Kohti unelmakämppää, eli näin ostan / remontoin / sisustan asuntoa

1,944 posts, 98 pages, 1,208,471 views

nuance

Posts: 1,963

#861 • • nuance cov ops, combat, sunrise

hrdkvr, 18.9.2006 13:23:

ainakin ulkoapäin tältä..


vai olix jo WANHA!!



no vähäx nolo tuplawee.
ville

Posts: 3,780

#862 • • ville olen oikeasti ujo

Dorka, 18.9.2006 13:14:
Minusta muotoilu B&W:llä on parasta mitä on olemassa (tarkoitan 800 sarjaa) joten sellaiset nyt ostin. Kotona jytisee 804S:t ja on todella hienot tässä tilassa. Tänään tulee verhot ja telkkari aivan lähipäivinä joten tulee hieman päivitettyjä kuvia olohuoneesta piakkoin *hymy* Mut juuri tuota tarkoitin jalustakaiuttimilla, minusta pienempiin huoneisiin sellaiset sopii paremmin kun lattaikaiuttimet mut näin isoon tilaan taas toisinpäin.



Mä en heti odottaisi, että henkilö joka diggaa ligne rosetin huonekaluista ja ostaa mersun hintaisen keittiön, sanoo 800-sarjan skobeja muotoilua maailman parhaaksi.... kyseessä on kuitenkin perinteinen puulaatikko, joka kaareva ja päällä diskantti. Vastaanlaisia skobeja on maailma täynnä....

Mut makuasioista on hankala kiistellä, itse olisin tolla sisustuksella ja hintaluokalla lähtenyt hakemaan jotain oikeasti erilaista :)
nuance

Posts: 1,963

#863 • • nuance cov ops, combat, sunrise
Niin joo. Ostin pari Käpyä *sydän*

norm-69.jpg
ville

Posts: 3,780

#864 • • ville olen oikeasti ujo
Talven lähestymisen takia päätin napata olohuoneesta kuvan keinovalossa. On aika eri näköinen kuin päivänvalossa...

Muutoksia viime kertaan on tullut muutamiin kohtiin: Pöydän takana oleva suuri juliste, kaikki sohvatyynyt, yksikköimpulssivasteet harmaalle pohjalle ja parit koriste-esineet. Olohuoneessa homma on oikeestaan uutta hifitasoa vajaa valmis, tarkoitus olisi teettää zebranotaso eli samanlainen pinta kuin kulmapöydässä.

http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/44OlohuoneKeinovalo.htm
nuance

Posts: 1,963

#865 • • nuance cov ops, combat, sunrise
Puh. Kahden Kävyn kokoamiseen meni yhteensä 6 tuntia. Ranteisiin sattuu.
vaavu

Posts: 1,324

#866 • • vaavu vara-vana

Dorka
...ja tuo "verho" on lakana joka laitettiin siihen saakka kunnes saadaan oikeat "verhot". Pakko oli laittaa, kun naapuri kyyläili jatkuvasti sisälle. *ding*




Minkälaiset verhot olet ajatellut laittaa ikkunoihin?

Mä itse melkein tollaseen tilaan kallistuisin joidenkin yksinkertaisten paneeliverhojen suuntaan. Paneeliverhot pääsee parhaiten oikeuksiinsa silloin, kun niiden ympärillä on tilaa. Varsinkin toi sun olohuoneen pitkä seinä on sellainen, että siihen saisi oikein kivasti koko matkalle paneeliverhokiskoa ja muutama verhokaistale sinne tänne. Niitä voisi sitten siirrellä ikkunan eteen ja pois edestä fiiliksen mukaan.
Howdy

Posts: 7,955

#867 • • Howdy Oldie

ville, 18.9.2006 20:11:
Talven lähestymisen takia päätin napata olohuoneesta kuvan keinovalossa. On aika eri näköinen kuin päivänvalossa...

Muutoksia viime kertaan on tullut muutamiin kohtiin: Pöydän takana oleva suuri juliste, kaikki sohvatyynyt, yksikköimpulssivasteet harmaalle pohjalle ja parit koriste-esineet. Olohuoneessa homma on oikeestaan uutta hifitasoa vajaa valmis, tarkoitus olisi teettää zebranotaso eli samanlainen pinta kuin kulmapöydässä.

http://www.villevaavu.org/temp/Remontti/pages/44OlohuoneKeinovalo.htm



Jotenkin steriilin näköinen....

