2006 Olari

Ei vaan kykene muuttamaan pois Espoosta :-P



Jep. Itse asunut 22 vuotta elämästäni Espoossa, Haukilahdessa. Sekä pari vuotta Etelä-Saksassa Baden-Würtembergin alueella Dilsbergissä.
Nyt kuitenkin olen muuttamassa pois Haukilahdesta... Tapiolaan. Otaniemen ja Kehä I:n risteyksen lähelle. Josta sain mukavan 2h + k + kph + parveke. *plur*

Kuvia http://www.flickr.com/photos/cremo/sets/72157603241875951/ remontista. (Varmaankin kuuluisi tuo tuonne "unnelmakämppä" topiikkiin.)
¡ Previous post a couple of years ago !
lopez

Posts: 1,972

#275 • • lopez pahan päivän pakkasukko!
Vantaa vakuuttaa vielä vuosikymmenten jälkeenkin, vaikka vaihtoehtona Lappi on ollut unelmana niin kauan kuin jaksan muistaa. Silmääni en räpäyttäisi, kun jo muuttokuormaa kasaisin, tosin ilman reilusti (nykyistä) leveämpää leipää en näiden palveluiden tarjonnan keskeltä persettäni ryhdy raahaamaan.

--
My life fades.... the vision dims.
All that remains are memories.
I remember a time of chaos.
Ruined dreams. This wasted land.

tommib

Posts: 3,204

#276 • • tommib
Myyrmäki on mukavan rauhallista seutua ja yhteydet pelaa joka suuntaan todella hyvin. Olen tosin tänne muuttanut vasta maaliskuussa, mutta vaikuttaa hyvälle paikalle asua.
tommib

Posts: 3,204

#278 • • tommib

Replying to Asuinalueista:

Tälläistä Soukassa nykyään, kuvamaani video naapuristani:



Ei käy kateeksi:( Tää taas on perheiden valtaama alue ja kun on kaupungin vuokrakämppä ei hinta ole paha. Täällä on todella rauhallista, porukka grillaa ja hengaa pihalla. Edes paikalliset romanit eivät ole aiheuttaneet säpinää täällä. Mitä nyt auto on aina parkissa rapun edessä tai vieraspaikalla, kun ei viitsi autopaikasta maksaa 17€/kk
tomii

Posts: 3,594

#279 • • tomii kallion herttua

Replying to Asuinalueista:

Tälläistä Soukassa nykyään, kuvamaani video naapuristani:



Ai saatana... ei muuta kuin ihan vitunmoista pommitusta vaan isännöitsijälle joka ikisestä kerrasta. Luulisi tolla menolla olevan pian taivasalla.

--
reivaan kunnes kuolen

sale

Posts: 1,235

#280 • • sale

Replying to Asuinalueista:

Tälläistä Soukassa nykyään, kuvamaani video naapuristani:



Äkkiä vois kuvitella että tukiaisen siskokset asuu naapurissa.

Ei tuota paskaa jaksais kyllä pitkään kuunnella sitten millään. Aikoinaan penskana asunut itekkin soukassa mut silloin ei ollut meno tollasta tai ei ainakaan meidän rapussa. Toki muutama juoppo asu naapurissa...:D