--
Käpy vailla vertaa

Epailija

Posts: 5,636

#871 • • Epailija Physicist, 2nd class.

ville, 18.9.2006 20:11:
*snip*



Tyylikkään näköinen kämppä vain muuttuu kerta kerralta tyylikkäämmäksi. Vaikka itse en ehkä ihan tuolle linjalle välttämättä lähtisikään, niin näkee kyllä kuinka tuohon on panostettu ajan lisäksi myös ajatusta. Mukava myös huomata, että ne kammottavan näköiset sci-fi-kaiuttimet on vaihdettu vähemmän huomiota herättäviin.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Epailija

Posts: 5,636

#872 • • Epailija Physicist, 2nd class.

rmtn, 5.9.2006 09:04:
kannattaa vähän laitella jotain akustointilevyä ni hävii kaiut kummasti ;) itellä on esim tuossa pari postia ylempänä esiteltyjen "taulujen" pohjana ecophon akustointilevyä joka haukkaa kaikua hiukopalaksi juuri sopivasti.



Paljonkos tuollainen ecophon-levy maksaa ja mistä sellaista kannattaisi hankkia? Oman kämpän olohuoneen seinät ovat nimittäin tällä hetkellä aivan paljaita ja olisi kiva vähän yrittää tuunata noita kaikuja pois.

--
Life is complex - it has both real and imaginary parts. -Anonymous

Avatar
#873 • • Dorka Guest

Howdy, 19.9.2006 13:32:
Jotenkin steriilin näköinen....


Entä sit mun kämppä jos tuo on steriilin näköinen? *nauru* Itse en sanoisi steriili vaan hieman ristiriitainen. Toisaalta moderni mut toisaalta suht kotoisa joskin hieman ristiriidassa. Moderniksi liian paljon pieniä "kikkoja" noin pieneen tilaan (valot, taulut, matto, tyynyt yms) ja jos haetaan taas kodikasta ja sen mukaan pehmeyttä niin moderni lookki voidaan unohtaa joten hieman ristiriitainen kokonaisuus omasta mielestäni.

Itse laitoin kaappiin pari ledia valoa heijastamaan valoa kaapin ovena toimivaan entsattuun lasiin ja sekin tuntuu "liian paljolta" erittäin yksinkertaistettuun lookkiin mitä haen. Jokainen uusi elementti pitää tarkkaan miettiä ettei tule mitään liikaa vaan jää mahdollisimman yksinkertaistettu fiilis.
hrdkvr

Posts: 3,929

#874 • • hrdkvr KURGO
hitto v&v pölli mun alkuperäisen idean tosta pulssista .. :D
mut ei se mitään nyt kuitenkin tulee nää seinään..

www.artvinyl.com

--
-keep it hard-

Avatar
#875 • • Edited Dorka Guest
Okrait eli nyt kävi lasimies ja verhot. Joskin verhoista nyt tuli "ensinmäinen erä" eli rullaverhot (joskin osa niistäkin uupuu mut se on toinen tarina se). Valitan sotkuisesta kämpästä, kun kaikki on vielä vaiheessa *piis*

http://www.dorka.tv/remppa/v5/eteinen1.jpg
http://www.dorka.tv/remppa/v5/eteinen2.jpg
http://www.dorka.tv/remppa/v5/eteinen3.jpg

Okrait, eteisessä on kaksi huonetta - toinen on makkari (ovi joka on valkoisen eteisenkaapin oikealla puolella) ja sitä vastapäätä vierashuone. Molempiin siis laitettiin lasiset entsatut liukuovet - aluksi vierashuoneeseen oli "tavallinen" ovi, mutta kun sen avas niin siitä tuli paljon avarampi. Yleensä tämä pienen vierashuoneen ovi pidetään auki, että avartaa lisää eteistä. Eteisessä on siis myös tehty syvennys tuota eteisenkaappia varten eli kaapin ympärillä on tyhjää noin 5cm ja se ei täysin uppoa syvennykseen joka on 40cm ja kaapin syvyys 60cm. Syvennys sen takia, että eteiseen saataisiin lisää tilaa ja täysin sitä ei upotettu ettei makuuhuoneesta tulisi hassun mallista kun yhtäkkiä tulisi 70cm syvennys (60cm + 10cm seinä). Nyt se näyttää eteisessä tosi kivalta ja makkarissa se syvennys ei häiritse lainkaan ja jopa on melkein kiva lisä *hymy* Joskin näistä kaikista kuvat myöhemmin, kun saadaan loput kalusteista ja muutenkin kämppä täysin valmiiksi.

Lasi sinänsä on hauska materiaali, kun sivusta katsottuna se rupeaa vihertämään - edestäpäin katsottuna ja varsinkin jos on valoa takana niin muuttuu valkoiseksi. Joskin näissä ovissa on kaksi puolta, toinen matta ja toinen kiiltävä. Mikä nyt näkyy kuvissa on matta - kiiltävä puoli on vähemmän vihertävä myöskin sivulta päin katsottuna. Joskin lasin saa myös sellaisena joka ei viherrä (jotain puhdistettua) - joskin hinta oli moninkertainen.


http://www.dorka.tv/remppa/v5/pikkuvessa_taso.jpg

Pikkuvessan taso tehtiin myös lasista, hieman kesken vielä niin kuin näkyy. 19millistä läpinäkyvää ilman käsittelyä. Tason alla sit tehty "vessapaperiteline" tai siis syvennys niiden säilyttämistä varten. Tason kannakkeet myös vaihdetaan design versioihin, lasimies laittoi kauheat bulkki kiinnikkeillä nuo kiinni joka pilaa koko kokonaisuuden *nauru*


http://www.dorka.tv/remppa/v5/olohuone_rullaverhot.jpg

Jokaisen ikkunan edessä tulee olemaan tälläiset rullaverhot. Rullaverhot on kiinnitetty alakaton syvennykseen joka menee ympäri kämppää ikkunia sisältävillä seinillä jolloin kaikki mekanismit ja muut on nätisti piilossa. Näiden rullaverhojen lisäksi seiniin tulee erittäin paksua valkoista (kaluste) verhoa jossa on aika vahva tekstuuri jolla koko kuvassa oleva seinä saadaan vedettyä yli (niin, kuin kaikki muutkin ikkunat sisältävät seinät). Tuskin tulen pitämään koko seinää verhojen peitossa ellen sitten yöllä vain laita naapureiden näkösuojaksi.


http://www.dorka.tv/remppa/v5/olohuone_kaiuttimet.jpg

Olohuoneeseen tuli siis myös uudet ämyrit vanhojen tilalle ulkonäön takia. Älkää välittäkö tietokone, ruokatuoli, tietokonenäyttö yms. viritelmästä. Viritetty jotta voidaan katsoa jotain leffoja ennen, kuin telkkari (Loewe Individual 40) tulee kaupasta. Parvekkeen ovessa ja ikkunoissa ei nyt ole rullaverhoja, kun tulivat liian isoina joten menivät uudelleen leikkaukseen... siinä siis kuuluisi olla eikä jää ilman.

Telkkari tulee noiden ihme viritelmien tilalle niin, että siinä on vain katosta lattiaan tanko missä sitten telkkari on kiinni. Mut siitä sitten myöhemmin kuvia kun hifit on valmiina. Kaiuttimet on B&W 804S + PV1 subilla ja CDM CNT centterillä joka tosin vaihtuu myöhemmin B&W HTM3S:n.

Kuvan oikealla laidalla on hylly joka ei sinne kuulu vaan on vanha kaluste josta pitäisi päästä eroon eli myynnissä on. Samaa mallia kuin eteisenkaappi ja siinä on neljä hyllyä jotka eivät ole siinä nyt kiinni.
remotion

Posts: 5,283

#876 • • remotion nostatus guru

Epailija, 19.9.2006 13:58:
Paljonkos tuollainen ecophon-levy maksaa ja mistä sellaista kannattaisi hankkia? Oman kämpän olohuoneen seinät ovat nimittäin tällä hetkellä aivan paljaita ja olisi kiva vähän yrittää tuunata noita kaikuja pois.



hmm. en kyllä nyt ole ihan varma mutta muistaakseni noin 20 / kappale. yksi levy on 2x60x60cm tai vaihtoehtoisesti 3cm paksu.

K-rauta is the answer.
ville

Posts: 3,780

#877 • • ville olen oikeasti ujo

Dorka,
19.9.2006
14:50
:
Entä sit mun kämppä jos tuo on steriilin näköinen? *nauru* Itse en sanoisi
steriili vaan hieman ristiriitainen. Toisaalta moderni mut toisaalta suht
kotoisa joskin hieman ristiriidassa. Moderniksi liian paljon pieniä
"kikkoja" noin pieneen tilaan (valot, taulut, matto, tyynyt yms) ja jos
haetaan taas kodikasta ja sen mukaan pehmeyttä niin moderni lookki voidaan
unohtaa joten hieman ristiriitainen kokonaisuus omasta mielestäni.



No sanotaan näin, että tyylejä on lopulta yhtä monta kuin ihmistä
maapallolla, mutta joitakin asioita voi yleisesti pitää toimivana ja
toisia ei.

Jos ottaa käteen ihan minkä tahansa "tyylioppaan" niin joka paikassa
korostetaan kontastia ja niiden kykyä tuoda toisissa huonekaluissa esiin
niiden piirteet. Toki on olemassa joitakin poikkeuksia, joissa homma
viedään täysin äärimmäisyyteen, mutta imo tällöin äärimmäisyys pitää näkyä
kaikkialla. Tämä tarkoittaa sitä, että homma lähtee jo itse talosta ja sen
arkkitehtuurista, ei pelkästään kiintokalusteista ja seinien väreistä.

Jos otetaan esimerkiksi jotkin tyypilliset eurooppalaiset asunnot, niin
niissä saattaa olla satoja vuosia vanha asunto ja suuri osa
kiintokalusteista uusia ja moderneja. Näitä pehmentämään on saatettu
hankkia jotain antiikkia ja pikkuisen kulunutta, jotta uusi tulisi
paremmin esille.

Me asuttiin vaavun kanssa about vuosi huoneessa jossa oli pelkästään
designsohva, vähän hifiä sekä viimeisen päälle ruokailyryhmä. Mitä
pidempään tilassa oli, sitä enemmän alkoi ymmärtää, että tällaisessä
kerrostalossa näin pelkistetty sisustus ei yksinkertaisesti toimi. Ehkä
tilanne olisi toinen, jos olohuone olisi ollut 100 neliötä, ikkunoiden
koko 5*10m ja huonekorkeus 5m. Hyvin harvalla tilanne kuitenkaan on
tämä... tästä syystä on mielestäni hyvä todeta asunnon rajallisuudet ja
pyrkiä toteuttamaan omaa näkemystä niin, että homma toimii
kokonaisuudessaan yhteen asunnon ulkonäön kanssa.

Mitä meidän asuntoon tulee, niin mä en sanoisi, että meidän olohuoneessa
on hirveesti "kotoisia juttuja". Halogeenivalot, yberkulmikas pöytä,
valkoinen nahkasohva, zebrano, valkoinen matto, muutaman silkkityyny ja
tunnetuiden suunnittelijoiden klassikkovalaisimet ovat kaikki esineitä
jotka yhdistetään kliinisyyteen ja designiin. IMO meidän vahvuus tossa
olohuoneessa on tällä hetkellä nimenomaan se, että jokainen esine olisi
toisenlaisessa ympäristössä liian kliininen, mutta tossa huoneessa noista
tulee jossain määrin kodikas kokonaisuus.


Itse laitoin kaappiin pari ledia valoa heijastamaan valoa kaapin ovena
toimivaan entsattuun lasiin ja sekin tuntuu "liian paljolta" erittäin
yksinkertaistettuun lookkiin mitä haen. Jokainen uusi elementti pitää
tarkkaan miettiä ettei tule mitään liikaa vaan jää mahdollisimman
yksinkertaistettu fiilis.



IMO sä sotket ja ajattelet yksinkertainen = tyylikäs. Ostamalla
muutaman designhuonekalun, sä saat kämpästä varmasti yksinkertaisen, mutta
se ei vielä missään määrin takaa, että kämppä olisi tyylikäs. Tyylikkyys
vaatii enemmän, esimerkiksi kykyä nähdä miten eri aikakausien,
suunnittelijoiden, tyylisuuntien tai värien kokonaisuus saadaan toimimaan
yhdessä.

Itse on tullut hyvyttömän vähän aikaa mietittyä kunnolla mitä
sisustukselta haluaa. Mulla ongelma vielä on (sama kuin sulla), että hyvin
ehdottomana persoonana saatan usein valita jotain ja pitää tätä
täydellisen oikeana, sen kummemmin heti analysoimatta oliko valinta oikea.
Nyt kun omassa asunnossa on asunut about 1.5v ja tehtyt pientä remonttia
koko ajan, voin ihan suoraan sanoa, että virhevalintoja tuli tehtyä
oikeasti aika kasa. Ideat ovat muuttuneet aika suuresti, kokonaisia
värimaailmoja on mennyt uusiksi ja huonekaluja vaihtunut....
Onneksi sitä osaa kuitenkin katsoa analyyttisesti omaa tuostaan ja havaita
virheet sekä korjata ne :)
hrdkvr

Posts: 3,929

#878 • • Edited hrdkvr KURGO

Epailija, 19.9.2006 13:58:
---
rmtn, 5.9.2006 09:04:
kannattaa vähän laitella jotain akustointilevyä ni hävii kaiut kummasti ;) itellä on esim tuossa pari postia ylempänä esiteltyjen "taulujen" pohjana ecophon akustointilevyä joka haukkaa kaikua hiukopalaksi juuri sopivasti.

---


Paljonkos tuollainen ecophon-levy maksaa ja mistä sellaista kannattaisi hankkia? Oman kämpän olohuoneen seinät ovat nimittäin tällä hetkellä aivan paljaita ja olisi kiva vähän yrittää tuunata noita kaikuja pois.



muistaakseni
120 EUR/6kpl

jälleenmyyjiä oli stadissa kaksi ..toinen roihuvuoressa ja toinen tuolla lähellä malmia..
niiden nettisivuilta sai ne kauppiaden yhteystiedot..kun en muista nimiä

lisäksi tarvii kiinnitykseen liimaa joka maksaa jonku 100e pönttö, mut me ainakin saatiin se ilmaiseksi kun ostin sen 12 kpl :D

--
-keep it hard-

hrdkvr

Posts: 3,929

#879 • • hrdkvr KURGO
dorkalla mageita lasijuttuja!!

--
-keep it hard-

Avatar
#880 • • Dorka Guest

ville, 19.9.2006 15:55:
Mitä meidän asuntoon tulee, niin mä en sanoisi, että meidän olohuoneessa
on hirveesti "kotoisia juttuja". Halogeenivalot, yberkulmikas pöytä,
valkoinen nahkasohva, zebrano, valkoinen matto, muutaman silkkityyny ja
tunnetuiden suunnittelijoiden klassikkovalaisimet ovat kaikki esineitä
jotka yhdistetään kliinisyyteen ja designiin. IMO meidän vahvuus tossa
olohuoneessa on tällä hetkellä nimenomaan se, että jokainen esine olisi
toisenlaisessa ympäristössä liian kliininen, mutta tossa huoneessa noista
tulee jossain määrin kodikas kokonaisuus.



Omasta mielestäni vaikka teillä on aika yksinkertaistettua ja totta teillä on suht modernia niin se mikä häiritsee on tukkoisuus. Itse olen sitä mieltä, että erittäin modernit kalusteet pitää olla "omassa rauhassa" ilman, että on liian paljon keskeisesti tappelemassa olemassaolostaan. Sanon suoraan asioita enkä tällä halua mitenkään loukata vaan yritän selventää omaa visiota ja tyyliäjosta itse pidän.

Itse esim. tuon kuvan perusteella vaihtaisin tuolit "hieman järeämpiin", jotenkin näyttävät heiveröisiltä sohvaan verrattuna. Keittiön pöytää ottaisin tummempana, kun kuvan perusteella se hukkuu lattiaan. Sohvalta ottaisin nuo silkkityynyjä pois ja muutenkin koko turkoosi väriteeman ottaisin pois. Taulu on hyvä, erittäin hyvä joka on kivasti valaistu joskin sen tuoma kontrasti häviää siinä oikealla olevaan seinään joka on myös valaistu. Nämä pari lamppua myös ottaisin pois jotka "turhaan" valaisee tyhjää seinää. Sitten matto myös todennäköisesti lähtisi pois jos siitä saisin päättää sekä jalkapalli (ottoman, en tiedä mikä sen sana on suomeksi). Idea miksi näin tekisin olisi se että se toisi enemmän esille näitä yksittäisiä asioita sekä selkeyttäisi (edelleen omasta mielestäni) kokonaisuutta huomattavasti.

Joskin tietysti hieman hankala sanoa, kun ei ole nähnyt livenä kohdetta ja samoin tähän myös liittyy keittiö joka ymmärtääkseni on aika oleellisella tavalla auki suoraan olohuoneeseen yms.